18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i herrehåndbold 2022: Odds og optakt

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (4)

BetXperts håndboldekspert, Mads Madsen, har skrevet en optakt til det kommende EM i herrehåndbold. Rejser Danmark sig efter EM-fiaskoen for to år siden?

Af Mads Madsen

Januar måned er lig med håndboldslutrunde på herresiden. Denne gang er det EM i Slovakiet og Ungarn, der står for døren. Som set ved kvindernes VM-slutrunde i december, så kommer corona desværre også til at fylde ved mændenes EM-slutrunde. Indtil videre har næsten alle lande været ramt af corona, hvorfor optakten til EM-slutrunden ikke har været optimal for flere nationer. Reglerne er derfor også, at hvis du indleverer en positiv test, så er du ude i de næste fem dage ved slutrunden. En positiv test kan derfor få store konsekvenser for holdene.


For at komme tilbage i slutrunden skal du derfor aflevere to negative PCR-tests i den fem-dages periode. De helt store favoritter til EM-slutrunden er ”The Usual Suspects” i form af Danmark, Frankrig og Spanien. Derudover har jeg Sverige og Norge som de to outsidere til at blande sig helt i toppen.

Det bliver også interessant at se, hvordan Ungarn klarer sig på hjemmebane foran deres ellevilde fans. Kan de udnytte det kæmpe tryk, som fansene lægger, eller kan de ikke stå for det store pres, der uden tvivl er på dem? Sådan står det til nu her før slutrunden, men corona kommer til at spille en altafgørende rolle, hvis der lige pludselig bliver et smitteudbrud under slutrunden. Det bliver derfor spillet udenfor banen, der kommer til at fylde meget. Undviger du corona, så har du stor mulighed for at nå langt ved slutrunden.

Odds på EM i herrehåndbold: Vinderodds

Herunder finder du de bedste vinder odds på EM i herrehåndbold 2022. 

Hvem vinder EM 2022 i herrehåndbold? Højeste odds Bookmaker
Danmark 2,30
Spanien 7,50
Frankrig 8,00
Sverige 8,00
Ungarn 11,00
Norge 21,00
Slovenien 31,00
Kroatien 35,00

Odds på EM i herrehåndbold 2022 er senest opdateret mandag den 10. januar klokken 10.27.

Som det kan ses i oddstabellen herover, så har bookmakerne Danmark som klar favorit til EM-guldet, og det er da også noget, som Mads Madsen tror på.

Danmark vinder EM: Odds 2,30 hos NordicBet

BetXperts håndboldekspert, Mads Madsen, tror på dansk guld ved den kommende slutrunde. Om spilforslaget skriver Madsen:

Danmark er forståeligt nok den helt store favorit til EM-guldet. De har ingen skader på nøglepositioner, som mange af de andre topnationer har. Indtil videre er de også sluppet billigt i forhold til coronasmitte, hvorfor dansk EM-guld virker oplagt.

Mads Madsen har også et spilforslag på EM-slutrundens topscorer. Det kan du læse nedenfor:

Mikkel Hansen bliver EM-topscorer: Odds 3,75 hos Danske Spil

Den danske superstjerne er afgørende for stort set alle dele af det danske spil. Oddset på ham som EM-topscorer ligger på 3,75, hvilket jeg ser fin værdi i. Han tager straffekast for Danmark, og derudover er han som altid farlig i åbent spil, hvor han på sine gode dage kan afgøre kampene på egen hånd. Han kommer ind til slutrunden efter en flot halvsæson i PSG, hvor han har vist stor EM-form. Danmark spår jeg til at komme langt ved slutrunden, hvorfor der også venter mange kampe for Mikkel Hansen og co.


Danmark: Går favoritterne hele vejen?

Det danske landshold kommer ind til slutrunden efter et 2021, hvor de toppræsterede ved både VM- og OL-slutrunden. Det blev her til et VM-guld og OL-sølv. Den danske keeperduo med Niklas Landin, Kevin Møller og Jannick Green er med afstand den bedste målmandstrio ved denne slutrunde. Sidstnævnte er dog testet positiv for corona, så Green bliver i første omgang hjemme fra slutrunden.

Meget afhænger naturligvis af Niklas Landin, men har han en dårlig dag, så er det en kompetent afløser i Kevin Møller.

Derudover skal Mikkel Hansen som altid nævnes. Han er altafgørende for det danske angrebsspil, hvor han både er farlig selv og uhyggelig i assist-spillet. Den helt store åbenbaring for det danske landshold har været Mathias Gidsel. De andre lande lærer ham bedre at kende, men kan han drive gæk med dem som ved VM og OL, så spår jeg gode danske vinderchancer ved EM. GOG-profilen har noget fandenivoldskhed, som sjældent er set større på et dansk landshold. Rasmus Lauge er nu tilbage på landsholdet efter en skadespause. Det er bare et nyt våben i en allerede bred dansk trup.

Frankrig – kan Frankrig overkomme de mange skader?

Det franske landshold har i en evighed, føltes det næsten som, været en del af den internationale top. De har slutrunde efter slutrunde været med helt fremme, når der har skullet uddeles medaljer. Det samme kommer også til at gøre sig gældende under EM-slutrunden 2022, hvor de naturligvis er en af de helt store favoritter til EM-titlen.

De har dog haft en håbløs EM-optakt, hvor flere af spillerne har været ramt af COVID-19. Her iblandt kan nævnes Nikola Karabatic, hvilket naturligvis ikke er den optimale optakt til en stor slutrunde. Derudover er PSG-profilerne Nedim Remili, Luka Karabatic og Elohim Prandi ikke med til slutrunden.

