2017 har budt på et redaktørskifte, cirka 670 artikler, tilføjelse af en ekstra journalist og optakter på flere nye områder. BetXpert gennemgår her de redaktionelle højdepunkter og årets mest læste historier. 

Allerede i starten af året skete der store ændringer på den redaktionelle front hos BetXpert, da den daværende artikelredaktør stoppede og undertegnede startede i midten af marts. Sidenhen er der også blevet tilknyttet en journalist på deltid, således at der bliver mulighed for flere dybdegående og kritiske artikler om branchen. 

Blandt årets cirka 670 historier publiceret under artikel-sektionen, er historien om, at Danske Spil advarer mod Facebook-svindlere den mest læste.

Torben N. Sørensen, BetXperts skribent og ekspert gennem nærmest en hel menneskealder, er en populær herre, og to af hans historier er blandt årets mest læste. Et samarbejde med et bettingsyndikat i Vietnam vakte læsernes interesse for hans historier derfra. 

Forrige år var flere historier af den professionelle golftrader, Jesper Asbirk, i top 10 over de mest populære historier, og igen i år er en af hans blog i top 10. Det er historien om, hvordan han tabte en halv månedsløn på sekunder, mens hans tradede en golfturnering på Betfair. 

Året der gik 

I løbet af 2017 blev de sidste videoer ifm. BetXpert TV vist, og det var noget, der var populært blandt læserne (og seerne). Desværre har det ikke været muligt at fortsætte konceptet, men der arbejdes på, at det kan tages op igen senere. 

Der blev også forsøgt med en podcast om betting, som viste, at der er et stort potentiale i at udgive sådan en. Desværre lykkedes samarbejdet ikke, men vi håber, at vi kan igangsætte en ny podcast i løbet af 2018. 

En af de større historier foregik i Jylland, nærmere præcist Retten i Herning, hvor en krigsveteran havde lagt sag an om erstatning for et milliontab hos Unibet. En sag, hvor bookmakeren blev frikendt, men som nu er anket til Vestre Landsret, da der blev givet fri proces til ankesagen. 

Danske Spil har været ramt af flere dårlige sager, hvor en millionbøde til det statsejede spilleselskab givet af Bagmandspolitiet for overtrædelse af hvidvaskningsregler er blandt de slemme sager. De mangler en IT-opdatering, hvilket betyder, at de konsekvent nedrunder oddsgevinster, hvilket mindst indtjener dem et sekscifret beløb om året. De har også fået kritik af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at have en konkurrencefordel, hvilket ledte til en ny tilladelse fra Spillemyndigheden, hvori der indgik nye krav. Dem har de dog ikke kunne leve op til, og de er blevet udsat i et år - det betyder, at først 1,5 år efter, at der blev udtalt kritik af deres konkurrencefordel, bliver det ændret.

Andre medier end BetXpert har også haft fokus på spillebranchen i år, hvor Jyllands-Posten serie om limitering af vindende kunder skiller sig ud. Her fortalte en jura-professor, at han mener, at limitering er ulovlig markedsføring, mens han senere fortalte, at hans umiddelbare vurdering var, at bookmakerne også overtrådte persondataloven, men den sag har Datatilsynet ikke undersøgt videre, da de sagde ok til bookmakernes logning af ip-adresser

På baggrund af alle historierne om bookmakernes limitering meldte Spillemyndigheden ud, at limits vil være en del af deres tilsyn.

Antallet af spiludbydere, der tilbyder væddemål, har også ændret sig i løbet af 2017. Tipico trak sig fra det danske marked ved udgangen af året, mens BetOnFinance gik konkurs med en gæld på over 10 millioner kroner. Der er dog også kommet et nyt ansigt til, da LeoVegas fik en licens til sportsbetting. Det forventes, at flere bookmakere vil komme til.

Der har været mange andre historier i løbet af 2017, og at liste dem alle her ville betyde en lang og uoverskuelig artikel, men hvis det har interesse, kan der dykkes ned i vores artikel-arkiv her

Optakter og guides fortsætter med at være populært

En vigtig del af det redaktionelle indhold er vores optakter og guides. Her har læserne mulighed for at fordybe sig i en enkelt sportsgren eller begivenhed og finde eventuelle værdispil. 

