Superligaen er tilbage og du kan gøre klar til den nye sæson ved at sætte dit managerhold. Her kan du se de spillere, som Holdet.dk-ekspert Nicolai Bisgaard har udvalgt til det bedste managerhold. 

Der bliver sparket gang i forår-sæsonen i Superligaen den 16. februar klokken 19.00, når Viborg tager OB.  Du kan allerede nu gå ind og sætte dit Superliga-hold til efterårssæsonen i managerspillet “Super Manager” hos Holdet.dk.

Super Manager skiller sig markant ud fra alle andre managerspil, da vi efter 5 runder i grundspillet opdeler turneringen i to slutspil; mesterskabsspil og nedrykningsspillet.

Der er åbnet for spillerhandler hos Holdet.dk, så du kan være klar til starten på forårssæsonen den 16. februari. Men hvilke spillere skal du have med for at få succes med dit Superliga Managerhold?

Nicolai Bisgaard laver blandt andet podcasten “SATS PÅ” for bold.dk sammen med tidligere fodboldspiller Lasse Fosgaard. Her giver han anbefalinger til, hvordan du sætter det perfekte manager-hold.

Som Superliga manager hos Holdet får du et budget på 50 millioner kr., som du skal bruge på at et fodboldhold bestående af spillere fra Superliga-klubberne. Præstationerne fra forårets Superliga-kampe veksles således til spillervækst på dit hold. Holdet med størst værdi til slut vinder spillet.

Her er mit Superliga Forårshold

Mit endelige bud på et hold til første runde af Super Manager forår 2024 bliver:

Kampprogrammet

Tabellen er knækket og vi ved med 95% sikkerhed, hvilke seks hold, der kommer i mesterskabsspillet:

FC København, FC Midtjylland, Brøndby, AGF, FC Nordsjælland og Silkeborg.

Seks stærke mandskaber med forskellige kvaliteter. Det har stor indflydelse på managerspillet, at niveauforskellen er så relativ stor i år, da det kraftigt sænker den manager mæssige appel fra spillere fra disse klubber - ift. efteråret hvor de også spillede kampe mod resten af ligaen. 

Omvendt plejer den vindende strategi i forårsspillet at være at ramme 4 spillere, der leverer - for et hold i nedrykningsspillet og er for gode til at være der.

Men de 6 bundhold har været meget ustabile og det er derfor meget svært at udpege et oplagt hold i nedrykningsspillet. Jeg håber, at vi kommer tættere på et svar i løbet af de sidste 5 runder af det normale kampprogram.

Fem runder er en tilstrækkelig lang tidshorisont til at holdet til runde 1 primært er med grundspillet for øje.

I efteråret krævede det ikke nogen større fodboldfaglig viden at genkende de oplagt gode startprogrammer. Det forholder sig helt anderledes i denne omgang. Udover FCK der vil være favoritter i stort set alle matchups, er der ingen åbenlyse valg.

Sats på Viborg!

Viborg er første mandskab, der er værd at fremhæve. Primært fordi Viborg startede ud med et meget overkommeligt program og har derefter spillet mod top-6 hold i 10 af de seneste 11 opgør.

Det betyder også, at pointhøsten og de underliggende parametre ikke har været imponerende i de senere kampe. Men se nu bare deres kommende kampe:

OB (Hjemme)
Hvidovre (Ude)
Randers (Hjemme)
Brøndby (Hjemme)
Lyngby (Ude)

Viborg har objektivt set det nemmeste program af alle hold i ligaen. Og så lever jeg gerne med at Viborg ikke imponerede i efteråret. Jeg forventer 1,22 clean sheets (bedst af alle) og 4,7 mål (næstbedst af alle) i de første tre runder.

Viborg spiller første kamp i runden, hvilket er en kærkommen bonus efter en lang vinterferie.

Så går turen til Farum

Næste mandskab må være FC Nordsjælland, der med afstand er første rundens største favorit med deres hjemmekamp mod Lyngby.

Normalt ville jeg være lidt lunken ved at købe FCN med tanke på, at de har en udekamp mod FC København i næste runde. Herefter lysner det dog igen:

Lyngby (Hjemme)
FC København (Ude)
Silkeborg (Hjemme)
Hvidovre (Ude)
Randers (Hjemme)

FC Nordsjælland vil være pæne favoritter i alle tre sidste opgør. 

