Du kan få masser af gode råd fra Holdet.dk-ekspert Nicolai Bisgaard, der guider dig til det bedste managerhold til forårsæsonen i Superligaen. Se hans udvalgte spillere til det optimale managerhold her. 

De store ligaer i Europa er startet op igen efter VM og snart følger superligaen trop. Du kan allerede nu gå ind og sætte dit Superliga-hold til forårssæsonen af managerspillet “Super Manager” hos Holdet.dk*.

Der er åbnet for spillerhandler hos Holdet.dk*, så du kan være klar til starten på forårssæsonen den 17. februar. Men hvilke spillere skal du købe og sælge for at få succes med dit Superliga Managerhold?

Nicolai Bisgaard laver blandt andet podcasten “SATS PÅ” for bold.dk sammen med tidligere fodboldspiller Lasse Fosgaard. Her giver han anbefalinger til, hvordan du sætter det perfekte manager-hold.

Som Superliga manager hos Holdet.dk* får du et budget på 50 millioner kr., som du skal bruge på at et fodboldhold bestående af spillere fra Superliga-klubberne. Præstationerne fra forårets Superliga-kampe veksles således til spillervækst på dit hold. Holdet med størst værdi til slut vinder spillet.

Her er de interessante klubber til foråret

Hvis vi tager et kig vi på kampprogrammet, så er AGF det første hold, der springer i øjnene. 

De indleder forårssæsonen med at møde AaB. Nordjyderne har købt stort ind i vinterens transfervindue, men forstærkningerne skal også spilles ind på holdet, og alt andet lige må AaB stadig være en god modstander at starte ud med for AGF.

Herefter kommer Silkeborg på besøg i Aarhus. Det kan blive en svær udfordring for AGF, men derudover er de sidste modstandere i grundspillet Horsens [hjemme], Randers [ude] og OB [hjemme].

Det ser fornuftigt ud. Det ligner umiddelbart, at alle disse kampe kan vise sig at være ´på vippen´-kampe, og AGF kan komme i problemer og trække de korteste strå i disse kampe. Men i forhold til prissætning af spillere er AGF, den første klub, jeg kigger hen.

På plussiden for AGF er, at vi har deres startopstilling i Runde 1, hvilket har stor værdi. Modellen har 44.000 i forventet vækst pr. runde i de 3 første runder - pr. AGF spiller!

Næste bud er FC Nordsjælland, der starter deres forårssæson med Lyngby [ude] og OB [hjemme]. To kanon-kampe, selvfølgelig særligt opgøret mod Lyngby, som FC Nordsjælland sagtens kan vinde.

FCN’s spillere er dog blevet væsentligt dyrere efter vinterpausen og derfor kan det være svært at få fyldt op. Men vælger man at lave flere Superliga managerhold, bør man helt sikkert have minimum ét hold med fire Nordsjælland spillere på, der naturligvis beholdes hele spillet

Der er forventet vækst på 48.000 pr. spiller pr. runde i de tre første runder.

Viborg er den tredje klub, som jeg vil fremhæve her. Det er overraskende, at de med fremme helt i toppen, men spillet på banen retfærdiggør deres flotte placering.

Salget af angriber Jay-Roy Grot er en svækkelse, men Viborg har før solgt spillere og formået at erstatte dem. FC Midtjylland [hjemme] i runde 1 kan virke skræmmende, men FCM’s form og det faktum at kampen spilles lige mellem FCM’s to opgør mod Sporting Lissabon, er et kæmpe plus for Viborg.

Viborg er det andet hold, hvor jeg gerne vil have 4 spillere på et hold, der kan beholdes hele spillet.

Foto: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA / AFP

Sidste hold, der skal med i overvejelserne er FC København. Det er ud fra en tro på, at de kan fortsætte de fine spillemæssige takter, som man så efter ansættelsen af cheftræner Jacob Neestrup.  

