18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Conference League Odds 2021/2022 - Odds På Den Nye Turnering - optakt og guide

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)

Conference League 2021/2022 bliver den første af sin slags. Her får du BetXperts optakt med odds på den nye UEFA-turnering, der har deltagelse af to danske hold, nemlig F.C. København og Randers FC. 

Af Peter Rubek Nielsen og Simon Henneberg

Nu er det blevet tid til, at vi for første gang i historien skal se, hvad UEFA Conference League har at byde på. 2021/2022-udgaven bliver den første i historien, og bliver den en succes, kan vi formentlig se frem til mange sæsoner med turneringen. Heldigvis har vi to danske hold med i skikkelse af F.C. København og Randers FC. Særligt førstnævnte må gøre sig store forventninger om at avancere fra gruppespillet. 

I denne Conference League-optakt får du en oversigt over de bedste vinderodds på turneringen samt en gennemgang af alle otte grupper. Nederst i optakten finder du desuden også flere informationer om turneringsstrukturen og præmiepengene. 

Odds på Conferenc League: Tottenham er favoritter

Herunder får du de bedste odds på vinderen af Conference League 2021/2022. Bookmakerne har Tottenham som turneringsfavoritter. 

Odds på Conference League - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
Et hold, der kommer ned fra Europa League 3,25
Tottenham 7,00
AS Roma 10,00
Rennes 22,00
Feyenoord 25,00
Union Berlin 28,00
AZ Alkmaar 35,00
FC Basel 35,00
Gent 35,00
Slavia Prag 35,00
Vitesse Arnhem 50,00
F.C. København 51,00
PAOK Thessaloniki 51,00
Bodø/Glimt 151,00
Randers FC 200,00
NŠ Mura 501,00
Lincoln Red Imps 1.001

OBS: Odds på Conference League 2021/2022 er fra tirsdag den 14. september klokken 09.33.

Engelske Tottenham er bookmakernes odds-favorit til at vinde den første udgave af Conference League. Tror du på, at Pierre-Emile Højbjerg og kompagni vinder, får du odds 7,00 hos ComeOn og Onside Betting.

Italienske AS Roma har imidlertid også et stærkt hold og bliver set som de næststørste favoritter. Du kan spille på hovedstadsholdet til odds 10,00 hos Danske Spil.

Er du til danske hold, får du odds 51,00 på FCK hos bet365, mens du kan score odds 200 på Randers FC hos Danske Spil. 

I de kommende linjer vil vi gennemgå alle otte Conference League-grupper. Vi gør opmærksom på, at bookmakerne endnu ikke er ude med odds på alle grupperne. Nederst i optakten finder du som nævnt en beskrivelse af turneringsstrukturen som en oversigt over pengepræmierne. 

Conference League: Odds på Gruppe A

Herunder finder du de bedste odds på vinderen af Gruppe A i den første Conference League-udgave nogensinde. Gruppe A består af LASK, Maccabi Tel Aviv, Alashkert og HJK Helsinki. 

Bookmakerne er endnu ikke ude med odds på denne gruppe. 

LASK fra Linz må påtage sig favoritværdigheden i den på papiret ringeste af samtlige Conference League-grupper. Lask var blandt de 16 sidste hold i Europa League-sæsonen 19/20, hvilket også er klubbens største europæiske resultat. I fjor var de også i Europa League, men her formåede de ikke at gå videre fra en gruppe med Tottenham, Royal Antwerp og Ludogorets.

Maccabi Tel Aviv bør være stærke nok til at tage andenpladsen i gruppen. I fjor gik de videre fra gruppespillet i Europa League, men tabte til Shakhtar i 16.-delsfinalen. 

Alashkert fra Armenien er klar til et europæisk gruppespil for første gang i klubbens historie, og det armenske mesterhold var både igennem Champions League- og Europa League-kvalifikationen i denne sæson. I Champions League-kvalifikationen tabte de med samlet 1-4 til Sheriff Tiraspol, og i Europa League-playoffrunden tabte de knebent til Rangers. 

HJK Helsinki har før været i både Champions League- og Europa League-gruppespil, men de har ikke været i et europæisk gruppespil siden 14/15-sæsonen. Dengang var de i Europa League-gruppe med Torino, Club Brugge og FCK. Her fik de seks point og hjemmesejre mod Torino og FCK, og faktisk endte de på tredjepladsen foran FCK i gruppen. 

