Det er tid til efterårets Premier Manager-spil hos Holdet.dk. Managerspilsekspert Nicolai Bisgaard har taget et kig på, hvordan du sætter det bedste Premier League-managerhold til sæsonstarten.

Premier League-sæsonen 23/24 starter, når forsvarende mestre Manchester City fredag den 11. august kl. 21.00 gæster oprykkerne Burnley. Du kan allerede nu gå ind og sætte dit Premier League-managerhold til efterårssæsonen i managerspillet “Premier Manager” hos Holdet.dk.

Der er allerede åbnet for spillerhandler hos Holdet.dk, så du kan være klar til starten på sæsonen den 11. august. Så er spørgsmålet naturligvis, hvilke spillere, du skal have på dit Premier Manager-hold.

Her kommer Nicolai Bisgaard, der blandt andet står bag podcasten "SATS PÅ" hos bold.dk, dig til undsætning. Du finder her hans anbefalinger for, hvordan du sammensætter det bedste Premier League-managerhold.

Som Premier League-manager hos Holdet råder du over et budget på 50 millioner kroner. Det skal bruges på at sammensætte et hold bestående af spillere fra Premier League. Præsterer disse spillere godt, vil deres værdi (og dermed holdets værdi) stige. Det hold med størst værdi ved spillets afslutning vinder.

Regelændringer

Til efterårets managerspil er der kommet en række ændringer til pointsystemet, man bør være opmærksom på:

 • Tabt kamp: -8000 (før -15000)
 • Selvmål: -50000 (før -75000)
 • Nederlag hjemmebane: -5000 (før -10000)
 • Afgørende scoring til sejr: 40000 (før 25000)
 • Afgørende scoring til uafgjort 20000 (før 15000)

Alle regelændringer peget i retning af at det er blevet mindre væsentligt at spille for Premier League-hold der har succes og mere vigtigt at spilleren har individuel succes. Det gør feltet af relevante spillere bredere - og vigtigst af alt er det selvfølgelig ændringer der alle er implementeret i min algoritme, hvorfor den fungerer upåvirket.

Ekstra spilletid

Det er besluttet af det engelske fodboldforbund, at man vil adoptere systemet omkring forlænget spilletid, som man så effektueret ved VM. Det forventes at der gennemsnitligt vil være 15 minutter ekstra tillægstid til kampene i gennemsnit. Det er naturligvis en kæmpe forskel som betting-markedet og min algoritme, skal styre sig ind på i løbet af sæsonen.

Det bør naturligvis give flere mål og derfor være en fordel for de offensive spillere, mens det bør være en ulempe for de forsvarende spilleres mulighed for clean sheet. Derudover er det selvfølgelig også en fordel for spillere, der bliver skiftet ind efter 60 minutter og nu pludselig får 40-45 minutters spilletid.

Kampprogram

I modsætning til Super Manager er der ikke nogle Premier League-hold, der for alvor står med gude kampprogrammer i Premier Manager. Mest iøjnefaldende er umiddelbart Brighton der starter med:
GW1[h]LUT, GW2[a]WOL, GW3[h]WHU, GW4[h]NEW, GW5[a]MAU,

I første runde er man næststørste favoritter og med en forholdsvis gavmild prissætning er Brighton meget spændende til runde 1.

Derudover bør man også have et øje på Chelsea der starter med:

GW1[h]LIV, GW2[a]WHU, GW3[h]LUT, GW4[h]NOT, GW5[a]BOU efterfulgte af Aston Villa, Fulham og Burnley. Kommer man ud af den svære første runde kamp uden nederlag kigger man ind i 7 meget fornuftige kampe.

Håland

Fortjener selvfølgelig sit eget kapitel. Prissætningen gør, at Håland pludselig er et meget interessant dilemma i managerspillet. Han er prissat så dyrt at man ikke kan sammenligne ham med en enkelt spiller, hvilket komplicerer processen omkring at købe ham en del. 

Som eksempel kan man have et Premier League-managerhold med: Håland+Calvert Lewin+A. Young+A. Webster der skal konkurrere mod et hold med Rashford+Saka+Dias+Estupinan. 

Du får altså en drastisk nedgradering på flere pladser for at det kan lade sig gøre med et Premier League-managerhold med Håland på.

