Daniels Craigs dage som James Bond er ved at rinde ud. Derfor har flere bookmakere nu odds på, hvem der skal tage over. 

OBS: Alle odds samt dele af artiklen er opdateret fredag den 8. oktober 2021. Artiklen udkom oprindeligt den 6. april 2020. 

James Bond-filmen ”No Time To Die”, tidligere kendt som ”Bond 25”, bliver den sidste med Daniel Craig som agent 007. Og det er der imidlertid en sjov lille ting ved: Faktisk har Daniel Craig optrådt som agent 007 for sidste gang. I den kommende film forlader James Bond M16, og derfor overgår agentnummeret 007 til den kvindelige skuespiller Lashana Lynch. 

Det er første gang nogensinde, at 007-titlen tilfalder en kvinde. I tråd med dette kan man stille sig spørgsmålet, om tiden er kommet til, at en ikke-hvid mand skal spille James Bond-rollen. Sådan har det været indtil nu, og langt de fleste af disse hvide mænd har været briter/irere. Faktisk er den eneste ikke-brite/irer, som har optrådt som James Bond, australieren George Lazenby. Det gjorde han i 1968, hvor han fik sin første, eneste og sidste film som agent 007. 

Er det tid til, at James Bond skal spilles af en mørk skuespiller? Kan rollen mon blive indtaget permanent af en kvinde? Og hvad med en mørk kvinde? Oddsene tyder ikke umiddelbart på det, men man skal som bekendt ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. 

De bedste odds på den næste James Bond-skuespiller

 

Odds - hvem bliver den næste James Bond? Højeste odds Bookmaker
Tom Hardy 3,50
Regé-Jean Page 4,00
James Norton 4,00
Lashana Lynch 7,00
Luke Evans 9,00
Idris Elba 10,00
Chris Hemsworth 10,00
Sam Heughan 10,00
Michael Fassbender 10,00
Henry Cavill 10,00
Callum Turner 12,00
Tom Hiddleston 12,00
Cilian Murphy 14,00
Richard Madden 16,00
Jamie Bell 16,00
Jude Law 18,00
Daniel Radcliffe 25,00
Matt Damon 100,00
Jason Statham 100,00
Orlando Bloom 200,00
Hugh Jackman 250,00
David Beckham 250,00
Robbie Williams 250,00
Russel Crowe 250,00
Gerard Butler 250,00
Harry Styles 250,00

OBS: Odds på næste James Bond er fra fredag den 8. oktober 2021 klokken 10.49. 

Spil på næste James Bond hos Betfair Sportsbook

Tom Hardy

Bookmakernes favorit er den 44-årige brite og hvide mand Tom Hardy. Alderen betyder, at han ville kunne bestride rollen i en del år, hvis han skulle blive en succes. I den sammenhæng kan det nævnes, at Roger Moore først stoppede som agent 007, da han blev 58 år. 

Tom Hardy har velsagtens ikke én rolle, som klistrer sig til ham, som Pyrus eksempelvis klistrer sig til Jan Linnebjerg. Dermed vil det for de fleste ikke være mærkeligt at se Tom Hardy i rollen som James Bond. Dét bør alt andet lige være en kæmpe fordel for Hardys chancer for at blive arvtageren efter Daniel Craig. 

Noget ukendt ansigt er Tom Hardy dog så langt fra. Han er elsket og beundret for sine roller i Inception, The Dark Knight Rises, Mad Max, Warrior, Peaky Blinders med flere. 

Bedste odds på Tom Hardy, da vi oprindeligt lagde denne artikel op den 6. april sidste år, var 9,00 hos Betfair*

Idris Elba

At Tom Hardy er bookmakernes favorit, er faktisk en sandhed med modifikationer. Betfair* har ham som favorit (odds 2,70), men hos NordicBet* er Warrior-stjernen kun nummer to på listen. 

I stedet har den nordiske spiludbyder den mørke mand Idris Elba som favorit til odds 3,00. Dermed kan man med rette stille sig spørgsmålet, om Betfairs odds 10,00 på Elba ikke lugter lidt af værdi. Eller er det mon NordicBet*, som er helt ude i skoven, når de har ham som favorit til odds 3,00? Bedøm selv. 

Også Idris Elba er fra Storbritannien og er 49 år gammel. Han har været med i lidt af hvert, omend ikke-filmnørder nok ikke kender ham af navn, men kun ved udseende. Han har blandt andet spillet Heimdal i filmen ”Thor: Ragnarok”. 

En ting, der bestemt taler til Elbas fordel, er, at Barbara Broccoli, en af Bond-producerne, angiveligt skulle have udtalt, at "det er på tide, at en ikke-hvid skuespiller indtager rollen som James Bond."

Da vi her på BetXpert lagde denne artikel ud den 6. april 2020, var bedste odds på Elba 11,00 hos Unibet*, som dog ikke har odds på spillet længere. 

Regé-Jean Page

Regé-Jean Page er en mørkglødet mand med rødder i Zimbabwe og England. Han er ikke mindst kendt for sin rolle som Simon Basset i serien Bridgerton. Herudover også mervirken i serierne The Sandman, Spark, Roots, Waterloo Road med flere. 