Programmet er ikke fuldstændig fantastisk, men godt nok til, at FCK er interessante. Grundet lav vækst i de seneste managerspil er FCK’s spillere tilmed prissat relativt billigt, sammenlignet med normale standarder for FCK. Det er særligt i defensiven at FC København er interessante.

De har ifølge mine beregninger 1.3 forventede clean sheets i de tre første runder; klart højest af alle hold.

Honorable mentions er Randers, der har et glimrende kampprogram, De var et spøjst hold i efteråret, hvor man gik 5-5-0 i de første 10 kampe og sluttede af med at gå 0-2-5.

Det interessante var at Randers spillemæssigt leverede stabile resultater på xG over hele sæsonen. Randers spiller meget ofte tætte kampe, hvor de skaber samme antal xG som de tillader. Derfor bliver det ofte et terningekast om sejren. 

Se statistik og aktuel stilling i Superligaen 22/23

Brøndby der har den bedste førsterundekamp, men det ødelægger lidt deres appel for mig, at Brøndby har FC Midtjylland på udebane i runde 2. Her vil FCM formentlig vil være ude af Europa.

Silkeborg er et hold, jeg generelt har fidus til i foråret - på trods af at der ikke er noget data, der kan forklare dette. Forklaringen ligger i, at man roterede helt enormt pga. de europæiske opgaver i efteråret og et hold som Silkeborg vil have meget svært ved at rotere, da de har smal trup. Desværre har man et frygteligt startprogram, så fra start af Super Manager er Silkeborg ikke interessante.


Sådan laver du det perfekte hold til Super Manager

Jeg ville i Super manager forsøge at finde nogle hold man tror kommer til at få en god halvsæson, købe ind på dem, og så i udgangspunktet beholde dem igennem det meste af spillet.

I første omgang sætter vi kun hold til de første 5 runder, da turneringsstrukturen giver en kæmpe usikkerhed ift. Hvem der kommer til at have værdi resten af spillet.

Grundet det meget tætte styrkeforhold mellem holdene, er der mange farbare veje at gå. Dette gør det meget attraktivt at sætte flere hold, hvis man har muligheden.

Jeg kommer helt sikkert selv til at have hold med 4x Nordsjælland, 4x FCK, 4x Viborg, 4x AGF, da det er holdende jeg ser størst potentiale i fra start. 

Går man efter at nøjes med et hold, hvilket historisk set har vist sig rigeligt til at vinde spillet, kommer i det efterfølgende mine bud på de bedste spillere til holdet.

Her er det perfekte Super Manager Forår 2023 hold

Kamil Grabara, målmand - FC København - 5.5m
Program: GW1[a]SIF, GW2[h]AaB, GW3[h]OB, GW4[a]ACH, GW5[h]VFF, xP(GW1): 56k
FC Københanv har ligaens bedste defensiv efter Jacob Neestrup er kommet til som træner og selvom Kamil Grabara er den dyreste målmand er han den keeper med bedste værdi. Han burde koste en halv til en hel million mere end den næstdyreste målmand. 

Eric Kahl, forsvar - AGF - 3.0m
Program: GW1[a]AaB, GW2[h]SIF, GW3[h]ACH, GW4[a]RFC, GW5[h]OB, xP(GW1): 47k
AGF er bundsolide defensivt, og prissat gavmildt. Kahl med et fornuftigt assist potentiale. Jeg har ham noteret til at kunne forvente at assistere hver femte AGF scoring.

Elias Jelert, forsvar - FC København  - 4.0m
Program: GW1[a]SIF, GW2[h]AaB, GW3[h]OB, GW4[a]ACH, GW5[h]VFF, xP(GW1): 45k
Som Grabara. Jeg var i tvivl om hans starter potentiale, men er blevet sat på plads af kyndige FCK kendere. Der er bred enighed om at Jelert er den mest sikre starter i forsvaret. Om det bliver på venstre eller højre back må tiden vise. Mest realistisk er nok på højre back. Offensivt potentiale er der meget lidt af, men det er fint for en FCK forsvarsspiller

