18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Portugal - Startopstilling & taktik

Opdateret
Frank Pilantra Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre
Fodboldbane
4-3-3
Portugal
Portugal
K. L. L. Ferreira
R. S. G. A. Dias
B. Fernandes
(R. J. L. Sanches)
D. L. H. Pereira
(W. S. d. Carvalho)
J. F. I. S. Moutinho
(W. S. d. Carvalho)
D. J. T. d. Silva
C. Ronaldo
B. M. V. d. C. e Silva
R. P. d. S. Patrício
R. Guerreiro
N. Semedo

Ovenstående bud på holdets idealopstilling vil blive korrigeret op til/i løbet af EM-slutrunden, såfremt vi vurderer, at nogle spillere bør skiftes ud. De steder, hvor der eventuelt står en spiller i parentes, indikerer, at her er tale om to spillere, som ligger meget lige i kampen om at være den startende spiller.

Taktik

Portugal stiller typisk op i en klassisk 4-3-3-formation. Her benytter landstræner Santos sig af hurtige og offensivt dygtige backer, der tager en høj position på banen, når Portugal angriber og dermed skaber bredde på holdet. Midtbanen er fyldt med teknisk dygtige spillere, men typisk med en klassisk sekser i form af enten William Carvalho eller Danilo Pereira. Dette giver de mere kreative Bruno Fernandes og João Moutinho frihed til at skyde fremad og fordele bolden med større risiko.

Straffeskytte

Cristiano Ronaldo er den åbenlyse straffesparksskytte for Portugal. Sidst Portugal fik et straffespark, som Ronaldo ikke sparkede, var ved Confederations Cup 2017, så det er svært at sige, hvem der er backup. Et rigtig godt bud er dog Bruno Fernandes. 

Frisparksskytte

Ronaldo sparker ligeledes frispark for portugiserne. Er han ikke på banen, så er Bruno Fernandes forrest i køen til at sparke frisparkene tæt på straffesparksfeltet. 

Profiler

Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Rui Patrício

De tre spillere udgør den centrale akse på Portugals hold. Patricio er en af de mere undervurderede målmænd i fodboldeuropa, og han gør sig på en beskeden adresse i Wolverhampton. Han er dog en keeper med en stor mængde erfaring, og han er en sikker sidste skanse. 

Bruno Fernandes har taget fodboldeuropa med storm siden skiftet til Manchester United i januar 2020, og han kommer til at få en nøglerolle for Portugal. Han skal være målfarlig for midtbanen og samtidig assistere Ronaldo.

Cristiano Ronaldo er naturligvis den åbenlyse stjerne hos Portugal. Han er Europas bedste fodboldspiller, og han har vundet Balon d'Or flere gange end nogen andre fra kontinentet. Alt går gennem Juventus-angriberen, og det er ham, der skal afslutte angrebene og stå for målene.

Stjerneskud

Portugal har mange spændende unge spillere, og landstræner Santos har formået at køre den næste generation ind på holdet uden de helt store problemer. 

Det åbenlyse stjerneskud er 21-årige João Félix fra Atlético Madrid. Han blev Atléticos dyreste transfer nogensinde, da de hentede ham i sommeren 2019, og siden da har han udviklet sig støt. Han har endnu ikke fået sit helt store gennembrud på den internationale scene, og han er heller ikke helt fast hos Atlético, men det bør blot være et spørgsmål om tid. 

Félix er en teknisk dygtig og målfarlig spiller, der kan spille overalt i offensiven. Han er dog bedst, når han spiller centralt på den offensive midtbane eller som hængende angriber, hvor spillet kører gennem ham, og han kan bruge sin fart til at komme ind i feltet. 

Fravær og tvivl

Arsenal-spilleren Cédric Soares og Everton-spilleren André Gomes er begge udeladt af den portugisiske trup. Det samme er Barcelona-talentet Trincão. 

Kommentarer

Feedback