Conference League: Odds på Gruppe B

Nedenfor finder du de bedste odds på vinderen af Gruppe B i Conference League 21/22. Gruppen består af Gent, Partizan, Flora Talinn og Anorthosis Famagusta.

Bookmakerne er endnu ikke ude med odds på denne gruppe. 

Gent er favoritter til at tage førstepladsen i Gruppe B, og de bør vinde den uden de store problemer. Partizan fra Beograd er umiddelbart førsteudfordreren, og serberne bør gå videre sammen med Gent fra denne gruppe.

Partizan har i hvert fald et ganske udmærket hold, og i truppen finder man blandt andre den tidligere Liverpool-spiller Lazar Markovic og det israelske landsholds anfører, Bibras Natcho, spiller også i Partizan. I sommerens transfervindue hentede man Ricardo Gomes i Sharjah, og den signing må siges at have været en succes indtil videre. Kapverderen har indtil videre scoret otte mål i seks kampe for sin nye klub. 

Estiske Flora Tallinn er med i et europæisk gruppespil for første gang nogensinde, og de får det givet svært i gruppen, ligesom det formentlig også bliver tilfældet for Anorthosis. Det cypriotiske mandskab har dog tidligere været i Champions League-gruppespillet. Det var de i 08/09-sæsonen. Med Conference League-gruppespillet er de med i det andet europæiske gruppespil i klubbens historie.  

Conference League: Odds på Gruppe C

I Gruppe C finder vi AS Roma, Zorya Luhansk, CSKA Sofia og norske Bodø/Glimt. Find herunder de bedste odds på vinderen af Gruppe C i Conference League.

Bookmakerne er endnu ikke ude med odds på denne gruppe. 

AS Roma er blandt de største favoritter til at vinde Conference League, og de er enorme favoritter til at vinde Gruppe C. José Mourinho vil formentlig give spilletid til reserverne i Conference League og spare profilerne til Serie A, men Roma-truppen rummer kvalitet nok til, at det bør være en formssag at avancere fra Gruppe C.

Zorya fra Ukraine har tre gange tidligere været at finde i Europa League-gruppespillet, og måske de for første gang nogensinde prøver at gå videre fra et europæisk gruppespil i år. 

CSKA Sofia var også i gruppe med Roma i Europa League 20/21. Dengang endte det bulgarske mandskab sidst i gruppen, men alligevel lykkedes det dem at hente fem point i en gruppe, der foruden Roma bestod af Young Boys og Cluj. Altså en betydeligt sværere gruppe end denne Conference League-gruppe. CSKA Sofia har dog mistet deres topscorer fra seneste sæson i form af Ali Sowe, der er blevet solgt til Rostov. Sowe blev udlejet til den russiske klub i februar, og i aftalen var der en købsoption.  

Bodø/Glimt havde en fremragende sæson i 2020. De blev norske mestre, og de var tæt på at slå AC Milan ud i Europa League-kvalifikationen. Siden da har den norske klub dog mistet en del profiler, heriblandt Jens Petter Hauge, Kasper Junker og Philip Zinckernagel. Bodø/Glimt topper også Eliteserien efter 17 kampe, men Molde er lige i hælene blot et point efter. Molde skal ikke ud i et europæisk gruppespil i denne sæson, så det må unægteligt være en fordel i mesterskabskampen for Erling Moes mandskab.

Conference League: Odds på Gruppe D

Herunder kan du se de bedste odds på vinderen af Gruppe D. Det er i denne gruppe, Randers befinder sig, og det gør de sammen med AZ Alkmaar, CFR Cluj og Jablonec. 

Odds på Gruppe D - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
AZ Alkmaar 1,65
CFR Cluj 3,75
FK Jablonec 8,00
Randers FC 8,00

OBS: Odds på Conference League Gruppe D er fra tirsdag den 14. september klokken 09.43.

