18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Argentina - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Argentina

Fuldt kampprogram

Argentina er endt i en overkommelig gruppe med Saudi-Arabien, Mexico og Polen. Det er en gruppe, Messi & Co. skal være i stand til at gå videre fra, og det tror bookmakerne da også på, at de gør, som det ses på oddsene herunder.

Det er nu eller aldrig for 35-årige Lionel Messi, der af mange anses for at være den bedste fodboldspiller nogensinde. Sidste år vandt han endelig en stor titel med Argentina, og det skete ved Copa América efter en 1-0-sejr mod Brasilien i finalen. Den titel var stærkt medvirkende til, at Messi i november 2021 blev kåret til verdens bedste fodboldspiller for vanvittige syvende gang i karrieren. Messi har vundet nærmest alt, hvad der er værd at vinde, men han mangler en VM-titel, og slutrunden i Qatar er formentlig sidste mulighed for ham, da han vil være 39 år gammel ved næste VM i USA.

Odds på Argentina ved VM 2022

Argentina åbner VM-slutrunden den 22. november mod Saudi-Arabien. 

Argentina odds: Højeste odds Bookmaker
Argentina vinder VM 6,60
Argentina vinder Gruppe C 1,40
Argentina går videre fra gruppen 1,083

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 10.51.

Spil på Argentinas VM hos Cashpoint

Argentinas styrker

Argentina har en fantastisk offensiv med store stjerner som Lionel Messi, Lautaro Martínez, Paulo Dybala og Ángel Di María. Det er uden tvivl i den offensive kæde, at Argentinas største styrker er. Argentina er afhængige af, at Lionel Messi er storspillende under VM, ellers bliver det potentielt et lige så skuffende VM, som det blev for argentinerne i 2018. 

Kollektivet er dog også stærkt hos Argentina, og man kan være sikker på, at spillerne yder alt, hvad de har i sig, men om det er nok til at gå langt, er nok en anden snak. Skal de vinde VM i fodbold, så kræver det både en stor holdindsats og individuel brillans fra de offensive profiler, hvor Messi trods sine 35 år stadig er stjernen. 

Argentinas svagheder

Argentina er ikke lige så stærkt besat på midtbanen eller i defensiven, som de er i offensiven, og hvis de møder hold med fart, der presser højt, så kan de muligvis komme i problemer på midtbanen, hvor de ikke har så hurtige folk. 

Vejen til VM

Argentina endte som toer i den sydamerikanske VM-kvalifikation, og deres kvalifikation til VM i Qatar har aldrig været i fare. De har en enkelt kvalifikationskamp tilbage mod Brasilien, der ender som vinder af gruppen. Det opgør spilles i september og har ingen betydning for VM senere på året. 

I VM-kvalifikationen lukkede Argentina blot otte mål ind, og de scorede selv 27. Lionel Messi og Lautaro Martínez blev delt topscorer for argentinerne i kvalifikationen, og de nettede begge syv gange undervejs. Giovani Lo Celso lavede flest assists for Argentina med fem styk. Bemærkelsesværdigt er det, at Lionel Messi ikke lavede en eneste assist i løbet af kvalifikationen.

Argentinas VM-historik

Argentina er en stor fodboldnation, og de er i høj grad også en stor VM-nation. De har vundet VM i 1978 og 1986, og så var de i finalen i 1930, 1990 og 2014. 

Den første titel i 1978 blev sikret på hjemmebane, og her var Mario Kempes helten på Argentina-holdet. Han scorede to mål i finalen mod Holland, og så blev han samtidig VM-topscorer det år med seks scoringer. 

Otte år senere i Mexico var det Diego Maradonas slutrunde. Den formidable argentiner var den altoverskyggende stjerne på det argentinske landshold, der kunne løfte VM-trofæet den 29. juni 1986 efter en sejr på 3-2 mod Vesttyskland i finalen. I finalen scorede Maradona i øvrigt ikke, men han lagde op til Burruchagas matchvindende mål. 

Fire år senere fik Vesttyskland revanche i finalen, da de besejrede Argentina 1-0 i finalen på mål af Andreas Brehme. 

24 efter den finale stod Argentina der igen, og det er den hidtil eneste gang, Lionel Messi har stået i en VM-finale. Argentinerne tabte finalen til Tyskland efter forlænget spilletid. Mario Götze stod for finalens eneste mål i det 113. minut. Spørgsmålet er, om Messi kommer til at spille en VM-finale mere i sin karriere. Svaret er formentlig nej. 

Ved seneste VM i Rusland i 2018 gik Argentina med nød og næppe videre fra gruppen, da de i den sidste gruppekamp besejrede Nigeria med 2-1. I ottendedelsfinalen sluttede det dog for Argentina, da de tabte 3-4 til de senere verdensmestre fra Frankrig i en fantastisk kamp. 

Kommentarer

Feedback