18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Conference League 2022/2023: odds og optakt

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (2)

Conference League 2022/2023 begynder torsdag den 8. september 2022. Her får du BetXperts optakt med odds på UEFA's nyeste skud på stammen af internationale turneringer. 

Af Simon Henneberg og Peter Rubek Nielsen

Den anden sæson af UEFA Conference League begynder torsdag den 8. september 2022. Her skal ikke mindst danske Silkeborg IF i aktion ude mod Anderlecht. Det skal blive spændende at se, hvad Kent Nielsens udvalgte kan udrette i turneringen. 

I denne Conference League-optakt får du en oversigt over de bedste vinderodds på turneringen samt en gennemgang af seks af klubberne, heriblandt Silkeborg IF. 

Nederst i optakten finder du flere informationer om turneringsstrukturen og præmiepengene. 

Odds på Conference League: Vinderen

Herunder får du de bedste odds på vinderen af Conference League 2022/2023. Bookmakerne har Villarreal som favoritter, skarp forfulgt af West Ham.  

Conference League 2022/2023 - odds på vinderen (udvalgte hold) Højeste odds Bookmaker
Villarreal 7,00
West Ham 8,00
Fiorentina 12,00
Nice 17,00
FC Köln 34,00
AZ Alkmaar 34,00
FC Basel 41,00
Anderlecht 41,00
Molde 101,00
Silkeborg IF 150,00

OBS: Odds på Conference League 2022/2023 er fra torsdag den 1. september 2022 klokken 16.43. 

Odds på Conference League-vinderen hos Betfair 

Bookmakerne mener, at spanske Villarreal skal være favoritter til at vinde Conference League 2022/2023. La Liga-holdet er da heller ikke helt ubekendte med at vinde internationale turneringer. De vandt nemlig Europa League i 2020/2021. 

Man skal dog aldrig undervurdere et Premier League-mandskab som West Ham. Englænderne har ifølge Transfermarkt turneringens dyreste trup med en værdi af 3,2 milliarder kroner. Til sammenligning er Villarreals værdi sat til 2,5 milliarder kroner. 

Hertil kommer også, at der efter gruppespillet dumper nogle hold ned i Conference League oppe fra storebror Europa League. 

Silkeborg IF

Antal gange i Conference League: Det er Silkeborgs første deltagelse i Conference League. 

Bedste bedrift i Conference League: Gruppespillet 2022/2023.

Mest scorende spiller i Conference League: SIF har endnu ikke scoret i turneringen, hverken kvalifikation eller hovedturnering. 

Silkeborg IF klarede overraskende ikke cuttet til Europa League, da de ikke formåede at slå HJK Helsinki over to kampe. Derfor er de at finde på nederste europæiske hylde her i Conference League. 

Holdet leverede i 2021/2022-sæsonen noget af det bedste og flotteste fodbold i Superligaen. Dette førte til en meget flot 3.-plads. Her i 2022/2023-sæsonen har Kent Nielsens i store træk fortsat, hvor de slap, hvis vi ser bort fra de to kampe mod HJK Helsinki. 

Nu er det op til de rødklædte spillere at bevise, at de også kan spille med på europæisk niveau. Dette skal de føre uden profilerne Rasmus Carstensen og Nicolai Vallys, som begge er blevet solgt. Ind er til gengæld kommet rutinerede Kaster Kusk fra AaB. 

West Ham

Antal gange i Conference League: West Ham deltager i turneringen for første gang. 

Bedste bedrift i Conference League: Gruppespillet 2022/2023.

Mest scorende spiller i Conference League: Gianluca Scamacca (2 mål, begge I kvalifikationen)

West Ham er, hvis vi ser på det med danske fodboldbriller, desværre i Conference League-gruppespillet; de slog nemlig Viborg FF ud i playoffrunden. Selvom de undertippede danskere faktisk gjorde en god figur i de to kampe, kan der trods alt ikke indvendes noget mod englændernes avancement. 

Vi har tidligere set, at blandt andre engelske hold ikke har taget Europa League særlig seriøst, før de eventuelt nåede til knald-eller-fald-kampene. Spørgsmålet er nu, om Conference League også skal bevise sit værd, inden Premier League-holdene vil tage turneringen seriøst fra begyndelsen. 

Sikkert er det i hvert fald, at West Ham hører til blandt favoritterne til at vinde Conference League 2022/2023. Ifølge Transfermarkt har Londonklubben turneringens dyreste trup, som tæller stjerner som Declan Rice, Tomas Souček, Jarrod Bowen, Lucas Paquetá, Gianluca Scamacca, Saïd Benrahma etc. 

Anderlecht

Antal gange i Conference League: Det bliver Anderlechts første deltagelse i hovedturneringen.

