Daniels Craigs dage som James Bond er ved at rinde ud. Derfor har flere bookmakere nu odds på, hvem der skal tage over. 

OBS: Alle odds samt dele af artiklen er senest blevet opdateret den 17. marts 2022. Artiklen udkom oprindeligt den 6. april 2020. 

James Bond-filmen ”No Time To Die”, tidligere kendt som ”Bond 25”, bliver den sidste med Daniel Craig som agent 007. Og det er der imidlertid en sjov lille ting ved: Faktisk har Daniel Craig optrådt som agent 007 for sidste gang. I den kommende film forlader James Bond M16, og derfor overgår agentnummeret 007 til den kvindelige skuespiller Lashana Lynch. 

Det er første gang nogensinde, at 007-titlen tilfalder en kvinde. I tråd med dette kan man stille sig spørgsmålet, om tiden er kommet til, at en ikke-hvid mand skal spille James Bond-rollen. Sådan har det været indtil nu, og langt de fleste af disse hvide mænd har været briter/irere. Faktisk er den eneste ikke-brite/irer, som har optrådt som James Bond, australieren George Lazenby. Det gjorde han i 1968, hvor han fik sin første, eneste og sidste film som agent 007. 

Er det tid til, at James Bond skal spilles af en mørk skuespiller? Kan rollen mon blive indtaget permanent af en kvinde? Og hvad med en mørk kvinde? Oddsene tyder ikke umiddelbart på det, men man skal som bekendt ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. 

De bedste odds på den næste James Bond-skuespiller

Her får du de bedste odds på, hvem der bliver den næste James Bond. 

Odds - hvem bliver den næste James Bond? Udvalgte emner Højeste odds Bookmaker
Regé-Jean Page 3,50
Idris Elba 6,00
Henry Cavill 10,00
Aidan Turner 11,00
Richard Madden 11,00
Chiwetel Ejiofor 12,00
Tom Hardy 12,00 ​​​​​​​
James Norton 12,00 ​​​​​​​
Lashana Lynch 12,00 ​​​​​​​
Michael Fassbender 14,00 ​​​​​​​
Cilian Murphy 15,00 ​​​​​​​
Sam Heugnan 21,00 ​​​​​​​
Tom Hiddleston 25,00 ​​​​​​​
Jamie Bell 26,00 ​​​​​​​
Nikolaj Coster-Waldau 26,00 ​​​​​​​
Callum Turner 34,00 ​​​​​​​
Ryan Gosling 50,00 ​​​​​​​
Chris Hemsworth 51,00 ​​​​​​​
Alexander Skarsgård 51,00 ​​​​​​​
Liam Hemsworth 51,00 ​​​​​​​
Christian Bale 51,00 ​​​​​​​
Jason Statham 100,00 ​​​​​​​
Matt Damon 100,00 ​​​​​​​
Sam Riley 250,00 ​​​​​​​
Eric Bana 250,00 ​​​​​​​
Gerard Butler 250,00 ​​​​​​​
Russel Crowe 250,00 ​​​​​​​
Will Smith 250,00 ​​​​​​​
Hugh Jackman 250,00 ​​​​​​​
David Beckham 251,00

OBS: Odds på næste James Bond er fra onsdag den 17. august 2022 klokken 11.42. 

Spil på næste James Bond hos Betfair Sportsbook

Bookmakerne er bestemt ikke helt enige om, hvem der skal være de største favoritter til at blive den næste James Bond. I hvert fald ikke helt vejen igennem. De er enige om, at Regé-Jean Page skal være topfavoritten, men der er uenighed om nogle af de andre favoritter. 

Bookamkere som Unibet* har Henry Cavill som den næststørste favorit til odds 4,00. Betfair*, derimod, har ham nede på 10.-pladsen og tilbyder odds 10,00. 

Det samme historie med Chiwetel Ejiofor, som er den tredje største favorit hos blandt andre Mr Green* og LeoVegas* til odds 4.50. Betfair* har ham helt nede på 14.-pladsen til odds 12,00. 