Kigger man på de underliggende parametre for sæsonen ser det glimrende ud for FCN -  i modsætning til Viborg.

FC Nordsjælland rangerer næstbedst i ligaen på np_xGD (Non penalty expected goal difference); de er kun marginalt efter FC København. np_xGD beskriver hvor mange chancer man har skabt ift. modstanderen.

En effektivitet på 0.86 xG/G (Mål scoret pr. xG skabt) er meget lidt imponerende, men heldigvis var man bedre (0.94) i seneste sæson, så lad os håbe man bliver bedre til at omsætte chancer til mål i foråret.

Hold øje med AGF og Randers

Herefter bliver det mere tricky.

AGF starter ud med en fin udekamp mod Vejle, men et generelt startprogram der hedder Let, Svær, Let, Svær, Let hvilket naturligvis ikke er et ønskescenarie. Her er det klart at foretrække at man har to gode kampe i træk.

Randers har reelt et lige så godt kampprogram som Viborg til at starte sæsonen ud på, men min tiltro til holdet som helhed er ikke voldsom stor.

Slutteligt skal FCK også nævnes, selvom deres startprogram på ingen måde er godt. De er rundens næststørste favorit i runde 1 og mit gæt er, at de faktisk vil være rundens største favorit i runde 2 - den svære modstand til trods. 

Målmand

Jeg havde håbet, at man fik lidt rabat i Viborg nu hvor førstemålmand Lucas Lund er ude med skade.

Det er desværre ikke tilfældet, men den forventede afløser i form af Nico Mantl (4.0 mio., Viborg) er ikke desto mindre mit foretrukne valg.

Generelt ønsker jeg ikke at bruge en masse transfergebyr på målmandsposten, så min forventning er faktisk at holde Mantl hele spillet - hvis Viborg leverer som ønsket, med tanke på at de formentlig skal i nedrykningsspillet.

Viborg har kun præsteret én enkelt clean sheet i sæsonen, hvilket naturligvis er ildevarslende. Her skal dog medregnes, at de indtil videre har haft et sværere program end alle andre klubber.

Kigger vi på xCS (expected Clean Sheets, udregnet ud fra de afslutninger holdet har tilladt) ligger Viborg på 3.1, hvilket blot er 4. dårligst. 

Er man mere til et hold, der rent faktisk har bevist, at de er gode til at forsvare, er Jesper Hansen (4.5 mio., AGF) mit næste bud. Konkurrenten Bailey Peacock-Farrell stod egentlig fast i starten af sæsonen, men Jesper Hansen har startet de seneste 4 kampe i træk og må antages at være førstevalget. AGF står med 6 clean sheets, hvilket er trejde flest i ligaen.

På xCS ligger AGF på 6.3, hvilket er mest i ligaen. Der skal ikke mange procenter Hansens vej, før jeg skifter mening på målmandsposten!

Forsvar

Viborg-backen Oliver Bundgaard (3.5 mio., Viborg) har leveret 0.16 xGI90 (expected goal involvement pr. 90 minuter), hvilket er ganske fornuftigt for en forsvarsspiller i Superligaen. Den flotte pris og favoritværdigheden taget i betragtning, så skal jeg have ham på holdet til første runde. Mit gæt er også, at han bliver en af spillets mest populære spillere til første runde.

Sean Klaiber (5.0 mio., Brøndby) er Brøndbys fjerde farligste mand og det er i sig selv dybt imponerende. Hans 0.17 xG90 bliver kun overgået af FC Midtjyllands Adam Gabriel, hvilket er guf i manager-sammenhæng, da der er næsten 3x så mange point for en scoring som en assist for en forsvarsspiller.

Brøndbys førsterundekamp mod FC Midtjylland er naturligvis ikke attraktiv, men Sean Klaiber er umulig at se forbi til runde 2 og derfor sparer jeg gerne de 50.000 i transfergebyr på at få ham ind allerede ved spilstart.