Her er lidt stats fra de seneste spil:

Efterår 2022 (15 runder): Håland 3.5 mio., Kane 2.2mio., Salah 1,5m. Forskel: 90.000 pr. runde i Hålands favør.

Forår 23 (22R): Håland 3.9mio, Salah 3,1 mio, Kane 3.0 mio, Rashford 2.8 mio. på 22 runder. Forskel = 36.000 pr runde i Hålands favør. 

Ser vi en gentagelse af efterårsspillet er det game over hvis man ikke har Håland, men ser vi en gentagelse af forårssæsonen vil det i højere grad være plausibelt at det vindende hold af efterårsspillet 2023 af Premier Manager, ikke havde Håland på holdet fra runde 1.

Når jeg i min algoritme simulerer forskellige kombinationer af spillere kommer jeg ikke frem til at Håland er værd at have på holdet når man simulerer for 1, 3 og 5 runder. Gør man det for alle 20 runder gør han til gengæld - fordi han er den eneste spiller der altid er godt kaptajnvalg.

Hvis man kun laver ét Premier League-managerhold, ville jeg have Håland på det - simpelthen fordi risikoen er for stor ved at lade være. Laver man flere hold ville jeg spille uden Håland på flere af dem - dels fordi jeg synes det er svært at variere Premier League-managerhold med Håland på - og dels fordi jeg tror der er en god sandsynlighed for at vinderen af spillet går udenom Håland og i stedet har en strategi hvor vedkommende rammer rigtigt på den spiller der bliver den næstmest vækstende i efteråret.

Jeg forventer selv at stille 3 hold til Premier Manager, ét med Håland og to uden. Holdet jeg stiller i denne artikel vil være holdet med Håland.

Målmænd

Steele (4.0m, BRI) - Er efter min mening klart det bedste valg. Eneste minus er at Bert Verbruggen spøger i kulissen og de fleste i Brighton forventer at han overtager pladsen i løbet af sæsonen. Det bør dog ikke komme på tale til de første par runder, hvorfor jeg godt tør satse på Steele.

Boblere: Kepa (4.5m, CHE) er det næstbedste bud. Første Runde kampen skræmmer lidt, men med en håndfuld redninger og et uafgjort kan det være fornuftigt. Det forudsætter naturligvis at Chelsea i år lever op til bookmakernes vurdering af holdet til en power ranking omkring 5-6 pladsen i Premier League. Det bør også være muligt med den nuværende trup.

Ederson (6.0m, MCI) er med længder den målmand der står til den højeste forventede vækst, så laver man et Premier League-managerhold uden Håland, kan han være et glimrende køb. City tillader ekstremt få xG imod og får de lidt hjælp af varians, bør han få en del flere clean sheets end han gjorde i foråret.

Forsvar

Jeg har svært ved at pege på en enkeltstående spiller, der er et must-have i forsvarskæden. I stedet har jeg en 10-12 spillere der alle ligger tæt og kan have værdi afhængig af strategien man vælger.

Ud fra en ren value betragtning (mest vækst pr. pris) er Dunk (3.5m, BRI) det bedste value køb. Han har været småskadet i opstarten men startede inde senest mod Rayo.  Dunk er stærk på hovedet og tegnede sig i sidste sæson for 5% af Brightons xG (målt i de minutter han var på banen), hvilket meget højt for en forsvarsspiller. Han bør være sikker på sin plads, også på den lange bane. 

Et billigere alternativ er Webster (3.0m, BRI) der ikke har samme offensive appel og i øvrigt kan risikere at miste pladsen når nyindkøbet Igor er spillet mere ind på holdet. Brighton cirklen slutter med Estupinan (4.0m, BRI) der normalt ville være en no-brainer, men penge begrænsninger gør det umådelig svært at få plads til ham. Han er også en stensikker starter, og selvom hans målpotentiale ikke er voldsomt, er han enormt involveret i det assisterende spil. Stod for 3% af Brightons xG og 12% af xA, svarende til 0.20 xA90 (expected assist pr. 90 minutter), hvilket er meget flotte tal.

Timber (3.5m, ARS) er også et fremragende køb. Hvad jeg læser mig til er han sikker på sin plads på venstre backen og holder det stik er han meget spændende i managerspillet - selvom det offensive potentiale ikke er voldsomt.

