18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Romario Baggio og en masse venstrebenede fra Frankrig

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Kampprogram, Madagaskar

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
Adrien - Metanire, Njakanirina, Morel/Fontaine, Fontaine/Morel – Amada, Ilaimaharitra, Rakotoharimalala – Voavy, Andriatsima, Nomenjanahary

OPDATERING: Opstilling i 1. runde mod Guinea: Adrien - Metanire, Razakananantenaina, Fontaine, Mombris – Andriananatenaina - Nomenjanahary, Ilaimaharitra, Amada, Andriamatsinoro – Andriatsima,

Lige som puljekollega Burundi er Madagascar debutant ved CAN. Ønationen i det Indiske Ocean var i kvalgruppe med stærke Senegal (2-2 hjemme på Madagascar, 0-2-tab i Vestafrika), men snuppede andenpladsen med fin afstand ned til Ækvatorialguinea og Sudan. De sidste to spillerunder blev tabt, men da var andenpladsen sikret.

Dog lidt bekymrende at ”Barea” inkl de sidste to kval-runder er 0-1-4 i seneste 5 kampe. 2019-træningskampene: 3-3 i Luxembourg, ret uheldigt 0-1-tab i Kenya (6. juni) og 1-3-tab mod Mauretanien (14. juni).

Træner siden 2017 er Nicolas Dupuis der samtidig er sportsdirektør i den franske sekundaklub Fleury.

Truppen... ser mildt sagt svag ud. De fleste spiller til daglig lavere franske rækker. Nogle i Ligue 2, andre endnu længere nede (nogle af dem en del længere nede). Blandt disse er der angriber Andriatsima (Andrea Carolus) der er ganske målfarlig (11 mål/31 landskampe), men han er 35 og var i forgangne sæson bænkevarmer hos L2-klub Clermont. Den ligeledes erfarne kantspiller Nomenjanahary spillede derimod fast for L2-klubben Paris FC.

Der er undtagelser fra lavere rækker-normen, fx venstre-forsvarer Fontaine fra L1-klubben Reims, men han spillede meget lidt i 18/19. Og så er der højreback Metanire, ex-Reims, nu Minnesota i MLS. Og midtbanemand Ilaimaharitra fra belgiske Charleroi.

Truppens bedste spiller og største stjerne er den franske storklub Lyons erfarne midterforsvarer/venstreback Morel der er 35 år, men stadig kvik på fødderne. Han er lille og kan komme i problemer i hovedspillet, men erfaring og placeringsevne afhjælper svagheden en del. Han sad på bænken i Lyon det meste af sæsonen, men var klar og god når der var behov for ham. Man kan godt forstå at Madagascar tog imod med kyshånd da han i oktober sidste år erklærede sig klar til at spille for sin faders fødeland. Pga en skade nåede han ikke med i kvalens sidste kampe, men han har været med i et par 2019-træningskampene.

Problemet med Morel, Metanire, Fontaine og adskillige andre i truppen er at de har meget få landskampe under bæltet – de er gode navne, men sene tilkommere - og sammenspillet er næppe i top.

Manden med det bedste navn er offensivmand Romario Baggio fra Fosa Juniors i den hjemlige liga. Og truppens laveste må være offensivmand Voavy (1,62) fra den egyptiske liga.

Fravær
Midterforsvarer Rakotondrazaka (25 landskampe) har ikke været med siden 2-2 hjemme mod Senegal i september sidste år. Lidt mærkeligt, for umiddelbart mangler der en højremand i midterforsvaret; Fontaine og Morel er begge venstrefolk. Det er forsvarets mest landsholdserfarne mand, Razakanantenaina, ligeledes. Kollegaerne Boyer og Mombris huleme også!

Værd at bemærke: Den stærke Strasbourg-angriber Ajorque – flot 18/19-sæson i Ligue 1 – kunne have spillet for Madagascar, men har takket nej.

Kommentarer

Feedback