De første to valg var i den nemme afdeling, mens der er et væld af muligheder på de sidste pladser. Næste navn bliver svenske Felix Beijmo (4.5 mio., AGF) hvis tal er meget lig Klaibers. Han har 0.23 xGI90 og er fjerdebedst i ligaen. Kombineret med at AGF har flest xCS af alle, må han ligeledes være et godt køb.

Jeg forventer, AGF får flest clean sheets af alle hold over de første 5 runder; i alt 2.03, hvilket er 0.4 mere end nr 2 på listen.

Hermed er forsvaret besat, men lad os tage et par boblere.

Jeg vil starte med backen Srdan Kuzmic (3.0 mio., Viborg). Kuzmic ligger på 0.08 xGI90, hvilket ikke er imponerende, men der plejer typisk at være stort offensive potentiale fra backpositionerne i Viborg.

Så mon ikke disse tal løftes i foråret, når Kuzmic langsomt integreres bedre på holdet. Han var uden tvivl med på mit managerhold, hvis det ikke var fordi der skal bruges pladser på andre Viborg-spillere længere fremme i banen. 

Herefter er Daniel Høegh (3.0 mio., Randers) og Hugo Andersson (2.5 mio., Randers), begge interessante pga. det gode kampprogram og pris.

Randers har 3 clean sheets for sæsonen. Daniel Høegh har med det største offensive potentiale med 11 afslutninger og 0.11 xG90. Med 1.44 xG er han Randers femte mest målfarlige spiller.

Hugo Andersson har spillet væsentligt færre kampe, men leverer nogenlunde samme tal i de minutter, han har spillet. En udekamp mod Hvidovre til at starte sæsonen ud med stinker af et clean sheet til Randers.

Sidste mand bliver skydegale Denis Vavro (4.5 mio., FCK), der er faldet en million i pris ift. efteråret, hvorfor han synes meget attraktiv.

Vavro fører alle forsvarsspillere med 19 afslutninger, dog er det bemærkelsesværdigt at hans afslutninger kun er målt til 0.02xG pr. afslutning. Denis Vavro scorer til gengæld 2.5 mål pr. xG, som han kommer frem til, hvilket er næstbedst af alle i ligaen (min. 10 afslutninger).

Vavros primære appel ligger dog i, at jeg forventer mere stabilitet i FCK forsvaret i foråret og at Vavro kommer til at spille alle kampe fra start.

Brøndbys Daniel Wass skal nok blive en populær herre og han leverer også masser af assist-potentiale, men 5.5 mio. synes at være for voldsom en pris.

Midtbane

Serginho (3.5 mio., Viborg) giver lidt sig selv. Han spiller kantangriber og har leveret 0.37 xGI, hvilket placerer ham i Top 10 blandt midtbanespillere. De øvrige spillere koster til gengæld det dobbelte af, hvad Serginho gør. Derfor er han lidt en no-brainer og must-have.

Mohamed Elyounoussi (7.0 mio., FCK) er også lidt af en no-brainer. Forudsat at han spiller de fleste kampe fra start. Han fik spillet sig voldsomt op mod slutningen af efteråret, hvorfor jeg ikke forventer at han roteres nævneværdigt i foråret.

Elyounoussi står som eneste i FCK’s frontkæde opstillet som midtbanespiller, hvilket gør ham markant mere attraktiv end de øvrige kandidater - dels pga. de 25.000 ekstra pr. mål, men lige så meget fordi der er en række oplagte angribere. Nå ja, og så ligger han på 0.47 xG90 hvilket er bedst af alle midtbanespillere. 

Filip Bundgaard (5.0 mio., Brøndby) har netop fundet vej til optakten, efter at hans transfer til Vestegnen er blevet officiel. Han burde nok have været smidt ind i “must-have” kategorien.

Klassisk tilfælde af en alt for billig spiller, da han er prissat som Randers spiller. Til prisen må han være købt til at starte, formentlig i stedet for Ohi. Bundgaard leverede 0.30 xGI90 for Randers og da Brøndby har ca. dobbelt så mange offensive aktioner som Randers, så bør Bundgaards tal eksplodere i foråret.

