Verdens største esports event, The International 2017, begynder den 2. august, og vanen tro afholdes det i Key Arena, Seattle. Præmiepuljen er indtil videre på over 145 millioner kroner, og den vokser endnu. Læs vores DotA-eksperts The International 2017 optakt her.

The International er en af i alt tre events, som bliver arrangeret af Valve, som er spiludvikleren bag DotA 2. The International er den sidste af de tre events, og den er på mange måde unik i forhold til andre turneringer. Det er uden tvivl den største turnering inden for eSport, hvis man måler på præmiepuljen. Turneringen er crowdfunded, hvilket betyder at fansene kan bidrage til præmiepuljen, og det gør de troligt.

Præmiepuljen starter på 1,6 millioner dollars, som er doneret af Valve. I skrivende stund er præmiepuljen på samlet 23 millioner dollars, og Valve plejer at have nogle ting gemt i ærmet til at booste den endnu mere.

Denne udgave af The International, som er den syvende i rækken, er også speciel, idet det er første gang, at turneringen ikke har nogen forsvarende mester. Wings Gaming, sidste års vinder, er opløst og de individuelle spillere formåede ikke at kvalificerede sig på deres nye hold. Faktisk er ingen af holdene fra sidste års finale kvalificeret, da Planet Odd heller ikke kom igennem nåleøjet i den nordamerikanske kvalifikation. Det viser virkelig, hvor hård konkurrencen er blevet, og det ses også på vinderoddsene, hvor der modsat til forrige år ingen klar favorit er.

De forrige år har der altid været 16 deltagende hold, men i år har Valve valgt at udvide dette til 18 hold. Det har de blandt andet gjort for at kunne oprette en separat kvalifikation til Sydamerika. Det er også første gang, at et hold fra Sydamerika deltager i The International.

The International 2017 - Odds & Tips

Odds på vinderen af The International 2017

Bedste odds Bookmaker
Virtus.Pro 5,50
Unibet
Evil Geniuses 5,50
Unibet
OG 6,00
Danske Spil
Team Liquid 6,00
Unibet
Newbee 11,00
Unibet
Secret 15,00
Unibet
LGD Gaming 13,00
Bet365
LGD.Forever.Young 31,00
Unibet
TnC 31,00
Unibet
Invictus Gaming 21,00
Bet365
Cloud9 21,00
Unibet
iG.Vitality 34,00
Bet365
Fnatic 51,00
Bet365
Team Empire 67,00
Unibet
Digital Chaos 45,00
Danske Spil
Execration 101,00
Bet365
Infamous 81,00
Bet365
HellRaisers 126,00
Bet365

Turnerings H2H: Empire over InFamous til odds 1,70 hos Danske Spil*

Empires carryspiller Chappie har ikke modtaget sit pas sam visa, og derfor er holdet rejst til Seattle uden ham. Han vil træne med holdet fra Empires bootcam, og Empire forventer, at han kommer meget snart. Jeg er dog ikke i tvivl om, at holdet finder en eller anden måde, hvorpå de kan spille deres kampe. Derfor vinder jeg også denne match-up rigtig spændende. Selv med en stand-in bør Empire være et niveau eller to over InFamous, og samtidigt har Empire erfaring fra disse store turneringer, hvor det hele er nyt for InFamous.  

Turneringsformat

Turneringen er delt op i et gruppespil og et playoff. I gruppespillet bliver holdene delt op i to grupper med 9 hold i hver, hvor alle mødes indbydes i en bedst af to. Playoff er den klassiske DotA 2 format med lower og upper bracket.

Gruppespillet

Gruppespillet begynder den 2. august og slutter den 5. august. Gruppespillets formål er at rangere holdene, således at det dårligste hold bliver elemineret, mens de fire bedste hold avancerer til upper bracket, og de resterende fire hold starter i lower bracket.

Lower bracket

I første runde af lower bracket spilles som en bedst af én. Det er der naturligvis ingen hold som ønsker, da variansen kan spille ind, og man har tidligere set store favoritter ryge ud tidligt på denne konto. Efter første runde spilles de resterende kampe i en bedst af tre. Hvis man taber en kamp i lower bracket, så er man ude af The International 2017, mens vinderen går videre til næste runde, som spilles imod en af taberne fra upper bracket.

Upper bracket

De fire bedste hold fra gruppespillet starter i upper bracket. Hvor det bedste hold fra gruppe A spiller imod den fjerde bedste fra gruppe B osv. Alle kampene i upper bracket spilles som bedst af tre. Fordelen ved upper bracket er, at man ”har et ekstra liv” forstået på den måde, at taber man en kamp, så forsætter ens turnering i lower bracket.

