18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Danskerne i Tour de France 2024

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Vi har hele 11 danske ryttere til start i Tour de France 2024. Det er en tangering af rekorden fra for to år siden og du kan her få et overblik over bookmakerne odds for de danske Tour-ryttere.

Vi får fornøjelsen af at kunne følgende disse danske ryttere ved årets Tour de France: Jonas Vingegaard, Mattias Skjelmose, Mads Pedersen, Magnus Cort, Søren Kragh, Mikkel Bjerg, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen, Jonas Greegard og Anthon Charmig.

De bedste danske ryttere i 2024

Sidste år var et stort år for dansk cykling. Det toppede naturligvis under Touren, som startede i Danmark og endte med dansk vinder og fire danske etapesejre undervejs.

Der er som nævnt ingen grundt til at tro, at vi ikke skulle endnu en stor dansk cykelsæson. Vi har nemlig ryttere, som kan være med helt fremme i alle de store løb.

Her tænker vi naturligvis først og fremmest på Jonas Vingegaard. Jumbo-Visma-kaptajnen kommer til at gå benhårdt efter at genvinde Touren. Derudover vil han også kæmpe med om sejren i en stribe andre etapeløb.

Vi har også folk som Mads Pedersen og Kasper Asgreen, der hver især går efter at vinde forårsklassikere og etapesejre. Dem skal man med andre ord holde øje med, når det kommer til odds på forårsklassikerne. Derudover har vi også flere øvrige gode kort i form af Mattias Skjelmose, Magnus Cort, Søren Kragh, Jakob Fuglsang, Andreas Kron og Mikkel Honoré.

Hvordan klarer danskerne sig?

Danske Spil er ikke overraskende det bedste sted at lede, hvis man er på udkig efter odds på de danske ryttere. Her finder man et hav af specialodds på danskerne. Vi har samlet et par af markedets bedste odds på Tour de France 2024.

Tour de France 2024: odds på danskernes trøjer Højeste odds Bookmaker
Mads Pedersen vinder pointtrøjen 11,00
Jonas Vingegaard vinder bjergtrøjen 6,50
Mattias Skjelmose vinder bjergtrøjen 41,00
Mattias Skjelmose vinder ugdomstrøjen 9,00

OBS: Odds på danskernes Tour de France 2024 er fra onsdag den 28. juni klokken 15.05. 

Jonas Vingegaards optakt til Touren kunne næsten ikke været gået bedre. Nederlaget til Pogačar i Paris-Nice er vel den eneste skuffelse. Siden da er den forsvarende Tour-vinder dog kommet godt igen med sejre i Baskerlandet Rundt og Critérium du Dauphiné.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Alt tyder på, at vi igen skal regne med at se Jonas Vingegaard kæmpe mod Pogačar om den grule trøje.

I år har vi det ekstra krydderi, at Mattias Skjelmose får Tour de France debut. Amagerkaneren vandt dette års Schweiz Rundt samt DM i linjeløb og ligner bestemt et varmt bud på en podieplads.

Skjelmose er på hold med en anden danske stjerne i form af Mads Pedersen, der sidste år vandt karrierens første etape i Touren. I år skal han foruden at støtte Skjelmose også på jagt efter flere etapesejre.

Samme mission har Magnus Cort, Søren Kragh og Kasper Asgreen. De to førstnævnte har tidligere vundet etaper i Touren, mens Asgreen har været tæt på.

Danskere i Tour de France 2024

Herunder vil vi kort komme ind på alle 11 danskere ved Tour de France 2023. Du kan læse lidt om, hvad deres rolle er på holdet, hvad deres styrker er og lidt om deres resultater.

1. Jonas Vingegaard, Jumbo-Visma

Jonas Vingegaard stiller til start som forsvarende Tour de France-vinder. Det er vel at mærke i hans blot tredje Tour de France. Det blev til en anden- og en førsteplads i de to første deltagelser, så forventningerne er høje til Jumbo-Visma-kaptajnen.

