Mandag klokken 16.00 mødes Japan og Kroatien i den femte ottendedelsfinale ved VM. BetXpert bringer i denne optakt odds på Japan - Kroatien.

Japan har virkelig imponeret ved VM i Fodbold. I Gruppe E besejrede de to fodboldmastodonter undervejs, og de vandt sågar gruppen foran 2010-verdensmestrene fra Spanien. Et kæmpe resultat for Japan, der fortjent er at finde blandt de 16 landshold, der spiller knockoutkampe i VM, under ottendedelsfinalerne.


Japans flotte resultat torsdag mod Spanien betød samtidig exit for Tyskland for andet VM i træk. En stor skuffelse for de firdobbelte verdensmestre, som afholder EM i fodbold om halvandet år. 

Kroatien blev toer i deres gruppe bag Marokko, og viceverdensmestrene fra 2018 var tæt på at ryge ud af VM torsdag, hvor en uskarp og efterfølgende frustreret Romelu Lukaku burde have scoret minimum et mål. Inter-stjernen havde flere gode chancer undervejs, men ind kom bolden ikke. Et tidligt exit for bronzevinderne fra VM i Rusland og samtidig formentlig et endegyldigt farvel til den gyldne belgiske generation. Måske Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois og Romelu Lukaku er med ved VM i 2026, men til den tid vil de alle tre være godt oppe i 30'erne. 

Odds på Japan - Kroatien

Mandag klokken 16.00 fløjtes der op på Al Janoub Stadium i Al Wakrah i ottendedelsfinalen mellem Japan og Kroatien, og her har bookmakerne Kroatien som favorit, men Japan har også gjort det bedst i kampe som underdog indtil videre. Du kan se Japan - Kroatien direkte på TV 2 mandag eftermiddag. 

Japan - Kroatien

Kroatien har i Qatar vist, at de stadig har et klassemandskab. Midtbanen er blandt de bedste ved VM, og i front har Andrej Kramaric vist fine takter, og han er kroatisk topscorer med to mål her inden ottendedelsfinalen mod Japan. 

Hos Japan er Freiburg-spilleren Ritsu Doan topscorer, og han har ligeledes scoret to gange. 

Modric med ydersiden. Efterhånden en signaturaflevering for den 37-årige maestro. Foto: Karim Jaafar / AFP

Japan og Kroatien har to gange tidligere mødt hinanden ved VM. Første gang i Frankrig i 1998 og anden gang i Tyskland i 2006. I begge tilfælde i gruppespillet. I 1998, hvor Kroatien vandt bronze, sejrede Davor Suker og co. med 1-0 på et sejrsmål af kaptajnen selv, der blev VM-topscorer med seks mål i 1998. 

Det er fjerde gang i Japans historie, at man er gået videre fra et VM-gruppespil, men endestationen har været ottendedelsfinalen i de tre tidligere tilfælde, man er gået videre. Tættest på var de i 2010, hvor de var en sejr i straffesparkskonkurrence mod Paraguay fra en kvartfinale. Dengang i '10 scorede paraguayanerne på alle deres fem forsøg, mens Japan brændte et enkelt. 

Bud på startopstillinger

Japan: Gonda - Tomiyasu, Yoshida, Taniguchi - Ito, Tanaka, Morita, Nagatomo - Kubo, Maeda, Kamada

Kroatien: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozovic, Modric, Kovacic - Kramaric, Livaja, Perisic

Ko Itakura fik sit andet gule kort ved VM-turneringen i kampen mod Spanien, og han er derfor i karantæne mod Kroatien. I stedet kan det være, at Arsenals Takehiro Tomiyasu spiller fra start.

Kroatien har ingen spillere i karantæne. 

Japan - Kroatien: livestream

Du kan følge ottendedelsfinalen mellem Japan og Kroatien direkte på TV 2. Det er også muligt at livestreame Japan - Kroatien på TV 2 Play, men det kræver selvfølgelig det rette abonnement. Få et overblik over alle kampe i vores fodbold VM tv-guide.

Lige nu er der ikke spilforslag til Japan - Kroatien her på BetXpert, men du kan se alle VM tips fra vores ekspertpanel her

Artikler tagget med "VM 2022"

Ofte stillede spørgsmål: Japan - Kroatien

🔎Hvor spiller Japan - Kroatien?
Japan - Kroatien spilles på Khalifa International Stadium i Doha, Qatar.

🔎Hvor kan man se Japan - Kroatien?
Du kan se Japan - Kroatien direkte på TV 2 og på TV 2 Play den 5. december klokken 16.00. 

🔎Hvem er favoritter i Japan - Kroatien?
Kroatien er favoritter til at vinde kampen ifølge bookmakerne.