Christian Sørensen, forsvar - FC København - 4.5m
Program: GW1[a]SIF, GW2[h]AaB, GW3[h]OB, GW4[a]ACH, GW5[h]VFF, xP(GW1): 38k
Lidt mindre sikker end Jelert. Tiltroen til ham var lav i efteråret, hvor han næsten ikke spillede. Men Christian Sørensen bør selvfølgelig være førstevalg, medmindre han ikke imponerer tilstrækkeligt henover resten af træningerne inden sæsonstart. Hans offensive  potentiale er til gengæld enormt. Jeg forventer ikke, at han kan genskabe de vanvittige tal fra Viborg-tiden, men kan han levere bare halvdelen af de procenter, han gjorde der, ser det godt ud. 

Tobias Mølgaard, forsvar - AGF - 3.0m
Program: GW1[a]AaB, GW2[h]SIF, GW3[h]ACH, GW4[a]RFC, GW5[h]OB, xP(GW1): 45k
Som Eric Kahl - Nærmest identiske tal.

Frederik Lauenborg, midtbane - Randers - 2.5m
Program: GW1[a]OB, GW2[h]LBK, GW3[a]VFF, GW4[h]AGF, GW5[a]AaB, xP(GW1): 25k
Det mest kedelige valg, og den spiller, jeg er mest usikker på. Han skal nok spille, men der er meget lidt offensivt output i Lauenborg så det er for sejrsbonussen. Han er første mand, der ryger af holdet, hvis der dukker et alternativ op på midtbanen til en god pris.

Jakob Bonde, midtbane - Viborg - 4.0m
Program: GW1[h]FCM, GW2[a]ACH, GW3[h]RFC, GW4[h]FCN, GW5[a]FCK, xP(GW1): 43k
Antageligvis stadig straffesparksskytte i Viborg, hvilket er en stor del af hans appel. Viborg med et glimrende program og selvom Viborg af og til roterer på midtbanen, forventer jeg at Bonde starter ca. 80% af kampene. 

Ibrahim Said, midtbane - Viborg - 3.5m
Program: GW1[h]FCM, GW2[a]ACH, GW3[h]RFC, GW4[h]FCN, GW5[a]FCK, xP(GW1): 45k
Stort set samme pris som i efteråret og spiller stadig angriber. Efterhånden en sikker mand for Viborg og en spiller jeg kommer til at få meget svært ved at gå udenom. Ikke en ekstrem målfarlig spiller, men trods alt stadig noget som angriber, og et stort assist potentiale. 

Ernest Nuamah, angriber - FC Nordsjælland - 6.5m
Program: GW1[a]LBK, GW2[h]OB, GW3[a]SIF, GW4[a]VFF, GW5[h]BIF, xP(GW1): 85k
Bedste kaptajn til runde 1, i skarp konkurrence med Ohi fra Brøndby. Blevet væsentligt dyrere siden efteråret, men han var en af superligaens mest farlige spillere målt på xG og det forventer jeg fortsætter. Forhåbentligt kan han også få lidt mere gang i afslutningerne. Kom frem til LANGT flere xG end angrebskollega Schjelderup, hvis vi fraregner straffesparkene.

Marvin Egho, angriber - Randers - 4.5m
Program: GW1[a]OB, GW2[h]LBK, GW3[a]VFF, GW4[h]AGF, GW5[a]AaB, xP(GW1): 65k
Var lidt ude og inde af holdet i efteråret og derfor er prisen også holdt godt nede. Egho ligner en sikker starter fra forårets start og så er han pivgiftig. Jeg har ham til at lave 28% af Randers mål, hvilket er et af de højeste tal i ligaen. 

Andreas Cornelius, angriber - FC København - 9.0m
Program: GW1[a]SIF, GW2[h]AaB, GW3[h]OB, GW4[a]ACH, GW5[h]VFF, xP(GW1): 74k
Dyr pris for en spiller, der intet har vist endnu. Men endelig er ´Corner´ skadesfri og vil få alle kampe fra start. Det skal få Andreas Cornelius tilbage i form og formentlig også 90 minutter hver gang. Efteråret bød på for få kampe til, at der kan dannes et realistisk grundlag og derfor mener jeg godt, man kan have store forventninger. Det hænger naturligvis også sammen med at jeg har store forventninger til FCK generelt i foråret.

