Et kig på året der gak – med svenske opkøbere, franske mirakler og ny dansk platform (på vej). 


I april sidste år blev BetXpert delvist opkøbt af et stort svensk firma, RakeTech, og det medførte en akut krig på ord i forum.

Optimistiske BetXpert-redaktører fablede henført om synergieffekter og umiddelbare forbedringer, mens pessmistiske brugere frygtede det værste, inkl brugerbetaling.

Vi har nu rundet de første ni måneder under svensk overherredømme, og hvad er status mon? Hvad er der sket?

Fis i en hornlygte

Stort set ingenting. En fis i en hornlygte. En storm i et glas vand.

Vi er ikke blevet et betalingssite eller på anden vis inficeret af koncernkynisme. Vi kører videre med vores gratis analyser & spilforslag, og vi kører videre med vores kritiske journalistik. Vi er fortsat BetXpert. Bogstaveligt talt – det er fortsat de samme folk der driver siden. Uden kvælende svenskerkontrol; vi har frie hænder til at gøre det vi er gode til.

Men der har på den anden side heller ikke været en synergi-effekt der med eet slag gjorde BetXpert markant bedre.

Begge parter i april-debatten, pessimister og optimister, tog altså fejl. Vi er glade for det første, beklager det sidste. Men:


Snigende synergieffekt

Det kan godt være den er snigende, men den er skam på vej, synergieffekten.

Der er nemlig sket en del de seneste ni måneder, uden for rampelyset. Vores udviklere har bl.a. arbejdet på at bygge en ny platform. Arbejdet pågår stadig (forsinket af sygdom hos nøglespillere), men når platformen er på plads, vil BetXpert være en ny og bedre oplevelse. Visuelt og håndgribeligt.

Apropos synergieffekt: Udviklingsarbejdet sker med assistance fra RakeTechs arsenal af programmører, designere, SEO-specialister etc.

Indholdsmæssigt kommer man også til at se en forskel, før eller siden. Den nye platform vil således nok gøre det muligt at importere tips fra andre RakeTech-spillesites, fx Betting.se – et svensk site som BetXpert hjælper med at forbedre mht layout og basalt betting-knowhow, og som har nogle eksperttippere der er interessante. Jeg forventer også at vi på et tidspunkt får engelsksprogede tip ind over.

Den nye platform vil desuden gøre det nemmere at gennemføre nogle af de gode forslag vores brugere kommer med.

Men hvornår, hvornår, hvornår? Jeg ville ønske jeg kunne komme med en konkret horisont, men jeg må hellere lade være med at love noget der måske ikke kan holdes. Men på vej er platformen altså, og mon ikke foråret bærer nye vinde, også over BetXpert...

Ekspertpanelets tunge år

Nu vi taler om indhold og eksperttippere: Hvordan gik det for BetXperts ekspertpanel i 2017? Hmmm.

Vi åbnede i januar med et grumt underskud på 18,93 enheder (tilbagebetaling på 92% for 227 tip) og måtte kæmpe os tilbage. Med juli (-8,2 enheder) og september (-17,74) som undtagelser fik vi overskud i resten af årets måneder, men vi landede på en fattig tilbagebetaling der sagde 102% og var langt fra vores gennemsnitlige betvalue på 106,9%.

Se statistikken

Til sammenligning havde vi i 2016 en tilbagebetaling på 107% og en flot flugtende snit-betvalue på 106,99%.

Samtidig faldt vores tip-antal i 2017 til 2.462 fra fra 3.029 i år 2016 (i forvejen et fald fra de 4.024 vi leverede i 2015). Dog havde vi et solidt antal info-analyser i 2017 - 574 styk mod 606 i 2016 (498 styk i 2015; 352 i 2014).

(Hvad med brugertip og forumindlæg? Tal er på vej og skal så nok få et afsnit her i artiklen).
 

Fodbolden svigtede trods fransk mirakel

Eet af de ekspertområder der svigtede sidste år, var fodbold hvor vi haltede os igennem med en tilbagebetaling på 100% for 1.110 spilforslag (der var et lille underskud på 3,17 enheder).

Vi havde overskud på den engelske Premier League og den spanske Primera, men underskud på den danske Superliga, den italienske Serie A og den franske Ligue 1.

For sidstnævntes vedkommende hankede et julemirakel på årets sidste spilledag – fem ud af fem spilforslag gik hjem via fire overtidsmål - gevaldigt op i tallene, men med 99% for 129 tip, forblev de i rødt.

Alt i alt var 2017 om ikke et annus horribilis, så et temmelig skidt år for vores ekspertpanel, og et oplagt nytårsforsæt må være at vi skal have flere og bedre tip på bordet.

Nye eksperter hyret i juleferien

Heldigvis har vi et ekspertpanel med masser af kompetence og potentiale. Ikke mindst efter håndboldeksperten Roman Empire i september gjorde comeback efter halvandet års fravær og gjorde et i forvejen stærkt håndboldteam endnu mere imponerende.

2017 indebar også goddag eller velkommen tilbage til diverse andre dygtige eksperter (samt farvel til et par stykker).

Vi mangler stadig folk – især kunne det være fint med ekstra hænder til Primera, Serie A, Bundesliga, NHL og dansk ishockey – men det ser ikke helt skidt ud.

Vi har heller ikke ligget på den lade side i juleferien hvor tre nye eksperter er hyret.

På fodboldfronten har vi sagt farvel til Estadisticas – et nyt job levnede desværre ikke plads til BetXpert – men til gengæld har vi nu fået KingFed tilbage i folden som generel fodboldmand, og brugertipper uloto79 er hevet ind som Superliga-ekspert.

Endelig har vi tilknyttet Sander Magnussen som League of Legends-ekspert – hvormed vores eSportsteam har folk med indsigt i LoL, Dota 2 og CounterStrike. Tilknyttelsen kan i øvrigt også kaldes en synergieffekt – SanderM kommer nemlig fra Pokernet.dk der ligesom BetXpert blev indlemmet i RakeTech i 2017...

Flere eksperter og VM

Men tre nye eksperter til trods: Vi skal have flere, og især til de store fodboldligaer og ishockey. Det vil vi forsøge at fokusere på i den kommende tid. Noget er dog uden for enhver tvivl: Vi skal nok være klar til sommerens VM i fodbold, med optakter, konkurrence og tips.