Det skyldes foruden de tidligere præstationer i Touren også, at Vingegaard i år har haft sin hidtil bedste optakt til Touren. Vanvittige 11 sejre er det blevet til - heraf syv på WorldTouren. Det er kun Tadej Pogačar, der med sine 14 sejre har klaret sig bedre i år.

Sæsonens hidtil eneste møde mellem netop Vingegaard og Pogačar vandt stad tilbage i marts i Paris-Nice. Dengang vandt sloveneren i overbevisende stil. Vingegaard lader dog til at har forbedret sig betragteligt siden da, mens sloveneren har haft en svær optakt til Touren på grund af et brækket håndled.

For Jonas Vingegaard er det eneste mål for året Tour de France selvsagt at vinde den gule trøje. Det bør dog kaste et par etapesejre af sin undervejs. Sidste år vandt Vingegaard to etaper, mens han forærede holdkammeraten Wout van Aert sejren på enkeltstarten.

Ser vi på etaperne i år, så bør der også være gode muligheder for, at Jonas Vingegaard kan hente flere etapesejre. Det gælder især enkeltstarten på 16. etape og den store Alpeetape til Courchevel den efterfølgende dag.

2. Mattias Skjelmose, Lidl - Trek

Mattias Skjelmose er en af de nye drenge i klassen blandt Tour-danskerne. Den 22-årige amagerkaner har fået sit helt store gennembrud i 2023.

Det startede allerede i forårsklassikerne, hvor han sluttede i top ti i alle tre løb i Ardernnerugen. Derefter stod den på Schweiz Rundt, hvor danske cykelfans for alvor fik øjnene op for Mattias Skjelmose.

På løbets 3. etape tog Mattias Skjelmose karrierens første WorldTour-sejr, da han vandt etapen foran Felix Gall, Juan Ayuso og Remco Evenepoel. Skjelmoses sejr kom i hus, da han blev flot nummer tre på den afsluttende enkeltstart, hvor kun Ayuso og Evenepoel var hurtigere end Lidl - Trek-stjernen.

Skjelmose fyrede endnu et brag af en enkeltstart af til DM, hvor han trods et cykelskift blev nummer to - 28 sekudner bag Asgreen. Skjelmose tog det sidste skridt op til toppen af podiet få dage senre, da han vandt linjeløbet på imponerende vis. Dermed kan vi glæde os til at se Skjelmose i Dannebrostrøjen i Tour de France.

Disse præstationer har naturligvis skruet forvetningerne til Skjelmose i vejret. Det er dog vigtigt at huske på, at han kun er 22 - samt at dette blot er hans anden Grand Tour og hans første rigtige forsøg på at køre klassement. Kan Skjelmose køre med om et par etapesejre og slutte i top ti, så ville det være fin Tour-debut.

4. Mads Pedersen, Lidl - Trek

Mads Pedersen stiller til start i tredje Tour de France. Sidste år hentede han karrierens første Grand Tour-etapesejr på 13. etape til Saint-Etienne. Det blev efterfølgende til tre etapesejre samt en pointtrøje i Vueltaen og senest en etapesejr i Giroen.

Nu skal Mads Pedersen forsøge at holde stimen gående med etapesejr i fjerde Grand Tour på stribe. Mads Pedersen vil undervejs også skulle hjælpe Mattias Skjelmose med at holde sig til.

Den grønne trøje kunne også være et mål for Mads Pedersen. Det kræver dog en del kræfter at køre om point undervejs på etaperne. Mads Pedersen har også et vigtigt mål efter Touren i form af VM, så det kan tænkes, at han vælger at spare lidt på kræfterne og i stedet fokuserer på massespurterne og de øvrige etaper, som ligger godt til ham.

Mads Pedersen skal først og fremmest satse på de etaper, som bliver for hårde for de øvrige sprntere. Det kan blandt andet gælde 8. og 19. etape. Sidste år kom etapesejren fra et udbrud. Det er også en mulighed i år. Her vil det være en fordel, hvis Mads Pedersen ikke ligger til i pointkonkurrencen.

