18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tour de France-rytternes roller

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (1)

 Tour de France nærmer sig med hastige skridt, og der er sat navne på de 176, som skal underholde os alle sammen her til juli. Men hvordan ser Tour de France-holdene ud, og hvad bliver de forskellige rytteres roller? Det er selvsagt vigtigt at vide, når man skal sætte sig Tour de France-managerhold.

Jumbo-Visma (HOL)

Jumbo-Visma har et altoverskyggende mål - at genvinde Tour de France med Jonas Vingegaard. Det afspejler deres Tour de France-hold bestemt også.

Jonas Vingegaard har allerede haft en fremragende sæson, men nu er det tid til det, som det hele har handlet om for danskeren og hans hollandske arbejdsgiver. Med den knusende sejr i Critérium du Dauphiné er der ingen tvivl om, at Vingegaard er, hvor han skal være.

Det samme gælder langt de fleste af hans hjælpere. Kelderman er med som reserve for den skadede Steven Kruijswijk. Hans samlede fjerdeplads i Schweiz Rundt vidner dog om, at han som minimum er en fuldgod erstatning. Benoot og van Baarle har også begge været godt kørende op til Touren.

Sepp Kuss var sidste år en meget vigtig mand for Vingegaard - især i de høje bjerge. Han er den eneste på holdet, som har kørt Giroen inden Touren i år og skal formentlig toppe lidt senere i løbet sammenlignet med resten. Man skal derfor ikke være overrasket, hvis han smide tid på de første etaper. Forvent især at se Kuss ved Vingegaards side i tredje uge, hvor han vil være guld værd.

Det meste handler om Vingegaard på Jumbo-Visma. Man skal dog huske, at de også har en mindst lige så stor stjerne ved navn Wout van Aert. Van Aert skal naturligvis også hjælpe den danske kaptajn, men som vi så sidste år, vil han også få sine muligheder for at køre et godt resultat hjem. Han kan på nogle etaper få hjælp fra Laporte og Van Hooydonck. Van Aert vandt sidste år den grønne trøje, men den er efter eget udsagn ikke et mål i år.

Nr. Navn Land Rolle
1 Jonas Vingegaard Danmark Kaptajn
2 Tiesj Benoot Belgien Hjælper
3 Wilco Kelderman Holland Hjælper
4 Sepp Kuss USA Hjælper
5 Christophe Laporte Frankrig Hjælper
6 Wout van Aert Belgien Fri rolle
7 Dylan van Baarle Holland Hjælper
8 Nathan Van Hooydonck Belgien Hjælper

UAE Team Emirates (UAE)

UAE Team Emirates stiller også vanen tro med skræmmende Tour-hold bygget op omkring deres kaptajn Tadej Pogačar. Sidste år var holdet forfulgt af uheld bestående af sygdom og skader. Det kan nærmest kun gå bedre på den front i år.

Det helt store spørgsmål er, om Tadej Pogačar selv kan nå at blive 100% klar til Tour de France-2023. Sloveneren var forårets ubestridte konge, indtil han styrtede og brækkede håndleddet i Liège-Bastogne-Liège. Hans eneste løb siden da har været de slovenske mesterskaber, hvor han vandt både enkeltstarten og linjeløbet. Her var modstanden dog minimal, så det er ikke noget, som man kan drage de store konklusioner på baggrund af.

Pogačars vigitgste våben i kampen mod Jonas Vingegaard kan meget vel blive Adam Yates. Briten var da også best of the rest, da Vingegaard fejede al modstand af banen i Dauphiné. Felix Großschartner og Rafał Majka var også godt kørende i bjergene i Dauphiné. Her viste Mikkel Bjerg også forrygende form ved at vinde løbets enkeltstart foran Vingegaard.

Bjerg viste sidste år nye sider af sig selv, da han gjorde et stort stykke arbejde for Pogačar i bjergene. Det bliver dog primært i det fladere terræn, hvor danskeren sammen med Matteo Trentin og norske Vegard Stake Laengen skal holde Pogačar ude af problemer.

Den eneste lille overraskelse på UAE's Tour de France-hold er den spanske profil Marc Soler. Soler har ikke kørt løb, siden han udgik på 2. etape af Baskerlandet Rundt med en brækket tommelfinger for næsten tre måneder siden. Soler gjorde det dog godt tidligere på foråret, hvor han blev nummer fire i Catalonien Rundt.

Nr. Navn Land Rolle
11 Tadej Pogačar Slovenien Kaptajn
12 Mikkel Bjerg Danmark Hjælper
13 Felix Großschartner Østrig Hjælper
14 Vegard Stake Laengen Norge Hjælper
15 Rafał Majka Polen Hjælper
16 Marc Soler Spanien Hjælper
17 Matteo Trentin Italien Hjælper
18 Adam Yates Belgien Hjælper

INEOS Grenadiers (GBR)

INEOS Grenadiers vandt Tour de France hele syv gange mellem 2012 og 2019. Derfor kan det britiske mandskab da heller ikke være tilfredse med, at man ikke har vundet siden da. Bedste resultat er de tredjepladser, som man har hentet de sidste to år med Richard Carapaz og Geraint Thomas.

