Du kan her få gode råd til at sætte det optimale Premier League managerhold til foråret 2024. Manager-ekspert Nicolai Bisgaard har taget et kig på, hvordan du sætter det bedste Premier League-managerhold til forårets kampe.

Der er lige nu pause i Premier League-sæsonen og næste spillerunde starter lørdag den 13. januar kl. 13:30, når Chelsea tager imod Fulham.

Du kan allerede nu gå ind og sætte dit Premier League-forårshold til de sidste 18 spillerunder i managerspillet hos Holdet.dk. Så er spørgsmålet naturligvis, hvilke spillere, du skal have på dit Premier Manager-hold.

Her kommer Nicolai Bisgaard, der blandt andet står bag podcasten "SATS PÅ" , med gode råd og du finder her hans anbefalinger for, hvordan du sammensætter det bedste Premier League-managerhold.

Premier manager er efter min mening et af de sjoveste managerspil. I verdens bedste liga er der ekstremt mange spændende navne og dermed spændende veje at gå med sit managerhold.
Det har heller ikke været svært at finde navne til denne optakt der kan være relevante i forårsspillet. Faktisk synes jeg generelt, det er en del flere spillere, der er for oplagte til at man kan forbigå dem sammenlignet med efterårssæsonen. 
Lad os kaste os ud i det!
 

Sæt dit Premier League managerhold her

Det er ganske simpelt at være med. Som Premier League-manager får du et budget på 50 millioner kroner og så starter den store indkøbstur og du skal sammensætte et hold bestående af spillere fra Premier League-klubberne.

Præsterer disse spillere godt, vil deres værdi (og dermed holdets værdi) stige. Det hold med størst værdi ved spillets afslutning vinder.

Nicolai Bisgaard: Her er mit Premier managerhold 2024

Der er denne gang valgt en 5-3-2 opstilling med fokus på Brighton grundet et overkommeligt kampprogram i de kommende spillerunder. Og så bliver der satset på, at Manchester Citys Erling Haaland igen slår til i front efter skadespausen.

Premier League kampprogram i foråret

Starten lyder den 13. januar og det bør blive lige ud af landevejen, da der hverken er planlagte dobbeltrunder eller Champions league-kampe.

Første interessante hold at se nærmere på er Brighton.

Det er umuligt at komme udenom Brighton grundet deres overkommelige kampprogram i de kommende runder. Så eneste spørgsmål er hvilke fire Brighton-spillere, der skal med på holdet. 

Brighton-program:
Wolverhampton (hjemme)
Luton (ude)
Crystal Palace (hjemme)
Tottenham (ude)
Southampton (ude)

Deres kampprogram er jo nærmest utopisk godt. Brighton er store favoritter i alle de tre første kampe og har man set Brighton for nyligt, så er det tydeligt, at det har været godt for dem at kunne fokusere fuldt ud på Premier League.

Grundet deres førsteplads i Europe League-gruppen skal Brighton først spille næste Europa League-opgør til marts.

Så jeg forventer mindsket risiko for rotation og dermed et Brighton-hold, der vil kunne blive mere dominerende end i efteråret. 

I deres to seneste kampe har man spillemæssigt udraderet modstanderne og kun Brightons uskarphed foran mål holdt dem fra en storsejr mod West Ham. 

Brighton får stor kritik for ikke at være stærke nok defensivt og det var også først i runde 20, at de fik første clean sheet.
Men målt på xG har man tilladt 6. færrest af alle hold i ligaen, hvorfor jeg forventer flere clean sheets I forårsspillet. 

Næste interessante hold er Manchester City, der ellers ikke var nogen stor managermæssig succes i efteråret. Men med Erling Haaland tilbage mod Newcastle og Kevin De Bruyne i truppen er spået til at kunne træde ind i startopstillingen ganske snart, så er det oplagt at kigge mod Man City i managerspillet i foråret.

City fører ligaen i expected points (xP) selv med en kamp i hånden. 

Det interessante i forhold til tidligere udgaver af spillet er, at den velkendte “pep-roulette” er totalt forsvundet. Vi har backen Kyle Walker og angriber Julian Alvarez, der har startet 19/19 kampe.

Erling Haaland er også fast og startet i 15 af 15 kampe inden skaden. Phil Foden har startet 17/19 og fået spilletid i alle kampe. Derudover spiller profiler som Rodri, Bernardo Silva og Ruben Dias også stort set altid. 

