VM i fodbold lakker mod enden, men der mangler endnu to meget spændende kampe. Her får du optakt med odds til Kroatien – Marokko. 

Både Kroatien og Marokko missede VM-finalen, men har alligevel chancen for at komme hjem med sølvtøj i bagagen. Begge hold er naturligvis skuffede over at gå glip af kampen om guld, men der må alligevel forventes at være en vis form for sult efter at slutte godt af og komme hjem med en top-3-placering. 

Kroatien – Marokko spilles lørdag den 17. december klokken 16.00. Opgøret finder sted på Khalifa International Stadium, der har plads til 45.857 tilskuere. Bemærk, at det er landenes andet møde ved slutrunden. Lidt mere om det senere i optakten. 

Odds på Kroatien – Marokko 

Bookmakerne forudser et forholdsvis tæt opgør, men holder trods alt kroaterne som favoritter. Du kan se kampen på lørdag klokken 16.00 på TV 2 eller TV 2 Play. Se odds, trupnyt og statistik i vores Matchcenter.

Kroatien - Marokko

Spil på Kroatien – Marokko hos bet365

Kroatien – kan de rejse sig? 

Selvom de ikke var blandt topfavoritterne, skal der ikke være tvivl om, at Kroatien kom til VM for at vinde slutrunden. Med en plads i semifinalen var de da også snublende tæt på at få muligheden for at forbedre sidste VM’s sølvmedaljer, men Argentina og Lionel Messi ville det anderledes. 3-0 vandt de med. 

Sydamerikanerne kom foran på et lidt omdiskuteret straffespark sat ind af Messi efter 33 minutter. Debatten gik på, om kroaternes målmand Dominik Livaković begik noget kriminelt ved at stikke et ben ud, så Julian Álvarez faldt til jorden. Eller om Livaković faktisk bare stod, hvor han stod, og at han ikke skulle fjerne sig, fordi den argentinske angriber kom stormende ind i ham.

Dommeren pegede i hvert fald på straffesparkspletten, og Messi omsatte sikkert den store chance til mål. Ved 2-0-målet var Julian Álvarez atter i fokus. Han nærmest tromlede igennem det kroatiske forsvar og kunne til sidst nemt prikke bolden ind med vristen. 

Godt nok var det selvsamme Álvarez, som lukkede og slukkede til 3-0, men målet tilhørte Messi. Paris Saint-Germain-spilleren rundbarberede centerforsvareren Josko Gvardiol og kunne på fornem vis lægge bolden ind til Álvarez, som flot satte punktum på aktionen. 

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

De skakternede var selvsagt meget skuffede efter kampen, hvor de havde regnet med, at de skulle give argentinerne kamp til stregen. Det kunne de ikke, og spørgsmålet er nu, om Balkanlandet kan rejse sig ovenpå dukkerten. 

Én ting er i hvert fald sikkert: Holdets anfører, Luka Modrić, er nærmest bedre end nogensinde, og han vil formentlig arbejde til sidste sekund, for at hans hold kommer hjem med metal. Generelt har kroaterne vist god moral under slutrunden, så det vil ligne dem dårligt ikke at kæmpe for for 3.-pladsen. Spørgsmålet er vel også, om Modrić har spillet godt nok til at vinde Den Gyldne Bold? Eller bliver det en sag for Messi eller Kylian Mbappé?

Kroatien var i gruppe med Marokko, Belgien og Canada. Siden da har de mødt Japan og Brasilien, som de begge slog ud efter straffesparkskonkurrence, og senest Argentina. 

Læs eventuelt også vores artikel om en kommende VM topscorer

Marokko – så gik den ikke længere

Turneringens helt store positive overraskelse fra Marokko skulle op imod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig i deres semifinale. 

Det undertippede mandskab var faktisk godt med i kampen, og de havde bestemt deres muligheder for at score, men det var ikke nok. Nordvestafrikanerne måtte sande, at nu gik den ikke længere. Frankrig gjorde, hvad der var nødvendigt og vandt 2-0 på mål af Theo Hernández efter fire minutter og Randal Kolo Muani efter 78 minutter. 