De er dog ikke med i år, hvor det ikke står helt klart, hvem der skal satses på. Man kan glæde sig over, at Tour-vinderen fra 2019, Egan Bernal, endelig er tilbage efter sandt skadeshelvede. Colombianerens samlede 12. plads i Dauphiné vidner dog om, at der stadig er et stykke ved endnu til det gamle niveau. Hvis Bernal kunne slutte i top ti, så ville det være et fornemt resultat med hans sidste to sæsoner in mente.

Der er også et par uhyre interessante unge folk i form af Tom Pidcock og Carlos Rodríguez. Pidcock er god i stort set al terræn og tog sidste år en flot etapesejr på Alpe d'Huez. Rodríguez er et kæmpe talent. Sidste år var han tæt på at køre på podiet i Vueltaen, inden et slemt styrt sendte ham ned på en syvendeplads. Han styrtede også i Dauphiné, hvor det trods alt blev til en niendeplads. Han kan meget vel blive manden, som der statses på, hvis Bernal ikke rammer topformen.

Der er også lottokuponen Daniel Martínez. Hans top- og bundniveau er begge skræmmende af hver deres årsag. Martínez var essentiel, da Bernal vandt Giroen tilbage i 2021. Han skulle køre klassement i Touren sidste år, men var en stor skuffelse. Han skuffede også i dette års Dauphiné, hvor han blev nummer 23. Det har generelt været skidt sæson for spanieren med sejren i Volta ao Algarve som eneste højdepunkt.

Hvis ingen af de overnnævnt kan gøre sig gældende i klassementet, så er der fri leg for resten holdet med fuld fokus på etapesejre. INEOS' Tour de France-hold er stå stærkt at samtlige ryttere har potentialet til at vinde en etape, hvis de kan gå efter det.

Nr. Navn Land Rolle
21 Egan Bernal Colombia Kaptajn
22 Jonathan Castroviejo Spanien Hjælper
23 Omar Fraile Spanien Hjælper
24 Michał Kwiatkowski Polen Hjælper
25 Daniel Martínez Colombia Fri rolle
26 Tom Pidcock Storbritanien Fri rolle
27 Carlos Rodríguez Spanien Fri rolle
28 Ben Turner Storbritanien Hjælper

Groupama - FDJ (FRA) 

Dette klassiske franske hold har huseret i feltet siden 1997. I år har de valgt at lade holdets sprinter Arnaud Démare blive hjemme. Det kan meget ved tænkes, at den franske profil er i færd med sin sidste sæson på FDJ.

En som med sikkerhed siger farvel er fanfavoritten Thibaut Pinot. Den franske stjerne har meldt ud, at han kører sin sidste sæson. Han har allerede gjort det godt med en bjergtrøjen og samlet femteplads i Giroen. Pinot ventes at gå efter etapesejre samtidig med, at han skal hjælpe David Gaudu.

David Gaudu fik en glimrende start på sæsonen med en andenplads i Paris-Nice som højdepunktet. Han var dog helt væk i Critérium du Dauphiné, hvor han blev nummer 30. Fravalget af Démare tyder umdidelbart på, at der stadig er tiltro til Gaudu fra holdets chef Marc Madiot.

Den nykårede franske mester, Valentin Madouas kan ventes at få sine muligheder for at jagte personlig succes under løbet.

Nr. Navn Land Rolle
31 David Gaudu Frankrig Klassement
32 Kevin Geniets Luxembourg Hjælper
33 Stefan Küng Schweiz Hjælper
34 Olivier Le Gac Frankrig Hjælper
35 Valentin Madouas Frankrig Fri rolle
36 Quinten Pacher Frankrig Hjælper
37 Thibaut Pinot Frankrig Fri rolle
38 Lars van den Berg Holland Hjælper

EF - Education-EasyPost

Det er lidt svært at forudsige, hvem der skal køre klassement. Den sydamerikanske trio Richard Carapaz, Esteban Chaves og Rigoberto Urán er alle gode bud.

Trods en skidt sæson, så er det trods alt nok Carapaz, som pilen peger på. Nummer tre fra 2021 var godt med i starten af dette års Dauphiné, men han faldt helt sammen i sidste halvdel af løbet og sluttede som nummer 36. Skulle han ikke være i stand til at køre klassement, så kan han køre efter etapesejre, hvilket han gjorde med stor succes i sidste års Vuelta, hvor han vandt tre etaper.

Man har som nævnt også den rutinerede colombianske duo Chaves og Urán. Chaves var også godt med i Dauphiné, indtil han faldt helt igennem på sidste etape og røg fra en 11. plads til nummer 32.

Urán blev flot nummer seks i Schweiz Rundt og har tidligere kørt top ti i Touren så sent som i 2021. Hvis Carapaz er helt væk fra lystavlen, så vil Urán uden tvivl forsøge at holde sig til i klassementet.

