Årets sidste Grand Tour står for døren. Vuelta a España (19. august - 10. september) er et løb, hvor man som oftest jagter revanche. Jesper Carstens kigger nærmere på løbets favoritter og interessante odds.

Der er ikke mange ryttere, der starter sæsonen med en vild drøm om at vinde Spanien Rundt. Faktisk er der næppe mange klassementsryttere, der overhovedet skænker løbet, der hedder Vuelta a España på sit oprindelige sprog, ret mange tanker, når de sammensætter løbsprogrammet tidligt på sæsonen.

Men alligevel ender løbet med at få en ret vild startliste år efter år. Typisk udpeger en klassementsrytter enten Giro d'Italia eller Tour de France som årets målsætning, men hvis det misser - af den ene eller anden grund - kan man få revanche i Vuelta a España.

Det skete for eksempel sidste år, hvor Nairo Quintana skuffede stort i Tour de France, men fik revanche i Vuelta a España, hvor han vandt løbet. Det er også sket tidligere med for eksempel Alberto Contador. I år står Vincenzo Nibali, Chris Froome, Fabio Aru og Alberto Contador, der forøvrigt kører sit sidste løb - på startlisten til årets Spanien Rundt.

Løbet er ret specielt, fordi mange af etaperne er relativt seervenlige. Korte etaper med en afsluttende stigning, der som oftest er meget stejl. Det betyder, at mange med en travl hverdag kan komme hjem og se den sidste halve til hele time og ikke misse noget vigtigt.

Det bliver måske lidt ensformigt i længden, men Quintana og Contador beviste sidste år, at man sagtens kan ryste posen. På en tilfældig etape angreb de meget tidligt, hvilket overrumplede Froome i en sådan grad, at Quintana endte med at vinde løbet.

Jo, Vuelta a España er et seværdigt løb, og det står ofte i skærende kontrast til Tour de France, hvor det hele er meget kontrolleret og i orden. Ofte regerer kaosset i Vueltaen - og det er jo sådan set spændende nok.

Odds & Tips - Vuelta a España 2017

Hold øje med tips fra BetXperts cykelekspert:
Jesper Carstens

Vinder af Spanien Rundt 2017 - odds

Bedste odds Bookmaker
Chris Froome 1,85
888sport
Vincenzo Nibali 5,50
Bet365
Alberto Contador 8,00
Unibet
Ilnur Zakarin 13,00
888sport
Miguel Angel Lopez 17,00
Bet365
Fabio Aru 23,00
Bet365
Romain Bardet 26,00
Bet365

Favoritten

Bookmakerne er ikke i tvivl: Tour de France-vinderen Chris Froome er årets Vuelta a España-favorit. Jeg er enig, men åbner ikke desto mindre døren for at det kan ende anderledes.

Chris Froome, Team Sky

Chancevurdering: 50 % 

Chris Froome er den store favorit. Allerede sidste år var han nok den stærkeste rytter, men da løbet blev kaos, nåede han ikke med i front, og i stedet var det Nairo Quintana, der endte med at vinde løbet. Vueltaen er afgjort ikke lige så kontrolleret som Tour de France.

Der er flere ting, der taler til hans fordel.

Først og fremmest har han et meget slagkraftigt hold. I form af Wout Poels har han sandsynligvis løbets stærkeste hjælper, og hvis Kenny Elissonde, Diego Rosa og co. også lige finder formen, så kan Sky dominere løbet. Som vi kender det fra Tour de France.

Dernæst har Froome i år satset på at ramme topformen lidt senere. Årets Tour de France gav mulighed for at komme ind i løbet lidt under niveau, og han fandt aldrig fordums styrke. Måske skyldes det, at i år satser han endnu mere på Vueltaen end normalt, hvilket han flere gange har antydet.

Men måske er der en chance for, at Froome har toppet. Man leder altid efter svagheder hos favoritten, men Chris Froome er blevet 32 år. Han nærmer sig punktet, hvor karrieren går den modsatte vej for de fleste. Han fandt aldrig topniveauet i Tour de France: måske har han det bare ikke længere?