Randers er havnet i en svær gruppe, men det bør bestemt være muligt for de danske pokalvindere at skrabe nogle point sammen. Hollandske AZ Alkmaar er klar favorit til førstepladsen i gruppen, men måske Randers og Jablonec kan drille Cluj i kampen om den anden plads videre fra gruppen. I Europa League-kvalifikationen leverede Randers en ganske udmærket præstation mod Galatasaray. Første kamp i Randers endte 1-1, og i returen kom Randers foran og gik til pause med en 1-0-føring. Den holdt dog ikke hjem, og Galatasaray lykkedes med at vinde 2-1 og samlet 3-2. Randers' bedste europæiske resultat til dato er kvartfinalen i UEFA Cup Winners' Cup fra 1968/69, hvor de tabte til Köln med samlet 1-5.

AZ Alkmaar, der for nylig hentede Peter Vindahl i FC Nordsjælland, har en stærk trup med navne som Owen Wijndal, Fredrik Midtsjö og Bruno Martins Indi. De bør gå videre fra gruppen uden de store problemer, og bookmakerne har dem da også som klar favorit til gruppesejren. AZ har én gang tidligere stået i en europæisk finale. Det gjorde de tilbage i 1980/81-sæsonen, hvor de tabte UEFA Cup-finalen til Ipswich med samlet 4-5. Dengang spillede man finalen over to opgør, og det var faktisk først noget, der blev ændret i slutningen af 90'erne. 

Rumænske Cluj ligner umiddelbart bedste bud på en toer i gruppen. De rumænske mestre var både i Champions League- og Europa League-kvalifikationen, men det lykkedes dem altså ikke at kvalificere sig til en af de mere prestigefyldte europæiske turneringer. De må derfor tage til takke med en plads i det første Conference League-gruppespil nogensinde. Ifølge Transfermarkt er Cluj-truppen 31,8 millioner kroner værd. Til sammenligning er Randers-truppen blot 11,7 millioner euro værd, og Jablonec-truppen er cirka 10 millioner euro værd. AZ-truppen er vurderet til 72 millioner euro og er altså klart mere værd end de tre øvrige hold i gruppen tilsammen. 

Tjekkiske Jablonec er nok mest kendt herhjemme for, at de i 15/16-sæsonen slog FCK ud af Europa League-kvalifikationen. Det år nåede de ikke hele vejen i gruppespillet, men det gjorde de tre år senere, hvor de var automatisk kvalificeret til Europa League via en tredjeplads i den bedste tjekkiske række. Det var første gang i klubbens historie, at man var med i et europæisk gruppespil, og her tre år senere er de så klar til klubbens andet europæiske gruppespil. 

Conference League: Odds på Gruppe E

Herunder får du de bedste odds på Gruppe E i Conference League. Gruppen består af Slavia Prag, Feyenoord, Union Berlin og Maccabi Haifa.  

Bookmakerne er endnu ikke ude med odds på denne gruppe. 

Det tyske Bundesliga-hold Union Berlin har ikke for vane at kvalificere sig til europæiske turneringer, hvorfor de kun var i tredje seedningslag ved lodtrækningen til Conference League-grupperne. Det ændrer dog ikke ved, at de skal levnes rigtig fine muligheder for at vinde gruppen eller i hvert fald slutte i top-2. I den tyske trup finder vi blandt andre den danske målmand Frederik Rønnow. 

Både Slavia Prag og Feyenoord har for vane at deltage i Europa, og det bliver troligt en kamp mellem de to hold og Union Berlin om at undgå rollen som sorteper. Det ville være en stor overraskelse, hvis israelske Maccabi Haifa får noget som helst at skulle have sagt i kampen om top-2. 

Conference League: Odds på Gruppe F

Herunder får du de bedste odds på Gruppe F i Conference League. Gruppen består af F.C. København, græske PAOK Thessaloniki, slovakiske Slovan Bratislava og endelig Lincoln Red Imps fra Gibraltar. 

Odds på Gruppe F - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
F.C. København 1,60
PAOK Thessaloniki 2,85
Slovan Bratislava 8,00
Lincoln Red Imps 40,00

OBS: Odds på Conference League Gruppe F er fra tirsdag den 14. september klokken 09.47.

Det bliver troligt F.C. København og de græske vicemestre fra PAOK Thessaloniki, der skal kæmpe om førstepladsen i Gruppe F. Ligesom det er tilfældet med Europa League-grupperne, så slipper gruppevinderne for at deltage i den første knockout-runde efter gruppespillet, kaldet Knockout round-play-offs, og går dermed direkte i ottendedelsfinalerne. 

