Lørdag gælder det historiens 141. FA Cup-finale, og den står mellem Chelsea og Liverpool. BetXpert bringer her udvalgte odds på FA Cup-finalen.

Chelsea og Liverpool er de to hold i årets FA Cup-finale, og det er anden gang i historien, at de tørner sammen i en FA Cup-finale. Første gang var for ti år siden, og dengang sejrede Chelsea med 2-1 på mål af Ramires og Didier Drogba. Andy Carroll stod for Liverpools reducerende mål i kampen. 


De to hold mødtes også i EFL Cup-finalen tidligere i år, og dengang sejrede Liverpool efter en lang straffesparkskonkurrence, hvor Chelsea-keeper Kepa var den eneste, der brændte i straffesparkskonkurrencen. Liverpool er stadig med i kampen om tre titler i indeværende sæson, og dermed kan de blive det andet hold i historien til at vinde en såkaldt 'quadruple', hvilket indebærer fire vundne titler i samme sæson. Kun Celtics suveræne 66/67-hold har før gjort det i historien. 

Det ser dog meget svært ud for Liverpool i Premier League, hvor Jürgen Klopps mandskab er tre point efter med blot to kampe tilbage og en dårligere målscore end Manchester City. 

Chelsea har mere eller mindre sikret sig top-4, og dermed kan de fokusere fuldt ud på lørdagens FA Cup-finale, hvilket er eneste tilbageværende mulighed for dem i forhold til at vinde et trofæ yderligere i denne sæson. Chelsea vandt den europæiske Super Cup i starten af sæsonen, og i februar vandt de VM for klubhold for første gang i klubbens historie. 

Odds på FA Cup-finalen

Herunder finder du de bedste odds på FA Cup-finalen mellem Liverpool og Chelsea. Der er kampstart lørdag klokken 17.45, og du kan se med direkte på TV3+ og Viaplay. 43-årige Craig Pawson skal passe fløjten. 

FA Cup-finalen odds: Chelsea - Liverpool (1X2) Højeste odds Bookmaker
Chelsea 3,80
Uafgjort 3,80
Liverpool 2,11
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,96
Under 2,5 mål 2,03
Liverpool - Chelsea odds (begge hold scorer) Højeste odds Bookmaker
Ja 1,75
Nej 2,15
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Mohamed Salah scorer 2,40
Diogo Jota scorer 2,98
Sadio Mané scorer 3,25
Luis Díaz scorer 3,40
Romelu Lukaku scorer 3,90
Kai Havertz scorer 3,90
Mason Mount scorer 5,40
Hakim Ziyech scorer 5,40

Odds på FA Cup-finalen er senest opdateret torsdag den 12. maj klokken 12.37.


Som det kan ses ovenfor, så er Liverpool favoritter til at vinde lørdagens FA Cup-finale. Du kan få odds 2,11 hos NordicBet* på, at Liverpool vinder finalen i ordinær tid, mens Chelsea-sejr i ordinær tid giver odds 3,80 hos Marathonbet*. De to hold har spillet uafgjort i deres tre seneste indbyrdes møder, og X'et giver odds 3,80 hos Marathonbet*.

BetXperts Premier League-ekspert Fønix hælder dog mest til en Liverpool-sejr her.

Liverpool vinder i ordinær tid: Odds 2,11 hos NordicBet*

Om denne spiltanke siger Fønix: "Odds 3,80 hos Marathonbet* på uafgjort frister selvfølgelig, og det vil måske også være det åbenlyse valg. Men de 2,11 på Liverpool hos NordicBet* frister mig endnu mere. Ja, Liverpool snublede mod Spurs, men det er der mange, der gør, for disse topkampe passer bare godt til Spurs og deres kontraevner. 

Men ellers har Liverpool jo været i forrygende form. Og anden halvleg mod Villarreal viste deres 'true colors' i en svær situation. Mange har klandret Villarreals målmand, men det var Klopps justeringer og insisteren på fuld angreb, der for mig gjorde udslaget. Det bliver indstillingen mod Chelsea, der i samme periode har været på en nedadgående trend.

Udover talrige skuffende resultater, så er Rüdiger og AC (Andreas Christensen, red.) ude som de første af flere, og der er et stort spørgsmålstegn omkring Lukaku og et endnu større spørgsmålstegn omkring fremtiden, hvor de nye amerikanske ejere ikke kommer til at være sugardaddy som Abramovich. Alt dette betyder bare, at Chelsea ikke er i zen for tiden. Og de er værre stillet, end da de spillede EFL Cup-finalen den 27. februar."

Hvis du er interesseret i at se spilforslag fra BetXperts ekspertpanel, kan du se dem alle her


Fønix: "Liverpool besidder p.t. et højere topniveau"

Fønix tror som nævnt på Liverpool-sejr i FA Cup-finalen på Wembley denne lørdag, og det gør han blandt andet, fordi de ifølge ham i øjeblikket er på et højere niveau end Tuchels Chelsea.

- Der er mange gode argumenter for X'et. Chelsea har mange gode spillere og vandt trods alt Champions League sidste sæson, siger Fønix og fortsætter:

- Og Fabinho er meget tvivlsom og Salah i måltørke. Men Chelseas forsvar er ikke i nærheden af det niveau, de havde for et års tid siden. Og Liverpool har mange strenge at spille på og besidder p.t. et højere topniveau. Derfor går jeg med Liverpool-sejr og satser på, at Salah får en duft af græs i næsen, lyder det fra Fønix.

Mohamed Salah har ikke scoret siden den 19. april, hvor han lavede to af slagsen mod Manchester United i 4-0-sejren. Det vil sige, at den egyptiske stjerne ikke har nettet i de seneste seks kampe. Salah er dog stadig topscorer i indeværende Premier League-sæson med 22 mål.

Bud på startopstillinger

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Keïta, Henderson, Thiago - Salah, Mané, Díaz

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, T. Silva, Rüdiger - James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso - Mount, Havertz - Lukaku 

Hos Liverpool er Fabinho tvivlsom til FA Cup-finalen, mens Chelsea er uden Ben Chilwell og Callum Hudson-Odoi. Derudover er N'Golo Kanté også tvivlsom. Franskmanden har misset Chelseas tre seneste kampe.