Kunder hos Danske Spil* vil senere på året ikke længere have adgang til monopolspil og licensspil fra samme konto. Det fremgår af en ny licens til Danske Lotteri Spil A/S.  

1. april modtog Danske Lotteri Spil A/S en ny tilladelse fra Spillemyndigheden. Og af den fremgår det, at nye vilkår for deres tilladelse kræver, at Danske Spil* skal adskille spillernes konti. Man kan således ikke spille Lotto og Oddset fra den samme konto, når det er implementeret senest 1. oktober. 

I tilladelsen står der blandt andet: 

"Danske Lotteri Spil A/S er forpligtet til at sikre, at de spilkonti, der er registreret vedrørende udbud af lotteri og heste- og hundevæddemål, alene indeholder spillermidler, der vedrører køb af spil omfattet af tilladelsen til udbud af lotteri og heste- og hundevæddemål. Denne forpligtelse skal være opfyldt senest seks måneder efter denne tilladelses ikrafttræden."

Danske Spil* ønsker ikke at stille op til et interview om opsplitningen, men i stedet har deres pressechef sendt følgende kommentar til BetXpert: 

"Vi følger naturligvis de retningslinjer, der bliver pålagt os, og dem er vi i gang med at implementere på bedste vis," lyder det fra Danske Spils pressechef, Marie Grabow Westergaard. 

Hjemmesiden skal opdeles

Blandt de nye krav i tilladelsen er også, at Danske Spil* skal foretage en opdeling af deres hjemmeside, så der ikke er tvivl om, hvorvidt man som kunde spiller hos den licenserede del eller den monopoliserede del. 

"Danske Lotteri Spil A/S må ikke udbyde spil, der er omfattet af tilladelse til udbud af væddemål eller tilladelse til udbud af onlinekasino, på samme underside, som anvendes til at udbyde lotteri og heste- og hundevæddemål. Denne forpligtelse skal være opfyldt senest seks måneder efter denne tilladelses ikrafttræden," står der endvidere i vilkårene for tilladelsen. 

Det samme krav gør sig gældende for deres mobil-app, hvor det skal fremgå "på en klar og fremtrædende måde". 

Danske Spil* er i øjeblikket i gang med at teste, hvordan de skal orientere deres brugere om de nye regler. De har sendt spørgeskemaer ud til udvalgte kunder, der har modtaget en mail med, hvordan en eventuel information kan se ud. 

Spillemyndigheden ønsker ikke at udtale sig om den nye tilladelse til Danske Lotteri Spil A/S. 

BetXpert har søgt aktindsigt i indstillingen til Spillemyndigheden fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, men har fået afslag på anmodningen.