Vi nærmer os CL-ottendedelsfinalerne og dermed kan vi igen kaste os over et af de absolut fedeste managerspil, Champions manager. Du kan her få masser af gode råd fra Holdet.dk-ekspert Nicolai Bisgaard, der guider dig til det bedste managerhold til årets Champions League. Se hans udvalgte spillere til det optimale Knockout-hold.

Der er åbnet for spillerhandler hos Holdet.dk, og du kan få gode råd til, hvordan du kan få succes med dit Champions Manager Knockout hold.

Nicolai Bisgaard laver blandt andet podcasten “SATS PÅ” for bold.dk sammen med tidligere fodboldspiller Lasse Fosgaard. Her giver han anbefalinger til, hvordan du sætter det perfekte manager-hold.

Du skal have sat dit Champions Knockout managerhold inden tirsdag den 13. februar kl. 21.00, hvor festen bliver skudt igang med FC København mod Manchester City i Parken.

Champions Manager Knockout 2024

Champions Knockout Manager så første gang dagens lys i 2022 - hvilket også var første gang jeg fik en sejr i et managerspil, dog kun cup-spillet - efter en enormt heldig finalesejr der blev grundlagt af Real Madrid-keeper Thibaut Courtois, der leverede en af de bedste målmandspræstationer i fodboldhistorien.

Lad os kigge på hvem der kan komme på tale til managerholdet til de første Champions League knockout-kampe.

Jeg synes, det var virkelig svært at sammensætte det optimale managerhold, da der er mange veje at gå. Mit hold er lavet om 117 gange undervejs og der er givetvis spillere, der burde være nævnt, men som ikke har fundet vej til artiklen. Lad os se om jeg kan ramme inden for skiven.

Hold øje med kampprogrammet

Da der skulle trækkes lod til ottendedelsfinalerne, var mit største ønske at få en svær mostander til Manchester City for at give lidt liv til managerspillet.

Men det stjernebesatte engelske mandskab trak i stedet det på papiret svageste hold, FC København. Det er oplagt at se nærmere på Man. City og odds 1,25 for City-sejr i Parken i første runde er en voldsom favoritværdighed.

Manchester City startede vanen tro sæsonen lidt under middel, men har igen fundet storformen på det seneste med 8 sejre i træk og 11 kampe uden nederlag. City-spillerne er heldigvis relativt dyre, hvorfor det er svært at få plads til mange af dem, men selv en potentiel indskifter kan sagtens vise sig at have værdi.

FC København har en fantastisk flot hjemmebanestatistik i Europa, men jeg må indrømme at jeg ikke nærer nogen former for forhåbning på FCK’s vegne. Med kun én betydningsfuld kamp i benene mod et hold i absolut topform og med alle mand tilbage fra skade, bør det blive en nær umulig opgave for FCK - også i parken. I 2011 hvor FCK senest var i ottendedelsfinalen blev det da også til et 0-2 nederlag i første runde til Chelsea. 

Arsenal har trukket FC Porto, der ikke har været imponerende i flere sæsoner efterhånden, må også anses som værende storfavorit. Generelt har Arsenal været noget uheldige med ikke at være mere med i mesterskabskampen end tilfældet er. 44 xPTS er præcis hvad Liverpool og City har præsteret og overordnet set har jeg også stor tiltro til London-klubben.

Generelt tror jeg Arsenal er godt rustet til at gøre det godt i Europa, qua deres fremragende defensiv og prissætningen er gavmild.

Sidste hold, der er oplagt at kigge efter er Bayern München. Det tyske storhold møder Lazio, der på ingen måder imponerer i Italien. Bayern er vurderet til at være det næstbedste hold i Champions League, så det lugter af storsejre til tyskerne.

Til sidst kan man næppe undgå at vælge side i opgøret mellem PSV og Dortmund. Ser vi på Pinnacles odds er Dortmund 60/40 favoritter til at gå videre, hvilket er tættere end jeg først havde troet. PSV har været helt uhyggelige i ligaen i år, mens Dortmund er noget mere svingende.

PSV har den managermæssige fordel af at have hjemmebane i kamp 1, samt at de generelt koster en del mindre end Dortmund spillerne.

Da jeg først skrev artiklen, havde jeg faktisk tre Dortmund spillere på holdet og var ret overbevist om at jeg skulle den vej. Men odds 2.10 på PSV i første kamp, har ændret mit syn på sagen, så jeg er faktisk røget over på PSV’s side. P

otentielt til begge opgør, hvis tingene udvikler sig i den rigtige retning, og ellers foreligger mulighed for at skifte sine PSV spillere med f.eks. Atletico Madrid/Dortmund/Barcelona spillere.