Bliver man nummer to i gruppen, skal man først klare en modstander fra Europa League-gruppespillet, inden man er ottendedelsfinaleklar. Læs eventuelt mere om det nederst i optakten. 

Hvis FCK skal vinde gruppen, skal de have stækket tre kendte navne i PAOK-truppen. Her er tale om lejesvenden fra Parma Jasmin Kurtic, den tidligere Torio- og Napoli-spiller Omar El Kaddouri og ikke mindst den tidligere Manchester United- og Borussia Dortmund-stjerne Shinji Kagawa. 

Det er en mindre sensation, at gibraltarske Red Imps er med i gruppespillet. Alle gruppens øvrige hold vil være skuffede, hvis ikke de får seks point ud af de to møder med holdet, som ifølge Transfermarkt har en samlet markedsværdi på cirka 6,6 millioner kroner. 

F.C. København

”Løverne” fra F.C. København har været i et gruppespil i UEFA Cup/Europa League syv gange, og hele fem af gangene er det lykkedes at gå videre. Det blev til en 1/16-finale i 2009, 2010 og 2018. Herudover kan klubben prale af en 1/8-finale i 2017, mens holdet toppede med en kvartfinale i 2020. Ved sidstnævnte lejlighed spillede hovedstandsholdet lige op med Manchester United, som trak det længste strå via et lidt tyndt dømt straffespark i den forlængede spilletid. 

I sidste sæson glippede det europæiske eventyr som bekendt, da Ståle Solbakken og kompagni røg ud mod Rijeka på et kluntet selvmål. 

Siden da er Ståle Solbakken blevet fyret, og ind i stedet er kommet danske Jess Thorup. Efter en lidt halvvaklende start på sin karriere i FCK ser det i skrivende stund meget bedre ud for Jess Thorup og de 13-dobbelte danske mestre. 

13 kampe inde i sæsonen, Superliga og kvalifikationen til Conference League inkluderet, er holdet fra Parken stadig ubesejret. Det varer næppe ved sæsonen ud, men holdet skal selvsagt ride videre på bølgen så længe som muligt. Det skal først og fremmest gå ud over Slovan Bratislava, som er FCK’s første opgave i gruppespillet. 

”Løverne” skal nemlig forsøge at tage alle tre point mod slovakkerne den 16. september, når de gæster NFS – Tehelné Pole i Slavakiets hovedstad. 

F.C. København mistede en af deres største profiler i skikkelse af Mohamed Daramy, da sommertransfervinduet endnu var åbent. Det skal i den sammenhæng blive spændende at se, om holdet kan fortsætte de gode takter uden offensivesset. 

Særligt spanske Pep Biel og danske Jonas Wind har dog også været i hopla i sæsonen, og så har man hentet 24-årige Luther Singh i SC Braga. Sydafrikaneren kan spille på begge kanter, og viser han sit værd, kan han meget vel ende med at tage Daramys plads på venstrekanten. 

Andre profiler på FCK-holdet er anfører og midtbanedynamo Carlos Zeca samt hans makker på den centrale midtbane, Rasmus Falk. Det centrale forsvarer styres p.t. af nytilkomne Davit Khocholava samt danske Nicolai Boilesen. 

Conference League: Odds på Gruppe G

Herunder får du de bedste odds på Gruppe G i Conference League. Gruppen består af Tottenham, Rennes, Vitesse Arnhem og slutteligt én af AGF’s onde ånder, nemlig NŠ Mura fra Slovenien. 

Bookmakerne er endnu ikke ude med odds på denne gruppe. 

Det må ventes, at Tottenham går rimelig ubesværet videre fra gruppen. Dette i hvert fald hvis manager Nuno Espírito Santo vælger at tage turneringen seriøs og dermed stiller med et stærkt hold. Vælger han en meget reservepræget tilgang, kan specielt Rennes og Vitesse godt komme til at drille det engelske hold. 

Hos franske Rennes huserer Superliga-rekordsalget Kamaldeen Sulemana. Det skal blive spændende at se, om han får sat turboen til her i Conference League-gruppespillet. Den 19-årige offensivspiller viste i hvert fald i Superligaen, at han rummer et kæmpe potentiale. 