I upper bracket finalen spilles der om en plads i finalen, mens taberen af denne kamp skal spille i lower bracket finalen om den sidste plads i finalen. Fordelen ved at komme direkte i finalen fra upper bracket er, at på finaledagen skal lower bracket finalen først spilles, så holdet har mulighed for at studere.

 

To danskere er med

Sidste år var Danmark repræsenteret på tre forskellige hold, og Misery var med hans hold i finalen, hvor de desværre tabte. Klaphatten skal alligevel findes frem, for danskerne er stadig at finde på to af forhåndsfavoritterne.

Danskeren N0tail skal sammen med sin trofaste partner Fly lede holdet OG til endnu en sejr ved et Valve-event. OG kommer nemlig med hele fire Major-titler i bagagen, men de mangler stadig at vinde den største af dem alle, The International.

Hjemmeholdet og publikumsfavorit Evil Geniuses ledes af danskeren Cr1t-, og med hans kaptajnrolle skal han guide EG imod endnu en International-triumf. Holdet vandt den tilbage i 2015 med legendariske ppd som kaptajn, og det er store fodspor, danskeren skal fylde ud. Foran hjemmepublikum i et fyldt Key Arena er presset maksimal på danskeren.

Se en grafik over formatet her.

 

Grupperne

Grupperne er blevet offentliggjort d. 30/7, og jeg har forsigtigt rangeret holdene med, hvor jeg tror de ender. 1 betyder Upper bracket, 2 betyder lower bracket, og 3 betyder elimination. Holdene er nævnt vilkårligt i forhold til placering i deres respektive rangeringer.

Gruppe A

Liquid (1)

iG.V (1)

Evil Geniuses (1)

TnC (1)

LGD (2)

Fnatic (2)

Secret (2)

Empire  (2)

Infamous (3)

Gruppe B

Virtus Pro (1)

OG (1)

Newbee (1)

iG (1)

Execration (2)

Cloud 9 (2)

Digital Chaos (2)

LGD.Forever Young (2)

Hellraisers (3)

Holdene

OG

Holdet: n0tail, ana, s4, JerAx, Fly(c)

Træner: 7ckngMad

Hvad taler for?

 • OG har med n0tail, Fly og 7ckngMad et godt fundament til at komme stærkt til turneringen.
 • OG har ikke været så dominerende i sæsonen op til The International. De kan måske gå lidt under radaren i forhold til forrige turneringer - forstået på den måde, at hold ikke forbereder sig ligeså meget til OG som andre hold.
 • OG er rigtig gode til at vende kampe, hvor de først er kommet bagud.

Hvad taler imod?

 • Jeg synes, at OGs spillestil taler lidt imod dem. De virker meget statisk i deres måde at gribe spillet an på.
 • Jeg synes tit, at OGs kampen afhænger af, hvordan ana’s kamp er. Hvis han spiller dårligt/får en dårlig start, så taber de. Og omvendt.
 • Der er stort pres på OG, det er den eneste turnering, som de ikke har vundet. Jeg ved, at spillerne bliver påvirket af stemningen på holdet, så måske kan nerverne gøre noget.

Virtus.Pro

Holdet: RAMZES666, No[0]ne-, 9pasha, lil, Solo(c)

Træner: Artstyle

Hvad taler for?

 • Jeg er virkelig imponeret af Virtus-Pros måde at spille ”The Summit”. 92 forskellige helte, hvor holdet, der kom nærmest, spillede 43 forskellige helte.
 • Det giver dem en unik mulighed, da modstanderne får svært ved at forberede sig imod dem, og samtidig har de vist, hvor fleksible de kan være.
 • Selv med 92 forskellige helte, så spillede Virtus Pro ikke deres ”hemmelige våben”. Lil er verdens bedste Visage-spiller, og det er en hero, vi har set mere og mere i meta.
 • Virtus.Pro er stærkt besat på hver eneste position. Ramzes666 er en af de bedste i hele verdenen.
 • Holdet har spillet sammen i rigtig lang tid, og deres teamfight og koordination er rigtig god.

Hvad taler imod?

 • Holdet har aldrig rigtig præsteret på den store scene. Jeg tror, de rammes af nervøsitet.
 • Selvom det måske er svært at vide præcist, hvordan Virtus.Pro har tænkt sig og spille, så tror jeg, det er et af holdene som vil bliver nærstuderet nøje af alle deltagerne.