Det gør det en del nemmere at navigere i som managerspiller. Særligt når Man City oven i købet starter ud med dette program:

Newcastle (ude)
Burnley (hjemme)
Brentford (ude)
Everton (hjemme)
Chelsea (hjemme)

Så giver det mening at forsøge at presse nogle Manchester City spillere ind på holdet. 

Hernæst er der Arsenal og Chelsea, der også har interessante aspekter i deres programmer; dog uden at jeg forventer at finde plads til mange spillere fra disse to London-klubber. 

Sidste aspekt af kampprogrammet er de afrikanske mesterskaber AFCON og Asian Cup, der kommer til at påvirke de kommende spillerunder. 

Her er de mest interessante AFCON/Asian Cup spillere:

  • Mohamed Salah (Liverpool/Egypten)
  • Heung-min Son (Tottenham/Sydkorea)
  • Mohammed Kudus (West Ham/Ghana)

Ser vi på oddsene, så vurderes det, at Egypten, Sydkorea og Ghana alle går videre fra deres grupper, hvorved de tidligst vil være klar til at komme i aktion i Premier League-runde 3 i foråret.

Afhængig af hvor langt de når i AFCON/Asian Cup, så kan de risikere først at være tilbage i runde 5. 

Det er tre meget interessante spillere, men kommer altså ikke til at figurere i optakten som potentielle køb.

Foto: SUSANA VERA / POOL / AFP

Top 3 over must have-spillere

Jeg synes, der er en del af disse must have-spillere til første runde i foråret, så derfor får vi denne Top 3.

Jeg opfatter disse tre som spillere, som man absolut skal have på sit hold; specielt hvis man kun laver ét managerhold. Laver du en masse managerhold, så kan du selvfølgelig sagtens undlade dem på enkelte hold.

1. COLE PALMER (4.0 mio, Chelsea)

Det er ærgerligt, at prisen ikke er justeret ind til det faktum, at vi her har Chelseas mest sikre kort rent offensivt i forhold til spilletid og mål-involveringer. Derudover ligner Cole Palmer også straffesparksskytte for Chelsea.

Der kan opstå en situation, hvor Cole Palmers plads i startopstillingen kan diskuteres. Især når Nkunku er mere fit, men meget tyder på, at Palmer er sikker på en plads i startopstillingen. Det er så i stedet er Sterling, Mudryk og Jackson, der skal slås om spilletiden.

Selv hvis Palmer fremover er mindre heldig med straffesparksscoringer, så er han stadig et must have, som man skal købe på alle sine hold. Han kunne sagtens have kostet 6.5 mio ved spilstart.

2. ERLING HAALAND (14 mio, Manchester City) 

Det forventes at Erling Haaland er tilbage til kampen mod Newcastle og er en must have-spiller; særligt grundet fraværet af Liverpools Salah og Tottenhams Son.

Nogle vil måske hellere satse på Darwin Nunez, der senest mod Newcastle brillerede med 1.8xG uden at score, men det er efter min mening alt for risikabelt. Arsenals Saka er faktisk tættere, men 0.4 xG90 er ikke helt nok når alternativet er Haaland. 

Haaland havde efter 7 runder en vækst på 231.000/runde mod følgende modstandere:
Burnley, Newcastle, Sheffield U, Fulham, West Ham, Nottingham F., Wolverhampton.

I de efterfølgende 8 runder havde leverede han 159.000/runde i vækst mod følgende modstandere:
Arsenal, Brighton, Man U, Bournemouth, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Aston Villa.

Det burde selvfølgelig ikke være en overraskelse, men det gør en stor forskel, hvem modstanderen er - uanset hvor god en spiller man er.

I forårsspillet møder Manchester City fra runde 7 og frem følgende modstandere:
Man United, Liverpool, Brighton, Arsenal og Aston Villa

Sammenfaldende med Champions kampe kan det sagtens tænkes, at Haaland ikke længere vil være penge værd i denne periode med et svært kampprogram. 

Men det er uden for diskussion, at Haaland skal på holdet i de første 6 forårsrunder, hvor Man Citys program er suverænt - og de bedste alternativerne er på landsholdstur.

3. JAN PAUL VAN HECKE (2.5 mio, Brighton)

Her har vi igen en spiller, som jeg kommer til at have med på alle hold. Jan Paul van Hecke er er alt for billig og været en nøglespiller for Brighton i efteråret.