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Inden kampen mod ”Les Bleus” havde de rødklædte ikke tabt en kamp og havde blot lukket et enkelt mål ind i de foregående fem kampe ved slutrunden. Defensiven har vist sig som deres helt store styrke, og det er nok også den, de skal bero sig på her i kampen om 3.-pladsen. 

Marokko var i gruppe med Kroatien, Belgien og Canada. Siden da har de sendt Spanien og Portugal ud i VM-mørket, inden Frankrig kom i vejen i semifinalen. 

Det er heller ikke uvæsentligt, at det faktisk er anden gang, at disse to mandskaber mødes i turneringen. I gruppespillets første runde spillede de 0-0 i en taktisk låst affære. Det var landenes blot andet møde i historien. Først gang var i 1996, hvor holdene mødtes i en venskabskamp på Stade Mohamed V i Marokko. Kampen endte 2-2, hvorefter europæerne vandt efter straffesparkskonkurrence. 

Ser vi på historikken for tidligere kampe om 3.-pladsen ved VM, kan vi godt sætte næsen op efter en del mål denne lørdag:

2018: Belgien 2-0 England
2914: Brasilien 0-3 Holland
2010: Uruguay 2-3 Tyskland
2006: Tyskland 3-1 Portugal
2002: Sydkorea 2-3 Tyrkiet
1998: Holland 1-2 Kroatien
1994: Sverige 4-0 Bulgarien
1990: Italien 2-1 England
1986: Frankrig 4-2 Belgien
1982: Polen 3-2 Frankrig
1978: Brasilien 2-1 Italien

Deltag i vores eksklusive konkurrence, hvor du skal forudsige resultatet af bronzekampen. Der er et 500-kroners gavekort på højkant. 

 Se bookmakernes bedste VM bonustilbud her 

Besøg Mr Green

1.000 kr. Live Cashbet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Bud på startopstillinger

Kroatien (4-3-3): Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modrić, Brozović, Kovačić; Majer, Petković, Vlašić  

Marokko (4-3-3): Bono; Hakimi, Dari, Yamiq, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Ezzalzouli; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Kroatien - Marokko livestream

Du kan følge opgøret på TV 2, men du har også mulighed for at livestreame Kroatien - Marokko direkte på TV 2 Play og følge kampen via din mobil, computer eller tablet.

Se bookmakernes bedste VM 2022 kampagnetilbud

Besøg Cashpoint

Op til 500 kr. i freebets

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stabile odds
God kundeservice
Ingen gebyrer
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Omsætningskrav: 1,00x indbetaling til minimum odds 2,25 (to kampe a min. odds 1,50 per styk). Benytter du dig af den fulde freebet-bonus, skal du således omsætte 500 DKK x 1.

Yderligere vilkår Bonussen og de tilhørende bonusbetingelser gælder for Danmark. Afgørende er bopælen af den registrerede kunde. Den første indbetalingsbonus gælder udelukkende for en indledende indbetaling med rigtige penge til en ny væddemålskonto på cashpoint*.dk
Regler og vilkår:  Vi henviser til Cashpoint hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Artikler tagget med "VM 2022"

 FAQ Kroatien - Marokko
🔎
Hvor afvikles Kroatien - Marokko?
Bronzekampen mødes på Khalifa International Stadium.

🔎Hvor kan jeg se Kroatien - Marokko?
Du kan se Kroatien - Marokko direkte på TV 2 og på TV 2 Play lørdag den 17. december klokken 16:00. 

🔎Hvem er favoritter i Kroatien - Marokko?
Kroatien tager favoritværdigheden hos bookmakerne.

🔎Hvem vandt bronzekampen ved VM 2018?
Ved VM 2018 i Rusland vandt Belgien 2-0-sejr over England, og dermed tog de bronzemedaljerne.

🔎Kan jeg få en bonus til Kroatien - Marokko?
En række bookmakere tilbyder attraktive velkomstbonusser på op til 1000 kr. til nye spillere, der opretter en spillekonto. Du kan også hente flere gode kampagnetilbud hos bookmakerne. Du finder alle aktuelle VM 2022 kampagnetilbud her.