Evil Geniuses

Holdet: Arteezy, SumaiL, UNiVeRsE, zai, Cr1t-(c)

Træner: Fear og SVG

Hvad taler for?

 • Evil Geniuses spiller foran hjemmepublikum, og de vil helt klart heppe på dem.
 • Evil Geniuses har en tidligere TI-vinder som træner. Han er en af de mest erfarne i hele branchen, og han er hårdt arbejdende.
 • Organisationen bag holdet er stærk, og som et af de eneste hold bringer EG to trænere til The International.
 • Alle spillerne fra EG har kæmpe erfaring, og de bør ikke blive nervøse på den store scene.
 • Evil Geniuses har sjældent en dårlig turnering. De kan have dårlige dage, men har gennem de sidste mange måneder altid været placeret top 4.

Hvad taler imod?

 • Evil Geniuses har spillet begrænset med officielle kampe. De skal måske bruge noget tid til at finde deres stil i denne meta.
 • For mig virker det til, at Arteezy ikke passer til holdet. Han farmer ofte risikable steder, der medfører, hele holdet hjælper ham og dør.

Team Liquid

Holdet: MATUMBAMAN, Miracle-, MinD_ContRoL, GH, KuroKy(c)

Træner: Heen

Hvad taler for?

 • KuroKy er en rigtig stærk kaptajn, og han har årevis af erfaring.
 • Alle spillerne på Liquid er top 3 på deres respektive position.
 • Spillerne er vant til at vinde og bør ikke få nerver foran publikum.
 • Liquid har vist utrolig højt niveau over en længere periode.

Hvad taler imod?

 • Liquid er den helt store favorit til The International. Alle hold vil studere, hvad Liquid har gjort før, og hvordan deres spillestil er for at kunne vinde over dem.

Invictus Gaming

Holdet: BurNing, Op, Xxs, BoBoKa, Q

Træner: Ukendt

Hvad taler for?

 • Q er kendt fra CDEC, hvor han ledte wildcard holdet til en top 2-placering ved The International 2015. Han er en knaldgod kaptajn.
 • Dele af Invictus Gaming har stor erfaring og er vant til at spille på den store scene.
 • Jeg synes, at måden, som Burning spiller på, passer rigtig godt til dette meta. Man ser ham ofte købe support-ish items for at hjælpe holdet early game.
 • Invictus Gaming har haft tid til at kunne tilpasse sig den nye meta, og med en stærk kaptajn har de gode forudsætninger.

Hvad taler imod?

 • Invictus Gaming har haft visa problemer (alle har fået deres nu). Men det var så slemt, at deres carry var begyndt at træne offlane heroes, så de kunne finde en erstatning, hvis en af deres spiller ikke fik visa.
 • Invictus Gaming blev inviteret til TI7 på baggrund af deres sejr i DAC, og deres dominerende spillestil på det tidspunkt. Men meta er ændret sig meget.
 • Mange af de helte, som Invictus Gaming spillede til perfektion er ikke gode nok længere.
 • Holdet har slet ikke været på samme niveau som tidligere, og specielt BoBoKa synes jeg har været usynlig.

Note: Ejeren af Invictus Gaming er søn af Kinas rigeste mand.

Newbee

Holdet: Moogy, Sccc, kpii, Kaka, Faith

Træner: SanSheng

Hvad taler for?

 • Spillerne på Newbee har holdt sammen selv efter rigtig dårlige perioder. Det tyder på en stor tro på projektet. Jo længere tid et hold har spillet sammen, jo bedre bliver teamplay og koordination også. To rigtig vigtige aspekter af DotA.
 • Newbee spillede rigtig godt DotA til MDL og slog nogle top hold.
 • Faith bringer kæmpe erfaring. Han er blandt andet vundet et TI før.

Hvad taler imod?

 • Jeg synes ofte, at Moogy har underpræsteret på hans helte.
 • Newbee har ofte prioritet meget farm til Moogy, og så har han slet ikke udnyttet det.
 • Newbee kan ofte været meget statistisk i deres tilgang til spillet. The International er en lang turnering, og meta vil skifte i løbet af den.
 • Newbee har vist godt spil op til The International, og de andre hold vil helt sikkert kigge imod dem i forhold til strategier.

Secret

Holdet: MP, MidOne, KheZu, Yapz0r, Puppey

Træner: SunBhie

Hvad taler for?