Han er tæt på stensikker starter i forsvarskæden, så til den lave pris, er værdien langt højere end alle øvrige konkurrenter. 

Målmænd

Prissætningen af målmandsposten er noget bedre denne gang i forhold til efteråret, og jeg ikke har et valg som umiddelbart er meget oplagt. 

Jeg vælger at gå med Djordje Petrovic (4.0 mio, Chelsea), der har fået startpladsen i stedet for Robert Sanchez. Det forventes, at Sanchez formentlig tidligst er tilbage i runde 3.

Chelsea har ikke imponeret i sæsonen endnu, men defensiven er deres klart bedste våben. De ligger generelt godt til på de defensive statistikker og har også holdt en del clean sheets i efteråret. 

De øvrige bud på målmandsposten ligger alle meget tæt.

Mit næste bud er Ederson (6.0 mio., Man City) da jeg generelt synes spillerne generelt er overraskende billige i forårsspillet - så det kan være en gangbar strategi at satse på en dyr målmand.

City endte efteråret med den bedste defensiv målt på xG og har generelt været ekstremt uheldige med ikke at få clean sheets i efteråret. Denne trend forventer jeg vil ændre sig.
Generelt ligger der et væld af målmænd med nærmest identiske xPPM tal (Expected Points Pr. Million).

Areola (4.0 mio., West Ham) for to runder, Raya (5.5 mio, Arsenal) for hele spillet, Vicario (4.5m, Tottenham) for hele spillet er alle alternativer i forskellige prislejer, der kan overvejes.

Forsvar

Brightons Jan Paul van Hecke er første mand på holdkortet og han efterfølges af holdkammeraten Pervis Estupinan (4.0 mio, Brighton). Brightons defensiv er lidt undervurderet og man så det bedste eksempel i den seneste kamp mod West Ham, der reelt ikke rører bolden de sidste 20 minutter af kampen.

Med massiv boldbesiddelse er det nemmere at holde et clean sheet. Kombineret med fremragende muligheder for sejrsbonus og stort offensivt potentiale er Estupinan meget svær at komme udenom.

Han har tegnet sig for 6% af Brightons xG og 22% af deres xA når han har været på banen. Det er kun Trent Alexander-Arnold og Kieran Trippier, der kan matche disse tal.

Næste mand på holdkortet og meget tæt på at lande i “must-have” kategorien er Malo Gusto (3.0 mio., Chelsea). Han er en spiller, der burde have været steget mere i pris fra efterårsspillet.

Holdkammerat Reece James er stadig langt fra at være tilbage, så Gusto sidder tungt på højrebacken. Chelsea anvender en skæv forsvarskæde med en midterforsvarer på venstre back, så Malo Gusto står for langt det meste af det offensive spil, der kommer fra forsvaret. 

De to sidste spillere i forsvarskæden er i et dyrere prisleje: Kyle Walker (4.5 mio., Man City) og Gabriel (4.5 mio., Arsenal).

Kyle Walker er klart førsteprioritet; forudsat at han fortsætter med at spille hver gang. Han har været anfører siden De Bruyne blev skadet og har i øvrigt været fantastisk, så manager Pep Guardiola har set sig nødsaget til at spille ham hver gang.

Anførertjansen mister han nu nok snart igen, men jeg er villig til at satse på at spilletiden fortsætter indtil det modsatte er bevist. 

Hos Arsenal var brasilianske Gabriel lidt ude og inde af holdet i starten af sæsonen, men har startet 10 kampe i træk og derfor tør jeg godt satse på at han fortsætter med at få fast spilletid. Gabriel har væsentligt mere X-factor i forbindelse med dødbolde end Kyle Walker har, men jeg forventer marginalt flere clean sheets til City.

Relevante spillere der ikke klarede cuttet var Ruben Dias (4.0 mio., Man City), der selvfølgelig er et bedre køb end Walker, hvis han spillede hver gang. Han er desværre blevet sparet/skadet lidt for ofte i sæsonen, så pt. foretrækker jeg Walker.

Van Dijk (5.0 mio, Liverpool) er også spændende efter Liverpool har fået langt bedre fat i defensiven i efterårets sidste halvdel.