Det handler naturligvis også om etapesejre på EF. Her er danske Magnus Cort et særdeles godt bud. Bornholmeren tog sidste år en spektauklær sejr på 10. etape og vandt også på 10. etape i dette års Giro. Sjovt nok så ligger 10. etape af dette års Tour de France heller ikke skidt til kort. Der er også den amerikanske allrounder Neilson Powless, som vil forsøge sig i al terræn.

Nr. Navn Land Rolle
41 Richard Carapaz Ecuador Kaptajn
42 Andrey Amador Costa Rica Hjælper
43 Alberto Bettiol Italien Fri rolle
44 Esteban Chaves Colombia Fri rolle
45 Magnus Cort Danmark Fri rolle
46 Neilson Powless USA Fri rolle
47 James Shaw Storbritanien Hjælper
48 Rigoberto Urán Colombia Fri rolle

Soudal - Quick Step

Soudal - Quick Step stiller vanen tro til start med det mål at vinde etaper. Det kan dog meget vel ændre sig til næste år, hvor Remco Evenepoel ventes at stille til start. I år er det dog atter op til Fabio Jakobsen og Julian Alaphilippe at skaffe succes til at ambitiøse belgiske hold.

Hele Frankrigs darling Julian Alaphilippe lader så småt til at være tilbage efter det alvorlige styrt i sidste års Liège-Bastogne-Liège. Han var godt kørende i dette års Dauphiné, hvor det blev til en etapesejr samt en samlet placering som nummer ti. Han er uden tvivl en af de ryttere, som går efter at tage den gule trøje i Baskerlandet.

Der er også Fabio Jakobsen, som kører sit andet Tour de France. Sidste år blev det til én etapesejr for hollænderen, som vandt 2. etape til Nyborg. Der har denne sæson været tvivl omkring, hvorvidt Jakobsen eller Tim Merlier skulle køre Touren. To etapesejre i Belgien Rundt var dog nok til at give Jakobsen pladsen på Soudal - Quick Steps Tour de France-hold, hvor Michael Mørkøv skal guide ham til etapesejre.

Quick Step har også den nykårede danske mester i enkeltstart - Kasper Asgreen. Asgreen kommer forhåbelig afsted i nogle udbrud, hvorfra han kan forsøge at vinde en etape. Løbets eneste enkeltsart på 16. etape er meget kuperet og ikke for specialisterne. 

Nr. Navn Land Rolle
51 Julian Alaphilippe Frankrig Kaptajn
52 Kasper Asgreen Danmark Fri rolle
53 Rémi Cavagna Frankrig Hjælper
54 Tim Declercq Belgien Hjælper
55 Dries Devenyns Belgien Hjælper
56 Fabio Jakobsen Holland Sprinter
57 Yves Lampaert Belgien Hjælper
58 Michael Mørkøv Danmark Hjælper

Bahrain - Victorious (BAH)

Bahrain stiller som altid med et stærkt hold til Tour de France. Faktisk har man hele tre realistiske bud på ryttere, som kan slutte i top ti. Derudover har man også flere gode bud på etapesejre undervejs.

Jack Haig kørte godt i Critérium du Dauphiné, hvor det blev til en samlet femteplads for australieren. Han blev tilbage i 2021 nummer fem i Vueltaen, så han har vist, at han kan stå distancen over tre uger. Han har været uheldig i sine sidste to Tour de France, hvor han ikke har gennemført, så forhåbentlig kan han få ændret på det i år. Haigs force er i bjergene, og han græder tøre tårer over de få enkeltstartskilometer.

Det samme gør holdets ene baskiske stjerne Mikel Landa. Landa har også tidligere været på podiet i en Grand Tour. Det var i Giroen i 2015 samt 2022. Derudover er han to gange tidligere sluttet som nummer fire i Touren. Landa havde et glimrende forår men skuffede i Dauphiné. Han må dog være topmotiveret forud for starten i Baskerlandet.

Det samme gælder Pello Bilbao. Bilbao var godt kørende i Schweiz Rundt, indtil han og resten af Bahrain-holdet trak sig efter Gino Mäders dødsfald. Bilbao er hurtig på stregen og vil uden tvivl gøre alt for at vinde en af etaperne i Baskerlandet - måske endda den til netop Bilbao.

Der er også andre muligheder for succes. Det gælder den slovenske stjerne Matej Mohoric og sidste års store Tour-profil Fred Wright, som begge skal i udbrud. Man har ogsa tyske Phil Bauhaus til spurterne. Han bør med hjælp fra landsmanden Nikias Arndt kunne køre nogle topplaceringer hjem. 

