18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

The Smiling Assassin & Warriors er kontrafarlige

Opdateret
Jens Bøye Jens Bøye
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Kampprogram, Zimbabwe

Fuldt kampprogram

Bud på opstilling
Chigova - Darikwa, Mudimu, Hadebe, Pfumbidzai - Phiri, Karuru, Nakamba - Billiat, Musona - Mushekwi

Zimbabwe deltog i CAN-2017, men nåede ikke videre fra gruppespillet efter uafgjort mod Algeriet samt klare nederlag mod Senegal og Tunesien.

Denne gang er det sydafrikanske land med efter at have vundet en kvalifikationsgruppe foran Congo DR som blev slået på udebane. Hvor Zimbabwe demonstrerede stærke omstillinger; offensiven er farlig.

8. juni blev det 0-0 i Nigeria i en træningskamp.

Holdet trænes af Sunday Chidzambwa siden 2017 (efter CAN). Det er hans fjerde omgang ved landstræner-roret, men mere bemærkelsesværdigt er det at han i 2012 af det nationale forbund blev idømt livsvarig karantæne for matchfixing. Han bedyrede dog sin uskyld, og FIFA undlod at sanktionere dommen der i 2015 blev omstødt.

De fleste i Uganda-truppen spiller i den sydafrikanske liga, fx den målfarlige fløj Billiat (13 mål/37 landskampe), men der er også fx forsvarer/def-midtbanemand Mudimo der spiller i den bedste (halvprofessionelle) walisiske række. På højere niveau til dagligt: højreback Darikwa fra den engelske Championship-klub Nottingham Forest.

Andre Europa-legionærer: angriber/fløj Knowledge ”The smiling Assassin” Musona (22 mål/37 landskampe) spiller i belgiske Lokeren – han scorede dog kun 1 mål i 6 forårskampe efter januar-skifte fra Anderlecht hvor han ikke kunne spille sig på holdet. Ligeledes fra Belgien er der den venstrebenede midtbanemand Nakamba (17 landskampe); han fik dog kun én ligastart og fire indskiftninger for Club Brügge i foråret.

Endelig – hverken Afrika eller Europa - er der angriber Mushekwi (6 mål/19 landskampe) der i 2015 scorede flittigt for svenske Djurgården, men som nu er i kinesisk fodbold (18 mål i 30 ligakampe 2018-19).Fravær
Umiddelbart ingen skader. Blandt de fravalgte: forsvarer Chipeta (33 landskampe; senest oktober), midtbanemand Katsande (27 landskampe, senest november.

Kommentarer

Feedback