18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Stjernefattigt og solidt (men klassekeeper Khune mangler)

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Kampprogram, Sydafrika

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
3-5-2: Keet – Mkhwanazi, Hlanti, Hlatshwayo – Mkhize, Furman, Serero, Mokotjo, Maela – Tau, Mothiba

OPDATERING: Opstilling i 1. runde mod Elfenbenskysten: 4-4-2: Williams – Mkhize, Mkhwanazi, Hlatshwayo, Hlanti – Maboe, Furman, Mokotjo, Zwane – Mothiba, Tau

Det store land mod syd, der vandt CAN i 1996 og sølv i 1998, missede slutrunden i 2017, men er med denne gang efter en kvalifikations-andenplads (3-3-0 i 6 kampe), 1 point efter Nigeria. Som Bafana Bafana slog ude og spillede uafgjort mod hjemme.

Sydafrika trænes siden maj 2017 af rutinerede Stuart Baxter, og hans hold er ubesejret siden VM-kvalifikationen, dvs siden november 2017. 15. maj blev det 0-0 mod Ghana.

De fleste i truppen spiller i den hjemlige, pænt stærke liga, fx den mest landsholdserfarne, midtbanemand Furman (49 landskampe) der har en fortid i lavere engelske rækker, men der er en håndfuld undtagelser. Fx den hovedstødsstærke Strasbourg-angriber Mothiba (4 mål/7 landskampe), kollega Tau (9 mål/18 landskampe) der spiller i belgiske Saint-Gilloise, Brentford-defmidtbanemand Mokotjo og Vitesse-midtbanemand Serero.

Der er også Amiens-midtbanemand Zungu, men pga langvarig skade og siden problemer med at spille tilbage på holdet i Frankrig, spillede han meget lidt i 18/19. Friske ben, men form er næppe i top.

Fravær
Midterforsvarer Coetzee (23 landskampe) skulle have været med, men sygdom i familien betød at han stoppede med at træne. Venstrekantsspiller Dolly (14 landskampe) er heller ikke med; skadet.

Fraværende er også den karismatiske og lynsnart reagerende målmand Itumeleng Khune (89 landskampe), skulderskadet siden januar.

Desuden glippede det med at forstærke truppen med Zürich-forsvarer (og tidligere schweizisk U-landsholdsspiller) Untersee og Crystal Palace U23-forsvarer Nikola Tavares. De er begge født i Sydafrika og meldte sig under fanerne i år, men nåede ikke at få sydafrikansk pas på plads.

Kommentarer

Feedback