18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på ungdomstrøjen i Tour de France: Pogačar kan tage rekorden

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Der har ikke været den store spænding omkring vinderen af Tour de Frances ungdomstrøje de sidste tre år. Her har den hvide trøje siddet solidt på Tadej Pogačar.

Sidste år vandt sloveneren trøjen med med næsten en time ned til Tom Pidcock. Året forinden var der lidt mere spænding om den, da Jonas Vingegaard sluttede fem minutter og 20 sekunder efter Pogačar.

Heldigvis for spændingen i ungdomskonkurrencen er dette sidste år, hvor Pogačar kan deltage. Skulle han vinde, kan han dog skrive historie. Han deler nemlig inden dette års Tour de France rekorden for flest sejre i ungdomskonkurrencen med Jan Ullrich og Andy Schleck. De har hver tre sejre.

Det er de sidste par år blevet mere og mere almindeligt, at vinderen af ungdomstrøjen også har vundet den gule trøje. Siden 2019 er det sket tre gange.

Kan Pogačar så i det hele taget trues i år? Hvis han undgår styrt og skader, så er det svært at se, hvordan han ikke skulle vinde for fjerde år på stribe. Der er dog heldigvis meget, som tyder på, det ikke bliver med helt så stor margin som sidste år.

Odds på Tour de France: Ungdomstrøjen

Herunder vil du kunne finde de bedst odds på ungdomstrøjen i Tour de France, når disse kommer. Tadej Pogačar har som nævnt vundet den hvide trøje de forrige tre år på stribe og vil dermed være kæmpe favorit til at gentage den bedrift. 

Vi kan som nævnt vente, at Tadej Pogačar får mere modstand i år sammenlignet med sidste år. Her var problemet i forhold til konkurrence til Pogačar, at ingen af de øvrige i kampen om ungdomstrøjen kørte klassement. Derfor endte Pidcock på en andenplads med 58 minutter og 32 sekunder op til Pogačar.

I år forholdet det sig heldigvis anderledes. Der er nemlig flere unge ryttere, som ventes at køre klassement i Tour de France 2023 - heriblandt en dansker.

 

Tadej Pogačar, UAE Team Emirates

Tadej Pogačar er et fænomen i cykelsporten. I en alder af bare 23 år har han allerede vundet Tour de France to gange, vundet to monumenter i form af Lombardiet Rundt og Liège-Bastogne-Liège og meget mere.

Tadej Pogačar har i løbet af dette forår sat en tyk streg under, at han er verdens bedste cykelrytter. Sloveneren har vundet Paris-Nice, Flandern Rundt, Amstel Gold Race og Flèche Wallonne.

Sidste punkt inden en længere løbspause var at forsøge at sikre Ardenner-hattricket med en sejr i Liège-Bastogne-Liège, som han senest vandt i 2021. Her var sloveneren dog indblandet i et slemt styrt, hvor han røg ned sammen med danske Mikkel Honoré. Det medførte et brækket håndled.

Det er naturligvis langt fra nogen optimal optakt til Touren. I skrivende stund er Pogačar dog i stand til at køre uden skinne. Han har dog måtte droppe Slovenien Rundt for at i stedet at fokusere på træning op mod Touren. Det betyder, at Pogačars eneste løb op til Touren bliver de slovenske mesterskaber.

Den knap så gode optakt gør naturligvis, at det alt andet lige blivere sværre for Pogačar at vinde den gule trøje. Han er dog fortsat storfavorit til at vinde denne trøje.

Carlos Rodríguez, INEOS Grenadiers

Det lyder underligt at sige, at et hold, som har været på podiet de sidste to år har haft det svært. Når man har vundet Touren syv gange siden 2012, så er det ikke desto mindre tilfældet for INEOS Grenadiers. De sidste to år er det blevet nummer tre med Richard Carapaz og Geraint Thomas.

De er dog ikke med i år, hvor holdet stiller op uden nogen ubestridt kaptajn. Det betyder, at Rodríguez, Bernal, Martínez og Pidcock formentlig alle vil forsøge at holde sig til fra starten. Derfra vil det så småt give sig selv med hensyn til, hvem der er stærkeste mand hos briterne.

Det kunne meget vel være Carlos Rodríguez. Det spanske stortalent imponerede stort i sidste års Vuelta, hvor han gjorde Grand Tour-debut. Her sluttede han på en syvendeplads. Det kunne formentlig være blevet til mere, hvis ikke det havde været for et styrt på 18. etape, hvor han ellers lå på fjerdepladsen.

Rodríguez gjorde det senest godt i Dauphiné, hvor han blev nummer ni og vandt ungdomskonkurrencen. Det skete trods et styrt tidligt i løbet, som mærkede ham. Han kom dog stærkt igen på de sidste etaper.

Han er uden tvivl et stort talent, men vi er stadig ude i, at Pogačar ikke skal være på toppen, hvis spanieren (eller andre på denne liste) skal løbe med den hvide trøje.

Mattias Skjelmose, Lidl-Trek

Den 22-årige Mattias Skjelmose har længere været udråbt til et af de største talenter i dansk cykling. Han blev professionel hos Trek i 2021, og sidste år imponerede han ved at vinde Luxembourg Rundt og blive nummer tre i et stærkt besat PostNord Danmark Rundt.

I denne sæson kom det helt store gennembrud i Ardennerklassikerne, hvor Skjelmose kørte sig i top ti i alle tre løb. Det blev fulgt op med en endnu mere imponerende samlet sejr i Schweiz Rundt samt DM-titlen i linjeløb.

Skjelmose kører sit første Tour de France, hvor han får lov til at prøve sig af som kaptajn. Det prøvede han også i sidste års Giro, hvor han sluttede på 40. plads. Her var det vigtigste dog bare, at han fik gennemført en Grand Tour i første forsøg.

Derfor er der heller ikke noget kæmpe pres på Skjelmose fra holdets side. De har da også andre muligheder for succes i form af Mads Pedersen og Giulio Ciccone.

Felix Gall, AG2R Citroën Team

Felix Gall blev professionel på det daværende Team Sunweb tilbage i 2020 og har de sidste to år fået sit store gennembrud. Sidste sæson blev han nummer 12 i Baskerlandet rundt og seks i Tour of the Alps.

I år har Gall taget yderligere et skridt op. Han blev nummer ti i Baskerlandet Rundt og ni i Tour of the Alps. Derefter kom det helt store gennembrud i Schweiz Rundt, hvor han i skrivende stund har vundet 4. etape og taget førertrøjen. Her var han i stand til at sidde med folk som Mattias Skjelmose, Romain Bardet, Remco Evenepoel og Wilco Kelderman.

Gall ventes i første omgang at skulle hjælpe australske Ben O'Connor. Skulle AG2R må dog vente at forsøge at holde dem begge inde i klassementet.

Øvrige vinderkandidater

Generelt er feltet i ungdomskonkurrencen en del stærkere end sidste år. Foruden de ovennævnte har vi også Tom Pidcock, Matteo Jorgenson, Mauri Vansevenant, Clément Champoussin, Maxim Van Gils og Tobias Johannessen.

Alle disse ryttere kunne ende i top 20. Disse ryttere gør dog få svært ved at slå Rodríguez, Skjelmose eller Gall for slet ikke at tale om Pogačar.

Matteo Jorgensen har haft en fremragende sæson, men han må ventes at skulle hjælpe Mas. Det vides ikke, om Tom Pidcock giver klassementet et skud i år, eller om han kører efter etapesejre. Van Gils og Johannessen er begge gode ryttere, men det er svært at se dem slå de ovennævnte.

Kommentarer

Feedback