Nr. Navn Land Rolle
62 Mikel Landa Spanien Kaptajn
63 Nikias Arndt Tyskland Hjælper
64 Phil Bauhaus Tyskland Sprinter
65 Pello Bilbao Spanien Fri rolle
66 Jack Haig Spanien Fri rolle
67 Matej Mohoric Slovenien Fri rolle
68 Wout Poels Holland Hjælper
69 Fred Wright Storbritannien Fri rolle

BORA - hansgrohe (TYS)

BORA - hansgrohe har lidt overraskende valgt at lade holdets supersprinter Sam Bennett blive hjemme. Det kommer dermed for tyskerne primært til at handle om sidste sæsons Giro-vinder Jai Hindley.

Australieren har haft en god optakt til Touren med en samlet fjerdeplads i Critérium du Dauphiné. Hindley er en af de ryttere, som jublet over dette års rute med mange hårde etaper og meget få kilometers enkeltstart.

Hindley har tidligere vist, at han kan stå distancen i Grand Tours. Foruden sejren i Giroen i 2022 er der også blev til en andenplads i samme løb i 2020 samt en tiendeplads i sidste års Vuelta.

Hindley topper ofte i tredje uge af en Grand Tour, hvis han kan holde sig til indtil da, bliver han farlig i kampen om podiet. Med Emanuel Buchmann, Bob Jungels og Patrick Konrad ved sin side bør han være godt stillet i bjergene.

Vi kommer trods Bennetts fravær stadig til at se BORA i spurterne. Her kommer det i første omgang til at handle om den 24-årige belgier Jordi Meeurs. Danny van Poppel er kendt som en af feltets bedste leadoutmænd, men hollænderen kan også meget vel få lov til at køre sin egne chance på enkelte etaper.

Nr. Navn Land Rolle
71 Jai Hindley Australien Kaptajn
72 Emanuel Buchmann Tyskland Hjælper
73 Marco Haller Østrig Hjælper
74 Bob Jungels Luxembourg Hjælper
75 Patrick Konrad Østrig Hjælper
76 Jordi Meeus Belgien Sprinter
77 Nils Politt Tyskland Hjælper
78 Danny van Poppel Holland Hjælper

Lidl - Trek (USA)

Forventningerne til Lidl - Trek og især Mattias Skjelmose er steget eksponentielt den sidste måned. Her har den 22-årige amagerkaner vundet Schweiz Rundt samt DM i linjeløb.

Dermed har han pludselig skrevet sig ind blandt de helt store podiekandidater. Hvis Skjelmose kan holde sit niveau fra Tour-optakten over tre uger, så er et podie bestemt heller ikke urealistisk. Midt i al euforien skal man dog huske på, at dette blot er Skjelmoses anden Grand Tour, og den første, hvor der er pres på ham. Kan han "bare" slutte i top ti, vil det stadig være et fint resultat i Tour-debuten.

Lidl - Trek er ikke på samme niveau som UAE og Jumbo-Visma, men de har bestemt ikke noget dårligt Tour de France-hold. Folk som Giulio Ciccone, Quinn Simmons, Juan Pedro López og Tony Gallopin. Det kan tænkes, at Ciccone, der tog en flot etapesejr i Dauphiné, kan komme afsted i udbrud på udvalgte bjergetaper.

Trek har også et andet dansk kort i Mads Pedersen. Mads Pedersen kan blande sig i kampen om pointtrøjen. Det kræver, at han holder sig til på de flade sprinteretaper og så slår til, når terrænet bliver hårdere. Han kommer som så ofte før til at have Alex Kirsch og Jasper Stuyven ved sin side.

Nr. Navn Land Rolle
81 Giulio Ciccone Italien Fri rolle
82 Tony Gallopin Frankrig Hjælper
83 Mattias Skjelmose Danmark Kaptajn
84 Alex Kirsch Luxembourg Hjælper
85 Juan Pedro López Spanien Hjælper
86 Mads Pedersen Danmark Sprinter
87 Quinn Simmons USA Hjælper
88 Jasper Stuyven Belgien Hjælper

AG2R Citroën Team (FRA)

AG2R går ind til Tour de France 2024 med det mål at få australske Ben O'Connor på podiet. O'Connor blev nummer fire for to år siden og var godt kørende i dette års Critérium du Dauphiné, hvor han blev nummer tre. Sidste år fik han sit Tour de France ødelagt af styrt, men han er bestemt en af store bejlere til podiet, hvis han kan holde sig fri af uheld.

AG2R sender da også et solidt hold afsted til at støtte O'Connor. Først og fremmest er der sansationen fra Schweiz Rundt - Felix Gall. Vandt en etape og blev trods en skidt enkeltstart nummer otte i Schweiz Rundt. Spørgsmålet er dog, om han kan holde dampen oppe frem til 23. juli.

Den franske duo Clément Berthet og Aurélien Paret-Peintre bliver også vigtige i bjergene. Oliver Naesen og Stan Dewolf skal holde O'Connor ude af problemer på det flade, mens Cosnefroy kan gå på etapejagt. 