 • Jeg synes, at Secret med Dreamleague åbnede op for nogle anderledes taktikker og rigtig gode muligheder til at snyde modstanderen draft-mæssigt.
 • Dreamleague foregik i USA, og de kan nu fokusere på bootcamp og The International.
 • Puppey er en rigtig god kaptajn, og hele holdet er generelt meget talentfuld.
 • Secret har nogle rigtig talentfulde individer.

Hvad taler imod?

 • Jeg synes ikke, at Secret så skarp ud under Dreamleague, og de lavede en del personlige fejl.
 • Secret mangler lidt som hold, hvilket er nødvendigt imod de bedste.
 • Secrets carry MP har generelt været i et formdyk.

HellRaisers (tidligere Planet Dog)

Holdet: Swiftending, Keyser, 33, j4, MiLAN

Træner: Ukendt/ingen

Hvad taler for?

 • Hellraisers består af 4/5 af det gamle ProDota hold, der tidligere spillede sammen under et andet navn. De har altså spillet sammen i lang tid.
 • HellRaisers kommer som en stor underdog, og de andre hold vil sandsynligvis også undervurdere dem.

Hvad taler imod?

 • Måden, som HellRaisers har ageret på, virker til, at de ikke selv tror på det. De har blandt andet ikke ønsket at betale for en analyst.
 • HellRaisers er slet ikke på det samme niveau som mange af de andre hold.
 • HellRaisers spiller normalt i Europa, og de har begrænset erfaring imod andre regioner.
 • Hvis HellRaisers kommer videre fra gruppespillet, så skal de spille i KeyArena. Som hold har de begrænset LAN erfaring, og det kan give store nerver.

Team Empire

Holdet: Chappie, fn, Ghostik, RodjER, Miposhka

Træner: JotM

Hvad taler for?

 • Empire har som et af de få hold spillet officielle kampe op til The International. Det giver dem en bedre føling af meta.
 • Empire har et rigtig fint hold og med Chappies heropool, så tror jeg, at det kan fange nogle modstandere på det forkerte ben.

Hvad taler imod?

 • Empire har ikke det samme niveau som mange af de andre hold.
 • Empire har ikke den store erfaring imod hold fra andre regioner.  

iG.Vitality

Holdet: Paparazi, Sakata, InJuly, super, dogf1ghts

Træner: Ukendt

Hvad taler for?

 • Holdet har spillet sammen i rigtig lang tid, og det har givet dem en rigtig god koordination.
 • Paparazi er en rigtig god spiller. Han vandt blandet andet 1v1 turneringen til DAC.
 • Den spillestil, som iG.V viste til kvalifkationen til The International, passer meget godt med den, der spilles nu.

Hvad taler imod?

 • Holdet virker altid til at have det svært til internationale turneringer.
 • Spillerne har begrænset international erfaring, og nogle af dem har også tidligere haft visa-problemer, hvor holdet spillede med to standins til Boston Major.

LGD.Forever Young

Holdet: Monet, Super, Inflame, Ahfu, ddc

Træner: Banana

Hvad taler for?

 • LGD.Forever.Young har med tilføjelsen af Ahfu fået en god kaptajn, som holdet tidligere har manglet.
 • Begge deres support er rigtige effektive, og de skaber god plads på mappet, så LFYs cores kan farme.
 • Den stil som LFY spillede under MDL blev "stjålet" af de andre hold senere i turneringen. Hvis denne forsætter under TI7, så er LFY et skridt foran.
 • ddc har deltager i alle syv Internationals, og han kommer med stor erfaring og kan guide de uerfarne spillere

Hvad taler imod?

 • LFY spillede rigtig godt under MDL, og de er nok kommet under de andre holds radar.
 • Forventningerne til LFY er blevet gjort for høje efter deres gode løb i MDL.

LGD

Holdet: Ame, Maybe, old.eLeVeN, Yao, Victoria

Træner: 357

Hvad taler for?

 • Maybe har tidligere været inde i en rigtig dårlig periode, men det virker til at han er tilbage.
 • Det er nødvendigt, at Maybe spiller op til sin superstjernestatus, for hele holdet er bygget op omkring ham.

Hvad taler imod?

 • LGD vandt MDL, og de er nok kommet under andre holds radar.
 • Forventningerne til LGD er blevet gjort for høje, efter de vandt MDL.

TnC

Holdet: Raven, Kuku, Sam_H, Tims, 1437

Træner: Kipspul

Hvad taler for?

