VM begynder for Frankrig med en umiddelbart overkommelig modstander i Australien. BetXpert bringer her forskellige odds på Frankrig - Australien.

Af Martin Hungeberg

Det er bestemt ikke en ubetydelig kamp for de danske VM-chancer i Qatar, når vores kommende modstandere Frankrig og Australien tørner sammen tirsdag den 22. november kl. 20.00 på Al Janoub Stadium.

Frankrig er favoritter i Gruppe D, mens Danmark følger lige efter. Australien og Tunesien vurderes som stort set jævnbyrdige af bookmakerne.


Frankrig og Australien har mødt hinanden tidligere ved fire lejligheder. Senest under VM i 2018, hvor det blev til en kneben sejr til franskmændene på 2-1 efter straffesparkscoringer i anden halvleg af Antoine Griezmann og Mile Jedinak, inden australske Aziz Behich lavede selvmål ti minutter før tid.

Odds på Frankrig – Australien

Der er ingen tvivl om, at de forsvarende verdensmestre fra Frankrig er store favoritter blandt bookmakerne til at komme flyvende fra start mod Australien. Samtidig forventes det også, at der kommer over 2.5 mål, hvis man ser på oddsene.

Frankrig - Australien


Vi zoomer ind på de to hold, der kommer med vidt forskellige udgangspunkter.

Frankrig

Der er med rette skyhøje forventninger til det franske landshold, når der tales slutrunder. De er forsvarende verdensmestre, men de havde et skuffende EM 2020, hvor de blev slået ud af Schweiz efter straffesparkskonkurrence i første knockoutrunde.

Deres VM-kvalifikationspulje strøg de til gengæld igennem uden nederlag. Men som man kan læse i denne optakt, så er der tydelige sprækker i fundamentet hos verdensstjernerne fra ”Les Bleus.”

Første alvorlige panderynke ses i den point- og spillemæssige krise, de befinder sig i. Kun med en livgivende hjemmesejr over Østrig i Nations League i september undgik franskmændene med nød og næppe nedrykning i Danmarks Nations League-gruppe. Undervejs led Frankrig blandt andet to nederlag til Danmark, og den pauvre indsats i kampene op til VM kan ikke undgå at sætte sit præg.

En del af forklaringen på den dårlige form kan tilskrives skader, som Frankrig fortsat er hårdt ramt af. I Nations League stillede man flere gange med relativt uprøvede kræfter i især forsvaret. Samtidig blev der flere gange stillet spørgsmål ved franskmændenes dedikation til turneringen.

Den tidligere chefredaktør på France Football, Pascal Ferré, har sagt, at stemningen omkring det franske landshold er direkte dyster. Det hårdeste slag skal man ifølge Ferré finde i, at midtbanedynamoen N’Golo Kanté fra Chelsea ikke når at blive klar til VM. Han er én af verdens absolut bedste på sin position, og hans fravær hæmmer naturligvis chancerne for succes. Desuden må Frankrig også undvære Paul Pogba, der ligeledes er en vigtig spiller på det franske landshold. 

Skadelisten rummer flere meget velkendte navne: Tvivlsom er blandt andre Lucas Hernández, Presnel Kimpembe, Kingsley Coman, Mike Maignan og Raphaël Varane. Når de at blive klar til at indgå i truppen og deltage i første kamp mod Australien, så er spørgsmålet, i hvilken forfatning de kommer i. 

Vi ved med sikkerhed, at Frankrig må undvære Karim Benzema og Christopher Nkunku, da de begge blev ramt af skader under træningen i Qatar. Uheldigt og en bet for Frankrig. 

Alt er dog ikke helt skidt for Didier Deschamps’ tropper, og til trods for de mange skader og lunkne resultater, så har de stadig et utroligt godt landshold, som stadig er at regne for én af de absolutte favoritter til fodbold-VM 2022.

Kan Kylian Mbappé og de andre franske stjerner spille bare nogenlunde op til det skyhøje niveau, vi ved, de har, så er det stadig svært at pege på mange andre hold til VM, som kan matche Frankrig. Vi får et fransk hold at se, som henter næsten samtlige af deres spillere i topklubber rundtomkring i Europa krydret med enkelte navne fra den hjemlige, ganske habile Ligue 1.

Australien

Væk er de glade dage, hvor Australien og deres gul-grønne Socceroos kunne hænge deres hat på en lang bold flækket op på angrebsstjernen Tim Cahill, som ganske ofte kvitterede med mål. Cahill gik på fodboldpension i 2018, og siden er virkeligheden blevet en anden. I dag er det et anderledes profilfattigt hold, som australierne kommer til at præsentere verden for under VM; det vender vi tilbage til om lidt.