Nr. Navn Land Rolle
91 Ben O'Connor Australien Kaptajn
92 Clément Berthet Frankrig Hjælper
93 Benoît Cosnefroy Frankrig Fri rolle
94 Stan Dewulf Belgien Hjælper
95 Felix Gall Østrig Fri rolle
96 Oliver Nasen Belgien Hjælper
97 Aurélien Paret-Peintre Frankrig Fri rolle
98 Nans Peters Frankrig Fri rolle

Alpecin-Deceuninck (HOL)

Alpecin-Deceuninck er et af relativt få hold, som blottet for bjergryttere. Det tætteste vi kommer er Quinten Hermans. Det handler med andre ord om etapesejre og måske en grønd trøje til Jasper Philipsen, som gang på gang har vist, at han er blandt de hurtigste i feltet. Han vandt to etaper sidste år - heriblandt på Champs-Élysées og blev nummer to i pointkonkurrencen.

Den største profil på holdet er uomtvisteligt Mathieu van der Poel. Han havde et fænomenalt forår med sejre i Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Senest viste han med en samlet sejr i Belgien Rundt, at Tour-formen er på plads. Her sikrede han den samlede sejr med et næsten 37 kilometers soloridt på 4. etape.

Van der Poel vil fokusere på de etaper, som trods alt er for hårde for Jasper Philipsen samt udbrud. Derudover vil han i massespurterne formentlig køre leadout for Philipsen, som han allerede har gjort det gennem denne sæson.

Søren Kragh Andersen skal også på jagt efter etapesejre. Danskeren viste med to etaper i 2020, at det bestemt er en kunst, som han mestrer. Quinten Hermans vil også få sin chance i det mere hårde terræn. Det samme kan gædle Michael Gogl.

Nr. Navn Land Rolle
101 Mathieu van der Poel Holland Kaptajn
102 Silvan Dillier Schweiz Hjælper
103 Michael Gogl Østrig Hjælper
104 Quinten Hermans Belgien Fri rolle
105 Søren Kragh Andersen Danmark Fri rolle
106 Jasper Philipsen Belgien Sprinter
107 Jonas Rickaert Belgien Hjælper
108 Ramon Sinkeldam Holland Hjælper

Intermarché - Circus - Wanty (BEL)

Sidste års Tour bød på en syvendeplads til Louis Meintjes for Intermaché - Circus - Wanty. I år skal Meintjes forsøge at gentage den bedrift, men der gerne skal en etapesejr oveni hatten.

Skulle det lykkes at vinde en etape, så vil det være første gang for det belgiske mandskab. Det bedste bud på en etapesejr ligner unægteligt Biniam Girmay fra Eritrea. Girmay fik sit helt store gennembrud sidste år, da han blandt andet vandt Gent-Wevelgem og  en etape i Giroen. Nu er han på Tour-holdet og gør det debut i verdens største cykelløb.

Forventingerne er da også store til Girmay, som med en flot etapesejr på 2. etape af Schweiz Rundt viste, at formen er på plads. Han har desuden et af de bedste sprintertog med Mike Teunissen, Adrien Petit og Dion Smith.

Man har som nævnt også sydafrikanske Louis Meintjes. Meintjes har tidligere været kendt som en rytter, som har sneget sig med i top ti uden, at man føler, at man har set ham gennem hele Touren. Han lader dog til at være blevet lidt mere villig til at angribe, så måske han i år går efter en etapesejr.

Nr. Navn Land Rolle
111 Biniam Girmay Eritrea Sprinter
112 Lilian Calmejane Frankrig Hjælper
113 Rui Costa Portugal Fri rolle
114 Louis Meintjes Sydafrika Kaptajn
115 Adrien Petit Frankrig Hjælper
116 Dion Smith New Zealand Hjælper
117 Mike Teunissen Holland Hjælper
118 George Zimmermann Tyskland Fri rolle

Cofidis (FRA)

Cofidis har to mål med dette års Tour de France. Det handler om at få Guillaume Martin i top ti samt hente holdets første etapesejr siden 2008! Det er uhørt lang tid for et stort fransk hold, som Cofidis.

Chancerne bør være bedre end længe set. Man har Bryan Coquard til spurterne. Le Coq tog i vinters karrierens første WorldTour-sejr, da han vandt 1. etape af Tour Down Under. Hans mål blive spurterne på de lidt mere kuperede sprinteretaper.

Der er også et par hurtige herrer i form af Axel Zingle og Victor Lafay, som kan vinde en spurt fra en mindre gruppe eller et udbrud. Alexis Renard og Ion Izagirre er også gode bud. Simon Geschke og Anthony Perez skal forsøge at komme i bjergtrøjen i løbet af Tourens første uge. Geschke førte sidste år bjergkonkurrencen i ni dage, inden Jonas Vingegaard overtog trøjen.

Der er som nævnt også Guillaume Martin. Den parisiske filosof har en ottendeplads fra 2021 som bedste resultat i Touren. Det kan bestemt ikke udelukkes, at han kan matche det resultat. Han viste med en sjetteplads i Dauphiné, at formen er på plads. Derudover passer ruten også den enkeltstartssvage franskmand ganske glimrende.

