Ifølge Jyllands-Posten vil Datatilsynet undersøge spiludbydernes brug af ip-adresser til at registrere kunder med samme adresse. Endvidere vil tilsynsmyndigheden også undersøge videregivelsen af personoplysninger mellem to selskaber, der har den samme ejer. 

Det er en overtrædelse af persondataloven, når spiludbydere forsøger at forhindre spillere i at oprette falske konti i deres venner, familie og ægtefællers navn for blandt andet at omgå limits, ved at spiludbyderne samkører ip-adresser. Også selvom spiludbyderne oplyser om det i deres regler og vilkår. Det skriver Jyllands-Posten.

"Min umiddelbare vurdering er, at det er et brud på persondataloven. Du kan ikke omgå dens krav med en sådan en formulering, og det er ikke tilstrækkeligt blot at skrive under på det under "regler og vilkår". Man skal have udtrykkeligt samtykke," siger professor i markedsføring- og persondataret Jan Trzaskowski fra CBS til Jyllands-Posten. Han fortsætter:

"De beder om, at du skal give samtykke til, at de kan behandle oplysninger om, hvem dine ægtefæller, børn eller andre familiemedlemmer er, men du kan ikke give samtykke på vegne af andre, og det er, hvad de beder om. Derfor kan hele manøvren ikke lade sig gøre i henhold til persondataloven."

Ifølge avisen ser Datatilsynet på sagen med stor alvor, men de kan ikke udtale sig om undersøgelsen af spiludbyderne, da det er en igangværende sag. 

Bet25 har kontaktet Datatilsynet

Hos den danskejede bookmaker, Bet25, logger de kunders ip-adresser. Det sker blandt andet for at undersøge snyd med bonusser. 

"Med hensyn til log af kunders ip-adresser, så sker det hos Bet25 ligesom hos stort set alle spilleselskaber som en naturlig del af de personlige data på en kunde. Både for at kunne opfulde krav der er til os omkring blandt andet hvidvaskning af penge og i forhold som snyd med bonus-regler," skriver oddschef hos Bet25, Morten Olsen, til Jyllands-Posten.

"Vi har nu rettet henvendelse til Datatilsynet for at høre, om det mener, at der er behov for, at branchen ændrer procedurer," fortsætter Morten Olsen.


Hos Nordicbet* og Betsafe udtaler deres pressechef, at de slår ned på kunder, der bruger andre identiteter for at spille: 

"Hvis kunder bruger en anden persons identitet for at spille hos os, er det klart i strid med vores regler. Det vil derfor også medføre en hård sanktion fra vores side," skriver pressechef i Betsson Group (ejer Nordicbet* og Betsafe) Thomas Holm til Jyllands-Posten. 

Hverken Nordicbet* eller Bet25 har ønsket at stille op til interview med Jyllands-Posten, men har i stedet sendt skriftlige udtalelser.