18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tour de France TV-guide: Kanaler og sendeplan

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Tour-feberen raser og kan du heller ikke få nok af verdens bedste cykelløb, så har vi her samlet de bedste medier (tv, live og radio) at følge for at få alle nyheder og blive klædt på til Tour de France 2023.

Hvor ser man Tour de France på dansk tv, tænker du måske? I denne guide kan du blive klogere på, hvor du kan se Tour de France i tv. 

Der findes intet data for dette i øjeblikket.

Tour de France på TV 2

Meget forbinder nok stadig Tour de France med Jørgen Leth og Jørn Mader bag mikrofonerne. De guidede i mange år seerne igennem et utal af Tour-etaper og TV2 er fortsat hjemmebane for de danske cykelfans. TV2 har sendt live fra Tour de France siden 1990 og de har i høj grad været med at til at gøre Touren populær og udbredt blandt danskerne.

I dag har Rolf Sørensen og Dennis Ritter overtaget fra Mader og Leth, og de holder styr på slagets gang undervejs og samler op på alle begivenheder i Aftentour. Med på dækningen er også Christian Moberg, Emil Vinjebo, Søren Reedtz, Rasmus Staghøj og Lars Bak.

TV 2 har stor fokus på danske rytter, hvilket er godt for den brede befolkning. Vil man gerne have lidt mere cykelnørderi, så er Eurosport et godt alternativ.

Få en komplet oversigt over cykling i TV i denne cyckling i tv guide.

TV 2's Tour-podcast

Der er ikke overraskende et vælg af cykelpodcasts, som man kan kaste sig over, hvis den massive tv-dækning stadig ikke er nok.

Det gælder blandt andet TV 2's Tour-podcast - "Lyden af Sommer". Her er værten Jon Pagh, mens den tidligere Tour-etapevinder Nicki Sørensen og den nuværende cykelrytter Frederik Muff er eksperterne.

"Lyden af Sommer" er godt supplement til tv-dækningen og sætter en streg under TV2´s satsning på en bred dækning af touren.

Det er også værd at fremhæve den daglige cykelpodcast Souplesse Cycling fra Mediano. Her består ekspertpanelet af Per Bausager, Lars Michaelsen og Jacob Staehelin.

Per Bausager kender mange sikkert allerede fra den populære cykelpodcast Forhjulslir.

Tour de France på Eurosport

Eurosport sender et hav af cykelløb - heriblandt Tour de France. De har et kommentatorteam bestående af Peter Piil, Matti Breschel, Thomas Bay og Brian Holm.

På Eurosport får man interviews med et til bredere udvalg af ryttere. De har også programmet Radio Tour, hvor eksperter som Brian Holm kommer med deres betragtninger omkring løbet.

Etaper ved Tour de France 2023

Tour de France i TV

Foto:  THOMAS SAMSON / AFP

Følg Tour på Danmarks Radio

Selvom TV2 har tv-rettighederne, så er der bestemt også meget at hente hos DR. Man kan nemlig hver dag følge Touren hos P4. Her er man i gode hænder hos DR's cykelkommentator Tobias Hansen, mens værterne Emil Schiønning og Morten Hausborg også deler ud af guldkorn.

Det er perfekt at have kørende, hvis man er på farten eller måske endda på arbejde og gerne vil have opdateringer i løbet af dagens etape.

Livestream Tour de France 2023

TV2 har som skrevet rettigheder til at vise Tour de France 2023 sammen med Eurosport. Det betyder også, at der er Tour de France livestream på TV2s streamingtjeneste TV 2 Play. 

I en pressemeddelelse oplyser TV2, at man kan kan se alle etaper live og uden afbrydelser på TV2 Play. Og er man på ferie uden adgang til TV2 eller et tv, ja, så kan man faktisk godt livestreame Tour de France 2023 hos TV2 Play, så længe man opholder sig i EU. TV2 oplyser i øvrigt, at der er flere Tour de France-relaterede programmer, der kun kan ses på TV2 Play. 

Vil man se Tour de France 2023 i TV på Eurosport, men er man uden Warner Bros. Discoverys kanaler, kan man få adgang gennem streamingtjenesten Eurosport Player eller discovery+. Ved sidstnævnte får du adgang til alle deres kanaler, hvorfor du også kan se 6'eren, Canal9 og så videre.

Med discovery+ kan man desuden også livestreame en stribe øvrige cykelløb. Det gælder blandt andet Giro d'Italia, Vuelta a Espana, alle monumenter.

Liveblog

Skal du have endnu flere nyheder om Vingegaard, Skjelmose, Mads Pedersen, Magnus Cort og de øvrige danske tour-ryttere, så kan du få opdateringer i Ekstra Bladets liveblog med flot oversigt over stiling, rute og live opslag om de vigtigste begivenheden i løbet af etapen.

Feedback