Kroatien og Brasilien åbner VM-kvartfinalerne fredag klokken 16.00 på Education City Stadium. BetXpert bringer i denne optakt forskellige odds på Kroatien - Brasilien.

Både Kroatien og Brasilien spillede sig mandag i VM-kvartfinalen med sejre over henholdsvis Japan og Sydkorea. De to nationer delte jo i øvrigt værtsskabet ved VM for over 20 år siden, hvor Brasilien senest vandt VM i fodbold. 


Danmark ved om nogen, hvor gode Kroatien er i straffesparkskonkurrencer, og det fik Japan også at føle mandag aften, hvor kroaterne gik videre efter sejr i netop straffesparkskonkurrence. Dominik Livaković i det kroatiske mål pillede hele tre japanske straffespark, og det gav flashback til Danmarks VM-ottendedelsfinale for over fire år siden mod Kroatien, hvor Danmark ved den lejlighed også brændte tre gange. Dengang hed den kroatiske keeper dog Danijel Subašić.

Brasilien vandt mandag aften med hele 4-1 over Sydkorea i en kamp, der var afgjort allerede inden for den første halve time, hvor stillingen var 3-0 til de velspillende brassere. 3-0-målet af Richarlison strøg i øvrigt direkte ind i top-3 over bedste mål ved dette VM. Der var nok ikke mange, der før VM havde spået, at vi her inden kvartfinalerne ville have to Richarlison-mål i top-3 over flotteste mål ved slutrunden. 

4-0 til Brasilien lød pausestillingen i øvrigt, og i anden halvleg sparede Tites mandskab på kræfterne og tillod en enkelt sydkoreansk scoring. Brasiliens landstræner havde endda så meget overskud, at tredjekeeper Weverton blev sendt på banen i stedet for Alisson efter 80 minutters spil. 

Odds på Kroatien - Brasilien

Der er kampstart mellem Kroatien og Brasilien fredag eftermiddag klokken 16.00, og de mødes på Education City Stadium, der er beliggende i Al Rayyan. Du kan se kvartfinalen direkte på DR1 og DRTV. 

Kroatien - Brasilien

Som det ses på oddsene, har bookmakerne stor tiltro til, at brasilianerne ekspederer viceverdensmestrene fra 2018 ud i kvartfinalen. 

Foto: Ozan Kose / AFP

Peter Arnholdt: Særdeles vigtigt med Neymar tilbage

Peter Arnholdt er til hverdag bosat i Belo Horizonte i Brasilien, hvor han blandt andet driver 'Brasserbloggen' om brasiliansk fodbold. BetXpert har interviewet Arnholdt forud for VM-kvartfinalen mod Kroatien, og han fortæller blandt andet, at reaktionerne i Brasilien har været meget positive ovenpå den overbevisende sejr mod Sydkorea i ottendedelsfinalen. 

- Reaktionerne har været særdeles positive, og medierne kalder det for den hidtil bedste brasilianske indsats under VM-slutrunden. Man hæfter sig især ved, at den offensive kvartet med Raphinha, Vinícius Júnior, Richarlison og Neymar brillerer, og at Brasilien trods den offensive profil bevarer balancen på holdet, fortæller Peter Arnholdt og fortsætter:

- Det bemærkes også, at rokeringerne i den bagerste kæde med Militão som højre back og Danilo som vikar på venstre backen skete uproblematisk.

Neymar og Danilo gjorde comeback for Brasilien i ottendedelsfinalen mod Sydkorea, og særligt førstnævntes tilbagevenden er vigtig for Brasilien i jagten på nationens sjette VM-trofæ. 