Dåbsattesten siger kun 31 år, hvorfor der umiddelbart kan være enorm meget fremtid for Regé-Jean Page i rollen som James Bond. 

Tom Hiddleston

I april måned sidste år var Tom Hiddleston helt fremme blandt de allerstørste favoritter til at blive den næste James Bond. Her var bedste odds således 4,50 hos Unibet*, som imidlertid ikke udbyder odds på dette spil længere. Nu kan du spille på ham til odds 12 hos Betfair*

Også Tom Hiddleston er en hvid mand fra England. Alderen siger 40 år.

Tom Hiddleston et kendt ansigt for den generelle filmseer. Vi kender ham ikke mindst som Loke i ”The Avengers”-filmene. 

Richard Madden

Endnu en hvid mand fra de britiske øer. Nationaliteten siger Skotland, og dåbsattesten 35 år. 

Han er i forvejen et kendt ansigt for mange. Ikke mindst fra sin rolle som Robb Stark i kæmpeserien ”Game of Thrones”. 

Lashana Lynch

Som nævnt i indledningen spiller Lashana Lynch spille agent 007 i Daniel Craigs sidste James Bond-film. Dermed ligger det vel lige til højrebenet, at den kvindelige, britiske, mørke og 33-årige skuespiller tager fast over som den nye agent 007? 

Så simpelt er det nok ikke bare lige. For det første overtager hun ikke Craigs rolle/karakter som James Bond direkte i ”No Time To Die”. Hun overtager ”blot” 007-titlen. For det andet kan man vel næppe kalde det for en ”James Bond”-film, hvis hovedrolleindehaveren er en kvinde? Eller kan man? Skal det så hedde en ”Jane Bond”-film? Det kommer nok ikke til at ske. Desuden hedder hun Nomi i den nye Bond-film.  

Det ville omvendt være lidt af et svirp med halen i hele #MeToo-bevægelsen at udpege en kvindelig skuespiller til en rolle, som traditionelt er udfyldt af en mand, der pænt sagt har mange kvindelige bekendtskaber. 

Matt Damon

Der er næppe mange, der ikke har hørt om Matt Damon. Han har været med i adskillige store film, og ofte har han taget hovedrollen. Vi kender ham fra ”Good Will Hunting” (1997), ”The Departed” (2006), ”The Martian” (2015) med flere.

Helt oplagt at nævne er også, at han ved alt om at spille agent. Det gør han fra filmene om agenten Jason Bourne. 

Der er med andre ord en del ting, der godt kunne tale for Matt Damons fordel. Han er dog ikke brite eller irer, men født i Cambridge, Massachusetts, USA. Hertil kommer også, at han er 51 år. De ting udelukker ham ikke som James Bond, men det taler bestemt heller ikke til hans fordel. 

David Beckham

”Becks” har udseendet, er hvid, er brite, er kendt og elsket over hele verden, og så er han 46 år gammel. På papiret noget nær den perfekte James Bond. 

Der er imidlertid ét stort problem: Han er ikke skuespiller, omend han faktisk har et par små roller på cv’et. Heriblandt en lille rolle i ”Kong Arthur” (2017). Odds 250 på David Beckham er vel alligevel omtrent lige så underbetalt, som hvis du fik det samme odds på, at et hvilket som helst dansk fodboldhold vinder Champions League fem år i streg. Det er en meget sjov tanke, men det kommer ikke til at ske. 

Andre kandidater

Bookmakernes liste af kandidater er alenlang. Man kunne også nævne navne James Norton (Little Woman), Sam Heugnan (Outlander), Jamie Bell (Fantastic Four), Chris Hemsworth (Avengers- og Thor-filmene), Michael Fassbender (Prometheus, 300 med flere) og ikke mindst Cilian Murphy (Inception, The Dark Knight med flere). 

Alle ligger de i spændet mellem odds 4 og 16. 

Da denne artikel oprindeligt kom ud den 6. april 2020, var Gillian Anderson også nævnt som en mulighed i diverse medier. Hvis ikke det ringer en klokke, så gør agent Dana Scully fra serien "X-Files" det måske. Der er imidlertid endnu ikke udbudt odds på David Duchovnys/Fox Mulders tidligere makker. 

Følgende citat fra Barbara Broccoli kan dog give Gillian Anderson, og ikke mindst de to andre kvindelige skuespillere nævnt i denne artikel, håb:

"Det er det samme som med Hamlet, som er blevet spillet af en stor mængde af forskellige folk, heriblandt også kvinder. Så det er ikke utænkeligt, at det også kunne ske med Bond."

Når det så er sagt, så skal man have med, at Bond er en meget traditionel båret serie. Dermed mener flere eksperter, at det er usandsynligt, de løber med på politiske agendaer eller af andre årsager skifter spor. Dette til trods for, hvad Barbara Broccoli og andre Bond-indflydelsesrige personer måtte have udtalt. 

"No Time To Die" skulle oprindeligt have haft premiere sidste år, hvor datoen dog blev rykket nogle gange grundet coronapandemien. Først den 28. september i år lykkedes det at holde verdenspremieren i London.