I de kommende afsnit vil vi tage et kig på et udvalg af kandidaterne. 

Regé-Jean Page

Her er bookmakernes nye favorit til at blive den næste James Bond. Da vi senest opdaterede artiklen den 21. marts, var Regé-Jean Page-oddset nede i 2,20 hos Betfair*. Også her var han bookmakernes favorit. 

Regé-Jean Page er en mørkglødet mand med rødder i Zimbabwe og England. Han er ikke mindst kendt for sin rolle som Simon Basset i serien Bridgerton. Herudover også mervirkende i serierne The Sandman, Spark, Roots, Waterloo Road med flere. 

Dåbsattesten siger kun 34 år, hvorfor der umiddelbart kan være enorm meget fremtid for Regé-Jean Page i rollen som James Bond. 

Tom Hardy

Tom Hardy har ved tidligere opdateringer af denne James Bond-artikel væres bookmakernes favorit. Han har tidligere givet odds 3,50 hos NordicBet*, som ikke længere udbyder odds på spillet. 

Alderen betyder, at han ville kunne bestride rollen i en del år, hvis han skulle blive en succes. I den sammenhæng kan det nævnes, at Roger Moore først stoppede som agent 007, da han blev 58 år. 

Tom Hardy har velsagtens ikke én rolle, som klistrer sig til ham, som Pyrus eksempelvis klistrer sig til Jan Linnebjerg. Dermed vil det for de fleste ikke være mærkeligt at se Tom Hardy i rollen som James Bond. Dét bør alt andet lige være en kæmpe fordel for Hardys chancer for at blive arvtageren efter Daniel Craig. 

Noget ukendt ansigt er Tom Hardy dog så langtfra. Han er elsket og beundret for sine roller i Inception, The Dark Knight Rises, Mad Max, Warrior, Peaky Blinders med flere. 

Bedste odds på Tom Hardy, da vi oprindeligt lagde denne artikel op den 6. april 2020, var 9,00 hos Betfair*

Idris Elba

Betfair* har tidligere haft Idris Elba som favorit til at blive ny James Bond-skuespiller. Odds var ved den lejlighed nede i 2,70. 

Idris Elba er en mørk mand på 49 år fra Storbritannien. Han har været med i lidt af hvert, omend ikke-filmnørder nok ikke kender ham af navn, men kun ved udseende. Han har blandt andet spillet Heimdal i filmen ”Thor: Ragnarok”. 

En ting, der bestemt taler til Elbas fordel, er, at Barbara Broccoli, en af Bond-producerne, angiveligt skulle have udtalt, at "det er på tide, at en ikke-hvid skuespiller indtager rollen som James Bond."

OBS: Idris Elba har angiveligt sagt pænt nej tak til at blive den næste James Bond

Da vi her på BetXpert lagde denne artikel ud den 6. april 2020, var bedste odds på Elba 11,00 hos Unibet*

Tom Hiddleston

I april måned 2020 var Tom Hiddleston helt fremme blandt de allerstørste favoritter til at blive den næste James Bond. Her var bedste odds således 4,50 hos Unibet*. Nu kan du spille på ham til odds 25 hos Betfair*

Også Tom Hiddleston er en hvid mand fra England. Alderen siger 41 år.

Tom Hiddleston et kendt ansigt for den generelle filmseer. Vi kender ham ikke mindst som Loke i ”The Avengers”-filmene. 

Richard Madden

Endnu en hvid mand fra de britiske øer. Nationaliteten siger Skotland, og dåbsattesten 36 år. 

Han er i forvejen et kendt ansigt for mange. Ikke mindst fra sin rolle som Robb Stark i HBO-kæmpeserien ”Game of Thrones”. 

Lashana Lynch

Som nævnt i indledningen spiller Lashana Lynch agent 007 i Daniel Craigs sidste James Bond-film. Dermed ligger det vel lige til højrebenet, at den kvindelige, britiske, mørke og 34-årige skuespiller tager fast over som den nye agent 007? 