- Neymar er Brasiliens offensive referencepunkt, så det var særdeles vigtigt, at han var tilbage. Man siger, at det brasilianske angreb taber mindst 10 procent, når landsholdsstjernen er ude, og det er bemærkelsesværdigt, hvor meget f.eks. Lucas Paquetá vokser, når Neymar er på banen, siger Peter Arnholdt og fortsætter med rosende ord til Danilo:

- Danilo er også en vigtig brik, og han udfylder sin rolle som back perfekt. Det brasilianske landshold er gået væk fra den gamle tradition med angribende backs. Deres rolle er at dække af defensivt, og så går de i boldbesiddelse op og støtter den centrale midtbane, mens Thiago Silva og Marquinhos passer butikken bagerst. Danilo er dermed med til at sikre balancen på holdet.

- Nu venter Kroatien så på fredag i kvartfinalen, og her er Brasilien pæne favoritter. Hvad forventer du dig her?

- Jeg tænker, at Brasilien fortsætter, hvor de slap. De vil tage initiativet fra start og prøve at udnytte, at kroaterne måske er mærkede efter de 120 minutter mod Japan.

- Brasserne vil især sætte Vinícius Júnior og Raphinha i scene på kanterne, hvor de gør ondt med deres fart og driblinger. Neymar vil igen diktere spillet inde centralt med sin fremragende pasningsfod og sit blik for de offensive løsninger.

- Casemiro får også en hovedrolle med at lukke ned for Kroatiens nøglespiller Luka Modrić. Brasilien røg ved seneste slutrunde ud i netop kvartfinalen til Belgien, så de kanariegule tropper har revanche til gode. Det bliver nu ikke let. Kroatien er en særdeles konkurrencedygtig modstander, som nåede frem til VM-finalen i 2014. Landstræner Tite må forvente, at hans mandskab får meget mindre tid og plads end mod Sydkorea, lyder det fra Peter Arnholdt. 

Læs her Peter Arnholdts artikel med fokus på de sydamerikanske lande ved VM. Kun Argentina og Brasilien er tilbage nu. 

Bud på startopstillinger

Kroatien: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić  - Kramarić, Livaja, Perisić

Brasilien: Alisson - Militão, Marquinhos, T. Silva, Danilo - Raphinha, L. Paquetá, Casemiro, Vinícius Júnior - Neymar, Richarlison

Kroatien var uden Borna Sosa i ottendedelsfinalen mod Japan, da han var ude grundet sygdom. Stuttgart-backen bør dog være klar til kampen mod Brasilien fredag. Er det ikke tilfældet, så spiller Borna Barisić fra start igen.  

Peter Arnholdt forventer, at Brasilien kommer til at stille op som det ses herover.

Det er tredje gang i VM-sammenhæng, at Brasilien og Kroatien skal spille mod hinanden. I 2006 mødtes de i gruppen, og her sejrede Brasilien med 1-0 på et mål af Kaká, og otte år senere vandt Brasilien med 3-1 ved VM på hjemmebane. Dengang var det i øvrigt også en VM-gruppekamp.

Brasilien kom ellers bagud i 2014-kampen på et selvmål af Marcelo, men de brasilianske favoritter fik vendt det. Neymar scorede to, og Oscar lukkede og slukkede med sin 3-1-scoring i det 91. minut. 

Læs eventuelt vores store artikel om odds på VM i fodbold

Kroatien - Brasilien: Livestream

Som nævnt kan du se Kroatien - Brasilien DR1 fredag eftermiddag, men det er også muligt at streame opgøret direkte på DRTV. Det er nemt og gratis, og er du i en bus eller tog, mens kampen spilles, kan du fx se den på din telefon. 

FAQ: Kroatien - Brasilien
🔎
Hvor afvikles Kroatien - Brasilien?
Kroatien - Brasilien spilles på Education City Stadium. Dette er i øvrigt den sidste VM-kamp på dette stadion.

🔎Hvor kan jeg se Kroatien - Brasilien?
Du kan se kvartfinalen mellem Kroatien og Brasilien direkte på DR1 og på dr.dk den 9. december klokken 16.00. 

🔎Hvem er favoritter i Kroatien - Brasilien?
Brasilien er store favoritter til at gå videre.