18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Odds på Tirreno-Adriatico 2024: Jonas Vingegaard er favorit

Tags: Cykling
Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre

Det er blevet tid til Tirreno Adriatico 2024, som køres fra 4. til 10. marts. Her skal Jonas Vingegaard forsøge at vinde det italienske etapeløb for første gang. Læs her alt om hans vinderchancer og om odds på Tirreno-Adriatico.

Spil på Tirreno-Adriatico hos Vbet.dk

Vinderodds til Tirreno-Adriatico 2024

Hvem vinder Tirreno-Adriatico?

Jonas Vingegaard er den klare favorit til at vinde Tirreno-Adriatico 2024. Danskeren allerede taget fire sejre i denne sæson. Det skete, da han vandt tre etaper og tog den samlede sejr i det spanske etapeløb O Gran Camiño.Desuden stiller hverken Tadej Pogacar, Remco Evenepoel eller Primoz Roglic til start i løbet. Det er umiddelbart de eneste tre ryttere, som på papiret har kvaliteterne til at slå Jonas Vingegaard i et en-uges etapeløb.

Når det gælder odds på Tirreno-Adiratico 2024, så er det altså svært at pege på en anden vinder end Jonas Vingegaard.

Dermed ikke sagt, at det bliver nogen søndagstur for Vingegaard. Han skal stadig op imod stjerner som Adam Yates, Juan Ayuso, Simon Yates, Tom Pidcock, Enric Mas, Tao Geoghegan Hart, Ben Healy, Richard Carapaz, Ben O’Connor, Daniel Martínez og Jai Hindley.

Favoritter til at vinde Tirreno-Adriatico 2024

Det er som det kan ses noget af et felt, som er klar til at byde Jonas Vingegaard op til dans. Her finder du de fem varmest bud på et Tirreno-Adriatico vinderodds.

Tirreno-Adriatico

Foto: Tim De Waele/Pool/AFP

1. Jonas Vingegaard på Tirreno-Adriatico

Der er som nævnt umuligt at komme udenom Jonas Vingegaard, når snakken falder på Tirreno-Adriatico odds.

Den 27-årige dansker smadrede alt og alle i O Gran Camiño. Den eneste etape, som han ikke vandt, var enkeltstarten, hvor dårlige vejrforhold gjorde, at alle fik samme tid. Derfor tog Vingegaard ingen chancer.

Vingegaard ente med at vinde løbet med 1.55 ned til det franske stortalent Lenny Martínez og yderligere 16 sekunder til den genopstandne Egan Bernal.

Det er uomtvisteligt et markant stærkere felt, som stiller til start her i Tirreno-Adriatico. Alt tyder dog på, at Vingegaard står mindst lige så stærkt som sidste år, og så er det kun de helt store kanoner, der kan hamle op med ham.

Det skal også nævnes, at Vingegaard som altid støttes af et slagkraftigt Visma Lease a Bike-hold. Dette tæller stærke folk som Cian Uijtdebroeks, Attila Valter, Steven Kruijswijk, Ben Tulett og Dylan van Baarle.

2. Juan Ayuso

Som så ofte før skal det bedste bud på et alternativ til en Visma-sejr findes hos UAE Team Emirates. De har to gode bud i form af Adam Yates og Juan Ayuso.

Adam Yates udgik dog på 3. etape af UAE Tour med en hjernerystelse. Han viste med sin samlede sejr i Tour of Oman, at former er, hvor den skal være. Spørgsmålet er bare, hvad hjernerystelsen får af betydning for forberedelserne.

Derfor vælger vi at gå med UAE’s andet vinderbud – Juan Ayuso. Spanieren har modsat sidste år haft en god vinter og har lagt godt fra land.

Han blev nummer to på den afkortede enkeltstart i Ruta del Sol. Derefter vandt han Faun-Ardèche Classic og blev toer i Faun Drône Classic bag holdkammeraten Marc Hirschi. Hans sidste løb inden Tirreno-Adriatico bliver Trofeo Laigueglia.

Ayuso må ventes at være en af de favoritter, som vil tabe mindst tid til Vingegaard på enkeltstarten og dermed det næstbedste bud med henblik på Tirreno-Adriatico odds.

3. Daniel Martínez

BORA – hansgrohe har store ambitioner for denne sæson. De kommer da også med et stærkt hold til trods for, at den helt store profil, Primoz Roglic, har valgt at køre Paris-Nice i stedet for Tirreno Adriatico.

De har dog stadig et par gode kort i form af Daniel Martínez og Jai Hindley. Martínez har fået en fremragende start på sæsonen med to etapesejre i det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve. Begge gange slog han Remco Evenepoel i kampen om etapesejren.

Martínez kørte også en hæderlig enkeltstart i Portugal. Det til trods så tabte han 51 sekunder til Remco Evenepoel over de 22 kilometer.

Enkeltstarten i Tirreno-Adriatico er kun ti kilometer lang, så et eventuelt tidstab til Jonas Vingegaard og Ayuso må ventes at blive noget mindre.

Ikke desto mindre må Martínez ventes at starte bjergetaperne på bagkant, hvilket vil sige, at han skal sætte Vingegaard. Det samme gælder Hindley, der må ventes at tabe endnu mere. Det er derfor svært at se dem for alvor true Vingegaard.

