Tour-feltet er fyldt med en masse kendte og ukendte ryttere, men hvem skal du vælge, hvis du vil have succes i Tourspillet og slå dine venner, familie eller kollegaer eller endda vil være med helt i toppen om præmierne? Sidste års vinder af Tourspillet, Cristian Rico Vind, kommer her med gode fifs og råd til, hvordan du sætter det bedste managerhold til Tour de France. 

Chris Froome, Richie Porte, Vincenzo Nibali eller måske en af de nye, unge og talentfulde ryttere? Mulighederne er mange at vælge mellem, når der skal sættes et managerhold til holdet.dk's Tourspillet, hvor man til hver etape skal sætte et nyt hold. Så hvem skal man egentlig vælge?

Først og fremmest så skal ingen af de ovennævnte ryttere vælges til første etape, da det er en klar sprinteretape, hvor det vil være en kæmpe overraskelse, hvis etapen ikke vindes af en sprinter. Sådan lyder det fra Cristian Rico Vind, der vandt Tourspillet sidste år. Og det gjorde han, selvom han efter første etape lå nummer 15.104. Først efter 16. etape lå han nummer 1. 

"Det er utroligt vigtigt at have styr på Tour de France-ruten. Man skal planlægge lidt langsigtet, et par dage frem, så man slipper for at lave udskiftninger hele tiden, for det koster for meget i transferomkostninger," lyder det første råd fra Cristian Rico Vind, der kommer med et eksempel: 

"Lad os sige, at der komme to flade etaper i træk, og at den første etape ligger bedre til Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) end Peter Sagen (BORA-hansgrohe), men at etape to ligger perfekt til Peter Sagan, så kan det godt betale sig at vælge Sagan til begge etaper, da Marcel Kittel formentlig ikke vil få point på den anden etape, selvom han formentlig vil få flest point på den første etape," siger sidste års vinder. 

Til sprinteretaperne er der flere ting, man skal være opmærksom på. Her er det en god ide at læse op på de forskellige etapeprofiler. Og også vejrudsigten. Sidevind kan nemlig splitte et helt felt, og der er sprintere, der er klarer sig godt i sidevind og kaos, mens andre ryttere helst skal have en boulevardspurt. 

"Man skal kigge på, om etapen har en teknisk afslutning eller ej. Forventes der sidevind? Hvis det er en teknisk finale, så er det dem med et godt leadout, der placeres langt fremme i spurten. En rytter som Peter Sagan er ofte god i kaos, hvor han har en sublim evne til at placere sig langt fremme. Marcel Kittel vil derimod helst have en lang boulevardspurt," siger Cristian Rico Vind. 

Han tilføjer, at man får en klar fordel af at se etaperne, for resultatlisterne lyver ofte. Her kan man nemlig ikke se, om en sprinter, der blev placeret langt tilbage, var uheldig at blive fanget i noget kaos, eller bare var decideret dårlig i placeringskampen. 

Hvad med udbrudsetaper?

Udbrudsetaper giver ofte managers hovedbrud, da det kan være utroligt svært at forudsige, hvilke ryttere der går efter at komme i udbrud, og hvilke ryttere der rent faktisk ender med at være i et udbrud. Det er dog muligt at optimere sine chancer for at ramme rigtigt på en udbrudsetape: 

"Jo fladere en udbrudsetape er, jo sværere er det at vurdere, hvem der rammer udbruddet, og jo flere tilfældigheder er involveret i at ramme det. Jo mere kuperet etapen er, jo større er sandsynligheden for at finde de rette lykkeridere," fortæller Cristian Rico Vind. 

Ifølge sidste års vinde af Tourspillet kan man altså tænke i at sætte et konservativt hold, hvis det er en flad udbrudsetape. Her anbefaler han kraftigt, at man har den gule førertrøje på sit hold. Og det bør også kraftigt overvejes, om den rytter ikke også skal være kaptajnen på ens hold. Kaptajnen giver nemlig dobbelt point. 

"På en udbrudsetape plejer jeg at spille så sikkert som muligt. Umiddelbart har jeg tre-fire udbrudskandidater på mit hold, hvor jeg har en klar forventning om, at 1-2 dem forsøger at gå med i udbruddet og rammer det. Resten af mit hold til sådan en etape vil bestå af klassementsryttere," siger Cristian Rico Vind.

Udbrudsetaper senere i løbet bliver lettere at vurdere, lyder det fra Cristian Rico Vind, da det her er muligt at danne sig et overblik over, hvem der satser på at vinde en udbrudsetape, hvem der har gode ben, og hvem der får fri snor til at gå i angreb. 

Hold øje med disse ryttere

Når Cristian Rico Vind skal vælge ryttere til sit managerhold, kigger han ofte ryttere fra de mindre, franske hold. For dem vil det være en stor præstation at komme i top 15, og de vil være meget tilfredse med den eksponering, det giver. De vil fortsætte med at køre stærkt, selvom løbet er kørt for de absolutte topplaceringer. Det kan give gode point på eksempelvis en sprinteretape. 