Samtidig mangler de franske OL-mestre også FC Barcelona-profilen Timothey N'Guessan. Den franske trup har dog en skræmmende bredde, hvor de blandt andet på højre back-positionen også har Dika Mem og Melvyn Richardson. Der, hvor det dog har haltet i de senere år, har været på målmandsposten, hvor de har haft svært ved at finde den rigtige afløser efter legenden Thierry Omeyer.

Spanien – er Spanien med helt fremme, som de plejer?

Det spanske landshold er et rigtigt turneringshold, som altid er med fremme, når det hele skal afgøres. De har dog mistet en af deres helt store stjerner til denne slutrunde, da Alex Dujsjebajev ikke er med på grund af en skade.

I målet har Spanien en af de helt store stjerner, da Gonzalo Pérez De Vargas på dagen kan lukke helt ned for skytterne. Spanien har altid haft et stærkt forsvar i form af Viran Morros og Gedeón Guardiola. Viran Moros er dog stoppet i nationaldragten, hvorfor Spanien skal have opbygget en ny midterakse i forsvaret.

Herudover er der flere nye spillere med for Spanien, hvorfor det bliver spændende at følge det spanske mandskab under denne slutrunde. Især tabet af Alex Dujsjebajev bliver stort, da han har været altafgørende for det spanske angrebsspil i en lang årrække.

Norge – spiller Norge sig endelig helt op i verdenstoppen?

Det norske landshold har et stærkt mandskab af spillere, som spiller på de største adresser rundtomkring i Europa. De har været med langt fremme ved slutrunder, hvor det er blevet til to sølvmedaljer ved henholdsvis VM i 2017 og 2019. Derudover er det blevet til en bronzemedalje ved EM i 2020. De har derfor været tæt på igennem mange år, men de har endnu ikke sparket døren ind til den helt store internationale top.

Norges helt store stjerne er Sander Sagosen, som er altafgørende for den norske succes ved EM. Hans normale makker, Gøran Søgard Johannessen, er desværre ude af EM, hvilket er et stort tab for Norge. Han er dog ikke eneste profil, som Norge mangler, da også Magnus Rød sidder uden for ved EM.

Det afgørende for Norge bliver, at Sander Sagosen rammer sit topniveau. Hvis ikke han toppræsterer, så har vi tit set, at de falder sammen omkring ham. Hans holdkammerater skal derfor steppe op, hvis Norge skal nå langt ved denne slutrunde.

Sverige – spiller vores svenske naboer sig i en ny finale?

Vores svenske naboer har den helt store leder i Jim Gottfridsson, som er uhyre vigtig i både den svenske defensiv såvel som deres offensiv.

På fløjene har de to af de bedste fløjspillere i verden, og Hampus Wanne og Niclas Ekberg regnes i den sammenhæng for værende to af de meste træfsikre fløjspillere på den internationale scene.

Sverige har ligesom så mange andre været ramt af corona op til slutrunden, hvor blandt andre Hampus Wanne og hans venstre fløjs-kollega Lucas Pellas også har været ramt.

Sverige har Andreas Palicka i målet, og til sommer smutter han til PSG. Han har i en lang årrække været en kæmpe profil for det svenske landshold, hvor han har været afgørende for den stærke svenske defensiv anført af Max Darj. Får Sverige styr på deres gode defensiv og deres gode ankomstfase, så kan de godt nå rigtig langt ved denne slutrunde.

Corona ved EM

Corona fylder rigtig meget for tiden, hvilket naturligvis også gør sig gældende i sportens verden. Vi så det senest under kvindernes VM-slutrunde i Spanien, hvor flere hold var hårdt ramt af COVID-19. Det samme gør sig gældende ved herrernes EM-slutrunde, hvor flere lande har været hårdt ramt.

Det kommer derfor også til at spille en afgørende rolle ved EM-slutrunden, hvilke(t) hold der kan komme udenom smitten. Reglerne er da også klare: Hvis du tester positiv under slutrunden, så er du ude i fem dage, indtil du kan fremvise to negative PCR-tests. Alle lande vil derfor gøre alt, hvad de kan, for at holde corona ude af truppen, for ellers kan det få store konsekvenser for, hvilke lande der når langt ved denne slutrunde.

Tilskuere ved EM

Som tingene ser ud lige nu, så er der ingen restriktioner i forhold til de kampe, som skal spilles i Ungarn under slutrunden. De eneste krav, der gælder her, er, at du skal fremvise en negativ PCR-test samt have mundbind på. Der er ikke noget loft på, hvor mange tilskuere de må lukke ind.

Det kommer til at foregå således, at tre grupper, en mellemrundegruppe samt alle knockoutkampene skal spilles i Ungarn.

Tager vi de danske briller på, er det værd at notere sig, at vi kommer til at spille samtlige vores kampe i Ungarn. Hvor mange kampe det så bliver til under slutrunden for Danmark, er så op til dem selv.

For kampene i Slovakiet gælder de regler, at de kun må lukke 25 procent af hallens kapacitet ind. Tre grupper skal spilles i Slovakiet samt en enkelt mellemrundegruppe.

Gruppe A

Danmark DEN
Slovenien SVN
Nordmakedonien MKD
Montenegro MNE

Gruppe B

Portugal POR
Ungarn HUN
Island ISL
Holland NED

Gruppe C

Kroatien CRO
Serbien SRB
Frankrig FRA
Ukraine UKR

Gruppe D

Tyskland GER
Østrig AUT
Hviderusland BLR
Polen POL

Gruppe E

Spanien ESP
Sverige SWE
Tjekkiet CZE
Bosnien-Hercegovina BIH

Gruppe F

Norge NOR
Rusland RUS
Slovakiet SVK
Litauen LTU

Kommentarer

Feedback