18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Markante fravær, men stor talentmasse

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Kampprogram, DR Congo

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
Mandanda/Matampi – Tisserand, Luyindama, Mbemba/Bokadi/Moke, Mpeko – Maghoma/Mbemba, Mulumbu/Maghoma – Mputu - Akolo, Bakambu, Bolasie

Det store krigsplagede land har mange talenter at vælge imellem og har gjort det glimrende i seneste år med bronze ved CAN-2015 og kvartfinale i 2017. Begge gange åbnede congoleserne turneringen ret spagt med målfattige kampe, men åbnede hen ad vejen for sluserne og scorede (og indkasserede) flittigt.

Det er fortsat – siden 2014 – Florian Ibengé der har træneransvaret. Selv om han i 2017 meldte at ville stoppe i 2018.

Op til denne turnering blev det kun til en andenplads i kvalifikationsgruppen, efter Zimbabwe som vandt 2-1 i DR Congo. Kvalifikationen kom dog i hus via en sidsterunde-hjemmesejr over Liberia. 

I en træningskamp 9. juni måtte congoleserne nøjes med 0-0 hjemme mod Burkina Faso.

Den største stjerne er fortsat Bolasie (9 mål/36 landskampe) – også selv om den 30-årige fløjdribler har taget et skridt ned ad karrierestigen ved at skifte fra Crystal Palace til Anderlecht. Men offensiven har også fx angriber Bakambu (8 mål/17 landskampe) der efter mange mål i fransk, tyrkisk og spansk fodbold siden 2018 netter for kinesiske Beijing Gouan. Bemærk også Stuttgart-fløj (dog mest indskifter i den nys nedrykkede BL-klub) Akolo. Antwerp-angriber Bolingi og Middlesbrough-angriber Assombalonga ser også interessante ud.

På midtbanen er der et par erfarne herrer i Birminghams Maghoma samt Mulumbu der dog, efter fransk fodbold og så Premier League med WBA og Norwich, siden 2017 er at finde i ydmyge Kilmarnock i Skotland.

Forsvaret har den dygtige Wolfsburg-allrounder Tisserand (back/midterforsvar) samt ligeledes fleksible Mbemba (midterforsvar; kan spille på den defensive midtbane) fra Porto – hvor han fik meget lidt spilletid i den forgangne sæson. Der er flere gode midterforsvarere, bl.a. store Luyindama, siden nytår fast starter i Galatasaray, så Mbemba kan være tiltænkt en plads på midtbanen (hvor der dog også er gode folk), Tisserand som højreback.

Parfait Mandanda, målmand i Dinamo Bukarest og lillebror til Marseille-keeper Steve – er med i truppen, men har ikke spillet landskamp siden 2015. Får han startpladsen, eller går den til mere landsholdserfarne Matampi fra libanesiske Al Ansar?

Fravær
Det mest prominente fravær står den fysisk stærke og giftige angriber M'Bokani (18 mål/41 landskampe) for. Han scorede 6 mål i Antwerps sidste 10 kampe, inkl 3 mål i de sidste 2 spillerunder. Han har haft sine uenigheder med forbundet og har således ikke spillet for landsholdet siden 2017, men han blev udtaget i marts (missede dog den kamp pga en skade). Mærkeligt at han ikke er udtaget til CAN. Mærkeligt er det ikke at Alanyaspor venstreback N'Sakala mangler: Han er skadet.

Med er heller ikke (siden november) offensivmand Kakuta, et lysende talent med en skadeshæmmet karriere. Senest fik han kun 12 kampe, 9 fra start, for Rayo Vallecano. Ligeledes valgt fra og væk siden november: angriber Mubele (4 mål i 8 kampe i VM-kvalifikationen); nok pga en skidt sæson med temmelig lidt spilletid for L1-bundhold Toulouse. Stoke-offensivmand Afobe er også fravalgt.

Endelig er det værd at bemærke at Stoke-midtbanemand Imbula ikke nåede at blive FIFA-godkendt som DR Congo-spiller.

Kommentarer

Feedback