Se odds for Andreas Cornelius i forårssæsonen 

Boblere:

Frederik Heiselberg fra FC Midtjylland til kun 2 millioner er spændende, hvis der er bare den mindste chance for at han er forrest i køen til angrebspladsen. Jeg forventer, at han primært er indhopper og selv i den situation kan han være et godt køb. Jeg skal dog først se ham rent faktisk komme i aktion jævnligt før jeg vil tage chancen.

FC Nordsjællands Wahid Faghir er et genialt køb, hvis han får den 3. angrebsplads. Benjamin Nygren og Mads Hansen er dog også i spil til pladsen, så det ligner en plads på bænken for Faghir.

Jelle Duin i AGF er ligeledes glimrende til en meget gavmild pris - hvis man tror på, at AGF er i fremgang.

Samuel Brolin i Horsens målet er et godt bud, hvis det skal være billigt. Der vil falde nogle clean sheets af til Horsens, der generelt forsvarer blandt de bedre hold i ligaen.

Silkeborg-angriber Tonni Adamsen er også et glimrende bud, da jeg forventer, at man satser på ham i foråret. Silkeborgs meget svære program besværliggør dog et køb af ham.

Det var mit Super Manager Forår 2023 hold!

Generelt vil jeg sige at man altid bør genbesøge sit hold kort inden rundestart, hvor vi har flere bookmaker odds og expected-lineups fra kilder. 

Jeg forventer at komme med en opdatering af holdet et par dage før ligaen starter, skulle det være nødvendigt med ændringer til holdet.

Om Super Manager:

Følgende bulletpoints er det mest essentielle at holde øje med i Super manager:

  • Vækstraterne er generelt meget lave. Dette skyldes 2 ting:

    • Der scores meget få mål i Superligaen. Ca. 1.5 mål/kamp i gennemsnit de seneste 2 sæsoner. Til sammenligning er tallet for Bundesligaen 3.17 mål/kamp.

    • De helt store stjernespillere, der står for en stor del af et holds mål og assist, altså de spillere der vækster meget i et managerspil, bliver ofte solgt inden de bliver “for gode”. I de store ligaer har man stjerner som f.eks. Lewandowski/Haaland m.fl, der sagtens kan forventes at score 40% af et holds mål. Den slags tal finder man nærmest aldrig i superligaen.

  • Generelt er trupperne smallere end i de store ligaer og med væsentlige færre kampe på programmet, er det også oftere, at man har hold, der spiller med samme startopstilling hver gang. Dette forventer jeg især vil gøre sig gældende i forårssæsonen.

  • Ligaen er typisk meget tæt og i år er den nærmest tættere, end jeg kan huske. Der var flere runder i efteråret, hvor rundens største favorit stod i odds 2.10, hvilket står i skærende kontrast til alle andre managerspil. Dette betyder at det i rigtig mange tilfælde vil være det klogeste, at beholde sine spillere, da gebyret ikke kan opvejes.

  • Turneringsstrukturen er helt essentiel at have for øje - særligt i starten. Det har en gigantisk betydning om f.eks. Silkeborg/Brøndby/Midtjylland/AGF/OB ender med at komme i top 6 eller ej. Skulle det f.eks. Glippe for Brøndby vil det være meget svært at forestille sig, at man ikke skal have 4 Brøndby-spillere på sit hold, da de jo så udelukkende vil blive matchet mod de 5 dårligste hold i ligaen.
    Omvendt kan værdien hurtigt forsvinde hos et hold, som der kommer med i top 6, hvis konsekvensen er, at de skal matches med FCN, Viborg, FCK og de andre tophold i ligaen.