Jeg tror nu, han har to-tre år tilbage på højeste niveau, men det er værd at holde øje med den tendens. Tour de France skulle ikke have udviklet sig meget anderledes, før der var fundet en anden vinder, og det må trods alt have sat bekymringer i gang hos Sky-lejren.

Når alt det er sagt, så regner jeg ham stadig som en solid favorit her. Der er ingen af konkurrenterne, der for alvor er skræmmende eller har haft en bedre optakt til Vueltaen end Froome. Det er blevet til tre andenpladser og en fjerdeplads i løbet, og han ved om nogen, hvordan man timer formen i Vueltaen og Touren.

Men forvent ikke samme Froome som i Tour de France. Han plejer at køre Vuelta a España endnu mere kalkuleret end Tour de France. Han kører sit eget tempo meget længe, og ofte vil man opleve, at han bliver sat tidligt på stignignen, for dernæst at se ham komme tilbage - stille og roligt. Yoyo-Froome.

Udfordrerne

Umiddelbart er der en håndfuld ryttere, der udfordrer Chris Froome før løbets start. Det skal dog nævnes, at Vueltaen er en svær størrelse, og det vil i bund og grund ikke være en overraskelse, hvis det bliver en helt sjette rytter, der bliver hans primære konkurrent.

Vincenzo Nibali, Bahrain-Merida

Chancevurdering: 15 % 

Jeg kan godt se fornuften i Vincenzo Nibali: Han har modsat mange andre ikke kørt Tour de France og har haft mulighed for at forberede sig optimalt til Vuelta a España. Det må alt andet lige give en lille fordel.

Men jeg har samtidigt også svært ved at tro på ham. Der var ikke meget bid i ham i Giro d'Italia, og da løbet var slut, lignede de allesammen nogle, der havde det meget svært. Ser man bort fra Mikel Landa, er der ikke mange Giro-ryttere der har imponeret efterfølgende.

Nibali er en ægte væddeløber, og han trives sådan set ret godt i et kaotisk løb, som Vuelta a España ofte er. Hvis løbet ikke kontrolleres af en jernhård Sky-maskine, så er det bare endnu bedre for Nibali. Og han har ikke Tour-trætheden i benene. Jeg forstår fascinationen for Nibali i dette løb.

Ruten er ikke optimal for Nibali, der er dygtig i bjergene, men som aldrig har været helt fortrolig med de stejleste stigninger. Ligeledes vil han tabe tid til enkelte ryttere på enkeltstarten. Jeg synes heller ikke, at han ligefrem har haft niveauet i meget lang tid. Selv da han vandt Giro d'Italia i 2016, var han længe under niveau.

Friskheden kan dog blive den afgørende faktor i det her løb, og derfor er han retteligt én af kandidaterne til at snyde Froome - jeg er bare ikke interesseret til oddset. 

Alberto Contador, Trek-Segafredo

Chancevurdering: 8-9 %

Alberto Contador kører sit sidste cykelløb, og der er absolut ingen chance for, at han forlader cykelsporten uden at lave ét eller andet. Jeg tror ikke, at han vinder løbet (kun 8-9 % chance for det), men jeg tror, at vi kommer til at se en aggressiv Contador, der i et eller andet omfang er med til at afgøre løbet. Akkurat som sidste år, hvor han tog Quintana med under armen og var en stor del af årsagen til colombianerens triumf.

Contador har flere "minusser". Han virker ikke specielt udholdende. På hårde bjergetaper har han det svært. Han har meget svært ved at blive på cyklen, og i årets Tour de France styrtede han adskillige gange. Jeg synes, han lignede en ret stærk rytter, når han endelig var fri af smerter, men det er ikke nok kun at være det på udvalgte etaper, hvis man vil vinde løbet.

Contador vil sige farvel med stil. Om det lige bliver øverst på podiet i Madrid er nok lidt tvivlsomt, men han har mange muligheder for at gøre det fint her. Han er som regel bare stærkere i Spanien, og årets Tour de France beviste da i den grad, at han ikke er helt færdig endnu. Det er stadig noget i benene, om end det er svært at forestille sig, at han kan stå distancen over tre uger: men hvis han kan, så er det nok på spansk jord. Se bare hvor meget de danske landeveje motiverede danskerne under EM.