Her er mit Champions League Managerhold

Få overblik over Champions League her

Must-haves: Ben White

Ben White (3.0 mio., Arsenal) er nok ikke et videre sexet valg, men prissætningen på 3 mio. giver ikke mening. Ben White er så sikker som man kan være på at starte, og så har Arsenal det bedste forsvar i Premier League.

I Premier Manager-spillet kostede både Ben White og Gabriel 4.5 mio. ved spilstart. I Champions Knockout koster Gabriel igen 4.5 mio., mens Ben White er nede i 3.0 mio.. Det er bare at udnytte den gave og satse på White.

Der var et par navne der var tæt på at komme med her, men lige akkurat blev nedgraderet til blot at være “gode valg”.

Målmandsposten: David Raya (Arsenal)

Der er brug for penge længere fremme på banen, så David Raya (4.5 mio., Arsenal) er mit foretrukne valg i buret.

Generelt har man skulle spejde langt efter clean sheets i Champions Manager og det bliver kun værre i knockoutrunderne, hvor niveauet højnes. Jeg forventer da også kun 0,70 clean sheets i de første to runder af spillet. hvilket ikke er imponerende men ikke desto mindre er det akkurat nok til at jeg vælger at gå med Raya.

Rent valuemæssigt får man faktisk mest for pengene med Ederson (5.5 mio., Manchester City) og med den lodtrækning, så er den brasilianske keeper da også et drømmevalg på målmandsposten.

Vi har dog set FCK bide fra sig offensivt i langt højere grad end i tidligere udgaver af Champions League med mål i 4/6 kampe; reelt burde det vel have været 5 af 6 kampe, hvis ikke for det brændte straffespark mod Manchester United.

Lunin (5.0 mio, Real Madrid) er også interessant. Real Madrid har været overraskende godt kørende defensivt i år med 11 clean sheets, hvilket er flest af alle i den spanske La Ligan indtil videre. Der har været noget rotation på keeper-posten, men Lunin ligner en mand, der har overtaget tjansen for nu -  og iøvrigt har vi startopstillingen til runde 1. 

Til sidst vil jeg nævne, at man sagtens kan forsvare at gå med Walter Benitez (3.5 mio., PSV) med tanke på at bruge penge længere fremme på banen. Jeg vil hvertfald hellere gå med Benitez end Dortmund-keeperen Gregor Kobel, og dermed spare en million. 

Forsvar: White, Zinchenko, Hakimi, Dest

Hvor Ben White er et super kedeligt valg er Achraf Hakimi (4.5 mio., PSG) til gengæld den forsvarsspiller i spillet med mest x-factor. 0.5 xGI90 i Ligue 1 er meget overbevisende, omend niveauet naturligvis er noget andet, end PSG møder i Champions League. Men 95.000 i forventet vækst til første runde gør ham meget svær at se forbi.

Med både David Raya og Ben White på holdet, så giver det egentlig meget god mening at få klubkammerat Oleksandr Zinchenko (3.5 mio., Arsenal) med om bord også.

Men det skal understreges, at 0.17 xGI90 er absolut ikke imponerende for en spiller, der generelt opfattes som en x-factor spiller. Ærligt, Zinchenko er den af Arsenals fire forsvarsspillere, jeg mindst ønsker at have, men når ukraineren er 1 million billigere end de andre, må det blive sådan.

Næste spiller er nok den mest overraskende på holdet, Sergino Dest (2.5 mio., PSV), der tager pladsen pga. den meget attraktive pris. 0.21 xGI90 i Æresdivisionen er ganske pænt, men naturligvis på et noget lavere niveau end PSV er oppe imod her. Jeg håber på en forsigtig kamp, hvor begge hold vil være rimelig tilfredse med et 0-0 resultat.

Jeg har som sagt et væld af spillere der ligger enormt tæt rent valuemæssigt, så jeg har skåret en del fra.

Første bobler bliver Josko Gvardiol (4.0 mio., Manchester City), der blev købt dyrt ind i sommers og endelig er begyndt at ligne en mand, der skal være krumtap i Mancester Citys forsvar fremadrettet.

Igen er det en stor fordel at vi ser om han starter inde. Det kan være lidt af en jungle at blive klog på. Gvardiol ligner en mand der har fået relativt meget frihed til også at gå med frem, da han har en helt enorm god evne til at bryde kæderne med løb fra sin position som midterforsvarer. Senest mod Burnley blev det til 2 afslutninger og 8 afleveringer på modstanderes tredjedel - svarende til 0.37 xGI (expected goal involvement) i alt.