Magnus Mattsson (5.0 mio., FCK) er meget gavmildt prissat med tanke på, at han alt andet lige også må være købt ind til at være starter. Til prisen lever vi også fint med, hvis han kun starter inde i 2/3 kampe.

I Nijmegen spillede han på den offensive midtbane og leverede forrygende tal. 0.31 xGI90 hvilket er i den høje ende for en offensiv midtbanespiller. 

Af boblere er Jakob Bonde (3.5 mio., Viborg) naturligvis også et helt oplagt køb, da han er straffesparkskytte. Dog ikke et bedre køb end Serginho, hvorfor han ikke finder vej til holdet.

Nicolai Vallys (8.5 mio., Brøndby) var uundværlig i efteråret og er naturligvis også i spil til forårssholdet. Vallys leverede flotte tal i efteråret, men præsterede også at score 1.82 mål pr. xG, som han kom frem til.

For karrieren ligger han på 1.05 mål pr. xG, så jeg forventer ikke at tendensen fortsætter. Han er steget for meget i pris til at jeg kan finde plads til ham, desværre.

Norske Simen Nordli (3.5 mio., Randers) er ligeledes spændende med et super startprogram og ganske fornuftige tal for sæsonen. Han står for ca. 15% af Randers xG, hviket er fornuftigt.

Don Deedson fra OB skal nok blive attraktiv på et senere tidspunkt, men ikke med det startprogram.

Næste spiller bliver en decideret kanin, der også overrasker mig. Christian Jakobsen (3.0 mio., Hvidovre) klinger naturligvis lidt specielt med tanke på, at han spiller for ligaens dårligste mandskab.

Hans appel ligger i at det pointsystem der er blevet introduceret til denne sæson med mindre minus for nederlag, gør det mere attraktivt at satse på x-factor på midtbanen. Og det har Christian Jakobsen. Han står noteret for 30% af Hvidovres xG indtil videre i sæsonen, hvilket kun overgås af Don Deedson fra OB - blandt midtbanespillere.

Angreb

Lad os starte med spilleren, jeg er mest i tvivl om. Christian Rasmussen (3.0 mio., FCN) er med stor afstand det største must-have til første runde; hvis at han er i startopstillingen.

I skrivende stund forventer jeg en god chance for, at han får lov at starte inde som højre kant, med Schjelderup på den offensive midtbane efter salget af Diomande. Jeg holder spændt øje med forventede startopstillinger for at blive klogere på den her. Hans appel er åbenlys, hvis han spiller.

Næste mangriber er Anosike Ementa (4.5 mio., Viborg), der i efterårsoptakten figurerede som mit største must-have til dengang utrolige 2.5 mio. Men Ementa kom ikke ligefrem flyvende fra start i Viborg, men han har spillet sig gradvist op i løbet af sæsonen.

Og med Viborgs kampprogram in mente køber jeg ham gerne ind selvom han er blevet dyrere. 0.48 xGI for sæsonen og 0.7 xG90 for de seneste 5 kampe tyder på en form fremgang. 

Sidste mand på holdkortet er også den spiller der er tættest på døren ud. Stephen Odey (4.5 mio., Randers) er interessant grundet det gode startprogram. Med Bundgaard ude af billedet er vejen banet for mere sikker spilletid til Odey.

Stephen Odey fører an for Randers med 0.34 xG90 svarende til 27% af Randers xG, mens han er på banen. Det er superflotte tal. Med Bundgaards afgang er straffesparkstjansen nu også i spil hos Randers. Odey tog seneste straffespark i maj 2022. Egho er dog også i spil som straffeskytte - men det er pt. uvist om Egho finder tilbage til startopstillingen med salget af Bundgaard. 

Sidste omgang boblere starter med Mathias Kvistgarden (7.5 mio., Brøndby). Kvistgaarden står for 27% af Brøndbys xG i sæsonen, hvilket er ganske flot. Ikke helt så højt som andre angribere i samme prisleje, men her vinder han på det markant bedre kampprogram.

