Som et middel til at bremse ludomani foreslår Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, at bookmakerne maksimalt må tilbyde bonusser på 1000 kroner. Han kritiserer samtidig, at vilkår og gennemspilskrav i flere af bonusserne er for uigennemsigtige. DOGA er skeptiske overfor forslaget.

Socialdemokratiet vil sætte et loft over, hvor store bonusser bookmakere må tilbyde eksisterende og potentielle kunder. Partiet er bekymret over, at bonusserne potentielt presser folk ud i spilafhængighed og ludomani, skriver DR. Partiets skatteordfører, Jesper Petersen, bryder sig ikke om bookmakernes markedsføring, og han kritiserer især bonussernes manglende gennemsigtighed.

"Det drejer sig om de bonusser, der bliver tilbudt, og den uigennemskuelighed, der er, når man pålægger, at man skal spille for beløbene rigtigt mange gange, før man kan få dem udbetalt. Vi skal undgå, at dem, der har meget svært ved at holde op med at spille, bliver lokket tilbage af nogle store bonusbeløb. Der skal være en ansvarlighed og gennemskuelighed omkring det," siger han.

Konkret ønsker skatteordføreren, at loftet sættes ved 1000 kroner. Hos brancheorganisationen Danish Online Gaming Association (DOGA) undrer direktør Morten Rønde sig over forslaget. Både fordi de færreste selskaber ifølge direktøren tilbyder bonusser, der er større end 1000 kroner, men også fordi han mener, at bonusserne er et af de eneste våben, bookmakerne kan bruge til at positionere sig overfor hinanden.

"Det er ofte de samme produkter, man spiller på, fordi de fleste selskaber får deres spilleautomater og andre produkter fra eksterne leverandører. Derfor er konkurrenceparametrene i nogle tilfælde begrænset til de bonusser, som man giver sine kunder. Det svarer til en rabat, man giver spillerne, og det ville være ærgerligt, hvis det skulle begrænses for meget," siger Morten Rønde til Ritzau.

Til gengæld medgiver han, at nogle af frispilningskravene måske kan være svære at forstå, og han mener, at det er i alles interesse, at kravene bliver mere gennemsigtige.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har ikke ønsket at kommentere Socialdemokraternes udspil, men Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, erklærer sig klar til at diskutere alle muligheder, der kan begrænse ludomani. Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, er klar til at diskutere, om man kan sætte et loft over, hvor meget firmaerne kan tilbyde i bonus.

Regeringen ventes at komme med deres eget udspil på området. Skatteministeriet har tidligere oplyst til BetXpert, at der til foråret vil indledes politiske drøftelser om nye initiativer til bekæmpelse af ludomani.