Nr. Navn Land Rolle
121 Guillaume Martin Frankrig Kaptajn
122 Bryan Coquard Frankrig Sprinter
123 Simon Geschke Tyskland Fri rolle
124 Ion Izagirre Spanien Fri rolle
125 Victor Lafay Frankrig Fri rolle
126 Anthony Perez Frankrig Hjælper
127 Alexis Renard Frankrig Fri rolle
128 Axel Zingle Frankrig Fri rolle

Movistar Team (SPA)

Enric Mas var en af de helt store skuffelser i sidste års Tour de France, hvor han efter en annonymt løb måtte trække sig 18. etape. Derefter havde spanieren et forrygende forår med en samlet andenplads i Vueltaen, andenplads i Lomardiet Rundt og sejr i Giro dell'Emilia.

I år han har haft et godkendt forår efterfulgt af et skuffende Dauphiné, hvor han blev nummer 17. En del af forklaringen på de resultat var maveproblemer.

Skulle Mas skuffe i Touren, så har Movistar-holdet også Matteo Jorgenson, som kan gøre det godt. Jorgenson er en meget alsidig rytter, som har fået sit helt store gennembrud i år. Han var flyvende gennem foråret i etapeløb såvel som klassikerne. Amerikaneren var under Dauphiné mærket af et styrt tidligt i løbet. Han gennemførte dog og bør være helt klar til Touren.

Folk som Guerreiro, Izagirre, Mühlberger og Pedrero kan sendes afsted i udbrud. Der er også Alex Aranburu, som er hurtig på stregen og stærk på stigningerne. Kommer han afsted i et udrbud, så bliver han farlig.

Nr. Navn Land Rolle
131 Enric Mas Spanien Kaptajn
132 Ruben Guerreiro Portugal Hjælper
133 Alex Aranburu Spanien Sprinter
134 Gorka Izagirre Spanien Hjælper
135 Matteo Jorgenson USA Fri rolle
136 Gregor Mühlberger Østrig Hjælper
137 Nelson Oliveira Portugal Hjælper
138 Antonio Pedrero Spanien Hjælper

Team DSM - Firmenich (HOL)

DSM er endnu et hold, som kommer med flere dagsordner. Sidste år reddede Romain Bardet holdets Tour, da han sluttede på en samlet sjetteplads.

Den rutinerede franskmand er også med i år, hvor han modsat i 2022 har haft Touren som mål fra starten af sæsonen. Det er da også en rute, som bør passe Bardet ganske glimrende. Det afspejler DSM's Tour de France-hold da også. Folk som Matthew Dinham, Chris Hamilton, Kevin Vermaerke kan alle hjælpe den franske kaptajn.

Bardet er helt ikkert et godt bud på top ti, hvis han undgår uheld. Skulle han mod forventning tabe tid i starten af løbet, kan han sadle om og gå efter etapesejre og måske bjergtrøjen, som han vandt i 2019.

Man har også den spændende australske sprinter Sam Welsford. Han skal med hjælp fra Edmondson og Eekhoff forsøge at levere et resultat i massespurterne.

Nr. Navn Land Rolle
141 Romain Bardet Frankrig Kaptajn
142 John Degenkolb Tyskland Fri rolle
143 Matthew Dinham Australien Hjælper
144 Alex Edmondson Australien Hjælper
145 Nils Eekhoff Holland Hjælper
146 Chris Hamilton Australien Hjælper
147 Kevin Vermaerke USA Hjælper
148 Sam Welsford Australien Sprinter

Israel - Premier Tech (ISR)

Der er blev hverken fundet plads til Jakob Fuglsang eller den foredobbelte Tour-vinder Chris Froome på Israel - Premier Techs Tour de France-hold. Fuglsang har dog ikke været i nærheden af at levere et resultat i denne sæson, mens Froome fortsætter med at være en skygge af sig selv efter det forfærdelige styrt i Critérium du Dauphiné 2019.

Nok om dem som ikke er med! Israelerne har nemlig udtaget et interessant hold, som bør kunne køre nogle etaper hjem. Det formåede både Simon Clarke og Hugo Houle sidste år, mens Nick Schultz også var godt kørende undervejs. De er alle tre med igen i år.

Som kaptajn har man canadiske Michael Woods. Woods kunne ikke selv have designet en bedre rute. Den kuperede start og de få enkeltstartskilometer passer canadiernen som fod i hose. Folk som Dylan Teuns og Krists Neilandts kan skiftes til at hjælpe og gå i udbrud på udvalgte etaper.

Sidst men ikke mindst har man også den talentfulde new zealænder Corbin Strong. Strong er hurtig på stregen, men han er bestemt heller ikke uden evner, når terrænet bliver for hårdt for de fleste sprintere, hvilket giver ham gode muligheder.

