18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på dronningens nytårstale 2022

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (26)

Årets nytårstale indvarsler et imponerende 50-års jubilæumsår. Det efterlader masser af statistik for alle os spåkoner og spillefugle. Lad BetXpert guide dig i denne optakt til dronningens nytårstale 2022.


BetXperts underholdningsekspert, Highroller, kommer i denne artikel blandt andet med sine spilforslag til dronningens nytårstale 2022. Dem finder du længere nede i artiklen. 

Få et 100-kroners freebet på dronningens nytårstale hos LeoVegas*

  • Gå til LeoVegas.dk og log ind/opret konto
  • Spil 100 kroner på dronningens nytårstale til minimum odds 1,80
  • Få herefter et freebet på 100 kroner til dronningens nytårstale
  • Der er ingen omsætningskrav på eventuel gevinst på dit freebet

Hent freebet hos LeoVegas her

Odds på dronningens nytårstale 2022

Herunder finder du de bedste odds på dronningens nytårstalen 2022. Der er et hav af ordmuligheder for dig at spille på, hvis du er en af dem, der synes, det er sjovt med odds på nytårstalen. Vi har samlet et stort og bredt udvalg af de mange forskellige nytårstale 2022 odds. Listen, der følger nedenfor, er ikke spilforslag til talen, men er et udvalg af de mange forskellige odds på nytårstalen 2022 fra bookmakerne. Der kan i øvrigt findes en hel del flere ord og udtryk, hvis du går ind på de forskellige betting sider

Udvalgte på dronningens nytårstale 2022 Højeste odds Bookmaker
2022 1,083
Prins Joachim 1,25
Corona/en 1,25
Konfirmation/er 1,35
Kronprinsen 1,41
Politi/et 1,40
Regeringsjubilæum 1,60
100 år/et 1,60
Sygdom 1,75
Klima 1,85
Pandemi/en 2,25
Sygeplejersker/ne 2,25
Tyskland 2,25
Genforeningen 2,50
Håndsprit 3,00
Kronprinsesse Mary 2,60
Sociale medier 4,00
Søens folk 25,00
Twitter 30,00
Druk 50,00
eSuperliga 200,00
Flere fans på stadion 500,00
Squid Game 500,00

Odds på dronningens nytårstale er senest opdateret onsdag den 15. december klokken 11.30. Bemærk: Der er ikke gevinst, hvis ord er bøjet, sammensat eller andet. De skal stå i den skrevne nytårstale, som det er angivet hos bookmakeren, før du har vundet. Du får dog gevinst hos Danske Spil, hvis dronningen eksempelvis siger 'konfirmation' eller 'konfirmationer'.

Spil på dronningens nytårstale hos Danske Spil

Spilforslag til dronningens nytårstale 2022

Nedenfor kan du se Highrollers spilforslag til årets nytårstale:

Minder - odds 3,5 hos Danske Spil

Kloden - odds 25 hos Unibet

Stunder - odds 5 hos Danske Spil

Facebook - odds 10 hos Danske Spil

Tillid/en - odds 3,5 hos Danske Spil

Forventning/er - odds 2,5 hos Danske Spil

Grænse/n - odds 2 hos Danske Spil

Børn - odds 1.40 hos Bet365

Omikron - odds 25 hos Unibet

Overvej følgende ord

Dagligdag/en - odds 1,25 hos Danske Spil. (Du kan få odds 2,90 på "Dagligdagen" hos Bet365) 

Stolt/e - odds 1,60 hos Danske Spil

Sygdom - odds 1,75 hos Danske Spil

OBS: Bemærk, at nogle bookmakere kan lukke tidligt for spil på dagen d. 31/12, fx klokken 12 eller 15.

Hvis du ikke har en konto hos nogle af de nævnte bookmakere, kan du oprette en og modtage deres odds bonus

50-års jubilæum

En tilbagevendende nytårstradition nærmer sig en gylden milepæl, når dronning Margrethe skal holde sin nytårstale nummer 50.

