Dette er en tidligere optakt. Leder du efter en optakt til Håndbold VM 2017 for kvinder, kan den læses her

Håndbold-VM for herrer 2017 står for døren (11. - 29. januar). I denne optakt har håndboldeksperten Chipurin kigget på odds, fundet en stribe værdispil, analyseret alle favoritter og selvfølgelig analyseret Danmarks chancer for nyt guld.

OL-guldmedaljerne er lagt på hylden, og nu jagter det danske landshold den sidste medalje i samlingen – nemlig VM-guldet.

Danmarks finalesejr over Frankrig har dog ikke fået bookmakerne til at tilskrive Danmark favoritværdigheden. De franske værter er nemlig store favoritter, hvilket må anses som berettiget.

Der er utallige af argumenter for fransk VM-guld, og det er også hos de franske værter, vi finder værdien.

Frankrig er først og fremmest storfavoritter på baggrund af deres eminente trup, hvor der er en god blanding af talenter og verdensklasse spillere, mens flere af de største udfordrere til titlen er ramt af afbud.

Herunder tager vi et kig på ’The Big 5’, samt hvor vi kan forvente at hente gode værdispil under slutrunden.

VM i håndbold 2017: Odds og tips

Hold øje med tips gennem VM-slutrunden fra BetXperts to dygtige håndboldeksperter.

Chipurin

Matias Mortensen

Som det ses på vinderodds, så er Frankrig bookmakernes klart største favorit. Odds er helt nede på 2,15, men det afskrækker alligevel ikke Chipurin, som har fundet værdi i spillet. Se det under gennemgangen af Frankrig. 

Odds på vinder af VM i herrehåndbold 2017 

   
Frankrig 2,15
Bwin
Danmark 5,50
Bwin
Spanien 8,00
Danske Spil
Tyskland 10,00
Danske Spil
Kroatien 13,00
Danske Spil
Slovenien 35,00
NordicBet
Sverige 41,00 Bwin
Norge 41,00
Bet365

Qatar

67,00
Bet365
Ungarn 67,00 Bwin
Island 101,00
NordicBet
Rusland 101,00 Bwin
Polen 126,00
Bet365
Brasilien 151,00 Bwin
Egypten 251,00 Bwin
Makedonien 351,00 Bwin

Grupperne:

Gruppe AGruppe BGruppe CGruppe D
 Frankrig  Spanien  Tyskland  Qatar
 Polen  Slovenien  Kroatien  Danmark
 Rusland  Makedonien  Hviderusland  Sverige
 Brasilien  Island  Ungarn  Egypten
 Japan  Tunesien  Chile  Bahrain
 Norge  Angola  Saudi Arabien  Argentina

Frankrig: Stjernebesat mandskab

De forsvarende europa- og verdensmestre er nok engang kæmpe favoritter. De franske værter har stået øverst på ’VM-skamlen’ ved tre af de seneste fire VM-slutrunder. Kun én svipser i Spanien, hvor holdets største stjerne, Nikola Karabatic, var påvirket af omstændigheder udenfor banen (matchfixing-skandalen), kostede franskmændene fire gange VM-guld på stribe.

Frankrigs største stjerner løber rundt med en enorm rutine fra utallige mesterskaber og kampe for nogle af Europas største klubhold, men udløbsdatoen på de aldrende herrer kommer unægtelig tættere og tættere på.

Profiler Thierry Omeyer, 40 år, Daniel Narcisse, 37 år, Michaël Guigou, 34 år, samt Luc Abalo og Nikola Karabatic, som begge er 32 år, har formodentligt ikke vildt mange år tilbage på øverste hylde, men det vil utvivlsomt gøre alt for igen, at kunne løfte VM-pokalen.

Heldigvis, for fransk håndbold, står talenterne i kø for at hamstre spilletid til sig på A-landsholdet. Det er ganske imponerende, hvor mange stortalenter den franske ungdomsafdeling har kunne producere over de seneste år.

Tag bare spillere som Nedim Remili, Kentin Mahe, Dika Mem, Ludovic Fabregas og Timothey N’Guessan, som alle står klar, når de aldrende herrer skal have et pust.

Frankrig forventes en enorm tilskueropbakning, når de går på banen i AccorHotels Arena med plads til 15.700 tilskuere.

Det franske hold må betegnes som holdet med det absolut højeste topniveau, men også et ekstremt højt bundniveau. De har individualisterne og en uhyggelig bredde. Og så har de ikke mindst haft tid til at træne på løsninger til det syv-mod-seks spil, som Danmark med stor succes brugte mod Frankrig i OL-finalen i sommeren.