Så simpelt er det nok ikke bare lige. For det første overtager hun ikke Craigs rolle/karakter som James Bond direkte i ”No Time To Die”. Hun overtager ”blot” 007-titlen. For det andet kan man vel næppe kalde det for en ”James Bond”-film, hvis hovedrolleindehaveren er en kvinde? Eller kan man? Skal det så hedde en ”Jane Bond”-film? Det kommer nok ikke til at ske. Desuden hedder hun Nomi i den nye Bond-film.  

Det ville omvendt være lidt af et svirp med halen i hele #MeToo-bevægelsen at udpege en kvindelig skuespiller til en rolle, som traditionelt er udfyldt af en mand, der pænt sagt har mange kvindelige bekendtskaber. 

Matt Damon

Der er næppe mange, der ikke har hørt om Matt Damon. Han har været med i adskillige store film, og ofte har han taget hovedrollen. Vi kender ham fra ”Good Will Hunting” (1997), ”The Departed” (2006), ”The Martian” (2015) med flere.

Helt oplagt at nævne er også, at han ved alt om at spille agent. Det gør han fra filmene om agenten Jason Bourne. 

Der er med andre ord en del ting, der godt kunne tale for Matt Damons fordel. Han er dog ikke brite eller irer, men født i Cambridge, Massachusetts, USA. Hertil kommer også, at han er 51 år. De ting udelukker ham ikke som James Bond, men det taler bestemt heller ikke til hans fordel. 

David Beckham

”Becks” har udseendet, er hvid, er brite, er kendt og elsket over hele verden, og så er han 47 år gammel. På papiret noget nær den perfekte James Bond. 

Der er imidlertid ét stort problem: Han er ikke skuespiller, omend han faktisk har et par små roller på cv’et. Heriblandt en lille rolle i ”Kong Arthur” (2017). Odds 251 på David Beckham er vel alligevel omtrent lige så underbetalt, som hvis du fik det samme odds på, at et hvilket som helst dansk fodboldhold vinder Champions League fem år i streg. Det er en meget sjov tanke, men det kommer ikke til at ske. 

Andre kandidater

Bookmakernes liste af kandidater er alenlang. Man kunne også nævne navne James Norton (Little Woman), Sam Heugnan (Outlander), Jamie Bell (Fantastic Four), Chris Hemsworth (Avengers- og Thor-filmene), Michael Fassbender (Prometheus, 300 med flere) og ikke mindst Cilian Murphy (Inception, The Dark Knight med flere). 

Alle ligger de i spændet mellem odds 12,00 til 51,00. 

Da denne artikel oprindeligt kom ud den 6. april 2020, var Gillian Anderson også nævnt som en mulighed i diverse medier. Hvis ikke det ringer en klokke, så gør agent Dana Scully fra serien "X-Files" det måske. Der er imidlertid endnu ikke udbudt odds på David Duchovnys/Fox Mulders tidligere makker. 

Følgende citat fra Barbara Broccoli kan dog give Gillian Anderson, og ikke mindst andre kvindelige skuespillere, håb:

- Det er det samme som med Hamlet, som er blevet spillet af en stor mængde af forskellige folk, heriblandt også kvinder. Så det er ikke utænkeligt, at det også kunne ske med Bond.

Når det så er sagt, så skal man have med, at Bond er en meget traditionel båret serie. Dermed mener flere eksperter, at det er usandsynligt, de løber med på politiske agendaer eller af andre årsager skifter spor. Dette til trods for, hvad Barbara Broccoli og andre Bond-indflydelsesrige personer måtte have udtalt. 

Daniel Craigs sidste film som James Bond, "No Time To Die", skulle oprindeligt have haft premiere 2020, hvor datoen dog blev rykket nogle gange grundet coronapandemien. Først den 28. september 2021 lykkedes det at holde verdenspremieren i London.