Stjernebesatte England skal forsøge at leve op til favoritværdigheden, når de indleder VM 2022 med opgøret mod Iran i Gruppe B. Kan Iran overraske og få point mod englænderne? Vi har kigget nærmere på bookmakernes odds på England - Iran.

I går fik vi sat VM i gang med åbningskampen mellem Qatar og Ecuador, og den kamp afgjorde ecuadorianerne mere eller mindre efter de første 45 minutter mod et svagt Qatar-mandskab.

I dag er der tre VM-kampe på menuen, og den første står mellem England og Iran, der tørner sammen på Khalifa International Stadium. Undertippede Iran kan få svært ved at stoppe offensive profiler som Harry Kane, Bukayo Saka og Raheem Sterling. Du kan følge med direkte på DR1, og der er kampstart klokken 14.00.


England er fortsat vurderet af bookmakerne som værende blandt favoritterne til at vinde VM 2022. Alt andet end en overbevisende sejr over Iran vil dog skabe bekymringer i den engelske lejr, hvor især den defensive organisation er kommet til debat.

Odds på England - Iran

Bookmakerne har stor tiltro til, at England får sat tre point på kontoen, mens der er høje odds at hente, hvis man vil satse på, at det lykkes Iran at nedkæmpet englænderne. Det bliver yderst spændende at følge om den iranske defensiv kan modstå det engelske pres. Se mere om England - Iran-kampen her.

England - Iran

Southgate kommer med en stærk trup med god bredde, hvilket giver en række muligheder for at justere taktik og formation. Man kan forvente, at Southgate vil foretrække en mere risikovillig og offensiv taktik mod Iran, der sandsynligvis vil satse på at bremse englænderne med et defensivt udgangspunkt.

Vi ser ofte, at storfavoritterne kan have svært ved at slå til i de første runder af gruppespillet. De engelske stjerner skal måske også lige bruge lidt tid til at spille sig varme og finde den rette balance på holdet. Man skal huske, at England ikke har vundet en kamp siden den 29. marts, hvor de besejrede Elfenbenskysten med 3-0. 

Siden da har England spillet seks Nations League-kampe, og det gik som bekendt rigtig skidt for englænderne her. Så skidt at de er at finde i B-gruppen, når Nations League igen starter op med en ny sæson. 

Det kan blive iranernes chance i jagten på sensationen, at de møder et engelsk landshold, der ikke har vundet i over et halvt år.

Dog bliver det formentlig mere end svært for Iran at få skabt et hav af åbne målchancer, så de skal nok især slå til på omstillinger og standardsituationer. Særligt den erfarne Porto-angriber Mehdi Taremi skal sættes i scene og være skarp, når chancen byder sig, hvis iranerne skal have point med her, da det er svært at se dem holde England på nul mål. 

Men Irans landstræner Carlos Queiroz kan næppe forhindre, at England tager initiativet, og de må holde mange spillere bag bolden for at beskytte forsvarskæden og holde de engelske angribere fra at komme på måltavlen.

Vores dygtige ekspertpanel har hele tre spilforslag til England - Iran klar, og du kan læse dem alle lige her.

Lige herunder kan du se et enkelt af dem, og det er fra vores fodboldekspert Fønix. 

John Stones: Over 82,5 afleveringer - odds 1,83 hos bet365*

Om dette spilforslag skriver Fønix blandt andet: "England forventes at få meget tid på bolden og deraf nok også mange afleveringer. Iran står med en midtblok - det vil sige, at deres pres først starter ved midterlinjen. Herfra satser de helhjertet på omstillinger. Hvis de står ved midterlinjen, forventer jeg, at Stones får mange afleveringer."
Besøg Danske Spil

500 kr velkomstbonus

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Høje odds på udvalgte kampe
Mange livebetting markeder
Stærk mobil-app
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Indbetalingen skal gennemspilles 6 gange på Oddset til samlet min. odds 1,50 pr. gennemspil, inden for 60 dage, før bonussen tildeles.

Yderligere vilkår Tilbuddet er kun for nye spillere med Blå Konto. Man er ny spiller, når man ikke tidligere har haft en Blå Konto hos Danske Licens Spil. Du skal være min. 18 år.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Danske Spil hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Bud på startopstillinger

England: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Bellingham, Rice, Mount - Saka, Kane, Sterling

Iran: Beiranvand - Moharrami,  Pouraliganji, Hosseini, Mohammadi - Jahanbakhsh, Noorollahi, Ezatolahi, Hajisafi, Amiri - Taremi

Kyle Walker har været ude siden Manchester-derbyet i oktober, og det forventes ikke, at vi får Manchester City-backen at se fra start mod Iran.

Hos Iran er Leverkusen-angriberen Sardar Azmoun tvivlsom, så han starter næppe inde. Azmoun, der har lavet hele 41 mål i 65 landskampe for iranerne, er dog en fin joker at kunne smide ind, hvis der skal satses offensivt i kampens slutfase.

ATTILA KISBENEDEK / AFP

Artikler tagget med "VM i fodbold"

England - Iran: livestream

Du kan følge opgøret på DR1, men du har også mulighed for at livestreame England - Iran direkte på dr.dk og følge kampen via din mobil, computer eller tablet.

Det er nemt, hurtigt, gratis og selvfølgelig helt lovligt at se kampen på DR's hjemmeside. 

 Se bookmakernes VM bonustilbud her 

 FAQ: England - Iran
🔎Hvor afvikles England - Iran?
England og Iran mødes på Khalifa International Stadium i Doha, Qatar.

🔎Hvor kan jeg se England - Iran?
Du kan se England - Iran direkte på DR1 og på dr.dk den 21. november klokken 14:00. 

🔎Hvem er favoritter i England - Iran?
England er massive favoritter hos bookmakerne mod Iran.