18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Sverige - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (5)

Kampprogram, Sverige

Fredag 18. juni 2021

15:00 Sverige - Slovakiet


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Fuldt kampprogram

Sverige fakta

Sverige på Twitter
@svenskfotboll
#SWE #viärsverige

Sverige er klar til sin syvende slutrunde, og det er anden slutrunde under landstræner Janne Anderssons ledelse.

Andersson tog over for Erik Hamrén efter det skuffende EM i 2016, hvor svenskerne endte sidst i Gruppe E med blot et enkelt point. Svenskernes eneste scoring ved slutrunden blev sat ind af en modspiller i form af irske Ciaran Clark, der scorede i eget net i 1-1-kampen.

Sveriges styrker
Sverige har ikke længere en altoverskyggende stjerne på holdet, som de i mange år havde med Zlatan. Det lader dog ikke til at have forringet det svenske hold. De har et stærkt kollektiv, hvor der også er interessante unge talenter at finde. Her skal Dejan Kulusevski og Alexander Isak især fremhæves, og de ligner bestemt fremtiden på det svenske landshold.

Derudover har svenskerne også profiler som Viktor Lindelöf, Emil Forsberg, Robin Quaison samt de rutinerede Marcus Berg, Andreas Granqvist og Sebastian Larsson.

Sveriges svagheder

Efter EM i 2016 vinkede stadigt aktive Zlatan Ibrahimović farvel til det svenske landshold efter 116 landskampe og 62 mål, men siden da er det blevet til to ekstra landskampe for Zlatan, der vendte tilbage til landsholdet i 2021. Desværre for fodboldelskere og det svenske folk er Ibrahimović dog ikke blevet klar til EM, så Janne Andersson har ham ikke med i sin EM-trup. Milan-stjernen er den største svenske spiller i fodboldhistorien og den mest scorende på det svenske landshold nogensinde. 

Selvom det faktisk er gået udmærket for Sverige uden Zlatan, så er det nærliggende at tro, at den 39-årige Ibrahimović, der fylder 40 i år, stadig ville kunne have gjort en forskel ved EM.

Vejen til EM

Sverige var i kvalifikationsgruppe med blandt andre Spanien, Norge og Rumænien, og her nappede de andenpladsen bag Spanien. Fire point havde de ned til naboerne fra Sverige. 

Svenskerne sluttede med en målscore på 23-9, hvilket må siges at være udmærket. Kun i en enkelt gruppekamp gik Sverige fra banen uden at score, og det var i 3-0-nederlaget til Spanien på Bernabéu. 

Mainz-spilleren Robin Quaison blev svensk topscorer i kvalifikationen med fem mål.

Marcus Berg toppede assistlisten med tre styks.

Sveriges EM-historik

Det er som nævnt svenskernes syvende EM-slutrunde, der venter. Sveriges første EM-deltagelse kom tilbage i 1992, hvor de havde værtskabet. Det var også i 1992, de leverede deres hidtil bedste EM-resultat. Dengang kom de frem til semifinalen, hvor tyskerne slog dem ud med en 3-2-sejr. Siden 1992 har Sverige kun misset en enkelt EM-slutrunde, og det var den i England i 1996. 

Siden semifinalen i 1992 er svenskernes bedste resultat kvartfinalen fra 2004, hvor man røg ud til Holland efter straffesparkskonkurrence. Faktisk er Sverige kun to gange gået videre fra gruppespillet ved EM - det ved de førnævnte slutrunder i 1992 og 2004. 

Seneste EM i Frankrig endte som tidligere nævnt skuffende for Sverige, der spillede elendigt i den slutrunde. Man fik point i første kamp mod Irland takket være Ciaran Clark, der scorede i eget net. I de to øvrige gruppekampe blev det til 1-0-nederlag til både Italien og Belgien. 

Sverige fakta

Sverige på Twitter
@svenskfotboll
#SWE #viärsverige

Kampprogram, Sverige

Fredag 18. juni 2021

15:00 Sverige - Slovakiet


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback