Champions League nærmer sig og det betyder comeback til et af de absolut fedeste managerspil, Champions manager. Du kan her få masser af gode råd fra Holdet.dk-ekspert Nicolai Bisgaard, der guider dig til det bedste managerhold til årets Champions League. Se hans udvalgte spillere til det optimale CL-managerhold.

Der er åbnet for spillerhandler hos Holdet.dk, og du kan få gode råd til, hvordan du kan få succes med dit Champions League Managerhold?

Nicolai Bisgaard laver blandt andet podcasten “SATS PÅ” for bold.dk sammen med tidligere fodboldspiller Lasse Fosgaard. Her giver han anbefalinger til, hvordan du sætter det perfekte manager-hold.

Gruppespillet i Champions League 23/24 starter tirsdag den 19. september kl. 18.45.

Champions Manager 2023/2024

Niveauforskellen på holdene i Champions Manager er enorm og derfor er det et spil hvor det i højere grad kan svare sig at lave udskiftninger. 

Man kan kalde det for den præcise modsætning til f.eks. managerspillet til den danske Superliga. 

Derudover er der to uger mellem kampene, og mod slutningen af gruppespillet kan vi havne i situationer, hvor de store favorithold allerede er sikre på at gå videre til slutspillet og derfor begynder at spare spillere eller blot giver stjernespillerne spilletid i en halvleg. 

Derfor vil jeg i udgangspunktet ikke se så langt frem i turneringen, som jeg ellers plejer at gøre - faktisk vil mit managerhold til første runde nærmest udelukkende basere sig på første runde af gruppespillet. Det synes jeg giver mest mening, når vi ser nærmere  på kampprogrammet.

Til anden runde i gruppespillet er vi  formentlig blevet lidt klogere på styrkeforholdet holdene imellem og så vil der nok være nogle hold, der måske ser mindre interessante ud til runde et, men nu pludselig bliver oplagte at se nærmere på, hvis de har overkommelige modstandere i de kommende runder.

Hold øje med kampprogrammet

Der skal være fuld fokus på kampprogrammet, der har enorm betydning i Champions League. Niveauforskellen på holdene er ofte markant i gruppespillet og der er både svære og nemme grupper.

Jeg vil her prøve at fokusere hold med udsigt til overkommelige modstandere, og selvfølgelig primært de første kampe i gruppespillet.

Arsenal (modstandere: PSV, Lens, Sevilla):

Første mandskab på listen kan kun være Mikel Artetas Arsenal. The Gunners er landet i en interessant gruppe, der til forveksling ligner noget fra Europe League.

Det er virkelig en fremragende lodtrækning for London-klubben og kombineret med at Arsenal må vurderes som værende blandt de 4-6 bedste hold i verden, er de meget interessante at kigge på.

Hos Arsenal kan man for relativt beskedne penge få spillere, der kan beholdes på holdkortet hele vejen igennem. 

Manchester City (Røde Stjerne Beograd, RB Leipzig, Young Boys):

Kigger man på bookmakernes vurderinger, så er sidste års Treble-vindere Manchester City den mest sikre gruppevinder. Guardiolas mandskab er helt nede i odds 1.10 for at vinde Gruppe G.

Det er ikke overraskende, da de naturligvis er favoritter til at løfte trofæet igen og har set enormt overbevisende ud i sæsonstarten i Premier League.

Derudover har stjernebesatte Manchester City også fået en meget favorabel lodtrækning til gruppespillet. Det bliver kun bedre af, at englænderne starter med den nemmeste kamp i første runde. Her bør man - efter min bedste overbevisning - ikke frygte for rotation.

Barcelona (Antwerp, Porto, Shakthar):

FC Barcelona skuffede med exit i sidste års CL-gruppespil, men de er på vej til tidligere tiders styrke under træner Xavi. Men katalanerne har fået en voldsom interessant lodtrækning. 

Ganske vist kan Porto vise at være besværlige, og Barcelona møder Porto på udebane allerede i anden runde. Men Barcelona bør ikke få problemer mod hverken Antwerp eller Shakthar Donekst, hvor Barcelona vil være klare favoritter.

Bayern München (Manchester United, FC København, Galatasaray)

Så til den spændende Gruppe A, hvor vi finder FC København, der skal op imod Manchester United, Galatasaray og så Bayern München. 

Og det tyske storhold er netop et eksempel på et hold, som jeg ikke kommer til at købe ind på til runde et med en svær start, men derefter venter der fire kampe mod FCK og Galatasaray hvor man vil være kæmpe favoritter. 

Benfica/Feyenoord/Leipzig:

Blandt de øvrige interessante hold finder vi Benfica, Feyenoord og RB Leipzig.

Overordnet set er deres kamprogram ikke fantastisk, men specifikt til første runde er disse tre hold ret store favoritter; der er 67% sandsynlighed for sejr til Benfica i første runde, 60% til Feyenoord og 58% til Leipzig).

Jeg opdaterer mit managerhold og kommer med eventuelle alternativer tættere på rundestart.

Her er mit Champions League Managerhold

Få overblik over Champions League her

Målmandsposten: Fernando Muslera (Galatasaray)

Ud fra ideen om at fokusere på at få en god start er uruguayanske Fernando Muslera (pris: 3,5m, Galatasaray) faktisk det eneste valg, jeg overvejede til runden.

Hjemmebanefordelen er vigtig i Champions League og med tanke på, at FC København helt sikkert vil tage til Tyrkiet med drømmen om 0-0 er Galatasarays rutinerede keeper umulig at overse.

Der er 44% chance for at FCK ikke scorer i kampen og sammenholdt med at vi her kan få besat målmandsposten for 3.5 millioner er det en fantastisk handel.

Man kunne også opgradere til Barcelonas Marc-André ter Stegen og få 12% ekstra sandsynlighed for Clean sheet, men det koster også 2 mio. mere. Det er et godt alternativ, men jeg er ikke villig til give så meget mere for ter Stegen.

Der er et hav af favoritter til runden, så man kan reelt vælge ti forskellige målmand, men Muslera er et åbenlyst godt valg og reelt var ter Stegen en meget kort overvejelse.

Forsvar: Geertruida, Akanji, Angeliño, DiMarco

Her synes jeg virkelig, at der er mange gode muligheder og også en række spillere, der ligger meget tæt ud fra et værdimæssigt perspektiv.

Første mand i forsvarskæden er hollandske Lutsharel Geertruida (pris 3.0 mio, Feyenoord), der har en fremragende matchup på hjemmebane mod Celtic. Der er 40% chance for clean sheet til Feyenoord.

Derudover er Geertruida meget offensivt involveret. Sidste sæson blev det til 3.2xG på 30 kampe, mens det i denne sæson hedder 0,8xG på 4 kampe.

Lutsharel Geertruida skal med på holdet, da han har den perfekte kombination af pris, clean sheet bonus og offensivt potentiale. 

Manuel Akanji (3.5 mio, Manchester City) er startet inde i alle kampe i Premier League i sæsonen, undtaget runde 3, hvor han havde fået en hjernerystelse til træning.

Han spiller generelt næsten altid under manager Pep Guardiola og selvom der ingen forhåbninger er til offensivt output hos Akanji, så er det bare en fremragende pris for en forsvarsspiller, der formentlig laver 140.000 blot for at være på banen.

Og det er en klar fordel, at Akanji kan beholdes på holdet igennem hele gruppespillet.

Spanske José Ángel Tasende (3.0 mio, Galatasaray) - Angeliño - matcher godt med Muslera i målet og bør være et glimrende køb til første runde. I Leipzig var han et offensivt monster og det kunne ligne, at Angeliño har taget meget af det med sig til Tyrkiet. 0.47 xGI/90  (xG + xA pr. 90 minutter) indtil videre i sæsonen er fornuftigt - dog på en meget lille sample size.

Sidste mand bliver Federico DiMarco (4.5 mio, Inter), der har den fordel, at han kan beholdes hele spillet. Vanvittig offensiv back hos italienske Inter, der gerne måtte have haft et lidt bedre startprogram; Inter starter ude mod Real Sociedad og tager derefter mod Benfica. 

Men i mangel af bedre kandidater til prisen kom Federico DiMarco med på mit holdkort. Jeg havde gerne valgt en masse City-spillere eller 7-8 angribere før ham, men det er desværre ikke tilladt.

Ser vi på alternativerne, så er Real Madrids Carvajal også interessant. Real Madrid starter med en fin kamp på hjemmebane mod Union Berlin. Carvajal er starter og det ser ganske flot ud rent offensivt, hvis vi ser på de første fire spillerunder i den spanske La Liga.

Her har Carvajal produceret 6. flest xG for madrilenerne; overgået af Jude Bellingham, Rodrygo, Joselu, Vini Jr og Valverde - hvilket må siges at være ganske imponerende.

Barcelonas Alejandro Balde kunne også være et godt bud, men 0.00xG og 0.00xA i sæsonen indtil videre, samt en mulig bænkplads til fordel for Alonso bekymrer.

Holdkammeraten i Barcelona Jules Kounde var også i spil, men til prisen mangler der lidt offensivt potentiale. Wendell/Cardoso for 2.5 mio fra Porto var også i spil, men jeg ønsker ikke umiddelbart at have to millioner i banken fra start. Ønsker man spillere med længere holdbarhed er både Saliba og Zinchenko gode bud. De bør være sikre startere hos Arsenal. 

Midtbane: Doku, Forsberg, Llorente

Det mest åbenlyse valg på tværs af alle kæder må være den unge Jérémy Doku (2.5 mio., Manchester City), der nok skulle have kostet 4 - 5 millioner. Det er ikke en spiller, der bomber hverken mål ind eller laver masser af assist, men til 2,5 millioner kunne han have været defensiv midtbanespiller og stadig være et glimrende køb.

Bredden er ikke stor på højrekanten hos Manchester City, så muligheden for en startplads til Doku må være god. Et indhop på 30 minutter ville selvfølgelig også være alt rigeligt til at forsvare et køb. Med Pep Guardiola på trænerbænken er der risiko for -5.000 men med prisen in mente synes jeg, der er risikoen værd.