Har der nogensinde været en større hjemmebane favorit til et VM i herrehåndbold? Jeg stiller mig stærkt tvivlende. 

Første kamp: 11. januar, 20:45: Frankrig - Brasilien

Frankrig bliver verdensmestre til odds 2,15 hos Bwin*

Selvom oddset naturligvis er historisk lavt, så finder jeg alligevel værdi i et vinderspil på de forsvarende verdensmestre. Læs tippet her.

Danmark: Førsteudfordrer til Frankrig

Der blev skrevet dansk håndboldhistorie, da de danske håndboldherrer for første gang nogensinde stod øverst på skamlen ved OL i Rio. I finalen blev Frankrig, der et utal af gange har været den danske bøddel ved slutrunder, besejret.

Desværre vil guldet i Rio også blive husket for det kedelige efterspil i medierne, som endte med et øjeblikkeligt farvel til Ulrik Wilbek, mens Gudmundur Gudmundsson ikke ville forlænge sin kontrakt med DHF.

Nu gælder det VM-titlen, som Danmark endnu har til gode at vinde. I nyere tid har Danmark stået i to VM finaler, som begge er endt med dansk nederlag. De fleste danskere husker, men vil nok allerhelst gerne glemme finalenederlaget fra 2013 i Barcelona, hvor Spanien udraderede Danmark med cifrene 35-19. To år før var Danmark faktisk snublende tæt på at ende med guldmedaljerne om halsen i Malmø, men måtte se sig slået efter omkamp mod de stærke franskmænd.

OL-triumfen gav grund til optimisme på dansk håndbolds vegne. Landsholdet fandt endelig en playmaker, som virkelig formåede at iscenesætte Mikkel Hansen, mens Morten Olsen også selv formåede at udgøre en skudtrussel.

Olsens succes i Rio betyder, at landstræneren – noget overraskende – har valgt at se bort for Rasmus Lauge. Samtidigt har Mads Christiansen valgt at stoppe landsholdskarrieren. Hans defensive kvaliteter bliver svære at erstatte.

Danmark er endt i en forholdsvis overkommelig pulje, hvor afbudsramte Qatar og vores svenske naboer er de sværeste modstandere. Danmark må anses som førsteudfordrer til de franske storfavoritter, men erfaringen fra VM i Qatar i ’15 siger, at turneringsstrukturen med knockout kampene efter gruppespillet, kan koste dyrt, hvis man ikke præsterer på aller højeste niveau i alle kampe.

Første kamp: 13. januar, 20:45: Danmark - Argentina

Danmark scorer mindst 159 mål i de fem indledende gruppekampe til odds 20,17 hos Danskespil. 

Danmark er kommet i en overkommelig pulje med flere såkaldte 'walkover-kampe' Kan Danmark score omkring 35 mål mod Argentina, Bahrain og Egypten kan dette blive et rigtig spændende spil. CV: 6-7% (lægges ikke ud som officielt tip, da DS er eneste bookie med odds)

Spanien: Ny træner har renset ud

Spanien har igennem de seneste 20 år været en del af den absolutte verdenstop indenfor håndbold. Derfor gjorde det ekstra ondt, da spanierne ikke formåede at kvalificere sig til de Olympiske Lege i Rio. En så stor skuffelse, at det spanske håndboldforbund valgte at fyre den daværende landstræner, Manolo Cadenas.

Nu har man ansat den tidligere brasilianske landstræner, Jordi Ribera, som leverede fine resultater med Brasilien.

Jordi Ribera har allerede sat et markant præg på det spanske landshold ved at undlade flere store stjerner. Det er bl.a. Sterbik, Garcia, Maqueda og Ugalde der ikke kommer med til VM i Frankrig. Fravalget af Sterbik er blevet endnu mere problematisk, da Barcelonas Perez de Varges formegentlig heller ikke kommer med til VM af personlige årsager.

Det efterlader Corrales ret alene, men han er utvivlsomt en klassekeeper, som jeg personligt forventer mig meget af.

Selvom Spanien ikke formåede at kvalificere sig til OL, så er det altså et mandskab, der for under 12 måneder siden stod i en EM-finale mod Tyskland. Selvom de ikke blev europamestre, vidner deres præstationer i Polen om stor kvalitet – bookmakerne vurderer Spanien til at være det tredje bedste mandskab til slutrunden i Frankrig.

