Lodtrækningen til VM-gruppespillet kan blive altafgørende for de danske chancer for succes i Rusland. Fodboldekspert Frank Pilantra ser her nærmere på de mulige scenarier og udpeger ønskemodstanderne samt skrækpuljen.

Mens de danske landsholdsspillere endnu jubler over 5-1 sejren over Irland i playoff-kampen i Dublin, så kan vi se frem mod sommerens VM-slutrunde i Rusland, hvor Åge Hareide risikerer at stå overfor skrappe gruppemodstandere som Brasilien, Tyskland, Spanien og Frankrig.

Trods en usikker start på kvalifikationen ligner det nu, at det danske landshold for første gang i rigtig mange år står med gode muligheder for at gøre en forskel ved en slutrunde, og VM 2018 må meget gerne blive startskuddet til en succesfuld æra under Åge Hareide.

Med Christian Eriksen i spidsen er det danske landshold ledet af unge profiler i midt 20'erne, mens der er masser af udviklingsmateriale i f.eks forsvarskometen Andreas Christensen og den finurlige Pione Sisto, der begge forhåbentlig kan etablere sig som bærende stjernespillere i landsholdstrøjen.

VM 2018 kan blive et pejlemærke for, hvor holdbart Åge Hareides projekt er. Kan vi spille lige op med selv de bedste mandskaber, eller mangler der slutrunde-erfaring efter flere skuffende kvalifikationer under Morten Olsen?

Der står meget på spil ved lodtrækningen den 1. december, hvor det bliver afgjort, hvilke lande Danmark skal møde i de tre gruppekampe.

Læs optakt og guide til VM 2018 her

Seedningslagene

De ialt 32 VM-deltagere er inddelt i fire seedningslag og Danmark er placeret i 3. seedningslag.

1. seedningslag: RuslandTyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen og Frankrig.

2. seedningslag: Mexico, England, Spanien, Uruguay, Colombia, Schweiz, Kroatien og Peru.

3. seedningslag: Iran, Costa Rica, Egypten, Senegal, Island, Sverige, Tunesien og Danmark

4. seedningslag: Japan, Panama, Sydkorea, Nigeria, Saudi-Arabien, Marokko, Australien og Serbien.Læs mere om seedningslag og regler for lodtrækningen her.

Landstræner Åge Hareide: Giv os Rusland

Hvem skal vi krydse fingre for dukker op af kuglen ved lodtrækningen, og hvilke lande skal vi håbe på at undgå?

Hvis vi ser på 1. seedningslag, så skal Danmark virkelig ramme dagen for at få noget fra gruppekampe mod Brasilien, Frankrig og Tyskland, mens det heller ikke vil blive nemt mod Portugal med Cristiano Ronaldo og Argentina med Lionel Messi.

Men Argentina viste i kvalifikationen, at de langt fra er uovervindelige, og det kunne være en stor oplevelse for de danske spillere at stå overfor de argentinske stjerner.

VM 2018: Gruppespil-specials

Bedste odds Bookmaker
Danmark vinder deres VM-gruppe 6,00
Danske Spil
Danmark går videre fra gruppen 2,05
Danske Spil
Danmark går ikke videre fra gruppen 1,83
NordicBet

Modsat Argentina så var Belgien yderst overbevisende i deres kvalifikation, hvor de fik 28 point i de 10 kvalifikationskampe. Fokus må være på Polen og værtsnationen Rusland, når vi skal lede efter ønskemodstandere fra 1. seedningslag. Den mest interessante gruppemodstander ville nok være Rusland, da vi allerede kender Polen fra kvalifikationen.

Se hele kampprogrammet til VM i Rusland her

"De eneste, vi skal undgå fra andet seedningslag, er Spanien, som er havnet der, fordi Rusland som vært er i lag et. Men det er stærke hold. Også i tredje lag. Så det skal nok blive jævnbyrdigt alligevel"

Landstræner Åge Hareide til TV 2 Sport

Sværeste lodtrækning: Dynamit-puljen

1.Brasilien

2.Spanien
3.Danmark
4.Japan

Ønskelodtrækning: Motorvejen til 1/8-finalerne

1.Rusland
2.Peru
3.Danmark
4.Panama

Det kunne være rart at undgå de europæiske lande fra 2. seedningslag, da Spanien, England, Kroatien og Schweiz virker mere solide end det mere eksotiske firkløver med Mexico og sydamerikanske Uruguay, Colombia og Peru.

Der er ingen tvivl om, at udesvage og profilfattige Peru er ønskemodstanderen fra 2. seedningslag, mens især Spanien ville være en stor udfordring.

Danmark bør ikke frygte nogen fra 4. seedningslag, ellers hører vi ikke til ved en VM-slutrunde. Hareides drenge burde kunne besejre samtlige disse hold, men der vil størst tilfredshed, hvis vi trækker Panama, Australien eller Marokko.

Der er også god speed hos de danske spillere, så de skulle kunne følge med de fikse spillere fra Japan og Sydkorea. Det kunne blive en brandkamp mod f.eks Nigeria med en svag defensiv, men med offensive profiler som Musa, Moses, Iwobi og Kelechi Iheanacho.

Der trækkes lod til gruppespillet i Moskva den 1. december.

Byd gerne ind med jeres egne vurderinger af, hvad der vil være den sværeste og letteste lodtrækning. 

Se hele kampprogrammet til VM i Rusland her.