Det næstmest sikre kort på mit managerhold er Emil Forsberg (3.5 mio, RB Leipzig), forudsat at han starter inde i åbningskampen hvor vi har startopstillingen. Dani Olmo er ude med skade og derfor er det meget sandsynligt, at pilen peger på Forsberg, der med masser af offensivt potentiale og en straffesparkstjans er umulig at komme uden om. Men starter Emil Forsberg ikke i første runde, så skal han erstattes.

Herefter er der en del om buddet, og mit valg falder med snæver margin på Marcos Llorente (3.5 mio, Atletico Madrid), der også har fået en god start i La Liga i forhold til den offensive produktion.

'Atletico Madrid skal i første runde til Rom og møde Lazio. Det kunne have været bedre med en lettere modstander, men jeg har svært ved at finde de helt oplagte alternativer til Llorente.

Manchester Citys Jack Grealish er et bud, men jeg er ikke overbevist om at han starter inde. Simons fra Leipzig var også tæt på holdet, men lige en smule for dyr, da han kun har leveret 0.4xG i 4 kampe i Bundesligaen. Manchester Uniteds Bruno Fernandes er også voldsomt spændende til en fin pris, men først fra runde 2.

Orkun Kökcü er også interessant, men jeg er lidt usikker på hvor stort hans offensive potentiale er. Arsenals Martin Ødegaard var sidste mand i mine overvejelser og ham kan man holde hele gruppespillet men med Saka bekræftet på straffesparkstjansen synes jeg, der er marginalt bedre valg.

Angreb: Haaland, Alvarez, Icardi

Lad os bare tage de to åbenlyse valg i offensiven med det samme:
Erling Haaland (14 mio, Manchester City) og Julian Alvarez (4.5 mio, Manchester City) er på hver deres måde meget svære at komme udenom. Argentinske Alvarez har stor tiltro fra manager Pep Guardiola i øjeblikket og spiller næsten samtlige minutter. Han spiller pladsen lige bag Haaland og tager tilmed mange af de offensive dødbolde. Alvarez er i øvrigt 3.bedste kaptajnvalg ifølge modellen til første runde; hvilket nok siger alt om valget af ham.

Haaland er suverænt dyreste spiller og der kan sagtens opstå scenarier, hvor andre angribere vil være i spil. PSGs Kylian Mbappé er ikke interessant for mig med kampprogrammet in mente. Bayern Münchens Harry Kane skal i første kamp op imod Manchester United; hvilket ikke er videre attraktivt.

Barcelonas Robert Lewandowski har ikke været overbevisende i denne sæson og har ikke leveret noget, der indikerer, at han er spilleren, man kan bygge sit Champions manager-hold op omkring.

Erling Haaland er bedste kaptajnvalg til første runde med en forventet vækst på 280.000. Det er 130.000 mere end Lewandowski på andenpladsen.

Sidste plads går til Mauro Icardi (4.5 mio, Galatasaray), der virkelig har fået gang i karrieren igen for den tyrkiske storklub. Han er holdets talisman og står for næsten alt det offensive. Han kan få en flyvende start i første runde mod FC København. 

Hvis jeg kigger på modellen, så af de 12 bedste valg til spilstart, så er 10 af dem angribere.

Det fortæller meget godt hvor meget værdi, der er i positionen og hvor store afsavn man må gøre sig.

Santiago Gimenez fra Feyenoord var en af de sværeste spillere at sige farvel til, da han står for en stor del af Feyenoords offensiv. Over 1.0 xGI/90 indtil videre i sæsonen, hvor sidste sæson bød på 0.8 xGI/90.

Galeno, der spiller kant for Porto og kun koster 3.0 mio. var også i overvejelserne, men han falder for at pengene ikke for alvor giver store nok opgraderinger på de øvrige pladser.

Hos Real Madrid er Joselu formentlig i startopstillingen lidt endnu, mens Vinicius Jr. plejer sin skade. Joselu har også stor værdi til en meget favorabel pris for en Real Madrid-angriber.

Antoine Griezmann står for en enorm stor andel af Atletico Madrids offensive produktion og spiller 90 minutter hver gang stod også højt på ønskelisten. Han kan ligeledes beholdes hele gruppespillet.

Til en runde er Musa/Di Maria/Sesko/Openda også spillere jeg gerne ville have haft plads til.

Men sådan er mit hold til første runde i Champions League-gruppespillet, men jeg forventer at der vil ske ændringer når bookmakernes odds har fundet vej i min model.

Foto:  PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Sådan finder jeg det optimale hold

Hvis det skal gøres meget simpelt og hurtigt, så er fremgangsmhttps://www.betxpert.com/redirect/operator/holdet-dk/holdet-dk-2åden, som jeg anvender groft sagt:

  1. Vurder 1x2 sandsynlighed, antal holdmål og clean sheet sandsynlighed for holdene.

  2. Vurder sandsynligheden for at spillerne starter inde eller kommer på banen, og hvor mange minutter de er på banen.

  3. Vurder sandsynligheden for hvert pointgivende element i regelsættet, for hver spiller.