18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

FCM-angriber flyver med Superørne-stjerner

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Kampprogram, Nigeria

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
Ozoho - Balogun/Aina, Troost-Ekong, Omeruo, Collins - Mikel, Ndidi – Chukwueze/Simon, Iwobi - Musa, Onuachu/Ighalo

En mere konservativ opstilling med 3 defensiv-midtbanefolk (i givet fald nok Etebo som den tredje) er også en mulighed.

OPDATERING: Opstilling i 1. runde mod Burundi: 4-2-3-1: Akpeyi - Shehu, Troost-Ekong, Omeruo, Aina - Ndidi, Etebo – Chukwueze, Mikel, Iwobi - Onuachu

Afrikas folkerigeste land er blandt verdensdelens fodbold-sværvægtere og har ikke færre end 14 CAN-podiepladser, inkl 3 gange guld – senest i 2013. Men Super Eagles har misset de seneste to CAN-deltagelser. Nu er de tilbage, og de tørster efter succes. Også fordi sidste års VM var en fiasko med 1 sejr, 2 nederlag og farvel efter indledende gruppespil.

Nigeria trænes stadig af den erfarne tyske Gernot Rohr (siden 2016), og holdet er ubesejret siden VM. Inkl 1-0 over Egypten i en træningskamp i marts. I en testkamp 8. juni blev det dog kun 0-0 mod Zimbabwe, og 16. juni tabte nigerianerne 0-1 mod Senegal.

Rohrs forlængede arm på banen er den intelligente og fysisk stærke spilfordeler John Obi Mikel der synes at have været prof-fodboldspiller i en evighed, men som faktisk ”kun” er 32 år. Efter 2 år i norske Lyn, 10 år i Chelsea og 2 år i Kina spillede han i 18/19 for Championship-klubben Middlesbrough.

Ørnene tæller diverse andre klassespillere. Fx def-midtbanemand Ndidi fra Leicester, venstrekantsfolkene Iwobi fra Arsenal og Musa fra Al-Nasr/Saudi-Arabien, Villarreal-fløjstortalent Chukwueze samt angriber Ighalo, tidligere Watford, nu kinesisk fodbold (flittigt scorende).

Men det ser faktisk ud til at en FC Midtjylland-spiller har erobret startpladsen som centreforward: Jep, lange Paul Onuachu der scorede kampens enlige mål mod Egypten.

Forsvaret kan også, med fx Troost-Ekong fra Udinese, Aina fra Torino, Omeruo fra Leganés og Balogun fra Brighton. Venstrebacken virker dog tyndt besat: Truppens eneste af slagsen er Collins fra 2. Bundesliga-klubben Paderborn. Målmandsposten imponerer heller ikke: Akpeyi fra Kaizer Chiefs i Sydafrika, og de to kollegaer spiller henholdsvis i den hjemlige liga og på Cypern. OPDATERING: CAN-starter ser ud til at blive Ozoho selv om den 20-årige og 1,96 meter høje keeper (der ejes af spanske Deportivo) i foråret kun fik 3 kampe for cypriotioske Famagusta, og blev udvist i een af dem.

Fravær
Mht venstrebacken er det værd at bemærke at erfarne Elderson (62 landskampe) er blevet fravalgt; han har ikke været med siden VM. Måske fordi han de seneste par år har været for nedadgående og nu spiller i den finske liga.En anden landsholdserfaren herre, der ikke har været med siden VM, er Trabzonspor-midtbanemand Onazi. Lidt mærkeligt. Endelig har Rohr undladt at udtage Kelechi Iheanacho (8 mål/25 landskampe), måske fordi han har haft en tung sæson i Leicester.

Kommentarer

Feedback