Jeg håber og ønsker, at Alberto Contador vinder Vuelta a España 2017. Jeg tror bare ikke på det.

Fabio Aru, Astana

Jeg ser egentligt tre ryttere, der har omtrent samme vinderchance som Alberto Contador. Én af dem er Fabio Aru fra Astana.

Ja, han har kørt Tour de France. Det svækker ham højest sandsynligvis en anelse. Men det er ikke det samme at køre Tour-Vuelta, som det er at køre Giro-Tour. Det kan rent faktisk godt lade sig gøre. Quintana vandt blandt andet løbet sidste år efter at have kørt Tour de France.

Fabio Arus fordel i det her løb er, at han simpelthen har haft en ret kort sæson. Skader generede ham i starten af sæsonen, og han har således ikke kørt mange løbskilometer. Det kostede måske lidt i Tour de France (sammen med sygdom), men det kan komme ham til gode her i Vuelta a España. 

Enkeltstarten er ikke guf for ham, men hvis han formår at holde benene, så vil jeg slet ikke blive overrasket, hvis han vinder løbet. Et eller andet sted har han potentiale til at have en større CV end Contador, men der er så mange ubekendte, at jeg holder lidt igen. 

Ilnur Zakarin, Katusha-Alpecin

Russiske Ilnur Zakarin kommer til Vuelta a España ligesom Vincenzo Nibali: Relativt frisk uden Tour de France i benene. Igen vil jeg påpege, at alle rytterne så meget mærkede ud i slutningen af årets Giro d'Italia, så spørgsmålet er, hvor friske de egentlige er.

Jeg tænker ofte tilbage til 2011, hvor Giro d'Italia var sindsygt hårdt. Alt for hårdt. Dengang kørte både Joaquim Rodriguez, Denis Menchov og Vincenzo Nibali Giro-Vuelta. Menchov blev bedste Giro-rytter i Vueltaen på en 5. plads. Så Giro d'Italia i maj kan afgjort være så hård, at det sætter sine spor langt ind i sæsonen.

Helt så hård var årets Giro d'Italia ikke, men rytterne var mærket. Det så vi ret tydeligt på de sidste par etaper, hvor der ikke for alvor var nogle angreb. De kunne ikke.

Andre år har vi set, at det har været muligt, så det er slet ikke umuligt. Man kører oftere en god Vuelta efter en hård Giro, end man kører en god Tour efter en middelsvær Giro d'Italia.

Zakarin beviste i årets Giro d'Italia, at han er dygtig, men at han stadig mangler et lille niveau til de bedste. På enkelte dage var han på toppen, men de fleste dage var han ret meget på niveau med de øvrige. Hans enkeltstart er afgjort ikke så god, som den ofte bliver omtalt til, så det er i bjergene, at han skal gøre forskellen.

Ilnur Zakarin er en herlig angriber, der ikke er bange for at angribe. Jeg har svært ved at se, hvor han skal gøre forskellen, men hvis de øvrige lurepasser for meget på hinanden, så kører han - akkurat som han gjorde i Giro d'Italia.

Miguel Ángel Lopez, Astana

23-årige Miguel Ángel Lopez er en klar, lysende profil. For tre år siden vandt han Tour de l'Avenir i overbevisende stil, og siden har han jagtet sit store gennembrud som eliterytter. Han fik det måske lidt i Schweiz Rundt sidste år, hvor han vandt samlet, men der er mere i ham.

Han skulle have kørt Tour de France som kaptajn sammen med Jacob Fuglsang, men en skade tvang ham ud af løbet. I stedet kørte han Østrig Rundt og endte på podiet, og senest har han kørt Vuelta a Burgos, hvor han tog en etapesejr og blev nummer fire i klassementet.

Vuelta a España er et løb, hvor man før har set gigantiske gennembrud og overraskende resultater. Klarest står nok Froomes gennembrud tilbage i 2012 eller Chris Horners samlede sejr i 2013. Det var dog også i Vuelta a España, at man for første gang så, at Tom Dumoulin kunne køre med om sejren i disse løb. Med andre ord: Der er plads til overraskelser.