5. Søren Kragh Andersen, Alpecin-Deceuninck

Søren Kragh Andersen måtte sidste år se sig forbigået, da DSM udtog Tour-holdet. Årsagen var, at det allerede inden Touren var en kendt sag, at fynboen var på vej væk fra holdet.

Nu er den dobbelte etapevinder fra 2020 dog tilbage - denne gang i Alpecin-Deceunincks farver. Her er han sammen med Mathieu van der Poel og Jasper Philipsen blandt holdets store profiler.

Holdets mål er at vinde så mange af de flade og kuperede etaper som muligt og måske en grøn trøje til Jasper Philipsen. Der er nemlig ikke meget at skyde med i bjergene. Søren Kragh bør sammne med van der Poel få muligher på de mere kuperede etaper. Skulle de ende i et udbrud sammen, kan de blive en farlig cocktail for konkurrenterne.

Søren Kragh går ind til Touren i god form. I november vandt han WorldTour-løbet Eschborn Frankfurt. Senest var han godt kørende ved DM, hvor det trods maveproblemer blev til en sjetteplads.

6. Magnus Cort Nielsen, EF Education-EasyPost

Det er sjældent, at Magnus Cort forlader en Grand Tour uden en etapesejr i bagagen. Bornholmeren har kørt ti Grand Tours og vundet etaper i de seks - i alt ni etapesejre.

Sidste år tog Cort en imponerende Tour-etapesejr til Megève på toppen af en 19,3 kilometer lang kategori to stigning. I dette års Giro vandt han 10. etape og blev den blot tredje dansker efter Jesper Skibby og Mads Pedersen til at vinde i alle tre Grand Tours.

Cort bør qua sin træfsikkerhed i Grand Tours også få frit lejde til at køre med i udbrud på de kuperede etaper. Den 30-årige dansker har næse for at ramme det rigtige udbrud, og når han først sidder der, så er han svær at have med at gøre.

Cort er det tætteste EF kommer på en sprinter, så han vil muligvis også forsøge sig i massespurterne.

Foto: OSCAR DEL POZO CANAS / AFP

6. Mikkel Bjerg, UAE Team Emirates

Når Mikkel Bjerg stiller til start i sit tredje Tour de France, bliver det atter i Tadej Pogačars tjeneste. Sidste år haglede sygdom og skader ned over UAE-holdet. Det betød, at Mikkel Bjerg måtte på overarbejde, da Pogačar plusdselig kun havde danskeren, Brandon McNulty og en formsvag Marc Hirschi til rådighed.

Den opgave må man sige, at Bjerg formåede at løfte. Han imponerede særligt på 17. etape, hvor hans tempo i bjergene gjorde, at flere favoritter kom i problemer.

Den nuværende sæson har været Mikkel Bjergs bedste hidtil. Han kørte en god klassikerkampagne med en sjetteplads i Gent-Wevelgem og en 15. plads i Flandern Rundt. I juni kom karrierens første professionele sejr, da han vandt enkeltstarten på 4. etape af Criterium du Dauphiné foran Jonas Vingegaard. Senest blev det til bronze ved DM i enkeltstart.

I Touren bliver Mikkel Bjergs eneste opgave at hjælpe Tadej Pogačar til slovenerens tredje Tour-sejr

7. Kasper Asgreen, Soudal - Quick Step

Det var en noget vingeskudt Kasper Asgreen, der sidste år stillede til start på 1. etape af Tour de France i København. Danskeren havde haft et alvorligt styrt i Schweiz Rundt, som han stadig var mærket af. Det endte med at tvinge Asgreen ud af løbet efter 8. etape.

Nu er det tid til revanche for koldingenseren. Asgreen tankede inden Touren selvtillid med gode placeringer på enkeltstarterne i Schweiz Rundt. Herefter fulgte DM-titlen i samme disciplin ved et stærkt besat DM.

Dette års Tour har blot én enkeltstart på 16. etaper. Den må dog ventes at blive for hård for specialister for Asgreen. Han kan i stedet gå efter de kuperede etaper, hvor også typer som Magnus Cort vil forsøge sig.

