Det er tid til sidste gruppekamp ved VM-slutrunden, og her skal Danmark op mod Australien, som de også mødte i gruppespillet for over fire år siden i Rusland. BetXpert bringer her forskellige odds på Danmark - Australien.

I den tredje og sidste gruppespilskamp skal Danmark op mod Australien, som de også gjorde det ved seneste VM i Rusland. I 2018 endte det 1-1 mellem Danmark og Australien. Denne gang skal det død og pine blive til en sejr mod gruppens umiddelbart svageste modstander; ellers er Danmark ude af VM. 

VM kampen Australien - Danmark spilles onsdag den 30. november klokken 16.00. 

Danmark tabte i lørdags med 1-2 mod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig. Heldigvis for de rød-hvide vandt Australien over Tunesien. Det betyder, at Danmark selv har egen skæbne i egne hænder. Næsten. Læs mere herom i optaken. 

Odds på Australien - Danmark

Opgøret bliver afviklet onsdag den 30. november kl. 16.00. Se vores MatchCenter.

Australien - Danmark

Danmark – det blev bedre 

Danmark leverede en tandløs indsats i den første gruppekamp mod Tunesien. Det var, som om at tunesernes vildskab og aggressivitet kysede danskerne en smule. Vi fik aldrig rigtig gang i noget godt offensivt spil, og opgøret sluttede da også 0-0. 

I lørdags skulle vi så op imod franskmændene med de mange og store stjerner. En smule paradoksalt var den danske indsats en hel del bedre ved den lejlighed. Alligevel endte det med et smalt 1-2-nederlag efter en pausestilling på 0-0. 

Den bedre indsats kan meget vel skyldes, at Kasper Hjulmands tropper havde fået rystet de værste nerver og det værste pres af sig efter Tunesien-kampen. Mod Tunesien var der fem spillere i startopstillingen, som nok ikke var i deres bedste fysiske og/eller selvtillidsmæssige forfatning. 

Her tænkes der på anfører Simon Kjær, forsvarskollega Andreas "AC" Christensen, midtbanemand Thomas Delaney, kantspilleren Joakim Mæhle og ikke mindst angriberen Kasper Dolberg. Alle kommer de fra nylige skader og/eller roller som bænkevarmer på deres klubhold. Mod Frankrig var antallet reduceret til tre-fire spillere. 

Om der er noget om snakken eller ej, ændrer det ikke på, at indsatsen var bedre mod "Les Bleus". Vi kunne ikke holde franskmændene fra en række gode tilbud, og de fik som nævnt også scoret to gange, men den danske indsats var stadig godkendt. Kasper Schmeichel gjorde det atter godt i målet. Mindst lige så vigtigt var det, at offensiven skabte en del mere end mod Tunesien. Der var lidt mere bid i den, omend der stadig er plads til forbedring. 

Ved stillingen 1-1 fik først Jesper "Jobbe" Lindstrøm og siden Martin Braithwaite hver et godt tilbud, men den sidste skarphed manglede. Derfor kunne Kylian Mbappé slå til med fem minutter tilbage, hvor han scorede sit og Frankrigs andet mål i kampen. 

Bemærkelsesværdigt er det desuden, at Victor Nelsson spillede i stedet for Simon Kjær i midterforsvaret. Galatasaray-manden spillede en rigtig god kamp. De to kollegaer i midterforsvaret gjorde det også fint, og spørgsmålet er nu, om anfører Simon Kjær er tilbage mod Australien? AC Milan-spilleren var ude mod Frankrig, fordi han døjer lidt med det ene lår. Han har imidlertid meldt sig klar til opgøret mod "The Socceroos". 

Også offensivspilleren Andreas Skov Olsen sad ude mod Frankrig. Lægestaben mente ikke, han var klar. Det skulle han gerne være til opgøret mod Australien. Tiden må dog vise, om landstræneren finder plads til ham i startopstillingen. 

Se eventuelt vores artikel med alle de bedste VM bonusser

Australien – tre gode point

Efter afklapsningen på 1-4 mod Frankrig kom Australien på benene igen mod Tunesien. Efter 22 minutters spil headede angriberen Mitchell Duke holdet fra "Down Under" foran, og den stilling holdt kampen ud. 

Begge hold havde fine muligheder for at få scoret yderligere i det jævnbyrdige opgør, men ind ville bolden altså ikke.