Miguel Ángel Lopez har potentialet til at vinde en grand tour i fremtiden. Det er jeg slet ikke i tvivl om. I første omgang skal han gennemføre én af slagsen. Colombianeren har været uheldig med skader og styrt, men kan han holde sig på cyklen, så er han en kandidat til at overraske stort her. Han har ikke kørt mange løb og må være friskere end konkurrenterne. 

Jeg vil slet ikke blive overrasket, hvis han står på podiet i Madrid. Så god er han, og det er derfor vi finder et så lavt odds på ham, trods hans beskedne succes indtil videre. Men succeskriteriet er at komme igennem løbet og måske holde sig til i klassementet - men der er altså en årsag til, at han var udpeget til at være Tour-kaptajn sammen med Fuglsang i første omgang. 

Langskud

Som jeg nævner i teksten om Miguel Ángel Lopez: Vuelta a España giver plads til overraskelser. Derfor skal man måske kigge lidt efter nogle langskud. Her kan man måske endda med fordel kigge efter each way-odds.

Det er også her, man finder mit værdispil før årets løb. Normalt er Esteban Chaves skræmmende stærk i det her løb. Han elsker de skrappe afslutninger i Spanien, og han er god i klimaet. Han kørte en forfærdelig Tour de France, hvor narrativen omkring ham - særligt i de danske medier - var, at han var for tyk.

Måske var der et par kilo for meget efter en svær sæson, men med til historien hører også, at Chaves - der er en ret emotionel gut - i starten af løbet mistede en nær ven. Kunne man forestille sig, at det tyngede ham meget? Det kunne jeg i al fald godt.

Hvis han er tilbage på sit niveau, så er odds 34 selvsagt alt for højt. Han har haft en kort sæson på grund af skader, og det er - på denne tid af året - lidt af en fordel. Så er man ofte lidt friskere. 

Værdi i Esteban Chaves i Spanien Rundt

Esteban Chaves har ved flere lejligheder brilleret i Vuelta a España, og han er stærkere, end det vi så i Tour de France. Bet365* og Bwin* topper markedet med odds 34 på Esteban Chaves som vinder af løbet, og det dufter i den grad af værdi, såfremt han er tilbage på toppen. Der er værdi i både det rene vinderspil (3-4 %) samt each way-spillet, hvor man vil få odds 12, hvis han bliver nummer 2 eller 3. Bwin* tilbyder dog ikke each way-spil.

Bemærk: Optakten er skrevet i starten af august, og her var der ikke nogen nyheder ude om Chaves' form eller andet.

Han flankeres af Simon og Adam Yates, og her tror jeg klart mest på Adam Yates, der kørte Giro d'Italia, mens Simon Yates kommer fra Tour de France. Simon Yates er dygtig, men som jeg har argumenteret for et par gange, så ser jeg ham mere som en etapejæger, mens det er Adam Yates, der er fremtid i som klassementsrytter. Det kan vise sig at være forkert, men det er sådan, jeg opfatter de to brødre.

Adam Yates så solid ud i Polen Rundt. Han var ikke flyvende, men han var stærk nok til at vise sig frem et par gange, og fortsætter han den formfremgang, så er han det sikre valg på Orica-Scott, mens Chaves er spørgsmålstegnet. 

Kigger man efter alternative vinderspil, så synes jeg også, at et spil på Steven Kruijswijk til odds 41 hos Bet365* er interessant. Hollænderen fejlede i Giro d'Italia, men beviste sidste år, at han afgjort er en dygtig rytter. Han har forberedt sig meget grundigt til årets løb og været på en lang træningslejr. Normalt plejer han dog ikke at være flyvende i Spanien, men årets grumme Italien Rundt skal revancheres. 

Efter et styrt satte Rafal Majka (Bora-hansgrohe) ud af Tour de France, jagter han revanche i Vuelta a España. Jeg synes om Rafal Majka, men jeg ser hans loft som en podierytter - ikke en vinder af løbet, og det har oddset taget højde for. Han så fornuftig ud i Polen Rundt, men det er svært at vurdere form på baggrund af et løb, hvor motivationen er forhøjet i sådan en grad - og i et løb uden bjerge.

