18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Værtsnation har urutineret forsvar, men Salah i front

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (1)

Kampprogram, Egypten

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
4-2-3-1: El Shenawy – El Mohamedy, Alaa, Hegazi, Ashraaf/Gaber – Elneny, Hamed – Salah, Warda, Trézeguet – Mohsen

Med Liverpool-stjerne Salah i spidsen er værtsnation Egypten favorit til at snuppe guldet og dermed hoppe et trin op ad medaljeskamlen i forhold til 2017. Faraonerne har vundet CAN-guld syv gange; flest af alle lande (derefter, med fem styk, følger 2017-triumfator Cameroun) – men seneste gang var tilbage i 2010, så der tørstes efter ny turneringssejr.

Ved trænerroret står den rutinerede mexicaner Aguirre der har diverse store klubber samt Mexico og Japan på sit CV, dog uden at vinde ret meget. Han tog over i Nil-landet efter VM sidste år. Han er umiddelbart mindre defensiv end forgænger Cuper, hvilket giver en mere varieret offensiv, men nok også et mindre solidt forsvar (noget Aguirres forskellige hold historisk har døjet med).

Egypten skuffede med 3 nederlag ved VM, men højrekantshurtigløber og -målsluger Salah (39 mål/62 landskampe) var – selv om han stod for begge holdets mål - præget af den skulderskade Ramos havde pådraget ham i CL-finalenederlaget. Denne gang kommer Salah ikke bare med CL-triumf i baglommen; han skulle også være skadesfri. Han stødte først til landsholdslejren 12. juni, men det var for at give ham noget velfortjent hvile efter CL-finalen.

Han scorede da Egypten i november vandt 3-2 over Tunesien (der dog alligevel vandt CAN-kvalifikationsgruppen). I marts tabtes en træningskamp i Nigeria med 0-1, men det var uden Salah og flere andre. 13. juni: 1-0 over Tanzania. Salah stadig sparet. 16. juni: 3-1 over Guinea. Salah fik en halv time (og lagde op til et mål).

Ud over Salah råder egypter-offensiven bl.a. over kvikke ”Trézéguet” fra Kasimpasa i Tyrkiet og den glimrende kreatør Warda fra Atromitos, mens centreforward-pladsen umiddelbart er en dyst mellem erfarne Mohsen, store Kouka og Kamel der trods 33 år kun har spillet 7 landskampe, men målsnittet er fint: 4 kasser er han noteret for.

På midtbanen regerer Arsenals Elneny, mens forsvaret har Aston Villa-højreback El Mohamedy og den høje WBA-midterforsvarer Hegazi, men ellers er ret uerfarent.

Fravær
Efter VM sagde Egypten farvel til nogle vældigt erfarne herrer, målmand Hadary (han havde dog mistet sin startplads forinden), højreback Fathy og venstreback Shafy.

Med er heller ikke den ligeledes rutinerede midterforsvarer Gabr der også var fast starter ved VM og senest var med i marts. Han var dog ikke med i efterårets kampe.

Kommentarer

Feedback