Daniels Craigs dage som James Bond er ved at rinde ud. Derfor har flere bookmakere nu odds på, hvem der skal tage over. 

OBS: Alle odds samt dele af artiklen er senest blevet opdateret den 19. januar 2023. Artiklen udkom oprindeligt den 6. april 2020. 

James Bond-filmen No Time To Die, tidligere kendt som Bond 25, blev den sidste med Daniel Craig som agent 007. Og det er der imidlertid en sjov lille ting ved: Faktisk havde Daniel Craig optrådt som agent 007 for sidste gang allerede inden den film. I filmen fra 2021 forlader James Bond M16, og derfor overgik agentnummeret 007 til den kvindelige skuespiller Lashana Lynch.

Hvorom alting er: Der skal findes en nye James Bond-skuespiller, og spekulationerne og teorierne er mildest talt mange. I denne artikel kan du se James Bond-odds, og vi berører kort et udvalg af kandidaterne.  

I artiklen kan du blandt andet også blive en smule klogere på tidligere James Bond-skuespillere. 

De bedste odds på den næste James Bond-skuespiller

Her får du de bedste odds på, hvem der bliver den næste James Bond. 

Odds - hvem bliver den næste James Bond? Udvalgte emner Højeste odds Bookmaker
Aaron Taylor-Johnson 2,50
Henry Cavill 3,00
Regé-Jean Page 7,50
James Norton 9,00 ​​​​​​​
Tom Hardy 10,00 ​​​​​​​
Aidan Turner 15,00 ​​​​​​​
Chiwetel Ejiofor 15,00 ​​​​​​​
Dan Stevens 15,00 ​​​​​​​
Idris Elba 17,00 ​​​​​​​
Jack Lowden 17,00 ​​​​​​​
Luke Evans 17,00 ​​​​​​​
Richard Madden 19,00 ​​​​​​​
Callum Turner 19,00 ​​​​​​​
Tom Holland 21,00
Jamie Bell 34,00 ​​​​​​​
Michael Fassbender 34,00 ​​​​​​​
Sam Heughan 34,00 ​​​​​​​
Tom Hiddleston 34,00 ​​​​​​​
Lashana Lynch 41,00 ​​​​​​​
Cilian Murphy 51,00 ​​​​​​​
Jason Statham 67,00 ​​​​​​​
Chris Hemsworth 67,00 ​​​​​​​
Alexander Skarsgård 67,00 ​​​​​​​
Sam Riley 67,00 ​​​​​​​
Clive Owen 81,00 ​​​​​​​
Gerard Butler 81,00 ​​​​​​​
Ryan Gosling 101,00 ​​​​​​​
Russel Crowe 101,00 ​​​​​​​
Will Smith 101,00 ​​​​​​​
Ewan McGregor 101,00 ​​​​​​​
Eric Bana 101,00 ​​​​​​​
Christian Bale 151,00 ​​​​​​​
Matt Damon 151,00 ​​​​​​​
Nicolai Coster-Waldau 201,00 ​​​​​​​
Hugh Jackman 251,00 ​​​​​​​
David Beckham 251,00 ​​​​​​​
Daniel Radcliffe 251,00

OBS: Odds på næste James Bond er fra torsdag den 19. januar 2023 klokken 11.33.

Sådan finder du spillet hos Unibet*: Forside --> Odds --> Specials (i menuen ude til venstre) --> Globalt --> I rampelyset. 
Sådan finder du spillet hos LeoVegas*: Forside --> Sport --> Gennemse Sport --> Mere --> Scroll ned til Specials --> Globalt --> I rampelyset

Sådan finder du spillet hos Betfair*: Forside --> Alle sportsgrene (drop down-menu ude til venstre) --> Specialspil --> James Bond

Spil på næste James Bond hos Betfair Sportsbook

Tidligere har bookmakerne været meget uenige om oddsene på nogle af de største favoritter. Nu er de imidlertid mere på linje med hinanden, omend der selvfølgelig stadig er små forskelle. 

De største differencer ses nu i midterfeltet og blandt de utopiske langskud. Danske Nicolai Coster-Waldau giver eksempelvis "blot" odds 26,00 hos Unibet* og LeoVegas*, mens Betfair* ikke er bange for at udstikke odds 201.

Ikke mere agent 007 til Daniel Craig

Da Lashana Lynch overtog agent 007-titlen i No Time To Die, var det første gang nogensinde, at den tilfaldt en kvinde. I tråd med dette kan man stille sig spørgsmålet, om tiden er kommet til, at en ikke-hvid mand skal spille James Bond-rollen. Sådan har det været indtil nu, og langt de fleste af disse hvide mænd har været briter/irere.