I samme løb så Wilco Kelderman fra Team Sunweb også fin ud. Jeg ser ham ikke som en grand tour-klassementsrytter, men han kan få lidt frihed i det her løb, hvor holdkammeraten Warren Barguil også er med, men jeg forventer, at franskmanden fortsætter sin etapejagt, mens Kelderman kører frit for sig selv.

Løbets stærkeste hjælper ligner utvivlsomt Wout Poels (Team Sky). Det var ærgerligt for hollænderen, at han måtte misse Tour de France, men for Chris Froome var det måske noget nær det bedste, der kunne ske, når nu løbet blev vundet, for det betyder, at Poels bør være frisk i hele løbet her. Skys Vuelta-problem har ofte været, at holdet ikke har været lige så frisk som Froome, men med en formstærk Poels bør han være en enmandshær i tredje uge af løbet, og det holder ham jo i sagens natur fra at være klassementsrytter, selvom han har evnerne til at hente topplaceringer.

Romain Bardet (Ag2r) var - måske lidt i mangel af bedre - Froomes største rival i Tour de France. Ok, Urán endte nærmere i klassementet, men det var Bardet, der stod for angrebene. Jeg tvivler lidt på ham her, mest fordi jeg ikke helt ved, hvordan han vil klare to løb, og så er der både et holdløb og en enkeltstart, hvor han smider tid.

Lurer der en spansk overraskelse?

Og så skal vi tale om overraskelserne igen. For nogle år siden så det håbløst ud for spansk cykelsport. Contador, Rodriguez og Valverde var på toppen, men der var ingen, der umiddelbart stod klar til at tage over for dem. Men så fik Mikel Landa, der ellers lignede endnu én af sportens evighedstalenter, sit helt store gennembrud.

Samtidigt vandt først Rubén Fernández og siden Marc Soler så ungdommens Tour de France i form af Tour de l'Avenir. Sejrene blev snakket lidt ned, også af undertegnede, da begge kørte professionelt, mens de vandt løbet (mens de fleste af konkurrenterne kørte U23-niveau), men spanierne har i de seneste par år bevist, at de har reelt talent.

Rubén Fernández har vist det sporadisk ved at køre nogle solide klassementer hist og her, mens han sidste år kørte en enkelt Vuelta-etape iklædt førertrøjen. Han er 26 år og skal så småt til for alvor at bevise noget, hvis han vil være andet end bare "solid". 

Det virkelige talent ligner dog Marc Soler. Efter en rolig start som professionel blev han nummer to i Route de Sud sidste år, mens han i 2017 har vist et helt nyt niveau. I Paris-Nice viste han en fantastisk acceleration, som kun få ryttere besidder, og i Catalonien Rundt beviste han så, at han virkelig har evnerne, da han blev nummer tre i løbet. Siden blev han nummer 8 i Schweiz Rundt, men nu skal han så stå sin manddomsprøve i Vuelta a España, hvor holdet kommer uden klassementsrytter.

Han vinder nok næppe, og odds 67 hos Bet365*, der i øjeblikket topper markedet, er nok også lidt for magert - men jeg er virkelig spændt på at se nærmere på Soler. Hvis han finder forårsniveauet, så kan han blive én af løbets største overraskelser. Det er dog hans første grand tour, så man skal nok lige spise brød til.

Afslutningsvist kan man også nævne spanieren Jaime Roson (Caja Rural), der er med til at berolige de spanske cykelfans. Jeg læser flere steder, at han er et stortalent/supertalent; umiddelbart er man nok lidt for gavmild med gloserne, men han har talent - afgjort. Han bliver holdets kaptajn, og han har høstet flere gode placeringer i år, blandt andet en andenplads i Kroatien Rundt bag Vincenzo Nibali. Han er dygtig og kan gøre det godt, men lad os lige vente med at kalde ham stortalent.