Med sejren og de tre point meldte australierne sig helt ind i kampen om at gå videre til ottendedelsfinalerne. Det kan du blive en smule klogere på i næste afsnit. 

Læs også om de bedste VM odds på Danmark. 

Sådan går Danmark videre ved VM

Situationen i puljen er den, at Frankrig er videre; formentlig via 1.-pladsen. Kun et nederlag mod Tunesien samt en australsk sejr over Danmark kan sende australierne forbi franskmændene. Der er desuden noget med målscoren. Frankrig skal tabe stort mod Tunesien, og/eller Australien skal vinde stort over de rød-hvide. Danmark og Tunesien kan ikke nå 1.-pladsen.

Dermed er det 2.-pladsen, der er i spil for Danmark (og Tunesien). Den sætter vi os på, såfremt:

  • Vi vinder over Australien, og:
  • Tunesien ikke vinder større over Frankrig, end vi vinder over Australien

Ergo: Vi skal slå Australien. Tunesien må gerne vinde over Frankrig; det må bare ikke være en sejr, der er på flere mål end vores sejr over Australien. Sker det, snupper tuneserne 2.-pladsen. 

Australien skal blot have uafgjort for at gå vidre; dette så længe Tunesien ikke vinder over Frankrig. 

Den franske landstræner, Didier Deschamps, har allerede bebuddet, at han sparer en del faste spillere mod Tunesien. Reserverne bør dog have rigelig med kvalitet til at byde Tunesiens bedste spillere op til dans. 

Bud på startopstillinger

Danmark (4-3-3): Schmeichel; Kristensen, Kjær, "AC", Mæhle; Højbjerg, Eriksen, M. Jensen; Braithwaite, Cornelius, Lindstrøm

Australien (4-4-2): Ryan; Karacic, Souttar, Rowles, Behich; Leckie, Irvine, Mooy, Goodwin; Duke, McGree

Tanker om Danmarks startopstilling:
Det er ikke nemt at forudsige Danmarks startopstilling i disse dage. Det kommer ikke mindst helt an på, hvilken formation landstræner Kasper Hjulmand vælger. 3-5-2 er også en flittigt benyttet opstilling. 

"Problemet" med 4-3-3 er, at der kun er plads til to ud af fire meget kompetente midterforsvarere. BetXpert har gættet på, at Simon Kjær og Andreas "AC" Christensen får pladserne, men Joachim Andersen og Victor Nelsson skal bestemt ikke regnes ude af løbet. 

Der kunne også vælges andre alternativer til Mathias Jensen på midtbanen. Det må dog forventes, at vi bliver det boldbessidende hold mod Australien, som formentlig vil gå defensivt til værks. Her vil Mathias Jensen efter alt at dømme være mere til gavn end hans klubkammerat Christian Nørgaard eksempelvis vil være det. Daniel Wass er også en mulighed. 

Martin Braithwaite lavede et udmærket indhop i lørdags, hvorfor han meget vel kan få chancen fra start onsdag. Spørgsmålet er så, om det skal være på højrekanten eller som central angriber. Det kommer nok også an på, hvor klar Andreas Skov Olsen bliver. Club Brugge-spilleren havde, ligesom resten af holdet, ikke sin bedste kamp mod Tunesien; det taler for, at Braithwaite kan få chancen på kanten. 

Andreas Cornelius spillede ikke specielt godt mod Frankrig, men vi kunne få brug for hans råstyrke mod Australiens ditto. Derfor kan det meget vel blive til et genvalf for F.C. København-angriberen. Han har dog tidligere vist sig som en god indskifter, hvilket mere peger på en plads på bænken. 

WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Australien - Danmark: Livestream

Du kan følge opgøret på DR1, men du har også mulighed for at livestreame Australien - Danmark direkte på dr.dk og følge kampen via din mobil, computer eller tablet.

Det er nemt, hurtigt og gratis at se kampen på DR's hjemmeside.

Se bookmakernes VM bonustilbud

Artikler tagget med "VM 2022"

 FAQ: Australien - Danmark
🔎
Hvor afvikles Australien - Danmark?
Australien - Danmark mødes på Al Janoub Stadium i Qatar.

🔎Hvor kan jeg se Australien - Danmark?
Du kan se Australien - Danmark direkte på DR1 og på dr.dk den 30. november klokken 16.00. 

🔎Hvem er favoritter i Australien - Danmark?
Danmark er massive favoritter hos bookmakerne mod Australien.