I sidste uge offentliggjorde Tipico, at de trækker sig fra det danske marked i midten af december, og nu har de meldt ud, hvorfor de ikke længere vil være bookmaker i Danmark. 

Det lå i kortene, at Tipico ville trække sig fra det danske marked, da de sidste år opsagde samarbejdet med Peter Schmeichel, stoppede deres sponsorat med DBU, og ikke længere markedsførte sig i Danmark, mens de tidligere i år solgte flere væddemålsbutikker til Cashpoint*

"Tipico repræsenterer den tyske ekspertise i sportsbetting, og vi mener, at Tyskland fortjener vores bedste indsats og ressourcer, hvor vi vil fortsætte med at levere det bedste bookmaker-produkt på det tyske marked," skriver Vito Licari, affiliate manager hos Tipico, i en mail til BetXpert. 

Tipicos fem-årige licens fra Spillemyndigheden udløber ved årets udgang, og den har bookmakeren valgt ikke at genansøge: 

"Vores hovedfokus er nu på Tyskland og Østrig, og derfor har vi ikke genansøgt om en ny licens," fortsætter Vito Licari.

Tipico lukker for login for danske brugere den 12. december, hvorefter det ikke længere er muligt at tilgå sin konto hos Tipico. Skulle man have glemt at udbetale sit indestående inden den dato, så kan man kontakte kundeservice, som vil instruere en i, hvordan man udbetaler sine penge, forklarer Vito Licari.

Kontakt kundeservice, hvis cashout-funktion mangler

I mailen, som Tipico sendte ud til deres kunder omkring lukningen i Danmark, stod der, at man skulle bruge cashout-funktionen for at udbetale igangværende langtidsvæddemål, men BetXpert er blevet kontaktet af flere brugere, der ikke har den mulighed. 

"Jeg har tjekket det internt, og jeg kan bekræfte, at langtidsvæddemål ikke vil blive annulleret [...] Det er derfor, at vi har inviteret vores brugere til at gøre brug af cashout-funktionen. Hvis de ikke har en cashout-funktion, så skal de kontakte kundeservice," skriver Vito Licari. 

Spillemyndigheden ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag med Tipico, men i en mail til BetXpert gør de opmærksom på, "at udbyderen generelt skal sikre, at ikke-afgjorte væddemål afvikles og dermed ikke annulleres." 

Hvis man ikke når at bruge cashout-funktionen inden tidsfristen, så vil Tipico automatisk cashe de væddemål ud, og herefter skal kundeservice kontaktes for instruktioner om udbetaling. Det oplyser Vito Licari, der tilføjer, at danske kunder ikke har mulighed for at spille hos Tipico via deres .com-domæne.