Nr. Navn Land Rolle
151 Michael Woods Canada Kaptajn
152 Guillaume Boivin Canada Hjælper
153 Simon Clarke Australien Fri rolle
154 Hugo Houle Canada Fri rolle
155 Krists Neilandts Letland Hjælper
156 Nick Schultz Australien Fri rolle
157 Corbin Strong New Zealand Sprinter
158 Dylan Teuns Belgien Fri rolle

Team Jayco AlUla (AUS)

Sidste år stillede australierne til start med det ene mål at vinde etaper. Det lykkedes allerede på 3. etape til Sønderborg, hvor holdets hollandske sprinter Dylan Groenewegen sejrede. Efterfølgende vandt Michael Matthews også 14. etape.

Groenewegen skal atter forsøge at vinde etaper i år. Hollænderen får god hjælp fra folk som Elmar Reinders, Luka Mezgec og Luke Durbridge. Den danske allrounder Chris Juul-Jensen skal også hjælpe på det flade samt i bjergene.

Holdet har nemlig i år taget Simon Yates med til Tour de France. Briten satsede sidste år på Giroen og Vueltaen men endte med at udgår af begge løb. Faktisk har Yates ikke gennemført sine sidste tre Grand Tours. Man skal dog også huske på, at han trods alt tidligere har vundet Vueltaen og kørt på podiet i Giroen, så han kan godt, hvis alt flasker sig.

Yates kører normalt en ganske pæn enkeltstart, så han er en af de favoritter, som godt kunne have brugt flere kilometer i den disciplin. Yates har ikke kørt løb, siden han udgik på 1. etape af Romandiet Rundt tilbage i slutningen af april. Der er derfor en del usikkerhed omkring, hvor han står formmæssigt.

Nr. Navn Land Rolle
161 Simon Yates Storbritannien Kaptajn
162 Lawson Craddock USA Hjælper
163 Luke Durbridge Australien Hjælper
164 Dylan Groenewegen Holland Sprinter
165 Chris Harper Australien Hjælper
166 Chris Juul-Jensen Danmark Hjælper
167 Luka Mezgec Slovenien Hjælper
168 Elmar Reinders Holland Hjælper

Team Arkéa Samsic (FRA)

Arkéa Samsic kører deres tiende Tour de France. Det franske mandskab har dog fortsat deres første etapesejr til gode. Ser man på holdet, så ser det bestemt ikke urealistisk ud, at den stime fortsætter. Det er nemlig klart blandt Tourens svageste.

Bedste bud må være Warren Barguil, som stadig kan være med i den sjove ende, når han er på toppen. Han gjorde det fornuftigt i årets Giro d'Italia, hvor han blev nummer 17 og undervejs opnåede etapeplaceringer som både nummer tre og fire.

Barguils bedste Tour de France var i 2017, hvor han blev nummer ti, vandt bjergtrøjen samt to etapesejre. Sidste år vandt han en etapesejr i Tirreno-Adriatico samt det store baskiske endagsløb Gran Premio Miguel Indurain, så man skal ikke dømme den 31-årige franskmand helt ude.

Skal det ikke være Barguil, så ligner Clément Champoussin det bedste bud på succes for Arkéa. Champoussin kørte et flot Dauhpiné, hvor han blev nummer fire på 5. etape. Han er god i det kuperede terræn og ganske hurtig. Folk som Jenthe Biermans og Matis Louvel kan også køre gode resultater hjem, hvis de rammer det rigtige udbrud.

Det er værd at bemærke, at den kontroversielle franske sprinter Nacer Bouhanni igen er fravalgt efter en mildest talt elendig sæson. Det bliver i stedet den unge italiener Luca Mozzato, som skal spurte for det franske hold. Sidste år spurtede han for B&B Hotels i Touren, hvor han i Touren sluttede i top ti på fem gange med en sjetteplads som bedste resultat. Mozzato har fortsat karrierens første professionelle sejr til gode.

Nr. Navn Land Rolle
171 Warren Barguil Frankrig Kaptajn
172 Jenthe Biermans Belgien Fri rolle
173 Clément Champoussin Frankrig Fri rolle
174 Anthony Delaplace Frankrig Hjælper
175 Simon Guglielmi Frankrig Hjælper
176 Matis Louvel Frankrig Fri rolle
177 Luca Mozzato Italien Sprinter
178 Laurent Pichon Frankrig Hjælper

Lotto Dstny (BEL)

Lotto er blevet prokontinentalhold, det traditionsrige belgiske hold er dog stadig at finde i Touren. Holdet stiller vanen tro op uden nogen reel klassementsrytter. Det kommer udelukkende til at handle om etapesejre.

Caleb Ewan vinder ikke så ofte, som han har gjort, men den lille australske sprinter ligner fortsat det bedste bud på en etapevinder hos Lotto. Han får et godt tog med Jasper De Buyst og Jacopo Guarnieri til at guide sig mod sejren.

Der er også et par solide folk til udbrud i form af Victor Campenaerts, Florian Vermeersch og Pascal Eenkhoorn som alle lader til at være i god form frem mod Touren. Det bliver også interessant at følge den unge bjergrytter Maxim Van Gils, som har haft en god sæson. Belgieren blev mellem syv og 11 i de tre Ardenner-klassikere, så han er bestemt en, som der skal holdes øje med.