Man kan også hurtigt nævne Enric Mas (Quick Step), der fik en flot andenplads i Vuelta a Burgos. Enric Mas kørte for nogle år tilbage for Alberto Contadors talenthold, og var blandt andet med Tinkoff-Saxo på træningslejr en overgang. Siden valgte han at køre for Quick Steps talenthold, og det førte til en kontrakt hos belgierne efter imponerende resultater på U23-niveau. Det er hans første professionelle sæson, men andenpladsen i Vuelta a Burgos er mildt sagt imponerende.

Vil det ikke være poetisk, hvis Soler, Roson, Mas eller Fernandez viser sig som Spaniens næste stjerne i Contadors farvel?

Ruten - Vuelta a España 2017

Vuelta a España starter med et holdløb på 1. etape. Det foregår i Nimes og er 13,7 kilometer langt. Ifølge beskrivelsen er det et meget teknisk holdløb, men ofte er disse holdløb blot symbolske for at skabe lidt tidsforskelle mellem de bedste.

Dagen efter venter 2. etape, der er en 203,4 kilometer lang etape fra Nimes til Gruissan. Etapen er helt flad og vil være for sprinterne, men de kører langs kysten, hvorfor der enkelte steder kan opstå sidevind og splittelser. Umiddelbart bliver det dog en dag for de hurtigste ryttere i feltet.

Efter holdløbet er klassementet meget grupperet. Det skal der kørs noget ved på 3. etape, der går fra Prades Confient Canigó til Andorra la Vella. Etapen er 158,5 kilometer lang og foregår i et meget kuperet terræn. Andorra er et ubarmhjertigt område, og der venter rytterne tre kategoriserede stigninger. Etapen slutter med en nedkørsel, men der vil komme forskelle her, og vi vil se de først antydninger af hvem, der er klar - og hvem der ikke er.

Sprinterne får en ny chance på 4. etape fra Escaldes-Engordany til Tarragona. Et udbrud vil måske forsøge, men sprinterholdene har 198,2 kilometer til at organisere jagten og samle det hele.

5. etape byder på den første seriøse udfordring i løbet. Etapen er 175,7 kilometer lang og går fra Benicassim til Alcossebre. Der er lidt bakker og semi-bjerge undervejs på ruten, men det hele slutter på Emita de Santa Lucia-stigningen. Ikke den stejleste stigning i forhold til Vuelta-standarder.

Hvis ikke udbryderne har haft den store succes indtil videre, så får de en oplagt chance på 6. etape. Der er en del stigninger undervejs, hvorfor sprinterholdene får svært ved at kontrollere et udbrud, så selvom finalen er forholdsvis flad, kan sprinterne få det svært her. Jeg tipper udbrud.

Det kan blive spændende på 7. etape. Umiddelbart er etapen, der går fra Lliria til Cuenca, ganske tilforladelig og kunne ligne en sprinteretape, men profilen kan være mere drilsk, end det ses, hvis man læser Fernando Escartins beskrivelse af ruten, hvor han antyder, at de kommer over målstregen i små grupperinger. Med 12 kilometer tilbage af etapen passerer de Alto de Castillo, der er en hård, lille stigning. Det burde dog være muligt at samle det bagefter. Stigningen blev brugt på 1. etape af Vuelta a Burgos, hvor Mikel Landa stak af med sejren.

Herefter skifter terrænet. 8. etape følger den helt klassiske Spanien Rundt-opskrift: Ganske rolig de første 90 % af etapen og så en vild stigning til allersidst. Den sidste stigning, Xorret de Cati (3,8 kilometer, 11,8 %) er et monster af en stigning med procenter over 20 % nogle steder. Etapen slutter med en lille nedkørsel.

Samme opskrift på 9. etape. Denne gang venter stigningen, hvor Tom Dumoulin fik sit største gennembrud, da han pludselig kørte fra Froome og co. opad. En fin stigning, der minder meget om dagen forinden, men er dog en tand mindre stejl. Hviledag dagen efter, så jeg forventer, at alle kører sig fuldt ud.

Herefter venter løbets første hviledag i Alicante-området. Ikke værst.