Bedste bedrift i Conference League: Gruppespillet 2022/2023. 

Mest scorende spiller i Conference League: Lior Refaelov (3 mål, alle i kvalifikationskampe)

Anderlecht er lidt en belgisk bjørn, der har gået lidt i søvne i en del år. Holdet vandt det nationale mesterskab i syv ud af otte år fra 2006 til 2013. Seneste mesterskab finder vi i 2017, og tiden siden 2013 har generelt været under par fra den store klub. 8.-pladsen i 2019/2020 var lavpunktet.

Sidste sæson bød ikke på europæisk fodbold, da holdet tabte i playoffrunden til Conference League mod hollandske Vitesse. Det må derfor være et sultent mandskab, der tropper op rundtomkring i Europa i år. 

Nogle af stjernerne hedder Wesley Hoedt, Yari Verschaeren, Lior Refaelov, Fábio Silva, Amadou Diawara, Francis Amuzu med flere.  

Fiorentina

Antal gange i Conference League: Fiorentina var ikke med i Conference League i turneringens debutsæson i fjor. Dermed er 'Viola' med for første gang i Conference League. 

Bedste bedrift i Conference League: Gruppespillet i 22/23.

Mest scorende spiller i Conference League: Nicolás González og Arthur Cabral (Begge har scoret 1 mål - dette i kvalifikationen til turnerningen)

Fiorentina er blandt de største klubber i Conference League-turneringen 22/23. Fiorentina, der har én europæisk titel i trofæskabet, er havnet i gruppe med Istanbul Basaksehir, Hearts og lettiske RFS. En gruppe, de er store favoritter til at tage førstepladsen i. 

Ligesom det er tilfældet i Europa League, så er gruppevinderen klar til ottendedelsfinalen, mens andenpladsen i gruppen skal ud i en playoffkamp om at kvalificere sig til ottendedelsfinalen. 

Fiorentina indleder gruppespillet den 8. september med en hjemmekamp mod RFS fra Letland. Nicolás González, Cristiano Biraghi og Nikola Milenkovic er blandt de største profiler på Fiorentina-holdet. 

Basel

Antal gange i Conference League: Basel er med i Conference League for andet år i træk. 

Bedste bedrift i Conference League: Ottendedelsfinale i 21/22. Her tabte Basel samlet med 2-4 til Marseille.

Mest scorende spiller i Conference League: Arthur Cabral (13 mål inklusiv kvalifikationsmål)

Basel var som nævnt med i første udgave af Conference League, og her klarede de sig udmærket. De vandt deres gruppe, og i ottendedelsfinalen ventede så noget af en mundfuld i form af Olympique Marseille.

I år er Basel havnet i gruppe med Slovan Bratislava, Zalgiris og Pyunik, så det ligner umiddelbart endnu en førsteplads til schweizerne, der jo slog Brøndby ud i kvalifikationen efter sejr i straffesparkskonkurrence. 

Schweizerne starter gruppespillet den 8. september med en hjemmekamp mod FC Pyunik fra Armenien. Blandt Basels profiler kan Dan Ndoye, Andy Pelmard og Andi Zeqiri nævnes. 

Villarreal

Antal gange i Conference League: Villarreal er med i Conference League for første gang i denne sæson.

Bedste bedrift i Conference League: Gruppespillet i 22/23.

Mest scorende spiller i Conference League: José Luis Morales (2 mål i kvalifikationen)

Villarreal debuterer i Conference League-sammenhæng i 22/23-sæsonen, og Unai Emerys tropper er bestemt blandt de største favoritter til at løfte trofæet den 7. juni på Fortuna Arena i Prag, hvor finalen spilles. 

Villarreal vandt Europa League for et par sæsoner siden, og i sidste sæson nåede de helt frem til semifinalen i Champions League efter at have slået storhold som Juventus og Bayern München ud på vejen.

"Den gule ubåd" er i gruppe med Hapoel Be'er Sheva, Austria Wien og Lech Poznañ, og det er en gruppe, de bør vinde uden problemer. Første kamp i gruppen for Villarreal er en hjemmekamp den 8. september mod Lech Poznań. 

Conference League: struktur og præmiepenge

Strukturen i Conference League er bygget op på samme måde, som det nye Europa League er det. I hvert fald så meget, som det overhovedet er muligt. Eneste forskel er, at treerne i Conference League-grupperne ikke går videre i de europæiske turneringer. De er færdige for sæsonen, ligesom holdene, der slutter som nummer fire, selvsagt også er det. 

Etterne og toerne går videre
Nummer ét og to i Conference League-grupperne går videre til næste fase. Der er imidlertid en stor fordel i at vinde gruppen fremfor at blive nummer to. Vinderne springer nemlig første runde af knockout-fasen over og går dermed direkte til ottendedelsfinalerne. 

