Første episode af BettingPodcasten er nu i luften, og her taler værterne Tobias Storm og Benjamin Leander om, hvordan det er at leve af sportsbetting med konkrete eksempler fra regnskabet, faldgruber og gode råd. 

I samarbejde med Pokernet kan BetXpert præsentere den første pilotepisode af BettingPodcasten, hvor der bliver talt om livet som professionel sportsbettor. 

Tobias Storm, tidligere professionel pokerspiller, interviewer Benjamin Leander om at leve af at spille om penge på sportskampe. Sidstnævntes navn vækker formentlig genkendelse hos flere lyttere og læsere. Benjamin Leander er tidligere fodboldelitedommer i blandt andet 1. Division, har arbejdet sammen med Steffen Dam på BT, tidligere oddssætter hos Betsafe/Nordicbet, og nu lever han som professionel sportsbettor. 

"Det er et hårdt race at slå bookmakerne, og man skal ikke tage fejl af, at det er et race, der skal vindes på flere forskellige fronter: Bookmakerne har deres teoretiske tilbagebetalingsprocent, som man skal slå, og online skal man også klare sig omkring bookmakernes limits," fortæller Benjamin Leander i podcasten. 

I podcasten fortæller han blandt andet også om faldgruber, bankroll-størrelse og anekdoter om hans betting. 

Betting er som sport

Benjamin Leander spiller primært på fodbold. Men der fokuseres ikke på en bestemt liga eller et bestemt land.


"Min generelle tilgang til betting er, at der ikke er nogle ligaer, der er uinteressante for mig. Jeg favner sindssygt bredt. I mit regnskab for denne sæson er jeg oppe på omkring 44 forskellige ligaer, og det er kun fodbold. Jeg betragter mig selv som værende meget atypisk betting-wise. Mit interessespænd er stort, og jeg synes, at jeg har fundet opskriften for bettingmæssig succes," fortæller Benjamin Leander. 

"Jeg betragter betting som en sport: Man skal hele tiden sørge for at være forberedt, holde sig i træning, og man skal være som en idrætsudøver. Man placerer ikke gode sportsbets med gigantiske tømmermænd, eller hvis man lige glemmer at få den vigtigste research med og spiller ti minutter før kampstart," fortsætter han i podcasten.

Der bruges meget tid på betting. Men et konkret estimat er nærmest umuligt at foretage, da betting er en integreret del af Benjamin Leanders hverdag. Han sidder på et kontor, hvor han sparrer med andre, men når han er hjemme, holder han stadig øje med holdopstillinger til nært forestående kampe, for at se om der er er opstået et godt valuespot. 

"Jeg holder aldrig rigtig fri. Det er ikke et 9 til 17-job, og det er superhårdt arbejde," siger Benjamin Leander. 

Google-søgning gav bankroll-boost

En af Benjamins Leander daglige rutiner, når han undersøger potentielle spil, er en simpel Google-søgning på bestemte keywords. Her bliver der blandt andet søgt på "injury crisis", "injury ravage" og "depleted squad" for at se, hvad der dukker op af nyheder indenfor de sidste 24 timer. Søgningerne bliver også foretaget på fransk og spansk, og de er ikke rettet mod specifikke ligaer eller kampe, men skal bruges til at undersøge, om der er nogle markante team news, hvor bookmakerne har prissat odds forkert. 

Og sådan et tilfælde opstod 2013 i den afrikanske pendant til Europa League, hvor der via søgningen dukkede en artikel op fra BBC Africa om, at US Bitam fra Gabon var i økonomisk uføre, spillerne kunne ikke få visum, og holdet blev nødt til at stille med en reservemålmand i startopstillingen som markspiller i returopgøret mod tunesiske ES Setif. 

"På det her tidspunkt har jeg ikke tjekket odds. For mig er det vigtigt ikke at tjekke odds på forhånd, og det er det sidste, jeg tjekker, for jeg prøver at danne mig en ide om, hvad oddset skal give," siger Benjamin Leander om sin researchproces. 

Der er ikke mange bookmakere ude med odds på kampen, men Benjamin Leander er overbevist om, at han har fundet noget information, som bookmakerne endnu ikke har taget højde for.

"Og den vigtigste tankegang er; hvad er det, jeg ved, som bookmakeren ikke ved. Og det er åbenlyst i denne her sag, som er på et relativt lille marked, at der er noget info, som folk slet ikke har fået fat i," fortæller Benjamin Leander. 

Hvordan kampen forløber, og hvor meget Benjamin Leander booster sin bankroll med, kan du høre i podcasten, men det kan godt afsløres, at det både blev nervepirrende, og at gevinsten var på et sekscifret beløb. 


"Man skal være klar over, at der er en risiko for, at det kikser. Jeg har også tabt på lignende spots, hvor jeg har tabt store summer," siger Benjamin Leander. 

Byd endelig ind med feedback på første afsnit eller ideer til fremtidige afsnit. Både Benjamin Leander (LeandinhoDK) og Tobias Storm (Saibot) vil være aktive i kommentarsporet til artiklen. 

BettingPodcasten kan også downloades ved at klikke her (bemærk at download starter automatisk).