Vitesse Arnhem er et solidt Æresdivision-hold, og rammer de dagen, har de kvaliteterne til at gøre det svært for både Tottenham og Rennes. Truppen tæller to danskere i skikkelse af forsvarer Jacob Rasmussen og angriber Nikolai Baden Frederiksen. Sidstnævnte gjorde sig meget positivt bemærket, da han i sidste sæson scorede 18 gange i 31 kampe den østrigske Bundesliga. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller er blot 21 år og kan være en fremtidens mand på det danske A-landshold. 

Der er ingen, der forventer, at NŠ Mura blander sig i top-2-striden, hvorfor de kun kan overraske positivt. 

Conference League: Odds på Gruppe H

Herunder får du de bedste odds på Gruppe H i Conference League. Gruppen består af schweiziske FC Basel, aserbajdsjanske Qarabag, kasakhiske Kairat Almaty og cypriotiske Omonia Nicosia. 

Bookmakerne er endnu ikke ude med odds på denne gruppe. 

Set med danske fodboldfan-briller er denne Gruppe H måske den mindst sexede gruppe i Conference League 2021/2022. Dette i skarp konkurrence med Gruppe A. 

Alle danske fodboldfans kender lidt til FC Basel via deres deltagelser i Europa League og Champions League. Det schweiziske storhold havde patent på det nationale mesterskab fra og med 2008 til og med 2017. Siden da har Young Boys imidlertid sat sig på tronen med fire mesterskaber på stribe, mens Basel har fået tre 2.-pladser og en enkelt 3.-plads. 

Den brasilianske angriber Arthur Cabral har en yderst veludviklet målnæse, og fortsætter den 23-årige spiller med at score lige så flittigt, så varer det ikke længe, inden vi ser ham i en top-5-liga. 

Med Cabral på toppen og den tidligere Palermo- og Fulham-spiller Pajtim Kasami på midtbanen skal FC Basel have gode chancer for at vinde gruppen. 

Schweizerne er dog ikke stærkere, end at gruppens tre øvrige hold godt kan gøre livet svært for dem. Det ser ud til at blive en meget tæt gruppe, hvor Basel dog ikke kan løbe fra favoritværdigheden. 

Conference League: struktur og præmiepenge

Strukturen i Conference League er bygget op på samme måde, som det nye Europa League er det. I hvert fald så meget, som det overhovedet er muligt. Eneste forskel er, at treerne i Conferenc League-grupperne ikke går videre i de europæiske turneringer. De er færdige for sæsonen, ligesom holdene, der slutter som nummer fire, selvsagt også er det. 

Etterne og toerne går videre
Nummer ét og to i Conference League-grupperne går videre til næste fase. Der er imidlertid en stor fordel i at vinde gruppen fremfor at blive nummer to. Vinderne springer nemlig første runde af knockout-fasen over og går dermed direkte til ottendedelsfinalerne. 

Europa League-hold venter toerne
De hold, der slutter som toere i grupperne, skal i første runde af knockout-fasen møde et hold, der sluttede som nummer tre i Europa League-gruppespillet. Denne runde hedder knockout-round playoffs. Først når denne hurdle eventuelt er klaret, er gruppetoerne klar til ottendedelsfinalerne.

Nummer tre og nummer fire er ude
Nummer tre og nummer fire i Conference League-grupperne er færdige med europæisk fodbold for sæsonen. 

Finalen spilles i Albanien
Den første Conference League-finale i historien skal spilles den 25. maj 2022 i Tirana, Albanien. Det bliver på stadionet Arena Kombëtare, som har plads til cirka 21.700 tilskuere. Her er tale om et næsten helt nyt stadion fra 2019. 

Præmiepenge (alle beløb er i euro):

 • Kvalificering til gruppespillet: 2.940.000
 • Sejr i gruppespillet: 500.000
 • Uafgjort i gruppespillet: 166.000
 • Bonus for at vinde gruppen: 650.000
 • Bonus for at blive toer i gruppen: 325.000
 • Sejr i knockout playoff-runden: 300.000
 • Sejr i ottendedelsfinalen: 600.000
 • Sejr i kvartfinalen: 1.000.000
 • Sejr i semifinalen: 2.000.000
 • Tabt finale: 3.000.000
 • Conference League-sejr: 5.000.000

Kommentarer

Feedback