10. etape byder på en 164,8 kilometer lang etape fra Canvaca Jubilar til ElPozo Alimentacion. Det ligner en dag for lykkeridderne, da der med 40 kilometer til mål er placeret et kæmpe bjerg, der topper med omkring 20 kilometer tilbage af etapen. Hårdføre sprintere kan måske være med, men mest af alt ligner det et udbrud.

11. etape kommer de seriøse bjerge. Tidligt på dagen er man helt nede ved havets overflade, men etapen slutter i 2.120 meters højde. Finalen byder først på Alto de Velefique, og efter en kort nedkørsel venter målstigningen Calar Alto. Ikke jordens hårdeste stigning, men de kommer virkelig op i højderne og længderne, og det kan presse rytterne meget mere, end vilde stigningsprocenter kan gøre.

Klassementet er efterhånden på plads, hvorfor 12. etape skriger langt væk af udbrudsetape. Etapen er 160,1 kilometer lang, og der er et par skrappe stigninger undervejs, men de er placeret så langt fra målstregen, at jeg ikke forventer, at favoritterne rører på sig.

Sprinterne får en af deres sidste chancer på 13. etape, der slutter i Tomares. Etapen er næsten 200 kilometer lang, og opløbet bør passe fint til de (sikkert få) sprintere, der er tilbage på dette tidspunkt.

Allerede dagen efter skal klassementsrytterne i ilden. 14. etape byder på Sierre de La Pandera-stigningen. Det er ikke jordens hårdeste stigning, men det er bestemt en udfordrende en af slagsen. Det kunne godt ligne en dag for lykkeridderne, mens klassementsfavoritterne kæmper om værdifuld tid bag de bedste. 

15. etape er en kort, intens en af slagsen. Med 129,4 kilometer skal rytterne være klar, for tempoet bliver højt trods et par seriøse stigninger. Først er der Alto de Hazallanas, der i sig selv er hård, inden rytterne slutter på Sierra Nevada, som mange kender fra deres træning. Bjerget toppet i næsten 2.500 meters højde, og det kan i den grad spille rytterne et puds. Generelt er korte bjergetaper som regel ganske seværdige.

Der er i Spanien Rundt indlagt en hviledag efter 15. etape.

Enkeltstartsspecialisterne får deres chance på 16. etape, hvor en 40,2 kilometer lang enkeltstart er på programmet. Det er dagen efter en hviledag, hvilket kan spille markant ind. I forvejen får de lette klatrere det meget svært på denne enkeltstart.

Alto de los Machucos er på programmet på 17. etape. Men modsat den normale Vuelta-opskrift, er det ikke dagens eneste udfordring, for i finalen får vi - lidt atypisk - hele to voldsomme stigninger, der spiller ind. Tør nogen spille ud på næstsidste stigning? Det bør man næsten, hvis man er lidt efter i klassementet.

Det bliver lidt roligere på 18. etape, der byder på en masse mindre stigninger. Finalen kan godt blive lidt spektakulær, men umiddelbart forventer jeg ikke alt for meget af de allerbedste ryttere på denne etape.

19. etape bliver også rolig, og sandsynligvis en dag for lykkeridderne. Det går dog op og ned det meste af dagen, så man skal passe på med at være alt for sikker på, at der ikke sker noget her. Et farligt udspil kan sagtens finde sted - men det er næppe sandsynligt, at det holder hjem.

Og så kommer den - løbets klare kongeetape. 20. etape ser voldsom ud. Med 117,5 kilometer er det en kort en af slagsen, hvilket helt sikkert er en god ting. De sidste 50 kilometer er modbydelige. Først er der Alto de la Cobertoria. Dernæst Alto del Cordal. Begge stigninger er 1. kategoriseret, så det er hårde stigninger, men de blegner lidt i forhold til den sidste stigning.

Her venter Alto de l'Angliru. En modbydelig stigning, der kan skrives tykke bøger om. Det er en af de hårdeste stigninger i cykelsporten, og hvis klassementet ikke er endeligt på plads før denne etape, så bliver det hele banket på plads med syv tommer søm.

Spanien Rundt slutter med 21. etape til Madrid. Etapen er flad og kort. Det bliver paradekørsel - og en massespurt.