Kasper Asgreen er tidligere blevet nummer to på etaper i Tour de France i 2019 og 2021. Dette kan meget vel blive året, hvor det lykkes. Quick Step har ingen mand til klassementet, så det handler og Fabio Jakobsen i spurterne. Derefter kan folk som Asgreen og Julian Alaphilippe forsøge sig på de mere kuperede etaper.

8. Anthon Charmig, Uno-X Pro Cycling Team

Norsk-danske UNO-X får debut i Tour de France 2023. Det betyder samtidig Tour-debut til 25-årige Anthon Charmig. Charmig er i færd med sin tredje sæson på holdet.

Charmig har i løbet af sin tid på Uno-X imponeret med topplaceringer i etapeløb som Tour of Oman, Tjekkiet Rundt, Ungarn Rundt og Tyrkiet Rundt. Karrierens hidtil eneste sejr kom i sidste års Tour of Oman, hvor han vandt løbet 3. etape.

Uno-X er med på et wildcard. Dermed forventes det, at de skal afsted i en samme udbrud. Der bør dermed være godt med muligheder for at se Charmig med fremme. En anden opgave blvier at hjælpe holdets to norske klassementshøb Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen.

9. Jonas Gregaard, Uno-X Pro Cycling Team

Jonas Greggard er den anden dansker, som gør Tour de France-debut hos Uno-X. Gregaard har dog tidligere kørt en Grand Tour. Det var for tre år siden, hvor han kørte Giroen for Astana. Her sluttede han som nummer 53.

Gregaard kørte sidste år en flot sæson med en sjetteplads i La Route d'Occitanie, en 11. plads i Norge Rundt og en syvendeplads i Luxembourg Rundt. Han har også leveret gode resultater i år med en 12. plads i Brabantse Pijl og en flot bjergtrøje i Paris-Nice.

Gregaard er helt sikkert også en mand, som vi kommer til at se i nogle udbrud i Tourens bjerge.

10. Michael Mørkøv, Soudal - Quick Step

Fra to debutanter til en efaren herrer i form af Michael Mørkøv. Dette er 8. Tour de France for manden, der er kendt som en af verdens bedste leadoutmænd.

Det bliver da også Michael Mørkøvs rolle i år, hvor han som sidste år skal forsøge at køre Fabio Jakobsen frem til etapesejre. Det lykkedes sidste år på 2. etape til Nyborg.

Michael Mørkøv har selv vundet en Grand Tour-etape. Det skete tilabge i 2013, da han vandt 6. etape i Vueltaen. Siden da har han gennem sin rolle som leadoutmand opnået flere topplaceringer i Touren. I 2021 kørte han Mark Cavendish frem til sejren på 13. etape og spurtede selv in på andenpladsen.

Foruden rollen som leadoutmand, skal Mørkøv også bruge sin erfaring til at guide Jakobsen gennem bjergene. Sidste år led den store hollænder i netop det terræn, og han var undervejs tæt på at falde for tidsgrænsen.

11.Chris Juul-Jensen, Team Jayco AlUla

Chris Juul-Jensen har kørt på australske Team Jayco AlUla siden 2016. Dette er hans sjette Tour de France for holdet, og hans femte på stribe. Det vidner om den dansk-irske rytters kvalitet.

Chris Juul-Jensen er nemlig blandt feltets mest alsidige og pålidelige hjælperyttere. Han kan både arbejde på det flade, og når terrænet bliver hårdere. Hans største personlige resultater er en etapesejr i Schweiz Rundt fra 2018 og den samlede sejr i PostNord Danmark Rundt fra 2015.

Dermed bliver han en vigtig mand for både holdet sprinter Dylan Groenewegen og klassementsrytteren Simon Yates.

Man kan håbe, at vi får Chris Juul-Jensen at se i et udbrud, men vi skal nok forvente, at det som ofte før primært bliver en Tour i holdets tjeneste for den 33-årige dansker, som fylder 34 på Tourens 6. etape.

Kommentarer

Feedback