Han er en af de største og mest succesfulde spileksperter, vi har haft i Danmark i det seneste årti. Han var håndboldoraklet, som alle spilinteresserede lyttede til, og som bookmakerne frygtede. BetXpert TV har haft Roman Empire i studiet til en snak om sin vej til bettingguru og det hårde arbejde forbundet med det. 

Sig navnet Roman Empire, og de fleste danske bettingentusiaster vil nikke anerkendende og ærbødigt.

En ikonisk spilekspert, der gennem en årrække særligt huserede på det danske og internationale håndboldmarked. Og undervejs delte flittigt ud af sine spil på diverse bettingsites, inden han trak stikket som bettingekspert i februar sidste år.

Mere end 6.000 ekspertspil blev det til i alt fra Roman Empires side over en syvårig periode. Med en uhørt høj tilbagebetalingsprocent på 108 til følge. En helt enestående bedrift. 

Men hvem er manden bag Roman Empire? Det finder vi ud af i sæsonafslutningen af BetXpert TV, hvor Tonni Munk Jensen har besøg af Roman Empire, eller rettere Harison Manoharan - en 28-årig jurastuderende bosat på Falster.

Det bliver blandt andet til en snak om, hvordan Harison Manoharan udviklede sig til at blive en af de mest aktive og succesfulde spileksperter i det seneste årti, hvorfor han valgte at stoppe, og om vi kan forvente at se ham tilbage i rollen som spilekspert en gang i fremtiden.  

Start i det små

I udsendelsen finder vi blandt andet ud af, at Harison Manoharans ekspertkarriere ikke startede som håndboldekspert. Tværtimod prøvede han sine evner af som spilekspert inden for tennissporten - stærkt inspireret af "Frankie P.", der er en anerkendt norsk tennisekspert.

Tiden som tennisekspert var dog kortvarig. For selvom Harison Manoharan lærte en del omkring det bettingtekniske i denne periode, manglede det væsentligste stadig - overskuddet.  

"Jeg kom hurtigt til den erkendelse, at jeg godt kunne lave en god analyse, men at jeg manglede en del for at kunne spille lige op med markedet," siger Harison Manoharan.

I stedet kastede han sin opmærksomhed på håndbolden. En sport, Harison Manoharan via sin opvækst i Holstebro kendte særdeles godt. Her startede han ud med at spille mange specials, og da han først var blevet fortrolig med den del, begyndte han at bevæge sig ind på de større håndboldmarkeder såsom 1X2, handicap og over/under.

En ideel måde at lære en sport og et bettingmarked at kende, ifølge Harison Manoharan.

"Jeg tror, det er vigtigt at starte et sted, hvor man ikke kæmper mod de største kræfter i markedet - fx ved specials. Det er bedre at starte i det små og så stille og roligt bygge ovenpå, i takt med at du udvikler dine kompetencer og får flere erfaringer."

Netværk helt afgørende    

En afgørende faktor i Harison Manoharans succes som spilekspert var et stort og omfangsrigt netværk. Netværket betød, at Harison Manoharan ofte lå inde med information, der ikke var kendt af offentligheden. En stor fordel, når bookmakerne skulle fanges på det forkerte ben.

Vigtigheden af et godt netværk, som man kan sparre og udveksle informationer med, kan da heller ikke overdrives.

"Uden mit netværk var jeg ikke kommet så langt, som jeg endte med at komme. Netværket var en afgørende del af, at jeg kunne ligge med en tilbagebetalingsprocent på den gode side af 100," siger Harison Manoharan i udsendelsen.

Når man skal opbygge et netværk handler det særligt om at være opsøgende og udvise engagement, mener Harison Manoharan. Og så skal man forstå, at et netværk skal gavne alle parter.

"Man skal give noget for at få noget. Et netværk skal være et samarbejde, og så længe, at alle parter får noget ud af det, giver det mening for folk at være en del af det," siger Harison Manoharan.