Vi taler ofte om de spillere, der scorer et hav af mål eller står med en sublim redningsprocent. Men forsvarsgeneralen er uden tvivl en rigtig vigtig brik i det store billede. Hos Spanien er man så heldig at have ikke bare én, men to af verdens aller bedste i netop den kategori.

Barcelonas Viran Moros og Rhein-Neckar Löwens Gedeon Guardiola er begge fantastisk dygtige, og de skal begge præstere på højeste niveau, hvis Spanien igen skal på medaljeskamlen ved en VM-slutrunde.

Slutteligt skal en af de skarpeste fløjduoer også nævnes. EM-topscorer Valero Rivera og jernmanden Victor Tomas er ekstremt dygtige i kontrafasen, men også på fløjafslutningerne.

Spanien er kommet i en meget overkommelig pulje, hvor fraværsramte Slovenien og Island er er de største konkurrenter til førstepladsen.

Første kamp: 12. januar, 20:45: Spanien - Island

Tyskland: Fysisk forsvar vil dele tæsk ud

2016 blev for alvor året, hvor Tyskland skød sig helt tilbage på den internationale håndboldscene. EM-guldet i Polen var et taktisk mesterværk af Dagur Sigurdsson – godt hjulpet på vej af Andreas Wolff, der tog EM-turneringen med storm.

Han er dén verdensklassekeeper, tyskerne har sukket efter siden VM-guldet på hjemmebane i ’07. Henover sommeren tog tyskerne også lige en bronzemedalje ved OL som kronen på værket.

De tyske Bad Boys’, som det folkekære tyske landshold bliver kaldt blandt befolkningen, er op til denne slutrunde blevet ramt af en del fravær. Christian Dissinger, Fabian Wiede og Hendrik Pekeler kommer ikke med til VM.

Sidstnævnte har selv valgt at melde fra, da han føler sig træt efter for mange kampe – en trist udvikling. Foruden Wiede mangler Tyskland også Steffen Weinhold på højreback, som er en af de vigtigste to-vejsspillere i den tyske trup.

Den tyske trup rummer dog stadig masser af kvalitet. I Paul Drux har man en af de største talenter i verden, mens man på fløjene har noget nær samme situation som Spanien, hvor Uwe Gensheimer og Tobias Reichmann huserer.

Forsvaret er fyldt med fysik, hvor Finn Lemke på 2,10 meter og tunge Patrick Wiencek deler tæsk ud. Og som tidligere nævnt har man en fantastisk dygtig keeper i Andreas Wolff, der kan lukke gardinet helt ned på sine bedste dage.

Tyskland kommer med al sandsynlighed til at kæmpe med Kroatien om førstepladsen i deres gruppe, men Ungarn er en farlig outsider, som ikke skal undervurderes på nogen punkter. Selvom tyskerne er ramt på mandskabsfronten, bør de stadig være i stand til at nå forholdsvis langt ved denne slutrunde.

Første kamp: 13. januar, 20:45: Tyskland - Ungarn

Kroatien: Duvnjak skal igen bære holdet

Duvnjak, Duvnjak og Duvnjak. Igen hviler der et kæmpe ansvar på skuldrene af Kroatiens største stjerne. Kiel-spilleren skal forsøge at bære holdet som tidligere store stjerner som Ivano Balic og Slavko Goluza har gjort det.

På trænerbænken styrer den mangeårige assistenttræner, Zeljko Babic, dirigentstokken – faktisk sagde Babic op efter OL i Rio, men Ivano Balic fik overbevist Babic om at fortsætte i sædet som landstræner.

Kroaterne har en spændende ung trup, som kan forventes at være med blandt verdens bedste i mange år fremad.

Specielt bagkæden er ekstremt spændende og ikke mindst hårdtskydende med bl.a. Stepanicic, Sebetic, Mamic og selvfølgelig Duvnjak. Men selvom truppen besidder enorme kvaliteter, så har det de seneste mange år været lige ved og næsten.

Ved OL i Rio spillede Kroatien noget vanvittig flot håndbold i gruppespillet, hvor både Danmark og Frankrig blev besejret.

Forhåbningerne var deraf høje, da knockout-kampene skulle begynde – men et overraskende nederlag til Polen i kvartfinalen ødelagde medaljemulighederne. Ved EM i Polen ’16 missede kroaterne også finalen, men endte trods alt med en bronzemedalje om halsen.