Foto: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA / AFP

Franculino (7.0 mio., FC Midtjylland) der har delt spilletid i store dele af sæsonen er også spændende. Han er startet to kampe i streg for midtjyderne, men her skal det dog medregnes at han kun snitter 64 minutter pr. kamp som starter. Hans upside er 0.77xG90 hvilket med afstand er det højeste i ligaen! FCM har det værste startprogram af alle hold, hvorfor meget af deres appel ryger for en optakt til første runde.

Anderledes fornuftigt program ser vi hos AGF hvor Patrick Mortensen (7.5 mio., AGF) huserer. Jeg er dog lidt lunken ved hans sæsonstats. Kun 3.9xG fordelt på 1500 minutter er ikke ligefrem imponerende.

Patrick Mortensen er meget afhængig af straffesparkstjansen, og det er blevet til 16 mål på straffespark med en imponerende træfsikkerhed på 100%. Det blev til 6 straffespark alene i sidste sæson, men de er udeblevet i år hvorfor han ikke har været en managersucces endnu i sæsonen.

Ohi Omoijuanfo (7.0 mio., Brøndby) er super interessant og også et bedre køb end Mathias Kvistgaarden, hvis man var sikker på hans spilletid. 6.2 xG (inkl. 2 straffespark) for sæsonen er ganske fornuftigt

Marvin Egho (3.5 mio., Randers) kan blive en giftig joker, henset til min beskrivelse af Odey. Eghos tal er ikke fantastiske, men det har også været primært som indskifter, hvor dataen er sværere at anvende. I tidligere sæsoner har han leveret glimrende målscoringspotentiale. 

Cho, Onugkha og Achouri har alle masser af managerappel men deres dårlige startprogram diskvalificere dem for nu.

Kaptajnvalget falder på Christian Kjelder Rasmussen fra FC Nordsjælland. I  forventning om at han er med i startopstillingen. 

Der er stadig lang tid til spilstart, hvorfor jeg naturligvis vil holde øje med optaktsfasen og se om der eventuelt skulle dukke en overraskelse eller to op i en af startopstillingerne.

Transferstrategi

Der er to tilgange til dit managerhold.
1) Set-and-forget: Du sætter et hold og beholder det hele turneringen, medmindre dine spillere ryger ud, bliver skadede eller sat af.

2) Du skifter rundevis for at have de bedste spillere til hver runde tilpasset kampprogrammet.

I ligaspillene vil man normalt hælde mere over mod mulighed 2, da der f.eks i Premier League er kæmpe forskel på at skulle møde Manchester City ude eller Burnley hjemme.

I Superligaen er dette dog i langt mindre grad tilfældet, så min forventning er, at jeg vil prøve at holde mig tættere op af set-and-forget.

Det perfekte hold vil altid ligge et sted imellem.

Det kan være fristende at sælge når ens spillere møder FCK, FCM eller FCN, men fordi ligaen er så tæt ser man ofte at det ikke kan svare sig.

Det kræver en stor portion held at ramme rigtigt med denne strategi, men får vi en lige så tæt liga, vil det være nødvendigt for at være med i toppen at man ikke skifter for meget ud.

Ofte stillede spørgsmål om Super Manager Forår 2024

Hvor kan man oprette et Superliga managerhold?

Du kan oprette dit Superliga drømmehold hos Holdet.dk. Du skal have oprettet dit hold inden sæsonstart den 16. februar kl 19:00. Indtil da kan du ubegrænset ændre på dit hold.

Hvad koster det at deltage i Super Manager?

For basishold er det gratis at deltage, men her er du begrænset til kun at kunne foretage tre spillerhandler under spillerunderne i efteråret. Med Guld eller Guld+ kan du ubegrænset købe og sælge spillere.

Hvordan opretter man et Superliga managerhold?

Man starter med at få tildelt 50 millioner, og så skal man købe 11 spillere og sætte sit hold. Efter hver runde vil der være mulighed for spillerhandler.

Hvad kan man vinde i Superliga managerspillet?

Der er kontantpræmier til de 100 bedste Super Manager drømmehold med en førstepræmie på 35.000 kr.

Hvad er en Miniliga i Super managerspillet?

I Super Manager Forår 2024 kan du også oprette en Miniliga og invitere vennerne til at spille managerspil til Superligaen. Det kræver et Guld-hold for at oprette en Miniliga, men basishold kan deltage.