Faktisk er den eneste ikke-brite/irer, som har optrådt som James Bond, australieren George Lazenby. Det gjorde han i 1968, hvor han fik sin første, eneste og sidste film som agent 007. 

Er det tid til, at James Bond skal spilles af en mørk skuespiller? Kan rollen mon blive indtaget permanent af en kvinde? Og hvad med en mørk kvinde? Oddsene tyder ikke umiddelbart på det, men man skal som bekendt ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. 

I de kommende afsnit vil vi tage et kig på et udvalg af kandidaterne. 

Aaron Taylor-Johnson

Her er bookmakernes nye favorit til at blive den næste James Bond. Da vi senest opdaterede artiklen den 17. august 2022, havde vi ham end ikke med på vores oddsliste. Derfor ved vi heller ikke, hvilket odds han stod i dengang. Vi kan dog godt forsikre, at han har taget et kvantespring fra sin daværende rolle til nu at være favorit. 

Aaron Taylor Johnson er en hvid englænder på 32 år. Han er blandt andet kendt for sin medvirken i Nocturnal Animals (2016), Kick-Ass (2010), Kick-Ass 2 (2013), Bullet Train (2022), Tenet (2020) med flere. 

Med sine blot 32 år er der masser af fremtidsperspektiver i Aaron Taylor-Johnson. Ifølge rygtebulletinen var skuespilleren endvidere til audition til James Bond-rollen i november sidste år. 

I videoklippet herunder kan du se Taylor-Johnson i aktion i en scene med Jake Gyllenhaal i filmen Nocturnal Animals.

Regé-Jean Page

Da vi senest opdaterede artiklen i august sidste år, var Regé-Jean Page-oddset nede i 3,50, og han var bookmakernes favorit. Nu står han i odds 7,50 og i en rolle som dark horse

Regé-Jean Page er en mørkglødet mand med rødder i Zimbabwe og England. Han er ikke mindst kendt for sin rolle som Simon Basset i serien Bridgerton. Herudover også mervirkende i serierne The Sandman, Spark, Roots, Waterloo Road med flere. 

Dåbsattesten siger kun 34 år, hvorfor der umiddelbart kan være enorm meget fremtid for Regé-Jean Page i rollen som James Bond. 

Tom Hardy

Tom Hardy har ved tidligere opdateringer af denne James Bond-artikel væres bookmakernes favorit. Han gav på et tidspunkt odds 3,50 hos NordicBet*, som ikke længere udbyder odds på spillet. Nu er bedste odds 10,00 hos Betfair*

Alderen, 45 år, betyder, at han ville kunne bestride rollen i en del år, hvis han skulle blive en succes. I den sammenhæng kan det nævnes, at Roger Moore først stoppede som agent 007, da han blev 58 år. 

Tom Hardy har velsagtens ikke én rolle, som klistrer sig til ham, som Pyrus eksempelvis klistrer sig til Jan Linnebjerg. Dermed vil det for de fleste ikke være mærkeligt at se Tom Hardy i rollen som James Bond. Dét bør alt andet lige være en kæmpe fordel for Hardys chancer for at blive arvtageren efter Daniel Craig. 

Noget ukendt ansigt er Tom Hardy dog så langtfra. Han er elsket og beundret for sine roller i Inception, The Dark Knight Rises, Mad Max, Warrior, Peaky Blinders med flere. 

Bedste odds på Tom Hardy, da vi oprindeligt lagde denne artikel op den 6. april 2020, var 9,00 hos Betfair*

Idris Elba

Betfair* har tidligere haft Idris Elba som favorit til at blive ny James Bond-skuespiller. Odds var ved den lejlighed nede i 2,70. 

Idris Elba er en mørk mand på 50 år fra Storbritannien. Han har været med i lidt af hvert, omend ikke-filmnørder nok ikke kender ham af navn, men kun ved udseende. Han har blandt andet spillet Heimdal i filmen Thor: Ragnarok

En ting, der bestemt taler til Elbas fordel, er, at Barbara Broccoli, en af Bond-producerne, angiveligt skulle have udtalt, at "det er på tide, at en ikke-hvid skuespiller indtager rollen som James Bond."

OBS: Idris Elba har angiveligt sagt pænt nej tak til at blive den næste James Bond

Da vi første gang lagde denne artikel ud den 6. april 2020, var bedste odds på Elba 11,00 hos Unibet*

Tom Hiddleston

I april måned 2020 var Tom Hiddleston helt fremme blandt de allerstørste favoritter til at blive den næste James Bond. Her var bedste odds således 4,50 hos Unibet*. Nu kan du spille på ham til odds 34 hos LeoVegas* og Unibet*

Også Tom Hiddleston er en hvid mand fra England. Alderen siger 41 år.

