18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Rusland - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Rusland

Fuldt kampprogram

Rusland fakta

Rusland på Twitter
@@TeamRussia

Rusland er blandt værterne ved EM, hvor Sankt Petersborg skal agere værtsby. Her skal russerne selv spille to gruppekampe, mens de i den sidste gruppekamp skal til Parken for at møde Danmark.   

Ved VM på hjemmebane i 2018 nåede russerne frem til kvartfinalen, hvor de tabte i straffesparkskonkurrence til de senere finalister fra Kroatien. I ottendedelsfinalen slog russerne Spanien ud på netop straffespark. Nu venter så endnu en slutrunde, hvor nogle af deres kampe kommer til at foregå i hjemlige omgivelser.

Ruslands styrker

Af nuværende profiler på det russiske hold kan Artem Dzyuba, der blev topscorer i kvalifikationen til EM, nævnes, men også spillere som Aleksei Miranchuk, Denis Cheryshev, Aleksandr Sobolev og Aleksandr Golovin har store kvaliteter. Mange af Ruslands spillere spiller sammen til dagligt i klubregi, hvilket kan være en styrke. Derudover har Rusland skiftet en lille håndfuld af de ældre spillere fra VM-truppen i 2018 ud. Sergei Ignashevich har stoppet karrieren, mens Igor Akinfeev og Aleksandr Samedov stoppede på landsholdet efter VM i 2018.

Truppen tæller dog stadig rutinerede spillere i skikkelse af blandt andre 37-årige Yuri Zhirkov og 34-årige Fyodor Kudryashov, så den russiske trup rummer en fin blanding af spillere med rutine og spillere, der befinder sig i sin bedste fodboldalder. 

Ruslands svagheder

Russerne var ikke prangende i deres Nations League-gruppe, hvor de endte bag Ungarn og tabte de sidste to kampe til Tyrkiet og Serbien med henholdsvis 3-2 og hele 5-0.

Det er dog gået lidt bedre i VM-kvalifikationen, hvor de ligger nummer to i gruppen med seks point efter tre kampe. Kroatien, der ligger nummer 1 i gruppen, har samme antal point, men har en bedre målscore end russerne. 

Vejen til EM

Russerne kvalificerede sig til EM via samme gruppe som Belgien, hvor russerne tog sig af andenpladsen. De tabte to gange i kvalifikationen, og begge gange til Belgien. Ellers vandt de alle de øvrige otte kampe og havde en fin målscore på 33-7.

Topscorer for russerne i kvalifikationen blev Artem Dzyuba, der scorede hele ni mål. Zenit-spilleren toppede også russernes assistliste, hvor det blev til fem assists for Dzyuba. 

Ruslands EM-historik

Hele 12 gange har Rusland deltaget ved EM, og de vandt som Sovjetunionen turneringen i 1960 med finalesejr over Jugoslavien. I 2008 havde Rusland også en fantastisk EM-slutrunde, hvor de spillede sig frem til semifinalen. Her blev de senere vindere fra Spanien dog endestationen. 

Det var også i EM i 2008, at Andrey Arshavin for alvor slog sit navn fast, og han røg da også til Arsenal få måneder efter det EM. Mange russere kom da også på turneringens hold dengang. Hele 23 spillere blev dog udvalgt, og blandt disse var Yuri Zhirkov, Konstantin Zyryanov, Andrey Arshavin og Roman Pavlyuchenko. Første- og sidstnævnte er stadig aktive, og Zhirkov er også med i Ruslands EM-trup.

Ved seneste EM i 2016 gik det ikke godt for russerne, der røg ud af Gruppe B med blot et point. Det point kom ellers i åbningskampen mod England, men siden rendte russerne ind i nederlag til både Slovakiet og Wales.  

Russerne åbner EM-slutrunden mod Belgien hjemme i Sankt Petersborg den 12. juni, og her har de revanche til gode, da seneste møde i netop Sankt Petersborg mellem de to hold endte 4-1 til Belgien. 

Rusland fakta

Rusland på Twitter
@@TeamRussia

Kommentarer

Feedback