Lige siden sit første år i 1972 har dronning Magrethe underholdt med sine kloge ord, spidsfindigheder, digte, hilsner og meget andet i sine nytårstaler. Oftest om det varme og nære, om socialt samvær, sikkerhed og tryghed samt hvordan man tackler hverdagens kriser og livet som helhed.

Men nogle år også om lidt mere alvorlige temaer som antisemitisme og hævnporno, eller store verdenskriser som tsunamier, pandemier, miljø-, finans-, arbejdsløsheds- eller flygtningekriser. Ofte med relevans til hverdagsliv og folks ageren i forhold til tidens udvikling i vores eget kongerige og for den enkelte seer.

Men det er vigtigt at holde sig for øje, at denne første del af talen primært skrives af en professionel taleskriver. Ord fra denne del bør du som udgangspunkt holde dig fra at spille nytårstale odds på. Dens indhold er meget svært at spå om. Dernæst kommer så dronningens egen del, og det er i denne del, at du finder værdien og de gode odds på dronningens nytårstale. Dronningen er nemlig ganske traditionsbunden og forudsigelig, og det er godt, når vi skal lege spåkoner med vores odds på nytårstalen 2022. 

Brug statistik

Den bedste måde at finde ord er dog ikke at gætte, men ved hjælp at god gammeldags statistik. Husk, at ord der er bøjet, ikke tælles med. "Politi" og "Politiet" er ikke det samme, når man oddser. Se de 10 vigtige råd sidst i artiklen.

Du kan finde alle 49 tidligere nytårstaler samlet - i én browser-søgbar side her.

Tjek de ord du vil spille på i det link. Brug din browsers søgeknap og frasorter manuelt bøjede ord.

Dronningens nytårstale er en opdragende tale til folket om, hvordan vi lever sammen (fremadrettet), og de problemer vi møder i hverdagen samt et afsnit om kongefamiliens egen gøren og laden foruden en uhørt mængde hilsner.

Der kan spilles på nytårstalen 2022 hos:

OBS: Lige nu er det kun Danske Spil, Unibet, LeoVegas, Mr Green og Bet365, der har odds ude på dronningens nytårstale 2022. 

Nytårstale til tiden

Majestæten holder 50-års regentjubilæum i januar 2022, hvilket hun måske kan nævne, ligesom at hun sender tak og hilsner ud til det danske mindretal, Grønland, Færøerne, politiet, personale på vagt, udsendte soldater og så videre. (Fx i 'Guineabugten')

Dog sker der også ordmæssige overraskelser med års mellemrum, som at dronningen sidste år, ligesom i 2018 og 2004, pludselig benyttede benævnelserne "Kronprins Frederik" og "Kronprinsesse Mary" frem for "Kronprins(ess)en." Eller, hvem havde gættet "Facetime" i 2018, Henriks pensionering i 2015 eller "dumsmarte" i 1984? Ordet "Corona" blev i 2020 nævnt ubøjet nul gange (Otte gange, men alle otte gange bøjet).

Mit bedste råd til dig er som altid at være meget bevidst om, hvorvidt et ord kan bøjes. Andre bøjningsformer gælder nemlig ikke, og nogle bookmakere vælger også usandsynlige bøjningsformer, hvor en bestemt endelse gør hele forskellen. Derudover er mange ord også regulære snydeord, der reelt aldrig vil blive sagt, og aldrig er sagt.

Sidste års tale var ganske uden den helt skarpe kant og handlede om:

- Coronakrisen - det meste 

- Jul og familie

- Den friske danske natur

- Grænsen til Tyskland

- Nytårshilsner

- Kongefamilien

Hvad oddser folk mest på

De mest spillede ord, målt på omsætning, var i 2020:

1: Glæde/r (nævnt i hobetal)
2. 100-år/et (nævnt)
3. Krise (nævnt bøjet), samt blandt andet Sundhedspersonale/t (ej nævnt, i stedet 'personale på sygehusene'), Fællesskab/et (ej nævnt) og Vaccine/r (nævnt bøjet)

I 2019 var de ti mest omsatte ord: 

Grænsen (nævnt), sikkerhed, Frankrig, Sydslesvig, fødselsdag (nævnt), Royal Run, mindretal (nævnt), rigsfællesskabet, genforeningen, søens folk

Ti af de 15 mest spillede ord i 2020 var coronarelaterede ord. Ellers bliver der typisk også spillet meget på royale navne og titler.