Næste mand på tegnebrættet er Ferland Mendy (4.0 mio., Real Madrid), der lader til at have tilkæmpet sig pladsen på venstre back foran Fran Garcia - efter en længere skadespause. Hans underliggende data er meget lidt imponerende, men starter han inde, er det rigeligt til at gøre ham interessant, da han er 0.5 mio. billigere end de øvrige Real Madrid-forsvarer.

Ian Maatsen fra Dortmund er endnu ikke i spillet hos Holdet.dk, men er super interessant. Maatsen blev lejet i Chelsea i vintervinduet og har været fast mand i opstarten. Det er altså en meget lille sample size vi har på Maatsen, men han spiller en meget offensiv back for Dortmund og er blandt banens bedste spillere hver gang. Jeg holder øje med hans pris.

Dias, Walker, Ake, Stones (4.5 mio, Manchester City) er også interessante med gode muligheder for clean sheet. Kyle Walker startede de første 21 kampe i sæsonen, men blev senest bænket efter tumult i privatlivet. Jeg vil holde øje med de næste par runder samt Citys startopstilling til runde 1 i forhold til, hvem af disse spillere der har værdi. Offensivt har de ingen nævneværdig x-factor.

Min-Jae Kim (4.0 mio., Bayern München) har været Bayerns bedste forsvarsspiller gennem sæsonen og bør være fast mand, når han er tilbage fra Asian Cup. Her har du en spiller du kan holde resten af spillet og skulle Bayern komme til finalen vil det uden tvivl have været en god investering. 

Ronald Araujo (3.5 mio., Barcelona) må også være prissat for billigt. Barcelona har leveret ganske glimrende på de underliggende parametre igennem hele sæsonen. Jeg forventer, at den katalanske klub finder melodien snart. Meget afhængig af om Ter Stegen bliver klar, da han er vital for holdets clean sheet sandsynlighed.

Midtbane: Havertz, Goretzka, Musiala

Jeg var tæt på at kaste håndklædet i ringen, da jeg skulle udvælge mine spillere til midtbanen. Hold da op en sløj omgang! De få gode valg er ALT for dyre til min smag og derfor bliver det en lidt kedelig omgang.

Kai Havertz (4.0 mio., Arsenal) startede sløjt ud for The Gunners, men har fundet formen på det seneste. 0.4 xGI90 over de seneste 10 kampe er ganske fint og prisen er så tilpas lav, at han finder vej til mit hold.

Endnu kedeligere bliver det med Leon Goretzka (4.0 mio., Bayern München), der i høj grad er med pga. stor mulighed for sejrsbonus, da der sjældent kommer offensivt output fra Bayerns to holdende midtbanespillere. Goretzka kommer dog frem til en halv xGI pr. kamp, hvilket er fornuftigt, dog pustet op af den svage modstand, som Bayern ofte møder i Bundesligaen.

Sidste plads har noget mere appel. Det er nemlig Jamal Musiala (6.5 mio., Bayern München), der efter en længere skadespause er blevet fast inventar i startopstillingen. 0.4 xG90 kombineret med at Musiala for karrieren scorer 1.27 mål pr. xG han kommer frem til gør ham til lidt af en ønskespiller. 

Af boblere er der næsten ingen. Pedri (3.5 mio, Barcelona) er tilbage i fulde omdrejninger efter sin længere skade og begynder faktisk at få noget slutprodukt på også! Det er især i oplæggerens rolle hvor Pedri står for 21% af Barcelonas xA, når han er på banen. Med en lidt bedre lodtrækning havde Pedri været på holdet!

Guus Til (3.0 mio., PSV) er også et fornuftigt bud til prisen. 7 mål og 3 assists for sæsonen er jo i sig selv enormt imponerende, men det er meget svært at vurdere, hvordan dette oversættes til en markant sværere modstander. Mit gæt er, at han vil få rigeligt med defensive opgaver i en så betydningsfuld kamp mod Dortmund og derved får svært ved at bringe sig selv i spil som målscorer.

Superstjernen Jude Bellingham kommer givetvis til at blive populær og vinder Real Madrid Champions League vil han have været et godt valg. Men det tror jeg for det første ikke ret meget på og så er han bare alt for dyrt prissat. Kun marginalt billigere end Mbappe? Det er alligevel lidt for voldsomt til min smag. 

Angreb: Haaland, Barcola, Lang

Erling Haaland (12.0 mio., Manchester City), ja så var han der igen! Jeg havde Haaland som et must-have i forårsoptakten til Premier Manager. Her fik vi heldigvis en melding på ham omkring at han ikke var klar.

Denne gang får vi startopstillingen før FCK-kampen og det vil udrydde den lille tvivl, der måtte være omkring hans starter sandsynlighed. Selv i kamp ,1 hvor PSG spiller hjemme og Man City spiller ude, er Haaland det bedste kaptajnvalg mellem de to. Og så er Haaland naturligvis med bred margin (270k vs 100k) det bedste kaptajnvalg til returkampene i runde 2.