Først til Australiens resultathøst, som har været noget blandet de seneste år. I kvalifikationen til VM i Qatar opnåede de lidt skuffende kun en tredjeplads, bag Saudi Arabien og Japan, og de måtte ud i en nervepirrende playoffkamp mod Peru. Kampen endte uden mål og gik i straffespark, hvor Australien trak det længste strå, da Perus Valera brændte på den indskiftede australske reservekeeper Redmayne.

Som optakt til VM har Socceroos slået naboerne fra New Zealand to gange i venskabskampe.

Selvom Australien sandsynligvis ikke indtager den helt store plads i den gængse fodboldbevidsthed, så har de faktisk formået at kvalificere sig til VM hele seks gange, hvis man regner VM i Qatar med. Det er kun en enkelt gang lykkedes dem at gå videre fra den indledende gruppe, og fra flere steder bliver det også omtalt som lidt af en mareridtsgruppe, de er havnet i ved dette VM, med modstanderne Frankrig, Danmark og Tunesien.

Lader man øjnene glide ned over listen med Australiens bedste fodboldspillere, så er det, som tidligere omtalt, småt med profiler. Der er dog tre navne, som uden tvivl vækker genklang hos Superligaseerne: FC København-målmand Mathew Ryan, OB’s Joel King samt den tidligere FC Midtjylland-spiller Awer Mabil. Især Mathew Ryan ventes at indtage en hovedrolle som både anfører og sikker førstemålmand.

Australiens måske største profil er at finde i midtbaneankermanden Aaron Mooy. Den tidligere Huddersfield- og Brighton-spiller gør sig nu i skotske Celtic. Han har spillet 53 kampe for sit landshold, som uden tvivl sætter sin lid til, at rutinerede Mooy kan bremse noget af kreativiteten og angrebsiveren fra Frankrig i deres åbningskamp ved VM.

Det er et meget bredt udvalg af klubber fra det meste af verden, som Socceroos’ spillere gør sig i. Fælles for dem alle er, at næsten ingen gør sig i de store ligaer, ligesom mange kæmper for overhovedet at få spilletid i alt lige fra japanske klubber til St. Pauli og skotske Hearts. Det fortæller lidt om, at vi har at gøre med én af de svageste nationer til årets slutrunde, som uden tvivl må sætte alt ind på, at en stærk holdpræstation kan bære dem nogenlunde igennem gruppespillet.

Samlet vurdering

Det er svært at indvende det store imod, at bookmakerne giver Frankrig 70-75 procent chance for at vinde deres åbningskamp mod Australien. Til trods for skadesproblemerne og en sløj Nations League-turnering, så ved franskmændene, at de ikke kan slække på indsatsen, når de i den følgende kamp møder Danmark, de som bekendt har tabt til to gange over det seneste år.

Vi har dog tidligere set, hvordan profilrige franske hold ikke levede op til potentialet, og det skal være Australiens håb, at der kan gå franske stjernenykker i den, og at de bliver frustrerede over at møde et lavtstående australsk hold, som uden tvivl vil stille sig tilfreds med et enkelt point mod overmagten.

Spørgsmålet står tilbage, om det bliver nemt for Frankrigs superoffensiv at bryde Australien ned? Angående Danmarks videre avancement i turneringen, så kan det naturligvis vise sig at være en fordel at opnå førstepladsen i gruppen, så vi i første knockout-runde bliver matchet med et sandsynligvis svagere hold. Derfor bør vi som danskere håbe på en australsk overraskelse.

Bud på startopstillinger

Frankrig (4-3-1-2): Lloris; Pavard, Varane, Konaté, T. Hernández; Rabiot, Fofana, Tchouaméni; Griezmann; Giroud, Mbappé

Australien (4-2-3-1): Ryan; Atkinson, Souttar, Rowles, Behich; Mooy, Irvine; Mabil, Hrustic, Leckie; Maclaren

Som nævnt er Frankrig hårdt ramt af skader til store profiler. N'Golo Kanté og Paul Pogba var endegyldigt ude inden VM, men at Karim Benzema og Christopher Nkunku også blev ramt af skader i VM-træningen er selvsagt et minus for de regerende verdensmestre. Med Benzema ude er det oplagt, at 36-årige Olivier Giroud kommer til at spille på toppen for Frankrig. 

Læs her vores optakt til Danmark - Tunesien og optakt til Danmark - Frankrig.

FAQ om Frankrig - Australien

Hvornår spilles Frankrig – Australien?

Kampen spilles tirsdag den 22. november kl. 20.00

Hvor kan jeg se Frankrig – Australien?

Kampen sendes på TV 2. Har du ikke flow-tv, kan du se den på TV 2 Play

Hvor kan jeg streame Frankrig – Australien?

Du kan streame kampen på TV 2 Play, hvis du har et abonnement

Hvem er favorit i Frankrig – Australien?

Frankrig er ganske stor favorit

Hvem vandt, sidst Frankrig og Australien spillede mod hinanden?

Ved VM i 2018 vandt Frankrig 2-1 over Australien i gruppespillet