18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Frankrig - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Frankrig

Fuldt kampprogram

De forsvarende verdensmestre fra Frankrig er at finde i Danmarks gruppe, ligesom de var det ved VM i Rusland i 2018. De øvrige lande i gruppen er Tunesien og Australien. Sidstnævnte var i øvrigt også i gruppe med Frankrig og Danmark ved seneste VM.

Frankrig mangler et par store profiler på midtbanen til dette VM, men bookmakerne har nu stadig stor tiltro til det franske landshold, der på papiret er blandt de absolut stærkeste i Qatar. 

Frankrig odds: Højeste odds Bookmaker
Frankrig vinder VM 8,50
Frankrig vinder Gruppe D 1,47
Frankrig går videre fra gruppen 1,10

Odds er senest opdateret tirsdag den 15. november klokken 16.25.

Spil på Frankrigs VM hos Tipwin

Frankrig er en magtfaktor i international fodbold, hvilket deres trofæskab vidner om. Det franske herrelandshold har vundet både VM og EM to gange i historien, og de går ind til denne VM-slutrunde som forsvarende verdensmestre. 

Frankrig styrker

Frankrigs bredde er uhyre imponerende. De kan stille minimum tre slagkraftige landshold på papiret, og hvis det franske landshold spiller op til deres bedste, bliver det svært for samtlige landshold ved slutrunden at slå dem på dagen. 

Når man kan stille op med stjernespillere som Karim Benzema, Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, N'Golo Kanté og så videre, så er der naturligvis mange styrker på det franske landshold. Benzema var verdens bedste fodboldspiller i 21/22, Mbappé har potentiale til at blive det, og Griezmann er fremragende på det franske landshold.

Frankrigs hold rummer så megen individuel klasse, at det kan være svært at have med at gøre, hvis bare en eller to af spillerne er i hopla. 

Frankrigs svagheder

Mens det franske landshold er glimrende, når det hele kører på skinner, så er de til at have med at gøre, når det ikke gør. Det fortæller deres indsats i Nations League noget om, og det gør også særligt sidste års tidlige exit ved EM, hvor de røg ud allerede i ottendedelsfinalen til Schweiz efter straffesparkskonkurrence. 

Det franske kollektiv virker heller ikke til at være lige så stærkt som eksempelvis Danmarks ditto. 

Vejen til VM

Frankrig var i VM-kvalifikationsgruppe med Ukraine, Finland, Bosnien og Kasakhstan, og den gruppe vandt de ikke overraskende uden problemer. Fem sejre, tre uafgjorte og nul nederlag til Didier Deschamps' mandskab lød statistikken efter de otte kvalifikationskampe og målscoren på 18-3. Fransk topscorer i VM-kvalifikationen blev Antoine Griezmann med seks mål. Kingsley Coman, Kylian Mbappé og Theo Hernández leverede alle to assists i løbet af kvalifikationen, hvilket var nok til at toppe den franske assistliste. 

Alle Frankrigs tre uafgjorte kampe i VM-kvalifikationen endte i øvrigt 1-1. To af disse mod Ukraine, den sidste mod Bosnien. 

Frankrig VM-historik

Frankrig har to gange tidligere vundet VM i fodbold. Første gang på hjemmebane i 1998 efter en finalesejr på 3-0 mod Brasilien og anden gang i Rusland i 2018, hvor de besejrede Kroatien med 4-2 i en underholdende finale, hvor man dog ikke rigtig på noget tidspunkt sad med en følelse af, at den kunne vindes af andre end Frankrig. 

Frankrig har dog også tidligere skuffet fælt ved VM-slutrunder. De fleste fodboldfans husker nok VM i Japan og Sydkorea i 2002, hvor de som forsvarende verdensmestre røg ud i gruppen efter nederlag til Danmark i den sidste gruppekamp. Lige så dårligt gik det Frankrig ved VM i Sydafrika i 2010, hvor de ligeledes røg ud i gruppen med blot et enkelt point efter tre kampe. 

Ved VM i Tyskland i 2006 tabte Frankrig finalen til Italien efter straffesparkskonkurrence. En finale, vi nok alle husker for episoden mellem Marco Materazzi og Zinedine Zidane, der resulterede i et rødt kort til Zidane i sin sidste fodboldkamp. 

VM i Qatar er den 16. VM-deltagelse for Les Bleus. 

Kommentarer

Feedback