Kroatien er til denne slutrunde uden Marko Kopljar på højreback, men man er dækket godt ind med Stepanicic og Sebetic. Ivan Cupic er heller ikke med, men Zlatko Horvat er en sublim erstatning. Marino Maric er skadet, men erstatningerne Musa og Kozina besidder begge store offensive kvaliteter på den position.

Med fysik, kreativitet og kvalitet skal Babic’s mandskab forsvare Kroatiens farver, og kan de ramme deres enormt høje topniveau, så kan det blive nogle begivenhedsrige uger i det franske.

Første kamp: 13. januar, 20:45: Kroatien - Saudi Arabien

Kroatien ender over Qatar til odds 1,40 hos Nordicbet/Betsafe. CV: 75%

Qatar stiller fraværsramt op til slutrunden, hvor specielt fraværet af deres VM- og OL-topscorer, Markovic, bør gøre ondt på dem. Kroatien har et spændende hold og skal være store favoritter i dette match-up.

Her er der værdi 

Flere hold stiller svækket op til slutrunden. Specielt det polske mandskab er ramt af skader og er samtidigt igang med et generationsskifte, hvilket flere bookmakere (måske) har overset. Det giver i hvertfald nogle fine værdispil. 

Slovenien er også ramt af fravær. Bombac og Zorman er ikke tilgængelige til VM, men netop på playmakerpositionen har Slovenien gode alternativer, om end de dog ikke er helt oppe på de to førnævntes niveau. Pas på med at undervurdere dem for meget! 

Spanien har et fantastisk godt forsvar, hvor Guardiola og Morros deler tæsk ud. På målet er Corrales dygtig, og bliver de Varges klar, har de en fremragende målmandsduo. Hold eventuelt øje med deres modstanderes holdtotal - der kunne ligge flere gode underspil og vente på os. 

Argentina ender over Saudi Arabien til odds 1,27 hos Nordicbet/Betsafe. 

Argentina har igen Diego Simonet med på holdkortet igen. En kæmpe profil. Saudi Arabien er generelt svage og er en af VMs dårligste mandskaber. Bet365* med odds 1,22. CV: 85%

Sverige ender over Polen til odds 2,00 hos Unibet/888. 

Et stort værdispil. Polen er ekstremt hårdt ramt på fraværsfronten og kan gå en svær slutrunde i møde. Du kan læse hele spilforslaget i kommentarfeltet til dette tip. 

Ungarn ender over Polen til odds 1,76 hos Nordicbet/Betsafe.

Endnu et spil imod Polen med stor betvalue. Du kan læse hele spilforslaget her. 

Mads Mensah scorer flere mål end Lasse Andersson til odds 1,86 hos Nordicbet/Betsafe. CV: 65%

Mads Mensah er første mand, der bliver sat ind, når Danmark skal skifte i bagkæden. Han dækker desuden op fra start af, hvilket kan give nogle mål i ankomstfasen. Lasse Andersson har ikke imponeret ved træningskampene og forventes ikke at få meget spilletid ved slutrunden. 

Scorer en dansk målmand ved slutrunden? Ja - til odds 1,80 hos Nordicbet/Betsafe. CV: 70%

7 mod 6 reglen bliver mere og mere populær - specielt når de såkaldte underdogs skal gøre noget overraskende. Niklas Landin scorede en enkelt i Rio, men har scoret flere i Tyskland og skal have fine chancer for at score mindst én gang ved VM.

Laszlo Nagy scorer flere mål end Mate Lekai til odds 1,86 hos Nordicbet/Betsafe. CV: 65%

Nagy er det store omdrejningspunkt på det ungarnske mandskab. Han spiller tunge minutter og besidder stadig et fint skud. Lekai er ikke i idealopstillingen og forventes ikke en kæmpe rolle ved slutrunden. Selvom Lekai er andetvalg fra straffepositionen, er der fin værdi at hente på Nagy. 

Paul Drux scorer flere mål end Rune Dahmke til odds 1,86 hos Nordicbet/Betsafe. CV: 65%

Drux er et kæmpetalent og forventes at få en stor rolle ved dette VM, hvor han bør starte inde. Dahmke er det klare andetvalg på VF, hvor anfører Geinsheimer huserer. Selvom Gensheimer måske misser den første kamp, skal Drux være stor favorit i denne match-up. 

Optakten vil løbende blive opdateret med flere spilforslag, når bookmakerne åbner for flere væddemål som fx topscorerspil...