Tirreno-Adriatico - Spilforslag

Er man på udkig efter Tirreno-Adriatico-vinderodds, så er det altså svært at komme udenom Jonas Vingegaard. Han skal kæmpe mod nogle stærke ryttere, men der er som beskrevet kun tre ryttere, der for alvor kan true ham.

Juan Ayuso er mit bedste bud, da han har et stærkt hold og kan køre et brag af en enkeltstart.

Se mere daglige odds tips.

Ellers er det eneste alternativ med hensyn til Tirreno-Adriatico vinderodds i mine øjne, at vi ender med et scenarie som i sidste års Vuelta a España, hvor en anden Visma-rytter henter sig et forspring i det taktiske spil. Her er Cian Uijtdebroeks nok det bedste bud. Der er dog ingen tvivl om, at Vingegaard gerne selv vil vinde dette løb, hvor han for to år siden blev nummer to kun slået af Pogacar.

Danskere i Tirreno-Adriatico

Hvis Jonas Vingegaard lever op til favoritværdigheden og vinder Tirreno-Adriatico 2024, så bliver han den første danske vinder siden Rolf Sørensen vandt løbet for anden gang i 1992.

Jonas Vingegaard bliver dog ikke den eneste danske stjerne i Tirreno-Adriatico. Kasper Asgreen og Magnus Cort ventes nemlig også begge at stille til start. Der kan også sagtens nå at komme flere danskere på startlisten.

Kasper Asgreen bruger løbet til at finpudse formen inden de store forårsklassikere. Hans opgaver bliver blandt andet af hjælpe Julian Alaphilippe og Soudal – Quick Steps sprinter Tim Merlier, der har fået en forrygende start på sæsonen.

Derudover kan han selv gå på jagt efter et resultat på løbets indledende enkeltstart.

Magnus Cort skal forsøge sig på 3. etape, hvor finalen for hård til de tunge sprintere. Derudover kører han også en god enkeltstart.

Tirreno-Adriatico – Ruten

De afgørende etaper bliver 1. etapes flade 10 kilometers enkeltstart. Der bliver naturligvis ikke tale om tidstab på flere minutter for de rene klatrere, men i så kort et løb tæller hvert sekund.

Anden etape bliver en dag for sprinterne. På løbets 3. etape venter en hård dag med meget få flade kilometer. Finalen bliver hård, og det skal blive interessant at se, om Jonas Vingegaard har samme offensive tilgang som i Camiño.

Løbet ventes at blive afgjort på bjergetaperne, som falder på 5. og 6. etape. På 5. etape skal feltet over San Giacomo, der er udenfor kategori. Den topper med 24 kilometer til mål. Efter omkring 13 kilometers nedkørsel siger det stødt mod målet.

Dagen efter venter kongeetapen med mål på Monte Petrano. Det bliver en hård sag med otte procent i snit over ti kilometer. Det er første gang, at den bruges siden Giro d’Italia 2009, hvor Carlos Sastre sejrede foran Denis Menchov og Danilo Di Luca. Det er en etape, som Jonas Vingegaard vil være storfavorit til at vinde.

På løbets syvende og sidste etape venter en etape for sprinterne med mål i San Benedetto del Tronto.

Bookmakere med de bedste odds på Tirreno-Adriatico

Tirreno-Adriatico er et af sæsonens største etapeløb. Dermed kommer det ikke som nogen overraskelse, at alle de store bookmakere kommer til at have Tirreno-Adriatico odds.

Ser man på Tirreno-Adriatico odds fra rytter til rytter vil disse variere hos de forskellige bookmakere. Derfor kan man med fordel holde øje med flere bookmakere, når man skal foretage odds på Tirreno-Adriatico.

Live odds er også en ting, som man skal have i tankerne, når det gælder odds på cykling. Det er en dynamisk sport, hvor tingene konstant ændre sig, så her kommer live odds virkelig til sin ret.

De seneste ti års Tirreno-Adriatico-vindere

År 1 2 3
2023 Primoz Roglic João Almeida Tao Geoghegan Hart
2022 Tadej Pogacar Jonas Vingegaard Mikel Landa
2021 Tadej Pogacar Wout van Aert Mikel Landa
2020 Simon Yates Geraint Thomas Rafal Majka
2019 Primoz Roglic Adam Yates  Jakob Fuglsang
2018 Michal Kwiatkowkski Damiano Caruso Geraint Thomas
2017 Nairo Quintana Rohan Dennis Thibaut Pinot
2016

Greg Van Avermaet

Peter Sagan Bob Jungels
2015 Nairo Quintana Bauke Mollema Rigoberto Urán
2014 Alberto Contador Nairo Quintana Roman Kreuziger

Spørgsmål og Svar – Tirreno-Adriatico

Hvem vinder Tirreno-Adriatico 2024?

Ser man på Tirreno-Adriatico odds, så er Jonas Vingegaard den klare favorit til at løbe med trefork-trofæet.

Hvilken bookmaker har de bedste odds på Tirreno-Adriatico 2024?

Tirreno-Adriatico odds på de individuelle ryttere kan variere fra bookmaker til bookmaker, hvorfor vi anbefaler, at man tjekker Tirreno-Adriatico 2024 odds hos flere bookmakere.

Hvem vandt Tirreno-Adriatico 2023?

Det gjorde den slovenske superstjerne Primoz Roglic, som i år har fravalgt løbet for i stedet at køre Paris-Nice.

Kommentarer

Feedback