Hvem skal du vælge til dit VM-managerhold for at slå vennerne? Få gode råd og masser af konkret, brugbar info i vores VM 2018 artikler, guides, optakter og overblikshistorier om straffesparksskytter, dødboldspecialister og meget mere. 

De fleste har nok prøvet at oprette et managerhold, hvor man kan dyste mod sine venner eller kollegaer om, hvem der over en sæson eller en slutrunde kan vinde flest point. Hvis man er rigtig dygtig, er der også store præmier at vinde. En af de mest populære udgaver af det virtuelle managerspil er det, man kan dyste i via holdet.dk. VM i fodbold er som altid noget helt specielt, og det er da også en oplagt mulighed for at lave et VM-managerhold og dyste mod venner og bekendte og få endnu mere spænding hjemme i stuen, når VM-kampene ruller over skærmen fra Rusland.

Held spiller selvfølgelig en rolle, men held har det også ofte med at følge den, der har forberedt sig og sat sig ind i tingene. I stedet for at vælge spillerne til sit hold lidt ud fra sin mavefornemmelse, så kan man få en klar fordel, hvis man træffer sine valg ud fra konkret viden. Det kan være helt afgørende, at man eksempelvis har spottet en billig forsvarsspiller, der tager sig af sit holds straffespark.

Alt den informationssøgning kan dog virke uoverskuelig og tage alt for lang tid. Men fortvivl ikke – vi har nemlig gjort meget af arbejdet for dig. I vores VM 2018 guide kan du finde mange af de informationer, du skal bruge til at bygge et succesfuld managerhold. Du kan både bruge guiden til at få det hurtige overblik over, hvem der er favoritter til at gå videre fra gruppespillet, hvem der har en chance for at blive topscorer, eller hvem der egentlig starter inde for Tunesien på venstre back?

Du kan også nørde endnu mere i dybden og eksempelvis finde informationer om, hvem der oftest sparker dødbolde, eller hvilke dommere der ofte deler mange kort ud.

Se Danmarks VM-trup med statistik for de danske spillere her

Sådan kan du bruge vores VM guide, når du sætter dit VM-managerhold

Tjek VM-kampprogrammet ud. Hvem starter ud mod de allernemmeste modstandere? Og hvem har en svær modstander i første eller anden kamp?

De 32 trupper er klar. Du kan læse en introduktion til alle 32 VM-hold her og se de respektive landes 23 udvalgte. Her kan du også se de forventede startopstillinger og læse om holdets taktik og spillestil og meget mere.

Orienter dig om, hvem der er straffesparksskytte på hvert enkelt hold her. Her kan det måske være muligt at finde en meget billig spiller, der tager sit holds straffespark.

En anden af de ting, der giver gode point til dit managerhold, er assists. Sådanne assists kan eksempelvis komme fra et hjørnespark. Læs om, hvem af de 32 hold der kan forventes at få mange hjørnespark.

Samtidig har vi samlet al information om alle holds dødboldsspecialister her. Bliv klogere på, hvem der sparker alle dødboldene, hvad end det er hjørnespark, indirekte eller direkte frispark

Det kan også ende med at blive dyrt for dit managerhold, hvis du har valgt spillere, der rager gule eller røde kort til sig. Få overblikket over, hvilke hold der har størst tendens til at få mange kort her.

Vi har også overblik over, hvilke dommere der er mest kortglade. Du eventuelt vælge at inddrage disse informationer i din vurdering af, om det er bedst af vælge den ene frem for den anden spiller.

Du kan også læse en analyse af den danske VM-trup, muligt bud på en startopstilling og taktiske overvejelser lige her

Generelle gode råd til dit VM-managerhold

Vi har før interviewet vinderne af holdet.dk*'s managerspil for både Superligaen og Premier League. De kommer hver især med gode råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man sætter sit hold. Der er masser af guldkorn at hente fra de to dygtige managere. 

