18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Stærke løver med dreadlocks (og Mané)

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Kampprogram, Senegal

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
Diallo/Gomis/Mendy – Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly – Kouyaté/N'Diaye, Gueye – Sarr, Mané, Niang/Baldé - Konaté

OPDATERING: Opstilling i 1. runde mod Tanzania (hvor Mané havde karantæne): Mendy – Wagué, Sané, Koulibaly, Sabaly – Diatta, N'Diaye, Gueye – Sarr, Niang, Baldé

De senegalesiske løver har aldrig vundet CAN, men har stor talentmasse og regnes blandt verdensdelens sværvægtere. Ved slutrunden i 2017 vandt Senegal indledende gruppe (foran bl.a. Algeriet), men røg så ud mod de senere vindere fra Cameroun, via straffesparkskonkurrence.

Ved VM sidste sommer gjorde Senegal det glimrende med sejr over Polen og uafgjort mod Japan, men tabte til Colombia og røg ud via Japans bedre fair play-regnskab. Surt.

Træner siden 2015 er karismatiske Aliou Cissé (dreadlocks og stor udstråling) der selv havde en god aktiv karriere, og som nyder stor respekt blandt spillerne (havde sidste år en kontrovers med Baldé, men det blev løst). Han er dygtig til at skabe ro og fokus, og han er god til at lægge den rigtige taktik – det være sig angrebsbold eller, alt efter modstanderen og kampen, kompakt defensiv med hurtige omstillinger.

Det vestafrikanske land vandt kval-puljen uden problemer (dog en ret overkommelig gruppe). I marts blev det i en træningskamp 2-1 over Mali. Sidste testkamp før CAN blev vundet 1-0 over Nigeria 16. juni.

Truppen er fyldt med gode spillere fra stærke ligaer, men med al respekt for træner Cissé, er jeg bange for at han begår en fejl på målmandsposten. VM-keeper N'Diaye har ikke været med siden slutrunden i Rusland. I stedet har førstemand været den kæmpestore SPAL-målmand Gomis. Problemet med ham er at han sad på bænken stort set hele foråret for den italienske Serie A-klub, og skal man vurdere ud fra trøjenumre, er CAN-førstekeeper i stedet Rennes-målmand Diallo (trøjenr 1). Sagen er bare at han OGSÅ sad på klubbænken i foråret. Truppens bedste målmand, i mine øjne, er Mendy der havde en flot sæson i franske Reims, men vælger Cissé ham som starter?

Midterforsvaret bør der ikke være tvivl om (selv om Cissé fra Olympiacos også er god): Store Sané havde en tung sæson sammen med Schalke, men spillede fast og var meget markant i 4-2-sejren over Dortmund kort før sæsonslut. Makker er naturligvis Napolis Koulibaly, blandt de allerbedste forsvarere i Serie A.

Højreback er nok Gassama (Göztepe) eller Sabaly (Bordeaux), begge dynamiske og gode til at gå med frem. Venstreback er nok enten fleksible Sabaly eller Ciss (sidstnævnte spiller kun i Ligue 2, men er ganske god).

På midtbanen bør klassespiller Gueye fra Everton være selvskreven starter som boks til boks-mand. Balancemand ville nok normalt være Kouyaté, men han sad meget på bænken i Crystal Palace i foråret. Et alternativ kunne være N'Diaye fra Málaga eller navnebror fra Galatasaray.

Offensiv krumtap er Liverpool-stjerne Mané. På Anfield ligger han mest til venstre, mens han på landsholdet ofte har en mere central rolle som hængende angriber. Deciderede centreforwards har Senegal kun én af – den dygtige Amiens-angriber Konaté – men fx Niang og Baldé (begge kraftfulde og hurtige) kan også udfylde rollen hvis det skal være. Baldé er nok normalt førstevalg som venstrekant, men han spillede få kampe fra start for Inter i 18/19, så Niang fra Rennes kan evt snuppe pladsen – mens højrekant kan gå til klubkammerat Sarr, hurtig og talentfuld. Det kunne dog være sjovt at se driblestærke og gennembrudsfarlige Thioub. Han har kun 2 landskampe, men imponerede for oprykker Nîmes i afvigte Ligue 1-sæson.

Fravær
Angers-midtbanekæmpe N'Doye misser slutrunden pga skade. Han var dog nok kun tiltænkt en rolle som indskifter.

Bemærk desuden at offensivstjerne Mané går glip af første runde pga karantæne.

Kommentarer

Feedback