"De små franske hold kører ofte fuld leadout for en top 10-placering, da den betyder meget for dem. Kan man ramme en sprinter for et af de hold, giver det gode point for billige penge. Her jeg fidus til Thomas Boudat (Direct Energie), der koster 3,5 millioner kroner. Han bør kunne køre top 10/15-placeringer hjem," siger Cristian Rico Vind og fortsætter

"Blandt topsprinterne har jeg fidus til Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), der viste sig at være den hurtigste sidste år, efter at Marcel Kittel udgik. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) har det stærkeste leadout og er ret hold, så han kan godt hente point på mellemetaper. Han kommer formentlig til at kæmpe med Peter Sagan om pointtrøjen.

Blandt klassementsrytterne har Cristian Rico Vind et godt øje til Adam Yates, der er vurdere billigere i spillet, end han burde være. Han koster 8 millioner kroner. 

Vær opmærksom på regelændringer

Cykelsporten har gennemgået nogle store ændringer i år, og regelændringernes betydning kan du læse mere om her. Men det har også betydning for dit managerhold. I år skal man nemlig have et hold bestående af otte ryttere og ikke ni - det svarer nemlig til et helt Tour-hold, da holdenes størrelse i grand tours er sat ned fra ni til otte ryttere. Det betyder, at man generelt vil optjene færre point i dette års udgave af Tourspillet sammenlignet med tidligere. 

Bonussen for at have alle sine ryttere i top 15 er også faldet. Nu giver det 244.000 point. Også bonussen for at være i den gule førertrøje er faldet. Nu giver det 25.000 mod tidligere 50.000. Men da en placering som nummer 1 i klassementet giver 100.000 point, får man altså stadig hele 125.000 point for at have den førende rytter efter dagens etape på sit hold. Og det er fornuftigt at sigte efter at have den gule førertrøje på sit hold så vidt det er muligt, lyder det fra Cristian Rico Vind. 

"Stort set hele vejen igennem skal man have den gule førertrøje på sit hold. Misser man en eller to af de gode sprintere på første etape, så skift ham ind til anden etape, for der har rytteren selvtillid, og der er også mulige point for den grønne førertrøje," siger han og tilføjer: 

"Umiddelbart betyder det lavere antal ryttere, at det er lettere at få alle i top 15, som giver den store bonus. Hvis man ser på en sprinteretape, har man ikke råd til alle topsprinterne, og her kan det være bedre at gå lidt ned i prisniveau og så finde nogle mellemsprintere, der kan få en placering i udkanten af top 15, så man stadig får bonussen, samtidigt med at nogle af ens udvalgte topsprintere forhåbentligt har sprintet et godt resultat hjem. Spred risikoen ud og gå efter top 15 i stedet for at gå efter top 5."

Generelt er det en god ide at have rytterne i de forskellige pointgivende trøjer på sit hold, for de vil formentlig gøre alt, hvad de kan for at forsvare trøjen. Og har de trøjen efter etapens slutning, ja - så er der 25.000 point til kontoen. Samtidigt kan det også betyde, at de trøjebærende ryttere vil ud og jagte enten bjerg- eller spurtpoint på etapen, og dem er der også point for. Vær her opmærksom på, at der ikke gives point for at være indehaveren af den hvide ungdomstrøje, men kun point for den gule førertrøje, den grønne pointtrøje og den prikkede bjergtrøje. 

Der er faktisk flere regelændringer i pointgivningen. Tidligere gav det 5.000 minuspoint per minut en rytter kom i mål efter den vindende rytter. Det er nu sat ned til 3.000 point. Man kan maksimalt få minuspoint for 30 minutters forsinkelse, så skulle man være uheldig at have en rytter i gruppettoen, der får et stort tidstab, så giver det nu maksimalt 90.000 minuspoint mod tidligere 150.000 minuspoint.

Cristian Rico Vind kommer med et sidste råd: 

"Lad være med at tage de allermest populære ryttere hele tiden, for dem har alle andre også, og så skiller man sig ikke ud."

Besøg BetXperts Tour de France 2018-optakt for for inspiration

Der er masser af information og research at hente her på BetXpert, til når du skal sætte dit managerhold til holdet.dk's Tourspillet. 

De første etaper ligner klassiske massespurter, så her skal du finde sprinterne i form, men hvem har egentlig gjort det godt i år, og hvem har skuffet? Læs BetXperts store sprinteranalyse her. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at vide, hvilken type etape der er på dagens program - udbrudsetape, enkeltstart, holdtidskørsel, bjergetape eller sprinteretape. Se en etapeoversigt her for alle årets etaper med vinderbud på den enkelte etape. 

9. etape er en vigtigt brostensetape, og her skal man helst undgå ryttere, der historisk er dårlige på brosten. Men hvem er det nu lige, at det er? Få et stort overblik over 9. etapes betydning sammen med bud på, hvilke ryttere der kan skuffe og overraske på etapen. 

Der kan mistes utroligt meget tid i bjergene, og det er ærgrerlige minuspoint til ens hold, hvis man har en rytter, der befinder sig i gruppettoen og kommer ind en halv time efter vinderen. 90.000 point i minus. Se her en oversigt over, hvilke bjerge der bliver afgørende for Touren, så du kan sørge for at sætte et klassements- og bjerghold til de etaper. 

Få også et stort og detaljeret overblik her over alle Tourens ryttere, hvor BetXperts cykelekspert Jesper Carstens har kategoriseret alle ryttere ud fra, hvilken rolle de forventes at få i Tour de France. 

Hele BetXperts Tour de France-optakt kan læses her