Tom Hiddleston et kendt ansigt for den generelle filmseer. Vi kender ham ikke mindst som Loke i The Avengers-filmene. 

Richard Madden

Endnu en hvid mand fra de britiske øer. Nationaliteten siger Skotland, og dåbsattesten 36 år. 

Han er i forvejen et kendt ansigt for mange. Ikke mindst fra sin rolle som Robb Stark i HBO-kæmpeserien Game of Thrones

Lashana Lynch

Som nævnt i indledningen spiller Lashana Lynch agent 007 i Daniel Craigs sidste James Bond-film. Dermed ligger det vel lige til højrebenet, at den kvindelige, britiske, mørke og 35-årige skuespiller tager fast over som den nye agent 007? 

Så simpelt er det nok ikke bare lige. For det første overtager hun ikke Craigs rolle/karakter som James Bond direkte i No Time To Die. Hun overtager ”blot” 007-titlen. For det andet kan man vel næppe kalde det for en ”James Bond”-film, hvis hovedrolleindehaveren er en kvinde? Eller kan man? Skal det så hedde en ”Jane Bond”-film? Det kommer nok ikke til at ske. Desuden hedder hun Nomi i filmen.  

Det ville omvendt være lidt af et svirp med halen i hele #MeToo-bevægelsen at udpege en kvindelig skuespiller til en rolle, som traditionelt er udfyldt af en mand, der pænt sagt har mange kvindelige bekendtskaber. 

Matt Damon

Der er næppe mange, der ikke har hørt om Matt Damon. Han har været med i adskillige store film, og ofte har han taget hovedrollen. Vi kender ham fra Good Will Hunting (1997), The Departed (2006), The Martian (2015) med flere.

Helt oplagt at nævne er også, at han ved alt om at spille agent. Det gør han fra filmene om agenten Jason Bourne. 

Der er med andre ord en del ting, der godt kunne tale for Matt Damons fordel. Han er dog ikke brite eller irer, men født i Cambridge, Massachusetts, USA. Hertil kommer også, at han er 52 år. De ting udelukker ham ikke som James Bond, men det taler bestemt heller ikke til hans fordel. 

David Beckham

”Becks” har udseendet, er hvid, er brite, er kendt og elsket over hele verden, og så er han 47 år gammel. På papiret noget nær den perfekte James Bond. 

Der er imidlertid ét stort problem: Han er ikke skuespiller, omend han faktisk har et par små roller på cv’et. Heriblandt en lille rolle i Kong Arthur (2017). Odds 251 på David Beckham er vel alligevel omtrent lige så underbetalt, som hvis du fik det samme odds på, at et hvilket som helst dansk fodboldhold vinder Champions League fem år i streg. Det er en meget sjov tanke, men det kommer ikke til at ske. 

Andre kandidater

Bookmakernes liste af kandidater er alenlang. Man kunne også nævne navne James Norton (Little Woman), Sam Heugnan (Outlander), Jamie Bell (Fantastic Four), Chris Hemsworth (Avengers- og Thor-filmene), Michael Fassbender (Prometheus, 300 med flere) og ikke mindst Cilian Murphy (Inception, The Dark Knight med flere). 

Alle ligger de i spændet mellem odds 9,00 til 67,00. 

Da denne artikel oprindeligt kom ud den 6. april 2020, var Gillian Anderson også nævnt som en mulighed i diverse medier. Hvis ikke det ringer en klokke, så gør agent Dana Scully fra serien "X-Files" det måske. Der er imidlertid endnu ikke udbudt odds på David Duchovnys/Fox Mulders tidligere makker. 

Følgende citat fra Barbara Broccoli kan dog give Gillian Anderson, og ikke mindst andre kvindelige skuespillere, håb:

- Det er det samme som med Hamlet, som er blevet spillet af en stor mængde af forskellige folk, heriblandt også kvinder. Så det er ikke utænkeligt, at det også kunne ske med Bond.

Når det så er sagt, så skal man have med, at Bond er en meget traditionel båret serie. Dermed mener flere eksperter, at det er usandsynligt, de løber med på politiske agendaer eller af andre årsager skifter spor. Dette til trods for, hvad Barbara Broccoli og andre Bond-indflydelsesrige personer måtte have udtalt. 

Daniel Craigs sidste film som James Bond, No Time To Die, skulle oprindeligt have haft premiere 2020, hvor datoen dog blev rykket nogle gange grundet coronapandemien. Først den 28. september 2021 lykkedes det at holde verdenspremieren i London.