 • Hold fra SEA har ofte manglet en ”mastermind”. Med tilføjelsen af 1437 har de fået sådan en.
 • 1437 er en rigtig god spiller. Han har været træner for tidligere tophold.
 • Kipspul er måske ukendt for mange. Men hun har været træner for SEA-hold i mange år nu. Hun er meget seriøs og dygtig. En vigtig brik for TnC.
 • TnC dominerede kvalifikationen til The International, men de har også erfaring imod hold fra andre regioner, hvor de ofte klarer sig godt.

Hvad taler imod?

 • TnC har ofte underpræsteret, når de spiller på den store scene.
 • Det er noget tid siden, at TnC har spillet officielle kampe.

Fnatic

Holdet: Ahjit, QO, Ohaiyo, Febby, DJ

Træner: ADTR

Hvad taler for?

 • Hele Fnatic-holdet tog tidlig til USA for at begynde træningslejr til The International.
 • Spillerne fra Fnatic er rigtig gode, og to af dem har spillet for det gamle MVP, som udfordrede mange top hold.
 • Fnatic har fået masser af erfaring imod andre regioner, idet de har været i USA i lang tid nu.

Hvad taler imod?

 • Som hold har Fnatic begrænset LAN-erfaring.
 • Holdet er stadig meget ungt, og de har ikke spillet sammen i lang tid.

Execration

Holdet: Nando, CartMaN, Bimbo, Kim0, RR

Træner: BYB

Hvad taler for?

 • Execration har som et af de få hold spillet en del officielle kampe op til The International. De har set rigtig fine ud i SEA.
 • Holdet er et af de mere ukendte, og modstanderne vil måske ikke forberede sig på dem.

Hvad taler imod?

 • Execration har slet ikke samme niveau som mange af de andre hold.
 • Holdet har begrænset erfaring imod andre regioner, og disse forskellige spillestile kan ofte fange hold på det forkerte ben.
 • Exercration har begrænset med LAN-erfaring.

Cloud9 (tidligere Team NP)

Holdet: EternaLEnVy, FATA-, MSS, Aui_2000, pieliedie

Træner: b0ne7

Hvad taler for?

 • Aui_2000 er en knaldgod spiller og var nærmest grunden til, at EG vandt The International for to år siden.
 • Holdet er 4/5 af det gamle Cloud9, der notorisk er kendt for deres andenpladser. Eneste forskel er MMS på offlane i stedet for b0ne7 (som nu er træner). MMS er en stor opgradering.
 • Holdet er kommet ind under Cloud9 nu, hvilket må fjerne noget af byrden og papirarbejdet fra spillerne.
 • Holdets supportduo er rigtig talentfulde.

Hvad taler imod?

 • EternaLEnVy er EternaLEnVy, og han laver ofte nogle utrolig dumme ting, der enten gør, de taber kampen eller kampen bliver 20 minutter længere.
 • I forhold til andre hold, så er Cloud9 stadig meget unge, FATA har heller ikke været tilbage fra sin pause i alt for lang tid. 

Digital Chaos

Holdet: mason, Abed, Forev, BuLba, DuBu

Træner: Brax

Hvad taler for?

 • DC har en god bladning af nyt talent og personer med stor erfaring.
 • Mason har tidligere spillet for EG ved The International, og han er en rigtig god carry. Ofte undervurderet.
 • Abed har en speciel heropool, som gør, at DC kan overraske i draftfasen.
 • Patchen virker til at passe godt til holdet.

Hvad taler imod?

 • Efter min mening så er Bulba en svaghed for DC. Han klarer sig ofte utrolig dårlig i pressede situationer.
 • Som hold har DC ikke den store erfaring på LAN.
 • Holdet har slet ikke det samme niveau som topholdene.

Infamous

Holdet: Benjaz, Timado, Kingteka, Matthew, Accel

Træner: Ukendt/ingen

Hvad taler for?

 • Infamous er ukendt for de andre hold, og de vil sandsynligvis blive set som en ”walkover”. De kan sandsynligvis overraske nogle hold med cheese-strategier og lignende.
 • Ved tidligere events har denne type hold ofte overrasket.

Hvad taler imod?

 • De spiller med afstand i den svageste region, og det generelle niveau er flere længder ringere end alle andre.
 • Klart det svageste hold til The International.
 • Det er første gang, at et hold fra Sydamerika er med til The International, og de udsættes for en helt anden spillestil, end hvad de er vant til.
 • Holdet har begrænset LAN-erfaring, og de kan meget nemt rammes af nerver.
 • Hold fra Sydamerika spiller ofte på nordamerikanske servers. De skal ofte vænne sig til at spille uden nogen forsinkelse.