Uhæderlige spillesider på Facebook fabrikerer spilkuponer fra Danske Spil* og sælger dem som "sikre tips." Danske Spil* advarer nu mod svindlerne. "Tænk jer om," lyder opfordringen fra pressechefen.

Spillesider på Facebook sælger "sikre bets" på fodboldkampe, som de påstår er fixede. Til formålet lægges spilkuponer frem som bevis på, at der er 100 procent gevinstsikkerhed.

Således lokker eksempelvis Facebook-siden "Mr. Jackson - Elite Life" med tips på fodboldkampe, hvor gevinsterne er svimlende høje. Problemet er bare, at det er svindel og humbug, og at spilkuponerne er forfalskede.

"Mr. Jackson - Elite Life" forsøger at efterligne kuponer fra Danske Spil*, og umiddelbart ligner det også meget. Eksempelvis kunne man i januar have scoret et samlet odds på 494 og vundet knapt 100.000 kroner, hvis man havde betalt for en kupon med de engelske kampe Sheffield United - Gillingham og Halifax - Salford.

Og så betyder det jo mindre, at prisen for to kampe er 520 euro, som Mr. Jackson oplyser, da BetXperts muldvarp henvender sig.

Kuponen er dog falsk, bekræfter Danske Spil*.

"Det er en fake-side, som forsøger at stjæle folks penge. Det er dybt beklageligt," siger Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil*.

Til den specifikke kupon påpeger Marie Grabow Westergaard, at de pågældende kampe slet ikke var på programmet. Derudover er kuponnumrene til venstre også falske. Der er kun seks cifre, mens en rigtig kupon altid vil have syv.

Billedtekst: Denne kupon er blandt mange andre lagt ud som "bevis" på sikre gevinster. Problemet er dog, at der slet ikke kunne spilles halvleg/fuldtid på de pågældende kampe. Derudover var det seks-cifrede kuponnummer til venstre også falsk.

Billedtekst: 520 euro - 3.865 kroner - for to sikre kampe. Det er prisen, som Mr. Jackson gav vores muldvarp, da vi henvendte os til ham.

Sker flere gange om ugen

Det ærgrer Danske Spil*, at deres navn sættes i forbindelse med svindel på Facebook. Men det er ikke fremmed for dem.

"Det her er et problem, som vi hører om konstant. Vi har det utrolig skidt med det, men vi må også appellere til folks fornuft. Tænk jer om, inden I bruger penge på sådan noget."

Det sker flere gange om ugen, at svindlere slår plat på Danske Spils navn. Både i forbindelse med falske spiltips, men også i forbindelse med konkurrencer, hvor svindlere opretter Facebook-sider i Danske Spils navn.

"Så kunne vi ikke lave andet, men vi anmelder altid siderne til Facebook," siger Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil*.

I dette tilfælde er det dog værd at bemærke, at det kun er på selve spilkuponerne, at Danske Spils navn optræder.

"Mr. Jackson", der har omkring 1.300 følgere, er langt fra de eneste, der snyder. BetXpert har tidligere afsløret en række andre sider.

Fælles for dem alle er dog, at levetiden som regel er kort. Når der kommer tilstrækkeligt med negative kommentarer, og de ikke kan følge med til at censurere kritikken, så lukkes siderne ned, og de begynder forfra med et nyt navn.

Af samme årsag anmelder Danske Spil* kun siderne til politiet, hvis de ved, at det kan flytte noget. Men det kan det sjældent.

"Det nytter ikke noget at bruge krudt på det, for disse folk lukker bare siderne ned og starter nogle nye," siger Marie Grabow Westergaard, som dog opfordrer brugerne til at anmelde de uhæderlige spillesider til Facebook.

Billedtekst: For at fremstå troværdig har "Mr. Jackson" medsammensvorne, som roser hans tips. Går man siden igennem, er der ingen kritiske kommentarer på trods af, at hans spilkuponer er fabrikerede.

Opfordring: Brug din fornuft

Danske Spil* vil gerne komme med en klar opfordring til de folk, som bliver fristet af de nemme penge. Hvis noget er for godt til at være sandt, så er det det som regel også.

"Man skal bruge sin sunde fornuft. Det synes jeg altså godt, at vi må kræve af hinanden," siger Marie Grabow Westergaard til BetXpert.

"Hvis man tænker sig om, så giver det jo ingen mening. Hvis denne fyr så let kan vinde så mange penge, hvorfor spiller han så ikke bare kampene selv?" spørger hun.

Efter at BetXpert gjorde opmærksom på "Mr. Jackson - Elite Life" har Danske Spil* været ude på Twitter og advare mod gruppen.

Svarer ikke på henvendelse

BetXpert har kontaktet "Mr. Jackson - Elite Life" via Facebook i et forsøg på at få en kommentar. Vi kan se, at vores beskeder er blevet læst, men vi har ikke fået svar tilbage. Da vi kort før udgivelsen prøvede én gang til, blev vi lukket ned.

BetXpert har tidligere afsløret diverse svindelsider og er også lykkedes med at konfrontere nogle af bagmændene. Herunder er der en oversigt over tidligere artikler:

126.749 kroner på en måned: Fup-spilleside gør comeback

Facebook-spilleside sælger fup og fiduser

Torben NS om fix-services: Derfor er det fup og svindel

Advarsel: Facebook-side snyder med tips på fixede kampe

Ny Facebook-svindel: Spillesider sælger ulovlige tips

Fixed matches. 100 percent sure: Søren gik i fælden

BetXpert hører meget gerne fra folk, som har forsøgt at købe tips ved nogle af disse sider. I er meget velkomne til at skrive til [email protected].