Lewis Dunk (3.5 mio, Brighton) er ligeledes et suverænt køb, men han ryger af holdet grundet reglen om max fire Brighton-spillere. Hos West Ham der starter med Southampton (ude) og Bournemouth (hjemme) er Aguerd (3.0 mio., West Ham) og Emerson (2.5 mio, West Ham) ligeledes interessante - særligt hvis man går med Areola på kassen.

Aston Villa har ligeledes et par forsvarsspillere der er meget interessante, særligt Konsa (3.0 mio, Aston Villa) og Carlos (2.5m, Aston Villa), men det er begge spillere, som jeg først vil købe ind på holdet til runde 3.

Foto: Paul Faith / AFP

Midtbane

På midtbanen er der et par meget oplagte navne.

Facundo Buonanotte (2.5 mio, Brighton) kan se frem til en masse spilletid da Adinga, Fati, Mitoma, Enciso, March alle er ude af ligningen. Så den unge argentiner er et helt åbenlyst valg - tæt på must-have kategorien.

Brighton har et væld af formationer og med Ferguson, Welbeck, Pedro, Lallana også klar kan det ikke afvises, at Buonanotte starter ude i en kamp eller to. Men til den lave pris på 2,5 mio. er det alt rigeligt, hvis han starter inde i 50% af kampene.

Buonanotte´s stats er ikke voldsomt imponerende, men det er også med meget urytmisk spilletid, så det er et for spinkelt datagrundlag. Til prisen og med det kampprogram er valget af Buonanotte en no-brainer.

Cole Palmer (4.0 mio, Chelsea) tager den anden plads på midtbanen med must-have status. Sidste plads går lidt overraskende til colombianske Luis Sinisterra (2.5 mio., Bournemouth).

Bournemouth skal møde Liverpool i næste runde (21. januar) og det ligner en svær kamp for Sinisterra og Co. Argumentet for at tage Sinisterra med på holdet er, at det opdaterede pointsystem gør at skulle Bournemouth tabe, så er det ikke en katastrofe.

Læg dertil at Bournemouth er ekstremt godt kørende, så Liverpool-sejr er oppe på at give odds 1.70. I runde 2 viser oddset os at Bournemouth vurderes til at være på niveau med West Ham.

Sinisterras er en enormt målsøgende spiller, der står for ca. 25% af Bournemouths xG, når han spiller. Han spiller som angriber, men står opstillet som midtbane og er kriminelt billig. Derfor han Sinisterra på min radar til trods for de dårlige kampe fra start. Udfordringen med ham er, at han for det meste har været indskifter, men gode præstationer på det seneste gør at han spås en startplads. 

En spiller jeg gerne ville have haft plads til på bekostning af Sinistera var den unge Jack Hinshelwood (2.5 mio., Brighton), der har fået spilletid i alle de seneste 8 kampe og startet inde i 5 af dem.

Til 2.5 mio. er Hinshelwood en spændende spiller, der har en god evne til at komme i feltet med 1.83 afslutninger pr. 90 minutter. Jack Hinshelwood var kommet med på mit hold, hvis ikke der i forvejen var fyldt op med Brighton spillere.

Phil Foden (7.5 mio., Man City) er enormt fristende efter at han er begyndt at være sikker mand i startopstillingen. Hans rolle hos City er voksende, og han har været banens suverænt bedste de to seneste kampe.

En del af hans mål-appel vil falde lidt med Erling Haaland tilbage fra skade, men til prisen er der stadig glimrende værdi i mine øjne. Går man udenom Haaland er Saka (8.0 mio., Arsenal) ligeledes oplagt i min optik. 0.76 xGI/90 er ganske fine tal for en midtbanespiller, og jeg tror vi kommer til at se endnu bedre tal i foråret.

James Maddison (6.0 mio., Tottenham) er pt 50/50 til første runde og med start programmet in mente er han ikke relevant før et senere tidspunkt. Pascal Gross (4.5 mio., Brighton) er også et kanon bud. Brightons mest sikre starter og gang på gang leverer han offensivt. Gross står for 9% af Brighton’s xG og 19% af deres xA - også et glimrende bud synes jeg. 

Angreb

Erling Haaland (14.0 mio, Man City) er første mand på holdkortet, mens næste angriber bliver João Pedro (4.5 mio., Brighton), som også var på mit managerhold i efterårsoptakten.

Selvom Pedro er blevet 1.5 mio. dyrere til foråret, så er han stadig et røverkøb. Han er igen blevet en rimelig fast starter i Brighton-offensiven. Jeg forventer mindre rotation den første måned, så Pedro bør starte de fleste kampe. Hvis Pedro spiller 70+ minutter i hver kamp, så vil han være en must have-spiller, men for nu er hans plads stadig i skarp konkurrence.

