18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Skotland - Startopstilling & taktik

Opdateret
Frank Pilantra Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre
Fodboldbane
4-3-3
Skotland
Skotland
J. Rodon
C. Mepham
J. Morrell
J. Allen
A. Ramsey
D. James
H. Wilson
G. Bale
D. Ward
B. Davies
C. Roberts

Ovenstående bud på holdets idealopstilling vil blive korrigeret op til/i løbet af EM-slutrunden, såfremt vi vurderer, at nogle spillere bør skiftes ud. De steder, hvor der eventuelt står en spiller i parentes, indikerer, at her er tale om to spillere, som ligger meget lige i kampen om at være den startende spiller.

Taktik

Wales har i dette kalenderår mest stillet op i en 3-4-3-formation. Her har man en ganske kapabel offensiv bestående af Gareth Bale, Daniel James og Harry Wilson. 

Straffeskytte

Gareth Bale tager sig af straffesparkene hos waliserne. 

Frisparksskytte
Det er for det meste også Gareth Bale, der sparker de direkte frispark for Wales. James Lawrence fra St. Pauli kan også tage sig af dem. 

Profiler
Gareth Bale, Aaron Ramsey og Ben Davies

Bale er nævnt i alle kategorier indtil videre, og det hænger selvfølgelig sammen med, at han er en nøglespiller hos Wales, og han er også deres bedste spiller. De seneste sæsoner er han dog falmet, og det bliver interessant at se, hvad han kan bidrage med for Wales i slutrunden. Er han i topform, har de i hvert fald her en af de største profiler ved hele slutrunden. 

30-årige Aaron Ramsey er også en topspiller og har været det i mange år. Han er en nøglefigur på den walisiske midtbane, og Juventus-spilleren bliver vigtig ved EM.

Venstrebacken Ben Davies spiller til dagligt i Tottenham, og den 28-årige forsvarsspiller er en solid back. Han har tilmed også mange års erfaring fra Premier League, hvor han har optrådt for både Swansea og Tottenham. Han har været i Spurs siden 2014.  

Stjerneskud
Af upcoming navne bør Manchester United-spilleren Daniel James nævnes. Han er 23 år nu, og han har i skrivende stund spillet 20 landskampe for Wales, hvor det er blevet til fire scoringer. Han bliver typisk brugt på kanten eller som angriber.

David Brooks ser også lovende ud. Brooks spiller til dagligt i Championship-klubben Bournemouth, med hvem han også har spillet mange Premier League-kampe for.

Fravær og tvivl

Wales er ikke et land, som vælter sig i den ene store stjerne efter den anden. Derfor er det meget positivt for dem, at deres største navne som Gareth Bale, Aaron Ramsey og Ben Davies alle er klarmeldt til slutrunden. 

Desværre for den unge Liverpool-angriber Ben Woodburn blev der ikke plads til ham i denne omgang. Den 21-årige spiller har ellers ti landskampe på cv'et med to mål til følge. 

Kommentarer

Feedback