Det danske kvindelandsholds chancer for succes afhænger lidt af om superstjernen Pernille Harder rammer netmaskerne. Hvem snupper VM-pokalen i Australien og New Zealand, der afvikles fra den 20. juli til den 20. august og hvad kan vi forvente fra det danske landshold? BetXpert har taget en VM-snak med træner Søren Randa-Boldt, som har et indgående kendskab til dansk og international kvindefodbold.

Danmark med stjernen Pernille Harder i spidsen er landet i noget af en dynamitpulje ved VM 2023, hvor de skal møde EM-vinderen England, de asiatiske mestre fra Kina og så en særdeles interessant modstander i form af VM-debutanterne Haiti. Kvindefodbolden er igennem en forrygende udvikling for tiden. Det blev igen understreget ved EM-finalen på Wembley, hvor England og Tyskland mødes i et brag af en kamp foran et rekordpublikum på 87.192 tilskuere.

Interessen for kvindefodbolden boomer, og der er forventninger til, at Stadium Australia med en tilskuerkapacitet på 83.500 vil blive fyldt, når VM-finalen spilles d. 20. august. Vi har taget en snak med fodboldtræner Søren Randa-Boldt, der har i 13 år har været dansk ungdomslandstræner og senest har han også været cheftræner i HB Køge. Her blev det til to danske mesterskaber og kvalifikation til Champions League, hvor det bl.a. blev til gruppekampe mod verdens bedste klubhold Barcelona.

Se odds om kvindernes VM 2023

Foto:  JUSTIN TALLIS / AFP

Bare rolig, Danmark skal nok gå videre fra VM-gruppespillet

Hvad glæder du dig mest til ved VM 2023? - Jeg glæder mig til at se de største stjerner samlet, og så selvfølgelig at Danmark igen er en del af en VM-slutrunde.- Hvad er dine forventninger til Danmark? Og hvad skal lykkes for, at de rød-hvide farver skal lykkes ved denne slutrunde?

- Jeg synes, at vi har fået en supergod lodtrækning til gruppespillet. Jeg forventer, at Danmark går videre fra puljen som 2’er, og vi dominerer kampene mod Kina og Haiti. Jeg tror til gengæld, at 1/8-finalen mod sandsynligvis værtsnationen Australien bliver endestationen!

- Vi skal lykkes med at stå godt i det defensive og få sat Pernille Harder og Katrine Kühl godt op i det offensive.Hvem skal de danske fodboldfans især glæde sig til at se i aktion på landsholdet? - Vi skal glæde os til Pernille Harder, som er en verdensklassespiller, der bare får det til at se så let ud. Derudover håber jeg virkelig, at vores unge stortalent fra Arsenal, Katrine Kühl brænder banen af. Hun er virkelig en stjerne i svøb. Både Pernille Harder og Katrine Kühl har et fremragende blik for spillet og et helt specielt drive med bolden.

Special-odds på VM 2023: Danmark - Kina

Danmarks første VM-kamp spilles lørdag den 22. juli kl. 14.00, hvor modstanderen er Kina. Hos Danske Spil* kan du finde flere gode specialspil på det danske landshold under deres dansker-odds. Se flere odds for Danmark - Kina i vores MatchCenter.


Tyskland vinder VM 2023 - Men Sverige kan overraske!

- Danmark har en nøglekamp allerede i første runde mod Kina, og mange eksperter forventer, at det bliver ét af de to hold, som følger gruppefavorit England med over i knockoutfasen. Hvordan tænker du, at landstræner Lars Søndergaard vil gribe den kamp an? - Jeg tror, at det er vigtigt med tre points i den første kamp, da jeg er sikker på, at både Kina og Haiti, ligesom Danmark, vil vokse og blive bedre i turneringen. Vi skal blæse til angreb. Så kan vi for min skyld spille verdens kedeligste kamp mod England og stjæle et point der. Jeg tror faktisk, at kampen mod Haiti bliver vanskelig, fordi de har dygtige individualister.USA har vundet VM de seneste to gange. Hvad har du af forventninger til dette mandskab og tror du, at de kan lave et ægte hattrick? - USA er et klassehold med 23 stjerner. De har dog ikke været samlet ret længe, da deres turnering har kørt lige til det sidste. Det kan være deres svaghed i forhold til de seneste to VM-slutrunder. Mit bud er, at USA når frem til semifinalen- Hvem ser du som de oplagte kandidaterne til VM-titlen udover USA? - Jeg tror, at Tyskland, Frankrig og England er med i opløbet om titlen. Hvis jeg kun må pege på en af dem, så må det blive Tyskland som verdensmester .- Og outsidere? Hold øje med Sverige - og Spanien; hvis de har lagt deres interne problemer væk. Og så håber jeg Australien som værter når langt, så tilskuerne får en fed oplevelse.Der bliver foretaget nogle individuelle kåringer ved disse slutrunder. Har du selv nogle bud på topscorer, bedste spiller og turneringens stjerneskud? Jeg tror, at Alessia Russo (England), Sam Kerr (Australien) og Kadidiatou Diani (Frankrig) slutter højt oppe på topscorerlisten, mens Aitana Bonmati (Spanien) og Sam Kerr (Australien) må komme i spil til kåringen som bedste spiller. VM's bedste unge spiller? Der vil jeg byde ind med Lena Oberdorf (Tyskland) eller Sophia Smith (USA)Hvad er dine egne fremtidsplaner? Nu har du taget et sabbatår, men kan vi forvente Søren Randa-Boldt tilbage som træner i 2024? Som det ser ud pt. tror jeg ikke, at jeg vender tilbage som klubtræner, men et job som sportschef er ikke udelukket. Som træner skulle det være noget landstræner/assisterende landstræner, der kunne trække igen, slutter Søren Randa-Boldt.

Åbningskampene ved VM 2023 med værtsnationerne New Zealand - Norge og Australien - Irland afvikles den 20 juli og I kan finde yderligere informationer og odds til de kampe i vores MatchCenter