Første alternativ er Dominic Solanke (4.5 mio, Bournemouth), der ligger blot 5% efter Pedro i forventet vækst til de første 3 runder. Jeg spår Solanke en enorm popularitet, men jeg forventer umiddelbart først at købe ham til runde 7, hvor Bournemouths kampprogram bliver fremragende. Alternativt kunne han også byttes lige over med Arsenals Gabriel efter runde 2.

Raul Jimenez (3.5 mio, Fulham) var været flyvende og mod Arsenal var han igen målsøgende med 6 afslutninger og 0.62xG. Alene på X-factor er han et latterligt godt valg til prisen, men hans succes vil også afhænge af om Fulham formår at vinde kampe.

Den passive vækst fra sejrsbonus, mål til sejr og holdmål er for vigtig til, at man kan undvære den helt. Ollie Watkins (7.5 mio., Aston Villa) skal selvfølgelig også nævnes efter et forrygende efterår. Han er dog svært forenelig med et Haaland hold efter min mening, så det skulle have været som erstatning for nordmanden - hvilket jeg ikke tør.
Everton, Newcastle, Sheffield, Man United i de første 4 kampe er heller ikke ligefrem et ønskeprogram for en angriber. Derudover taler det lidt imod Watkins, at han i de seneste 7 kampe blot har akkumuleret 1.1xG - hvilket er meget langt under hvad man bør kunne forvente. 

Premier League Holdet - Forår 2024

Så mit managerhold ser således ud, men der kan ske ændringer, når vi har været igennem pressemøderne inden rundestart:

Djordje Petrovic
-------

Jan Paul van Hecke, Pervis Estupinan, Kyle Walker, Gabriel, Malo Gusto
-------
Facundo Buonanotte, Cole Palmer, Luis Sinisterra

--------
Erling Haaland - João Pedro

I Premier League er vi beriget af en del mere data og viden omkring ligaen end i de øvrige managerspil, hvorfor det er super vigtigt at man holder sig opdateret.

Spilstart til managerspillet er lørdag den 13. januar, hvor Chelsea tager imod Fulham, mens Newcastle senere samme dag tager imod Manchester City.

Da Haaland har enorm betydning for managerspil generelt, forventer jeg at der er kommet leaks på om han starter eller ej - når nu de spiller samme dag som runden starter. Sådan plejer det hvert fald at gå. 

Går meldingerne på, at Erling Haaland kommer til at starte på bænken, så vil jeg formentlig ikke ændre holdet. Er nordmanden slet ikke i truppen, så hælder jeg til at erstatte ham 1:1 med Liverpools Darwin Nunez og så først købe Haaland til runde 2 i stedet.

Premier League har et hav af relevante spillere, så der er givetvis en lang række spillere, som jeg ikke har berørt i denne guide. Så er der en spiller, som I savner input til, så må i endelig skrive i kommentarfeltet - så skal jeg nok give min mening til kende.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Ofte stillede spørgsmål - Premier Manager Forår 2024

🔎Hvor kan man oprette et Premier League managerhold?

Du kan oprette dit Premier League drømmehold hos Holdet.dk. Du skal have oprettet dit hold inden start den 13. januar kl. 13:30. Indtil da kan du ubegrænset ændre på dit hold.

🔎 Hvad koster det at deltage i Premier League Manager?

For basishold er det gratis at deltage, men her er du begrænset til kun at kunne foretage tre spillerhandler under spillerunderne i foråret. Med Guld eller Guld+ kan du ubegrænset købe og sælge spillere.

🔎Hvordan opretter man et Premier League managerhold?

Man starter med at få tildelt 50 millioner, og så skal man købe 11 spillere og sammensætte sit hold. Efter hver runde vil der være mulighed for spillerhandler.

🔎Hvad kan man vinde i Premier League managerspillet?

Der er kontantpræmier til de 100 bedste Super Manager drømmehold med en førstepræmie på 35.000 kr.

🔎 Hvad er en Miniliga i Premier League managerspillet?

I Holdet.dks managerspil kan du også oprette en Miniliga og invitere vennerne til at spille Premier League managerspil. Det kræver et Guld-hold for at oprette en Miniliga, men basishold kan deltage.