Chilwell (3.5m, CHE) bør også have gode muligheder for at vækste stort. Har været meget offensiv i preseason og ligner endelig en der er klar til at spille fra start for Chelsea. Står i modellen til 7% af Chelseas mål og 7% af chelseas assists, hvilket er voldsomt for en forsvarsspiller. Mangler man 500.000 kan man i stedet vælge Colwill (3.0m, CHE) der også er sikker starter - en mand man håber at se Chelsea forsvaret de næste mange år. Ingen nævneværdig offensiv appel, hvorfor Chilwell er det bedre valg, hvis pengene er der.

Af budgetmæssige årsager skal Patterson (2.0m, EVE) også nævnes. Jeg ser ham ikke som et godt valg, men hvis kabalen skal gå op kræver det nogle ekstremt billige spillere. Everton er smalle favoritter i første runde og til prisen er Patterson svær at komme udenom, formentlig til de første fire runder. A Young (2.5m, EVE) er også interessant, af de præcis samme årsager som Patterson. Lidt mere offensiv appel men også lidt dyrere.

I samme kategori er Henry (2.5m, BRE) også interessant - lidt mere end Patterson, trods alt. Brentford var fremragende i sidste sæson og overlever de en tricky første runde kamp mod Tottenham kigger de ind i nogle fine kampe efterfølgende (GW2[a]FUL, GW3[h]CRP, GW4[h]BOU). 0.08 xA90 er nok den mest imponerende statistik man kan fremhæve fra ham fra sidste sæson, hvilket er fornuftigt for en forsvarsspiller, uden at være mere end det.

Midtbane

På midtbanen synes jeg til gengæld der er et par meget oplagte navne i spil. Lad os starte med Mitoma (5.0m, BRI), der er meget svær at komme uden om til første runde. Han koster det dobbelt af hvad han kostede ved spilstart i foråret, men han er det mere end rigeligt værd i mine øjne. Welbeck der forventes at starte som 9er er ikke en målsluger og jeg forventer derfor at tendensen med, at mange mål og assists, skal komme fra de tre bagved Welbeck, fortsætter. Mitoma stod i sidste sæson for 17% af Brightons xG og 17% af deres xA, hvilket er flot for en midtbanespiller. 

Wissa (4.0m, BRE) er også meget svær at komme udenom. I Toneys fravær forventes det at Wissa skal overtage som målscoreren i Brentford. Mbeumo har straffesparket men jeg kunne godt se Wissa lave flere mål, det til trods, og når han står som midtbanespiller og koster 1 million mindre end Mbeumo, er han en spiller jeg vil købe på alle Premier League-managerhold.

Til sidst - af de helt oplagte - er Havertz (5.5m, ARS) meget svær at se forbi efter skaden til Jesus. Mit gæt er at Havertz starter stort set alle kampe hvoraf de fleste formentlig vil være som 8’er. I Jesus skades fravær forventes det dog at han skal spille falsk 9’er som han gjorde i Chelsea, med blandet succes. Chancerne kommer han dog til og på et væsentligt bedre hold bør han også blive bragt i spil som målscorer. Han burde have kostet 6.57-7.0 mio. Vil jeg vurdere og er en spiller jeg vil strække mig langt for at få - så længe jeg tror på at han kan få startere som 9’er.

I næste led er Saka(7.5m) også et super godt køb. 5 mest vækstende spiller i foråret og jeg ser ingen grund til at tro at det ændrer sig. Han kunne sagtens have kostet 0.5-1.0 mio. mere i mine øjne. Bruno Fernandes (7.5m, MAU) tror jeg ligeledes vil få et super efterår for Manchester United. Start Programmet er lidt lunkent hvorfor jeg nok ikke får plads til ham til runde 1 på nogle Premier League-managerhold, men han er tilbage på 10’er positionen hvilket er vigtigt for hans manager appel. 

Jeg har enormt svært ved at finde relevante alternativer i den billige prisklasse på midtbanen- som jeg reelt selv ville overveje. Jeg har meget lille tiltro til at E. Anderson, C. Chukwuemeka og Buonanotte, der ellers har fået meget spilletid i preseason, starter inde i første runde af managerspillet. Derfor er de ikke interessante for mig. 