Vi har samlet nogle væsentlige råd her:

 • Sæt dig godt ind i reglerne fra start af.
 • Vær opmærksom på ikke at skifte alt for meget ud. Det kan være dyrt i transferomkostninger.
 • Find en grundstamme på holdet, som du virkelig tror på.
 • Studér de forventede startopstillinger grundigt.
 • Sæt dig ind i kampprogrammet. Hvilke farlige angribere fra de gode hold møder nogle af de dårligere hold til at starte med? Du kan også være fremadsynet og vurdere mulighederne for, hvilke hold der kan ende med at få en relativ nem vej til eksempelvis kvartfinalen.
 • Vær opmærksom på, at nogle hold allerede vil have muligheden for at have sikret sig førstepladsen i deres gruppe efter to kampe og derfor eventuelt sparer de store stjerner i sidste gruppekamp.
 • Se om du kan finde billige spillere, som alligevel har en chance for at bidrage med point. Det kan eksempelvis være en forsvarsspiller, der tager straffespark eller er farlig på hjørnespark.
 • Vælg din anfører med omhu. De ekstra point, som en anfører giver, kan være helt afgørende. Sammenlign eventuelt odds på kampe og målscorere for at finde den kamp og spiller, som har bedst mulighed for at skrabe mange point ind.
 • Find defensive spillere som ofte bidrager med noget offensivt. Det kan eksempelvis være offensive backs, som ofte kommer til indlæg og kan lave flere assists.
 • Find "fejlene" i spillet og udnyt dem. Det vil indimellem ske, at en spiller, som egentlig spiller mest angrebsspiller, kan være noteret som at være midtbanespiller. Her kan være gode point at tjene.
 • Tænk strategisk. Du kan med fordel studere dine modstanderes (venner, kollegaer eller familie) hold. Hvis du eksempelvis har en komfortabel føring undervejs i spillet, så kan du vælge at fedtspille og satse på nogle af de samme spillere som dem. Du kan dog aldrig vide, om de vælger at skifte netop dem ud. Er du omvendt langt bagefter dine konkurrenter, så kan du være nødt til at satse lidt mere sidst i spillet. Her kan du blandt andet vælge at satse på spillere fra nationer, der er underdogs.

Reglerne til VM-managerhold 2018

Det er naturligvis helt essentielt at sætte sig godt ind i reglerne, inden man sætter sit VM-drømmehold. Hvornår må man skifte spillere? Hvad koster det at skifte spillere? Hvor mange minuspoint koster et gult kort? Og hvor mange point scorer man på mål fra en forsvarsspiller? Alt det kan du få svar på i de officielle regler for VM-managerspillet, som kan findes her.

Læg særlig mærke til, at det giver point, hvis en af dine spillere har en afslutning indenfor rammen. Samtidig får din målmand point, for hver redning han laver. Derudover giver resten af reglerne for point nogenlunde sig selv. Man får blandt andet point for at have spillere, der er på banen, vinder en kamp eller scorer et mål (afgørende mål, som giver en sejr eller uafgjort, giver ekstra point). 

Omvendt giver det minus, hvis en spiller ikke kommer på banen, eller hvis han taber en kamp, scorer selvmål, får et kort eller brænder et straffespark.  

Du må maksimalt vælge fire spiller fra samme hold indtil kvartfinalerne. Husk at din anførers pluspoint gælder dobbelt!  Og vær opmærksom på, at Rusland og Egypten spiller to kampe i første runde, mens de ikke har en kamp i anden runde.

Deltag i BetXperts interne konkurrence

Det er efterhånden ved at være en tradition, at der i forummet på BetXpert stables en intern konkurrence for brugerne på benene. Dette er naturligvis også tilfældet ved dette VM. Se hvad dette års pulje hedder i denne tråd, hvor du også kan finde kodeordet, præmiefordeling, pris for at deltagelse og se, hvilke andre brugere der er med.

Bemærk, at det ikke er en officiel BetXpert-konkurrence, og at BetXpert.com ikke bidrager med præmier eller lignende.