Som det kan ses af top 5-listen over mest læste optakter og guides, så er Tour de France populært. Og hvad der ikke fremgår af den liste er, at de andre optakter og guides om de store Grand Tours alle ligger i top 15 (Vueltaen, Giroen og Touren). 

Da Danmark kvalificerede sig til VM i fodbold i Rusland, steg interessen markant. Artiklerne om de afgørende playoff-kampe var mere populære end landsholdets kampe tidligere på året, ligesom at de forskellige guides til, hvordan Danmarks seedning og lodtrækning var populære. Så populære, at to af artiklerne sniger sig op i top 3 over de mest læste optakter og guides. 

Bookmakerne beretter om, at underholdningsvæddemål bliver mere og mere populært, og det kan også ses på optaktsvisninger, hvor årets sidste dag indeholder et stort bettingobjekt i form af Dronningens Nytårstale, som er årets fjerdemest læste optakt/guide. Og kort efter på en 7. plads kommer optakten til det danske Melodi Grand Prix

Har du særlig viden om en bestemt sportsgren eller bettinginteressant begivenhed, så tøv ikke med at kontakte BetXpert med henblik på at skrive en optakt - vi er altid åbne for nye optaktsideer. Året bød faktisk på den første optakt nogensinde på BetXpert til en squash-turnering, ligesom der også var optaktsdebut til det traditionelle nytårsskihop i Garmish-Partenkirchen. Også eSport kom på programmet med optakter til både DotA 2, og CS:GO, som var de første optakter i de to spil.

Hvad vil 2018 byde på?

BetXpert er i besiddelse af flere aktindsigter fra både Spillemyndigheden, Forbrugerombudsmanden og Forbrugerklagenævnet, og dem vil der blive skrevet interessante historier på baggrund af. 

Danmark er endelig med ved en stor fodboldslutrunde, så det kommer vi selvfølgelig til at dække intenst. Planlægningen er gået i gang, og de første indledende historier har allerede fået tastet de første ord. 

Skatteministeriet vil til foråret indkalde til forhandlinger om spilleloven, ligesom det også forventes, at regeringen vil komme med et udspil på området. Det er noget, der vil få stort journalistisk fokus her på BetXpert - i de forhandlinger er det muligt, at loven kan ændres, så vi får et mere fair og ansvarligt spillemarked for nu at bruge Spillemyndighedens terminologi. 

Derudover så skal der nok ske et par eller flere store begivenheder i branchen, der vækker genklang. I Storbritannien forventes det, at den britiske spillemyndighed vil fratage licens(er) fra operatør(er), der ikke lever op til lovgivningen og kravene. Generelt er der kommet et stort fokus på social ansvarlighed, ludomani og forbrugerrettigheder, og det kan smitte af på Danmark - Socialdemokratiet har meldt ud, at der er behov for strammere kurs over for spiludbyderne

Top 10: Mest læste artikler 2017 (som ikke er optakter/guides)

 1. Falske tips: Danske Spil advarer mod Facebook-svindlere
 2. Torben N. Sørensens betting-år 2016: Samarbejde med syndikat i Vietnam
 3. BetXpert TV: Mød spillegenden Roman Empire
 4. BetXpertTV: Mød manden der laver plus på alle SL-kampe
 5. Første episode af BettingPodcasten: Livet som pro-sportsbettor
 6. Golftrader på fuld tid: En halv månedsløn tabt på få sekunder
 7. BetXpert TV: Fra hyggespiller til seriøs sportsbetter
 8. 8 råd til succes - i betting og livet
 9. Et asiatisk bettingsyndikat indefra: TNS-oplevelser fra Saigon
 10. Studerende sagsøger Bet365 for konfiskering af gevinster

Top 5: Mest læste optakter/guides

 1. Tour de France 2017: Her er alle rytterne og deres opgaver
 2. Sådan foregår lodtrækningen til gruppespillet ved VM 2018
 3. Sådan seedes Danmark til playoff i VM-kvalifikationen
 4. Dronningens nytårstale odds 2017: Hvad siger Dronningen i år?
 5. VM i Håndbold 2017 - optakt: Flot spil på Frankrig

Her fra redaktionen skal der lyde et godt 2018 til jer alle. Kom endelig med inputs til, hvilke artikler I kunne tænke jer at læse, og i hvilken retning I ønsker, at det journalistiske og redaktionelle skal bevæge sig.