Nr. Navn Land Rolle
181 Caleb Ewan Australian Sprinter
182 Victor Campenaerts Belgien Fri rolle
183 Jasper De Buyst Belgien Hjælper
184 Pascal Eenkhoorn Holland Fri rolle
185 Frederik Frison Belgien Hjælper
186 Jacopo Guarnieri Italien Hjælper
187 Maxim Van Gils Belgien Fri rolle
188 Florian Vermeersch Belgien Hjælper

Astana Qazaqstan Team (KAS)

Vinder Mark Cavendish bare én etape, så er Astanas Tour reddet. Så let kan det gøres op. Briten er blot én etapesejr fra at tage rekorden for flest Tour-etapesejre, som han inden dette års løb deler med legenden Eddy Merckx.

Cavendish viste med sin etapesejr i Giroen, at han stadig har farten, hvis alt spiller. Han har ikke noget leadouttog med, men Cees Bol er en habil hjælper i spurterne, mens Moscon kan æde noget vind for Cavendish samt guide ham gennem bjergene.

Der også Kaskhstans egen Lutsenko, der er sluttet i top ti i de sidste to års Tour de France. Lutsenko har også en etapesejr i løbet fra 2020. Han har ikke haft sin bedste sæson, men de sidste par år vidner om, at han plejer at være der til Touren.

Colombianske Harold Tejada bliver også interessant efter en mindre genfødsel i Schweiz Rundt, hvor han blev nummer ti. Der er også altid pålidelige Luis Léon Sánchez, der efterhånden er blevet 39 år men nok skal slutte omkring top 20.

Nr. Navn Land Rolle
191 Mark Cavendish Storbritanien Sprinter
192 Cees Bol Holland Hjælper
193 David de la Cruz Spanien Fri rolle
194 Yevgeniy Fedorov Kasakhstan Hjælper
195 Alexey Lutsenko Kasakhstan Kaptajn
196 Gianni Moscon Italien Hjælper
197 Luis León Sánchez Spanien Fri rolle
198 Harold Tejada Colombia Fri rolle

Uno-X Pro Cycling Team (NOR)

Så får norsk-danske Uno-X endelig chancen i en Grand Tour - og så tilmed Tour de France. Dette norsk baserede hold benytter sig udelukkende af skandinaviske ryttere, og det har kastet denne trup bestående af seks nordmænd og to danskere af sig.

Holdets største stjerne er udentvivl den firedobbelte Tour de France-etapevinder Alexander Kristoff. Kristoff har rundet de 35, men han kan stadig vinde cykelløb.

Som wildcard-hold ventes at , at Uno-X nærmest dagligt er repræsenteret i dagens udbrud. Her har vi mulighed for at se holdets to danskere (Gregaard og Charmig) i aktion.

Man har også Rasmus Tiller og Søren Wærenskjold til det fladere terræn, mens Tobias Johannessen og Thorstein Træen skal forsøge sig i bjergene og måske endda forsøge at køre sig i top ti.

Nr. Navn Land Rolle
201 Alexander Kristoff Norge Sprinter
202 Jonas Abrahamsen Norge Hjælper
203 Anthon Charmig Danmark Hjælper
204 Tobias Johannessen Norge Fri rolle
205 Rasmus Tiller Norge Fri rolle
206 Torstein Træen Norge Klassement
207 Søren Wærenskjold Norge Fri rolle
208 Jonas Gregaard Danmark Fri rolle

Team TotalEnergies (FRA)

For Team TotalEnergies handler det udelukkende om at forsøge at vinde en etape. Vi skal tilbage til Lilian Calmejanes sejr på 8. etape i 2017 for at finde holdets seneste etapesejr i Tour de France. Peter Sagan er i karrierens efterår, og dette er hans sidste Tour de France. Den syvdobbelte vinder af pointkonkurrencen er stadig TotalEnergies' klart bedste bud på en etapesejr.

Sagan har fortsat sæsones første sejr til gode. Han viste dog med en femteplads på 2. etape af Schweiz Rundt, at man ikke skal afskrive ham endnu. Den rutinerede duo Daniel Oss og Edvald Boasson-Hagen skal hjælpe Sagan i spurterne.

Hvis holdets øvrige ryttere skal vinde, så skal det være fra et udbrud. Det gælder folk som Stef Cras, Mathieu Burgaudeau, Valentin Ferron, Pierre Latour og Anthony Turgis.

Nr. Navn Land Rolle
211 Peter Sagan Slovakiet Sprinter
212 Edvald Boasson-Hagen Norge Hjælper
213 Mathieu Burgaudeau Frankrig Fri rolle
214 Steff Cras Belgien Fri rolle
215 Valentin Ferron Frankrig Fri rolle
216 Pierre Latour Frankrig Kaptajn
217 Daniel Oss Italien Hjælper
218 Anthony Turgis Frankrig Fri rolle

Kommentarer

Feedback