Højeste odds af alle, som gik hjem, var "børn og unge" til lukkeodds 7, "Kronprinsesse Mary" til odds 6 og "kronprins Frederik" og "bekymring/er" i odds 5. I 2022 kan et ord som Christian Eriksen sikkert høste en del kuponer, vil jeg tro. Den åbnede i flotte odds 375, da jeg kiggede.

Jeg gætter på, at også årets tale måske vil have et kort afsnit om vacciner til børn, tredje boosterstik, nye restriktioner, hvordan skal vi agere, (selvom restriktionerne kom i december, og den anden taleskriver skal være 100 procent sikker på udviklingen og yderst sjældent genbruger temaer). De er nok begge meget obs på corona grundet høj alder, og dronningen har aflyst flere træf og holdt i marts 2020 en ekstraordinær tale til folket.

Året 2022

Året har budt på både op- og nedture herhjemme og ude i den store verden.

Coronaen har endnu ikke slippet taget, og smittebølgerne og den nye omikron-variant har medført nye lukkede barer, skoler og restauranter, og udfordringer for især skolebørn og andre uvaccinerede, hvor fronterne mellem de som ønsker at vaccinere sine børn og sig selv, og de som ikke ønsker, er trukket skarpt op.

Klimakrisen lurer stadig efter sommerens rekordhedebølger i Sydeuropa med fokus på løsninger og klimatopmødet, vindmøller (og elbiler, som lige pludselig er blevet 'sexede').

Afghanistan blev skudt tilbage til middelalderen, mens Danmarks flåde havde uventet hurtig succes med piratjagt i Guineabugten.

Og mindst lige så vigtigt kom den danske økonomi igen i omdrejninger.

Du kan se en årsvideo her med den kongelige families liv i 2022, om at genforeningen havde forsinket 100-års dagen (hør Magrethes tale) og prins Christian blev konfirmeret (er begge allerede nævnt, i 2020-talen) og der var kongeligt statsbesøg i Tyskland.

Danmark tog flere skalpe og trofæer i 2022, hvor Thomas Vinterberg vandt en stor oscarstatuette, Nørrebro blev kåret som verdens mest cool kvarter, de olympiske medaljer sprængte alle forventninger, cykelryttere og håndboldherrer triumferede, to danske Michelin-restauranter blev kåret som verdens allerbedste, og ikke mindst en sommer kulminerende med en mindeværdig dansk folkefest på hjemmebane ved EM i fodbold efter en chokstart.

Apropos sport: Dronningen er ikke just selv nogen stor sportsfan, men derimod mere til kunst, håndarbejde og teaterballet, og kronprins Frederik er ikke længere i IOC, (OL blev nævnt i 2016), så forvent ikke megen plads til håndboldresultater eller Raheem Sterlings voodoodukker på skrivebordet.

Et eksempel: At vi nåede EM 2020-semifinalen er for taleskriveren langt mindre vigtigt, end at vi alle stod sammen under Cristian Eriksens hjertestop. Men vil man mon huske den dag, når man læser nytårstalerne om 30 år? Har det en pointe at nævne det? Meget kan siges i overordnede vendinger, og andre større søslag er vundet.

Kort sagt, taleskriveren hader døgnflue-gossip, som er glemt igen om 30 år. Så forvent ikke nyheds-gossip i talen. Ligesom politik, navne og nyhedsbegivenheder nok heller ikke kommer med, medmindre det er almene og mellemmenneskelige vigtige. ting. Se tjeklisten herunder.

Tjekliste ved odds på nytårstalen

1. Bøjningsgrader af ord giver ikke gevinst hos bookmakerne. Et ord som "genforening", vil ikke give gevinst, hvis dronningen siger "genforeningen". Man kan også nemt forestille sig, at hun ville benytte et andet udtryk. Revurder derfor din eventuelle chancevurdering og vælg helst bøjningsfri ord.