C. Gallagher (3.5m, CHE) er det tætteste jeg kommer på en billig midtbanespiller jeg overvejer at købe. Jeg forventer at Enzo skal spille 6’er og gallagher 8'er, hvorfor der kan komme noget offensivt output fra Gallagher. Han ligner en mand der skal være starter og hans 0.14 xG90 og 0.15 xA90 når han var på banen i sidste sæson gør at han potentielt kan blive et spændende valg i managerspillet.

Angreb

 • Håland (15.0m, MCI) er selvfølgelig spilleren, der definerer hele ens manager strategi. Han stod i sidste sæson for 47% af Manchester Citys xG, når han var på banen, hvilket er en fuldstændig vanvittig andel. Det dalede en smule i den sidste periode af sæsonen men han er stadig det bedste kaptajnvalg i 80-90% af runderne, og de runder hvor han ikke er det bedste valg er han det 2. Eller 3. Bedste valg.
 • Pedro (3.0m, BRI) er, uanset strategi, det mest oplagte valg på tværs af alle spillere i spillet. Rekordindkøbet startede inde i den sidste testkamp mod Rayo og sparkede endda straffe, hvilket var det sidste søm i kisten ift. At jeg godt tør kalde ham et must-have til runde 1. Han skal spille pladsen bag angriberen, der typisk var den position på Brightons hold, der kom frem til flest xG i seneste sæson. En no-braine som jeg ser det.
 • Calvert-Lewin (3.5m, EVE) ligner en sikker starter for Everton og sparker straffe hvorfor han er en glimrende enabler til en meget fordelagtig pris. Potentielt kan han holdes de første fire runder, medmindre han bliver presset på spilletid af nyindkøbet Danjuma. Det bør dog ikke være et problem fra start af spillet.
 • Alejandro Garnacho (3.5m, MAU) er også en spiller der er meget svær at komme udenom til første runde. Han startede inde i træningskampen mod Lens i hvad der lignede det hold, der starter inde i den første kamp i sæsonen mod Wolves. Han kan sagtens blive presset på spilletid af Sancho på den korte bane, samt af Rasmus Højlund når han er blevet sin skade kvit. Men i runde 1 bør Garnachos værdi være stor.
 • På et Premier League-managerhold uden Håland er Rashford (8.0m, MAU) meget oplagt i mine øjne. Særligt mens Højlund er skadet bør stort set alt Uniteds målappel komme fra Rashford. Stod for 33% af Uniteds xG i sidste sæson, hvilket er voldsomt højt. Jeg synes sagtens han kunne have kostet 1-1.5 mio. mere og er et oplagt kaptajnbud i mange runder.
 • Salah (10.5m, LIV), den næstmest vækstende spiller i foråret, er selvfølgelig også oplagt. Han har været super skarp i preseason og Liverpool ser generelt voldsomt gode ud offensivt. Går man uden Håland, er Salah uden tvivl den bedste kandidat, på en sikker vækstmaskine man kan beholde hele spillet og være tryg ved som kaptajnvalg. 

Kane er for usikkert et valg pga. transfersituationen til at jeg overvejer ham. 

Jeg er for usikker på Welbeck som starter i angrebet, til at jeg vil gå med ham.

 • Watkins (6.5m, ASV) er også holdt nede på et fornuftigt prisleje, synes jeg, ift. at man godt kan tillade sig at have forventninger til Villa i år der har været fremragende efter Emery tog over. Jeg forventer at han scorer 31% af Villas mål, hvilket bør gøre ham til en glimrende sæson-investering.

Premier League Holdet

I Premier League er vi beriget af en del mere data og viden omkring ligaen end i de øvrige managerspil, hvorfor det er super vigtigt at man holder sig opdateret. Pressemøderne om fredagen er vigtige, ligesom det er vigtigt at følge nogle af de folk der har et indgående kendskab til de forskellige klubber for at få en vurdering af tvivlsspørgmålene man måtte have omkring sit Premier League-managerhold.

I skrivende stund er dette holdet til første runde, men jeg forventer at der vil ske ændringer når vi har været igennem pressemøderne fredag:

Nicolai Bisgaards Premier League-managerhold til GW1

Ønsker man at prøve et hold uden Håland er dette mit bedste bud pt.:

Nicolai Bisgaards hold uden Haaland til GW1 af Holdets Premier Manager-spil