18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Karthagøs Ørne flyver – med fare for intern turbulens

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Kampprogram, Tunesien

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
4-2-3-1: Ben Mustapha – Bedoui, Meriah, Bronn, Hadadi – Skhiri, Sassi - Sliti, Msakni, Srarfi - Khazri

OPDATERING: Opstilling i 1. runde mod Angola: 4-3-3: Ben Mustapha – Bedoui, Meriah, Bronn, Hadadi – Kechrida, Chalali, Skhiri - Sliti, Khazri, Msakni

2004-vinder Tunesien er blevet slået ud i kvartfinalen de seneste to udgaver af CAN og håber de kan gøre det en tak eller to bedre denne gang. Tuneserne har et talentfuldt hold der kan slå de store, men de har oplevet fire forskelllige cheftrænere i løbet af 10 måneder og plages af en tåbelig forbundspræsident.

VM sidste sommer gik skidt (2 nederlag + sejr over svage Panama) og resulterede i at træner Maaloul sagde stop. Til kom gode, gamle Benzarti der også var der i 1994 og 2011, men som denne gang kun varede i tre måneder. Han nægtede at lade forbundspræsident Jarii blande sig i træningen og blev fyret i oktober. Da havde Tunesien vundet 3 af 3 CAN-kvalkampe, og med en assistenttræner som interim-chef blev det til sejr og nederlag i de næste 2 kampe. I slut-2018 overtog den rutinerede franskmand Giresse (bronze med Mali i 2012) posten, og han lukkede kvalen i marts med 4-0 over Eswatini. Med 5-1-0 blev det til gruppesejr foran  Egypten – som tuneserne tabte til ude, men slog hjemme.

Det er uvist om Jarii fortsat blander sig, men resultaterne er i hvert fald pæne. Også i marts fulgte 0-1-tab i en træningskamp hos den store nabo Algeriet, men CAN-testkampene i juni er gået godt: 2-0 over Irak,  2-1-sejr i Kroatien samt 2-1 over Burundi.

Truppen har ikke samme wauw-navnegenkendelse som fx Algeriet og Marokko, og der er en del spillere der til daglig befinder sig på ret lavt niveau, men der er også nogle gode spillere, og kollektivet er stærkt.

Offensiven er kvik og driblestærk med fransk Ligue 1-folk som Khazri, Sliti og Srarfi. Der er også Msakni. Efter mange mål i Tunesien og Qatar har han ikke helt formået at slå igennem i Europa – bl.a. pga en alvorlig skade der holdt ham ude fra april 2018 til januar i år - og var kun indskifter i belgiske Eupen i foråret. Her sluttede han dog sæsonen med at score 3 mål i 7 kampe.

På midtbanen er der bl.a. Montpelliers solide Skhiri og erfarne Sassi fra egyptiske Zemalek (klar efter maj-skade). I forsvaret Dijon-venstreback Haddadi og Olympiacos-midterforsvarer Meriah.

Førstemålmand er nok Ben Mustapha. Hassen er nok mere talentfuld, men han missede meget af 18/19-sæsonen pga en skade og sidder på bænken i Nice.

Fravær
To erfarne folk blev skilt fra da bruttotrup blev til netto-: venstreback Maaloul (55 landskampe) og offensivmand F. Ben Youssef (46). To andre landsholdsrutinerede har ikke været med siden marts: målmand Mathlouthi (73) og forsvarer S. Ben Youssef (50)

Kommentarer

Feedback