For mit vedkommende gik Superliga-efterårssæsonen ikke gik synderligt godt.
Skal jeg være lidt selvreflekterende havde jeg for mange -5000 (gives til en spiller, der ikke kommer på banen), og derudover var jeg for langsom til at købe ind på holdene og tilføje spillerne i form, f.eks. FC Nordsjællands Andreas Schjelderup (nu skiftet til Benfica).

Jeg skiftede også ud på mit hold flere gange, hvor mine spillere skulle møde FC København eller FC Midtjylland og det viste sig at være en meget dårlig strategi.

Forårssæsonen 2022 af Super manager gik til gengæld fantastisk med en samlet 2. plads efter 1. runde og et hold der lå i Top 100 hele vejen.

Forårssæsonen er typisk en del nemmere at forudsige, da vi her kender lidt mere til holdenes styrker og hvilke spillere, der er værd at kigge efter. Rotation vil også været et langt mindre tema, da alle dansk hold (undtagen FC Midtjylland) er ude af europæiske turneringer.

Transferstrategi

Der er to tilgange til dit managerhold.
1) Set-and-forget: Du sætter et hold og beholder det hele turneringen, medmindre dine spillere ryger ud, bliver skadede eller sat af.

2) Du skifter rundevis for at have de bedste spillere til hver runde tilpasset kampprogrammet.

I ligaspillene vil man normalt hælde mere over mod mulighed 2, da der f.eks i Premier League er kæmpe forskel på at skulle møde Manchester City ude eller Nottingham Forest hjemme.

I superligaen er dette dog i langt mindre grad tilfældet, så min forventning er, at jeg vil prøve at holde mig tættere op af set-and-forget.

Det perfekte hold vil altid ligge et sted imellem, men havde man f.eks. i efterårssæsonen lagt ud med at have 4 spillere fra Viborg og 4 spillere fra FC Nordsjælland og beholdt dem hele spillet, så havde man haft enormt gode chancer for succes.

Det kan være fristende at sælge når ens spillere møder FCK, FCM eller FCN, men fordi ligaen er så tæt ser man ofte at det ikke kan svare sig.

Vinderen af efterårsspillet havde 4 fra Viborg og 2 fra Nordsjælland gennem hele spillet, og opgradere fra runde 11 med to mere fra Nordsjælland, således at der i sidste halvdel af spillet havde hele 8 spillere fra disse to hold. Derudover var transfergebyret holdt helt i bund i alle runder.

Det kræver en stor portion held at ramme rigtigt med denne strategi, men får vi en lige så tæt liga som i efteråret, vil det være nødvendigt for at være med i toppen at man ikke skifter for meget ud.

Ofte stillede spørgsmål om Super Manager Forår 2023

🔎Hvor kan man oprette et Superliga managerhold?
Du kan oprette dit Superliga drømmehold hos Holdet.dk*. Du skal have oprettet dit hold inden forårssæsonen den 17. februar kl 19:00. Indtil da kan du ubegrænset ændre på dit hold. 

🔎
 Hvad koster det at deltage i Super Manager?
For basishold er det gratis at deltage, men her er du begrænset til kun at kunne foretage tre spillerhandler under de 15 spillerunder i foråret. Med Guld eller Guld+ kan du ubegrænset købe og sælge spillere.

🔎Hvordan opretter man et Superliga managerhold?
Man starter med at få tildelt 50 millioner, og så skal man købe 11 spillere og sætte sit hold. Efter hver runde vil der være mulighed for spillerhandler. Der er i alt 15 runder i forårsæsonen startende fra 17. februar.

🔎Hvad kan man vinde i Superliga managerspillet?
Der er kontantpræmier til de 100 bedste Super Manager drømmehold med en førstepræmie på 35.000 kr.

🔎 Hvad er en Miniliga i Super managerspillet?
I Super Manager Forår 2023 kan du også oprette en Miniliga og invitere vennerne til at spille managerspil til Superligaen. Det kræver et Guld-hold for at oprette en Miniliga, men basishold kan deltage.