2. Traditioner byder, at regenten er politisk neutral. Derfor er det usandsynligt, at dronningen vil nævne ord som "kommunalvalg", "mink", "rigsretssag" og lignende i i sin tale. Dronningen er dog som regel glad for at tale om emner, der handler om grundlæggende værdier som medmenneskelighed og tryghed.

3. Dronningen nævner stort set ingen personnavne uden for familien. Faktisk er der kun to personer, hvis fulde navn dronningen har nævnt i sine taler, nemlig H.C. Andersen tre gange og digteren John Donne (bøjet). Yderligere tre personer har hun nævnt efternavnet på: Drachmann, Oehlenschläger og Kingo. Alle fem personer var tekstforfattere og i relation til et litterært citat. Dronningen er til gengæld mere glad for stednavne. (Bynavne, lande, egne).

4. Nytårstalen er udformet intelligent og fokuseret og handler om vigtige, varme og universelle ting. Det er fuldstændig utænkeligt, at hun skulle nævne Den store bagedyst, kendisser, sportshold eller andet gossip. Led i stedet efter ord, som relaterer sig til overordnede og menneskelige emner, som tager udgangspunkt i danske forhold.

5. Nytårstalen er ikke underholdningsprogrammet "Året der gik." Den medtager kun det vigtige og brugbare. Taleskriverens del ser oftest fremad og skal opdrage, opmuntre og sætte gang i befolkningens refleksioner over, hvordan man bedst lever sammen i det danske rige.

6. Nytårstalen forfattes i samarbejde med professionelle taleskrivere. Man kan som regel spotte, hvilke dele af teksten dronningen selv har skrevet - især takkeafsnittet og om familen. Dronningens egen del er klart nemmest at gætte på, så hold dig eventuelt til den. Bemærk i øvrigt, at det er den tekst, som er nedfældet på dronningens papirer, som er afgørende i spillet, og ikke de ord, der kommer ud af hendes mund. Eventuelle fortalelser og improvisation vil ikke tælle med.

7. Nytårstalen skal være relevant og meningsfuld i fremtiden for mange forskellige grupper af seere. Den skal ikke være nyhedsmediepræget og kortsigtet 'breaking-sladder'. Når man læser de 20-, 30-, 40- år gamle nytårstaler i dag ved man, hvad teksten handler om, og meget er alment relevant og tidsløst. Man læser ikke om togulykker, som er glemt, modefænomener, personer, politiske luner, og andet som bookmakernes udbudte ord flyder over med. Taleskriveren skal i øvrigt være 100 procent sikker på, at fx restriktioner og vaccinepraksis ikke ændres senere, hvis det nævnes.

8. Klassikeren over dem alle: "Søens folk." Dronningen kommer næppe til at sige det, for det har hun aldrig gjort i sine 49 taler. Det var i stedet hendes far, Frederik 9., som benyttede sig af det udtryk. Selvom oddset kan være fristende, er det ganske utænkeligt, at hun skulle sige det.

9. Dronningens og taleskriverens sprog har udviklet sig siden den første tale i 1972. Eksempelvis blev ordet "atter" nævnt næsten hvert andet år frem til 2009, men er med undtagelse af 2020 ikke nævnt siden, hvor det mere moderne ord "igen" er blevet foretrukket. Ligeledes er ord som 'økonomiske' brugt oftere under den økonomiske krise og lignende. Nytårstalerne er med tiden også blevet dobbelt så lange som i 70'erne, hvilket spiller ind, hvis du vil tjekke statistikken.

10. Gætteri på nytårstalen handler ofte om kognitive indskydelser, impulsindkøb, associationer. Så selvom man er klar over punkt 1-10, så vil mange opleve, at deres hjerne tvinger dem til stædigt at holde fast i sin første indskydelse på grund af confirmation bias. Vi anbefaler, at du bruger de ti råd slavisk som en udelukkelsesmetode.

Du kan følge BetXperts dygtige eksperttippere og få tips tilsendt som en af de første ved at klikke på en ekspert HER og klikke "følg."

Kommentarer

Feedback