Spilleloven skulle efter planen drøftes af Folketingets partier efter sommerferien, men de drøftelser er endnu ikke blevet til noget. Og nu er de udsat til foråret 2018, oplyser Skatteministeriet til BetXpert. 

Personlig limitering af vindende spillere, mindreårige der gambler for tusindvis af kroner på skinbetting, personer registreret i ROFUS modtager mails med bonusser og tilbud fra spiludbydere, en millionbøde til Danske Spil for overtrædelse af hvidvaskningsloven, og et fokus på unge og sportsudøvere, der spiller for penge, er blandt de store historier om bettingbranchen og spiludbydere, der har været skrevet i medierne i indeværende år i Danmark. 

Fokus på branchen og problemstillinger med spilleloven har fået skatteminister Karsten Laurizen til i juni i år at indkalde Folketingets partier til drøftelser af spilleloven og mulige ændringer af den til efteråret, men de drøftelserne er aldrig blevet til noget endnu. 

BetXpert har løbende været i kontakt med Skatteministeriet for at få en tidsplan for, hvornår drøftelserne skulle finde sted, men der har hele tiden været andre, mere presserende emner at tage fat på: En ny finanslov, registreringsafgift, vækstpakke osv., så spilleloven er ikke kommet i fokus. 

Og det kommer den heller ikke før til foråret:

"Jeg vil endvidere drøfte udfordringen med skin betting med partierne i spilforligskredsen, når vi til foråret skal mødes og drøfte initiativer til bekæmpelse af ludomani," skriver katteminister Karsten Lauritzen i en besvarelse på et spørgsmål om skinbetting stillet af Skatteudvalget. 

Skatteministeriet bekræfter overfor BetXpert, at drøftelserne, der skulle have fundet sted efter sommerferien, er dem, der nævnes i besvarelsen til Skatteudvalget, og dermed bliver der ingen drøftelser af spilleloven i indeværende år. 

Drøftelser med fokus på regulering

I forbindelse med offentliggørelsen af, at der skulle være drøftelser har flere politikere fortalt, at de gerne ser mere regulering på området. 

"Der er behov for at stramme kursen over for spiludbyderne. Vi vil gerne øge kravene til deres markedsføring, bonusser og opsøgende kundekontakt. Det skal selvfølgelig gælde både for Danske Spil og de andre spillefirmaer. Jeg forventer, at vi ender med lovstramninger på spillemarkedet i en eller anden form," har Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokratiet, sagt til DR Nyheder.

"Skal man for eksempel reklamere over for folk, der i forvejen prøver at komme ud af ludomani? Jeg synes, det er ganske usympatisk, at man tilbyder penge til folk, som prøver på ikke at spille," har Dennis Flydtkjær, skatteordfører hos Dansk Folkeparti, sagt til DR Nyheder.