Europa League-hold venter toerne
De hold, der slutter som toere i grupperne, skal i første runde af knockout-fasen møde et hold, der sluttede som nummer tre i Europa League-gruppespillet. Denne runde hedder knockout-round playoffs. Først når denne hurdle eventuelt er klaret, er gruppetoerne klar til ottendedelsfinalerne.

Nummer tre og nummer fire er ude
Nummer tre og nummer fire i Conference League-grupperne er færdige med europæisk fodbold for sæsonen. 

Finalen spilles i Tjekkiet
Den anden Conference League-finale i historien skal spilles den 7. juni 2023 i Prag, Tjekkiet. Det bliver på stadionet Fortuna Arena, som har plads til 20.800 tilskuere. 

Præmiepenge (alle beløb er i kroner og er afrundet):

 • Kvalificering til gruppespillet: 21,8 millioner
 • Sejr i gruppespillet: 3,7 millioner
 • Uafgjort i gruppespillet: 1,2 millioner
 • Bonus for at vinde gruppen: 4,8 millioner
 • Bonus for at blive toer i gruppen: 2,4 millioner
 • Sejr i knockout playoff-runden: 2,2 millioner
 • Sejr i ottendedelsfinalen: 4,4 millioner
 • Sejr i kvartfinalen: 7,4 millioner
 • Sejr i semifinalen: 14,8 millioner
 • Tabt finale: 22,3 millioner
 • Conference League-sejr: 37,1 millioner

Spørgsmål og svar om Conference League 2022/2023

Her kan du få svar på nogle af de mest gængse spørgsmål angående Conference League 2022/2023. 

Hvor mange hold er der med i Conference b League?

 • Der er 32 hold med i gruppespillet af Conference League.

Hvor mange danske hold er der i Conference League?

 • Danmark har ét hold med i Conference League-gruppespillet 2022/2023, hvilket er Silkeborg IF.

Hvor mange danske hold har kvalificeret sig til Conference League?

 • To danske hold har deltaget i Conference Leagues hovedturnering: Randers FC og Silkeborg IF. Tæller vi FC Midtjylland med, der kom ned i Conference League via en 3.-plads i Europa League-gruppespillet, er tallet tre danske hold. 

Hvornår begynder Conference League-gruppespillet 2022/2023?

 • Gruppespillet i Conference League 2022/2023 begynder torsdag den 8. september 2022.

Hvornår spiller Silkeborg i Conference League næste gang?

 • Silkeborg indleder gruppespillet med en udekamp mod Anderlecht torsdag den 8. september.

Hvor finder jeg spilforslag til Conference League?

 • Du finder de bedste spilforslag til Conference League her hos BetXpert. Vores panel af dygtige eksperter lægger alle deres odds tips op på forsiden; du finder dem ved at scrolle ned under vores nyhedsartikler. Du kan også finde alle vores Conference League-tips ved at klikke på "Spilforslag og Analyser" ude til højre øverst på denne side. 

Hvem har scoret flest Conference League-mål?

 • Cyriel Dessers scorede ti mål i hovedturneringen i 2021/2022, hvilket gør ham til all-time topscorer. 

Hvem har scoret flest Conference League-mål på én sæson?

 • Da turneringen kun har ét år på bagen, er svaret det samme som ved ovenstående spørgsmål. Cyriel Dessers scorede to mål i jomfruturneringen. 

Hvor spilles Conference League-finalen?

 • Conference League-finalen 2022/2023 spilles på Fortuna Arena i Prag, Tjekkiet. Her er plads til 20.800 tilskuere.

Hvornår spilles Conference League-finalen?

 • Conference League-finalen spilles onsdag den 7. juni 2023. 

Hvor mange penge får klubberne for at være med i Conference League?

Alle beløb er i kroner og er afrundet:

 • Kvalificering til gruppespillet: 21,8 millioner
 • Sejr i gruppespillet: 3,7 millioner
 • Uafgjort i gruppespillet: 1,2 millioner
 • Bonus for at vinde gruppen: 4,8 millioner
 • Bonus for at blive toer i gruppen: 2,4 millioner
 • Sejr i knockout playoff-runden: 2,2 millioner
 • Sejr i ottendedelsfinalen: 4,4 millioner
 • Sejr i kvartfinalen: 7,4 millioner
 • Sejr i semifinalen: 14,8 millioner
 • Tabt finale: 22,3 millioner
 • Conference League-sejr: 37,1 millioner

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Serie A her.

Tidligere vindere af Conference League

Conference League kører kun på anden sæson, hvorfor der selvsagt kun er ét hold, der har vundet turneringen. 

2022: AS Roma (finalesejr på 1-0 over Feyenoord)

Kommentarer

Feedback