Jeg kan sagtens se ideen i at spare de 3 mio. og gå med Kylian Mbappé i stedet. Men så ringe som PSG har været i årets Champions League er det svært at forsvare. Derfor er Haaland det sikre og bedste valg på den dyre angrebsplads.

Mbappes angrebsmakker Bradley Barcola (3.0 mio., PSG) er jeg til gengæld mere lun på. Her er det naturligvis vigtigt at holde øje med om han spås til at starte inde.

Men er Barcola i startopstillingen hos PSG, så er han meget svær at komme udenom. Det er ikke fordi den franske angriber brænder banen af, men 5 målinvolveringer i 789 minutters fodbold er ikke helt tosset. I sidste ende vil succeskriteret med en spiller i dette prisleje være, at han starter inde og at PSG vinder, og pt. virker det sandsynligt.

Sidste mand bliver Noa Lang (2.5 mio., PSV), der ligesom så mange andre PSV-spillere leverer ganske forrygende i den hjemlige liga. Her er det blevet til 4 mål og en assist på 583 spilminutter. Det er er ganske imponerende og hvis Noa Lang ender med at starte inde, så er han et aldeles forrygende køb.

Bliver det ikke Lang, er Lozano nok det bedste bud på at tage pladsen, og i det tilfælde vil han være et interessant købsobjekt.

Dermed er holdet endeligt, men lad os kigge på et par andre angribere der har relevans. 

Lad os starte med toppen:
Erling Haaland: 470k forventet vækst (antages at score 37% af Manchester Citys mål)
Harry Kane: 367k forventet vækst (antages at score 30% af Bayerns mål
Kylian Mbappe: 260k forventet vækst (antages at score 39% af PSG’s mål)

Haaland får markant mere vækst igennem favoritværdighed:
Sejrsbonus, flere forventede holdmål, større chance for afgørende scoring til sejr, mm.

Baseret på bookmakernes odds kommer PSG ikke til at være favoritter til at vinde returopgøret og med Real Sociedads gode defensive egenskaber blivet det givetvis heller ikke et målorgie.

Alene til runde 1, så ville Mbappe være det isoleret set bedste valg, da det ville muliggøre en opgradering på de øvrige pladser. Men jeg forventer ikke at skulle lave store udskiftninger mellem runde 1 og 2, så derfor går jeg udenom ham. Harry Kane er ligger noget tættere på Haaland, men Bayern starter ligesom Manchester City på udebane, hvilket fjerner noget af appellen. 

Af øvrige anbefalinger synes jeg N. Füllkrug (5.0 mio., Dortmund) er et spændende valg. Han har været stensikkert første valg på 9’er positionen hos Dortmund siden skiftet fra Werder Bremen. Så til prisen er han spændende. 9 mål på 20 kampe er fornuftigt uden at være prangende.

Angrebsmakkeren Y. Moukoko (3.0 mio., Dortmund) har ligeledes været fast inventar i et stykke tid, men bliver dog ofte skiftet tidligt ud. Til prisen er han dog et supergodt køb, hvis han starter inde. 

Foto:  PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Sådan finder jeg det optimale hold

Hvis det skal gøres meget simpelt og hurtigt, så er fremgangsmåden, som jeg anvender groft sagt:

  • Vurder 1x2 sandsynlighed, antal holdmål og clean sheet sandsynlighed for holdene.
  • Vurder sandsynligheden for at spillerne starter inde eller kommer på banen, og hvor mange minutter de er på banen.
  • Vurder sandsynligheden for hvert pointgivende element i regelsættet, for hver spiller.

Ofte stillede spørgsmål om Champions Manager Knockout

🔎Hvor kan man oprette et Champions Manager 2024?
Du kan oprette dit Champions Manager Knockout-hold hos Holdet.dk. Du skal have oprettet dit hold inden første ottendedelsfinale tirsdag den 13. februar kl 21:00. Indtil da kan du ubegrænset ændre på dit hold.

🔎Hvordan opretter man et Champions League managerhold?
Man starter med at få tildelt 50 millioner, og så skal man købe 11 spillere og sætte sit hold. Efter hver runde vil der være mulighed for spillerhandler.

🔎Hvad kan man vinde i Champions League managerspillet?
Der er kontantpræmier til de 50 bedste Champions Manager Knockout med en førstepræmie på 10.000 kroner.

🔎 Hvad er en Miniliga i Champions Managerspillet?
I Champions Manager kan du også oprette en Miniliga og invitere vennerne til at spille managerspil til Superligaen. Det kræver et Guld-hold for at oprette en Miniliga, men basishold kan deltage.